• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO content schrijven is King

SEO content schrijven is King

Last Updated on 24 maart 2024 by connectyourworld

contentmarketingstrategie, contentstrategie, contentmarketing, SEO tekstschrijver Den Haag, tekstschrijver Den Haag

SEO content schrijven – 22 tips om content eenvoudiger te maken

Webteksten laten schrijven of een stuk SEO content schrijven is een kunst op zich. Als specialist of ‘thought leader‘ gebruikt men al snel vakjargon. Maar voor wie zijn uw webteksten, artikelen of blog posts bedoeld? Wat wilt u bereiken met wat u geschreven heeft? In veel gevallen wilt u, dat een tekst zoveel mogelijk mensen of potentiële klanten bereikt. Daarom is het belangrijk om in begrijpelijke taal website teksten te laten schrijven en blog posts op te stellen. In deze blog post geven wij de nodige tips om een goed stuk SEO content te schrijven.

Wat is SEO content schrijven?

SEO content schrijven is het proces van het creëren en optimaliseren van content. Sinds de helpful content update van 25 augustus 2022 is het nog belangrijker om content te schrijven, die volledig voldoet aan de zoekintentie van de gebruiker. Dit is sinds deze update belangrijker dan content te schrijven puur voor de zoekmachines zoals Google en Bing.  

Geschatte leestijd: 21 minuten

Inhoudsopgave

1. Zoekmachine versus gebruiker-lezer

Als de webteksten perfect geschreven zijn, ziet u niet of nauwelijks, dat deze teksten zijn geoptimaliseerd voor SEO. Uw webteksten zijn in eerste instantie bedoeld voor de gebruikers van uw website. Als zij de webteksten niet lezen, heeft u een heleboel werk voor niets gedaan. Zorg, daarom ten eerste voor een goede en prettige leesbare webtekst. Het is ook een feit, dat Google de laatste jaren nog slimmer is geworden. Bij het SEO content schrijven hoeft u niet meer te stoeien met meervoud en enkelvoud of woordvolgorde. SEO optimalisatie blijft natuurlijk belangrijk om een positie bovenaan in Google te scoren. Het moet echter niet de boventoon voeren! Het gaat om de balans.

1.1 Maak een outline voor uw blog posts of artikelen

Een outline is eigenlijk vrij simpel. U maakt een lijst van onderwerpen, die uw wilt gaan bespreken. Deze onderwerpen zet u ook in de juiste volgorde in bijvoorbeeld een ‘bullet point list’. Op die manier heeft u direct de structuur van uw volgende blog post te pakken.

SEO content schrijven, zoekwoorden

2. Zoekwoorden bepalen

Wilt u goede SEO content schrijven? Dan zal u moeten bepalen, welke zoekwoorden belangrijk zijn voor u. Zoekwoorden zijn de trefwoorden, die u en ik intikken in zoekmachines zoals Google. Door deze zoekwoorden op allerlei manieren te verwerken in uw webteksten wordt u content vindbaar en zichtbaar voor de mogelijke eindgebruiker. In een goed leesbare tekst wordt sinds de helpful content update van augustus 2022 zeker niet meer aan keyword spamming gedaan.

2.1 Long tail zoekwoorden

SEO zoekwoorden, die bijzonder specifiek zijn en bestaan uit meerdere woorden, zijn vaak het meest relevant. U scoort bij het webteksten schrijven er relatief makkelijk mee voor een positie bovenaan Google. Het volume is dan wel een stuk lager, maar de concurrentie is ook een stuk minder. Long tail keywords zijn dus specifieker. Dat houdt ook in, dat u veel beter kunt inspelen op de zoekintentie van de Google gebruiker.

3. Vermijd jargon, lastige woorden en begrippen

Content is King, maar om dat te bereiken, moet er heel veel gebeuren. Als niemand begrijpt, wat u geschreven heeft, heeft u een probleem. Eenvoudig schrijven is een kunst op zich, maar o zo belangrijk. Maar wat is dat dan en waarom is het belangrijk in uw Content Marketing Strategie? Ook voor mij is eenvoudig SEO content schrijven soms best een opgave. Ik dwing mijzelf er echter toe om met de onderstaande tips in het achterhoofd website teksten of blog posts te schrijven.

3.1 Content strategie

Als u schrijft over een complex onderwerp, zijn ‘grote’ woorden met betrekking tot het onderwerp noodzakelijk. Toch is een goede balans tussen professionaliteit en eenvoud van groot belang. Anders schrijft u zeer waarschijnlijk een artikel voor een bijzonder kleine doelgroep

3.2 Content Marketeer

Hoe moeilijker een onderwerp, hoe complexer het jargon. Ten eerste zou een goede SEO tekstschrijver onmiddellijk moeilijke termen moeten uitleggen. Bijvoorbeeld ‘Etnografisch onderzoek” zou dan worden omschreven, als het bestuderen van zakenmensen in hun natuurlijke omgeving en het gebruiken van die gegevens voor onderzoek. De missie is om super eenvoudige taal te gebruiken en precies te beschrijven, wat dat jargon betekent. De schrijvers, die zich verdiept hebben in hun doelgroep, leggen precies uit wat ze zeggen. Ze gebruiken bij SEO content schrijven eenvoudige woorden om het jargon of complexe woorden op te helderen.

Albert Einstein zei ooit: “Ik spreek op dezelfde manier met iedereen, of hij nu de vuilnisman of de president van de universiteit is.”

4. Content is King maar schrijf wel op B1 schrijfniveau

80% van de mensen in Nederland begrijpt het B2 leesniveau. Dit zijn namelijk mensen, die teksten begrijpen, die voor het grootste deel uit veelgebruikte woorden bestaan. Maar ze begrijpen ook moeilijkere taal, als ze daar regelmatig mee te maken krijgen. Ook dingen als bijvoorbeeld ‘Algemene Voorwaarden’ zijn prima op een B1 of B2 niveau te schrijven.

4.1 Schrijfniveau

SEO Webteksten moeten dus begrijpelijk zijn voor de bezoekers van uw website. Er zijn 6 taalniveaus van A1 tm C2 waarop u een webteksten kunt schrijven. Bij het B2 niveau schrijft u korte eenvoudige en actieve zinnen en eenvoudige woorden. Ook mensen met een hoger opleidingsniveau lezen zeker op het web graag een tekst geschreven op B2 niveau. Dit leest gemakkelijker en sneller.

5. Onderzoek uw doelgroep

Content is King geldt alleen, als u weet voor wie u schrijft. Uw website heeft vaak een of meerdere doelgroepen. Let bij het webteksten schrijven vooral op als de doelgroep jeugd is. U behoort waarschijnlijk niet meer tot deze doelgroep. Jongeren hebben vaak een eigen taal met andere omgangsnormen dan u, toen u vroeger jong was. Doe altijd een gebruikersonderzoek of laat een stel jongeren met u meelezen.


5.1 Het doel van de webtekst

Het doel van uw webtekst is belangrijk om te bepalen, hoe u het schrijven van een tekst insteekt. Er zijn namelijk verschillende doelen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • U wilt informatie over uw dienst of product delen met uw doelgroep
 • Het is ook mogelijk, dat u kennis over de branche waarin u werkt te delen. Als mensen vaak content van u tegen komen, dan wordt u een soort van ‘thought leader‘ een autoriteit in uw vakgebied.
 • U wilt uw doelgroep daadwerkelijk gaan overhalen om uw product dienst te gaan kopen
 • Het is daarnaast ook van belang om teksten op uw website te gebruiken om antwoord te geven op vragen, die leven bij de doelgroep.
 • U wilt graag inschrijvingen voor uw nieuwsbrief vergaren

5.2 Wees u bewust van de concurrentie

U moet de SEO van uw concurrenten regelmatig analyseren en controleren om te leren van hun methoden en fouten. Het is geweldig, als u weet, waarom uw concurrenten beter scoren dan u en hoe u het beter kunt doen dan zij. Wanneer u bijvoorbeeld uw zoekwoordonderzoek doet, kunt u erachter komen wie momenteel rankt voor uw doel-zoekwoorden, beoordelen hoe moeilijk het voor u zal zijn om uw content voor hen te rangschikken en de zoekwoorden identificeren, die uw concurrenten over het hoofd hebben gezien. Op deze manier kunt u ook een onderbelichte niche spotten en deze vullen met uw content.

6. SEO content schrijven uit het standpunt van de gebruiker

U heeft een geweldig bedrijf en u wilt de wereld erover vertellen. Maar wanneer u uw content voor SEO samenstelt, moet u uw standpunt veranderen. U moet dingen zien vanuit het oogpunt van uw klanten en bovenal moet u de dingen opschrijven, die u aanspreken. Het gaat er niet om, dat u laat zien, wat u uw klanten kunt aandoen, het gaat erom hen te laten zien, wat ze van u krijgen en welke toegevoegde waarde klanten verwachten te ontvangen. 

7. Schrijf met energie

De beste manier om een boodschap over te brengen is door met pure energie schrijven. Laat zien, hoe enthousiast u bent over een onderwerp. Dan pas geldt het gezegde ‘Content is King’. Hoe moeilijker het onderwerp, hoe meer energie u moet weergeven. Een eenvoudige manier om energie te creëren rondom een ​​complex onderwerp is om veel korte verhalen te gebruiken, waar mensen zich gemakkelijk mee kunnen identificeren. Denk bij het schrijven van webteksten aan actuele gebeurtenissen of verhalen, die iedereen interesseren. Door bijvoorbeeld in Google Trends te kijken en een zoekwoordonderzoek uit te voeren vindt u de juiste verhalen. Het kleine beetje onderzoek helpt u waarschijnlijk een onderwerp te vinden, waar u anders niet aan gedacht zou hebben.

8. Actieve versus passieve stem

Een actieve stem geeft een duidelijkere boodschap over dan een passieve stem. Het verschil is eenvoudig. Wanneer u een actieve stem gebruikt, voert het onderwerp de actie uit. In een passieve stem ontvangt het onderwerp de actie. Een snel voorbeeld: Actief: Herman schreef de blog. Passief: de blog is geschreven door Herman. De actieve stem is hier veel eenvoudiger te begrijpen en is van cruciaal belang bij het schrijven over een complex onderwerp. Hoewel u soms een passieve stem nodig hebt om actie boven de acteur te benadrukken, blijft u altijd bij de actieve stem.

Duidelijkheid voor alles

Een actieve stem levert bij SEO content schrijven duidelijke berichten op. Deze berichten leest u veel sneller en gemakkelijker. Probeer tijdens het schrijven in de actieve stem de zinnen kort en krachtig te houden. Dit helpt niet alleen met een duidelijkere boodschap, maar leest ook beter op mobiele apparaten. Dit is iets waar digitale schrijvers rekening mee moeten houden.

9. Houdt de aandacht van de lezer zo lang mogelijk vast

De tijd, die een bezoeker op een webpagina doorbrengt, heeft invloed op de efficiëntie van de zoekmachine. Wat belangrijker is, is dat de lezers de volgende stap zetten om nog waarschijnlijker een betalende klant te worden. U moet ze blijven betrekken. Opsommingstekens, tussenkopjes en lijsten zijn lange tijd de norm geweest en zijn zeker nog steeds nuttig. Maar u zou meer kunnen doen. Als lezers grammatica- of spel fouten in uw content vinden, zullen ze zeker vertrekken. Als ze merken, dat ze hetzelfde artikel ergens anders hebben gelezen, gaan ze naar een andere site. Gebruik bij het schrijven van SEO content dus zowel een grammatica controle als een gratis online plagiaat controle met percentage om content te maken, die uw lezers een maximale tijd moet aanspreken.

9.1 Time on site

U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom we zoveel nadruk leggen op gebruikersbetrokkenheid. Gebruikersbetrokkenheid is namelijk alles voor uw bedrijf. Als u er niet in slaagt uw lezers te betrekken, hoe zal u ze dan kunnen omzetten in leads? Om ervoor te zorgen, dat uw lezers uw product of dienst kopen, is het van cruciaal belang, dat u ze bij u heeft. Gebruikersbetrokkenheid leidt tot een langere ‘time on site’ op uw website. ‘Time on site‘ geeft aan hoeveel tijd gebruikers in één sessie op uw website of webpagina doorbrengen. Als gebruikers meer tijd op uw website doorbrengen, zal Google dit als een positieve indicatie beschouwen en u hoger in SERP’s plaatsen.

10. Eenvoudige afbeeldingen

Sommige mensen houden niet van kleurrijke SEO afbeeldingen. Foto’s, die eenvoudig zijn, roepen echter veel sneller een concept op. Als u een gecompliceerd onderwerp neemt en naast de woorden dit verder ondersteunt met een eenvoudige afbeelding, zal die afbeelding een duidelijker boodschap opleveren voor visueel ingestelde lezers. Mensen kijken elke dag meer dan een miljard uur aan video op YouTube, aldus Google. Dat komt, omdat mensen dol zijn op video. Door een video aan complexe content toe te voegen, kunt u een breder publiek opvoeden. Er zijn namelijk genoeg mensen, die niet het beste leren door te lezen.

11. De vier leerstijlen volgens Neil Flemming

Er zijn vier leerstijlen, volgens Neil Fleming, die vooral bekend staat als de ontwerper van het VARK-model. VARK is een afkorting voor: Visual, Aural, Lezen schrijven, Kinesthetic. Video is zowel voor visuele als auditieve mensen geschikt. Met video opnames kunt u content gewoon samenvatten. Door het aanbieden van video biedt u eenvoudigweg een ander medium om extra lezers te bereiken. Als u van video houdt en het budget en de tijd hebt, ga er dan voor. Dit zorgt ook voor cross-channel exposure, als u de video huurt op een speciaal YouTube- of Vimeo-kanaal. YouTube heeft bij mij trouwens de voorkeur. Youtube is van Google. Dat zal ongetwijfeld goed zijn voor uw zoekmachinemarketing.

12. Content is King, maar meer dan tekst alleen

Voeg indien mogelijk infographics toe, maar houd de dingen opnieuw eenvoudig met eenvoudige afbeeldingen en korte tekst. Deze zullen spreken voor visueel ingestelde lezers. Gecombineerd met duidelijke en beknopte tekst en video kunnen infographics het leerproces drastisch vereenvoudigen, wanneer u uw publiek probeert voor te lichten over een moeilijk onderwerp.

13. Refereer aan andere gerespecteerde professionals

Een andere manier om de eenvoud van complexe content te vereenvoudigen, is door te verwijzen naar of citaten te gebruiken van gerespecteerde personen binnen uw branche. Hoe populairder de persoon, hoe beter. Dit helpt bij het creëren van relaties in de geest met wat u schrijft.

14. Liever te veel dan te weinig ‘sub headlines’

Sub koppen verlichten dramatisch de spanning tijdens het lezen. Het opsplitsen van grotere stukken content in sub onderwerpen is niet alleen gemakkelijker voor het oog, maar ook gemakkelijker voor uw lezers om de informatie in verwante brokken te verwerken. Ook, hoe moeilijker een stuk, hoe meer u sub onderwerpen zou moeten gebruiken. Sub koppen laten uw lezer ook toe om snel door elk sub onderwerp te bladeren om te zien of iets een interesse wekt. Nogmaals, het gaat allemaal om het vereenvoudigen van de boodschap, zowel visueel als inhoudelijk.

15. Gebruik witruimte en kortere alinea’s bij SEO content schrijven

Wanneer kortere alinea’s worden gebruikt, ontstaat er ruimte op de pagina, waardoor de dingen psychologisch veel gemakkelijker te verteren zijn. Het is gemakkelijker voor de ogen. Het splitsen van een super lange paragraaf in meerdere korte zinnen maakt de SEO content gemakkelijker te verteren. Houdt daar dus rekening mee bij het teksten schrijven.

16. Gebruik een miniserie voor eenvoudige consumptie

Als uw onderwerp meerdere niveaus van complexiteit heeft, maakt u een miniserie. Op deze wijze kan uw publiek de concepten gemakkelijk in de tijd begrijpen in plaats van één lezing.

17. Piramide schrijven bij het schrijven van webteksten

Met piramide schrijven valt u met de deur in huis. Dat betekent, dat u schrijft volgens de omgekeerde piramide. U begint met de kernboodschap, die u vervolgens in de rest van de tekst of content verder uitwerkt. Wat in het brede bovendeel van de piramide staat, is essentieel. Hoe verder u leest, hoe minder belangrijk de informatie wordt. Piramideschrijven is een vorm van omdenken. U neemt niet als uitgangspunt wat u wilt zeggen. Het uitgangspunt is wat de lezer wil weten.

18. Heatmaps bij webtekst schrijven

Schrijven volgens de omgekeerde piramide is zeer geschikt voor een website. Als u wel eens met heatmaps heeft gewerkt, dan weet u dat veel lezers bovenaan een artikel nog geïnteresseerd en geconcentreerd zijn. Hun interesse en concentratie wordt snel minder, naarmate ze verder lezen. Dit geldt vooral voor SEO webteksten op een beeldscherm.

19. SEO webteksten laten schrijven

Als u bovenstaande aandachtspunten heeft toegepast, is er al een goede basis om webteksten SEO vriendelijk te schrijven. Als u als SEO tekstschrijver bezig bent met SEO content schrijven voor het web, schrijf dan voor de bezoeker van de website. Maar u moet u ook aan een aantal regels houden, zodat Google weet waar het artikel over gaat en in staat is de pagina met het artikel te ranken in Google ten opzichte van andere artikelen die over min of meer over het zelfde onderwerp gaan.

20. Let op uw spelling en grammatica 

Grammatica en spelling zijn geen directe SEO ranking factoren. Google zal u niet lager rangschikken als u een paar spelfouten hebt gemaakt. Maar aangezien zoekmachines moeten begrijpen wat uw pagina op het punt staat te rangschikken, kan uw slechte grammatica daar een echt obstakel voor worden. Dat gezegd hebbende, grammatica is nog steeds een sterk kwaliteitssignaal voor uw publiek. Als ze uw gebrekkige taalvaardigheid opmerken, zullen ze uw expertise nooit vertrouwen. Ze zullen minder tijd op de site doorbrengen en ze gaan uw bounce rate percentage torenhoog doen stijgen. En natuurlijk zullen gebruikers twee keer nadenken, voordat ze uw dienst/product kopen. 

21. Content ideeën

Er zijn twee manieren waarop u kunt gaan wanneer u begint met het schrijven van content voor SEO optimalisatie. U kunt zich concentreren op de zoekwoorden, waarop u wilt ranken en er vervolgens een onderwerp voor bedenken. Of u kunt het proces omdraaien en eerst met een inhoudelijk idee komen. Traditioneel betekent SEO copywriting, dat u zoekt naar de zoekwoorden, waarop u wilt ranken (hoog zoekvolume + zo laag mogelijk moeilijkheidsgraad) en vervolgens content maakt, die voor hen is geoptimaliseerd. 

SEO zoekmachineoptimalisatie is meer dan exacte zoekwoorden

We moeten echter niet vergeten, dat we ons niet langer in het op zoekwoorden gerichte tijdperk van Google bevinden. Nu is Google meer een semantische en op onderwerpen gerichte engine. In gewone woorden, u hebt geen reeks exacte zoekwoorden op een pagina nodig, zodat een zoekmachine deze rangschikt. Dat betekent, dat we onze geest moeten verleggen van trefwoorden en hun dichtheid naar het onderwerp en de diepte ervan. 

3 manieren om content ideeën te bedenken:

 • Vind de pijnpunten van uw klanten. Vraag uw klantenondersteuning of verkoopteam welke klachten of veelgestelde vragen zij regelmatig krijgen. U kunt ook hints vinden in de reacties op uw sociale media en blog. De nadruk leggen op de pijn van klanten bij het kiezen van een onderwerp zal u zeker helpen om uw conversieratio te verbeteren. 
 • Ontdek een trendy onderwerp. Het is ook nuttig om buzz-onderwerpen in uw content plan op te nemen. Dergelijke content kan u meer verkeer opleveren dan welke andere content dan ook en sneller. Zo’n verkeersstroom zal echter niet lang duren.
 • Bekijk wat uw concurrenten schrijven. Analyse van concurrenten is vooral belangrijk voor nieuwe locaties. Waarom tijd verspillen aan het onderzoeken van onderwerpen als u alleen kunt kijken naar wat al werkt voor uw concurrenten? 

Brede onderwerppagina of clusterpagina

Als u eenmaal de onderwerpen hebt bedacht, moet u beslissen of dit onderwerp een pijler verdient (een brede onderwerppagina of een hub) of een van de clusterpagina’s (smalle onderwerppagina’s). Hoe bepaalt u of het een smal of breed onderwerp is? Gebruik uw gezond verstand: denk eens na of deze pagina 5-10 pagina’s met een beperkter onderwerp kan “huisvesten”? Zo ja, dan is deze pagina een pijlerpagina. Normaal gesproken worden pagina’s met een breed onderwerp gerangschikt voor short-tail-zoekwoorden, terwijl pagina’s met een smal onderwerp worden gerangschikt voor long-tail-zoekwoorden. Hier heeft u een grondig zoekwoordonderzoek voor nodig. 

22. Geavanceerd SEO-schrijven: toepassen van een trechterkader voor digitale marketing 

U kunt schrijven volgens de hierboven beschreven basis SEO schrijftips en u zult ongetwijfeld de resultaten van uw inspanningen zien. Maar er is één ding, dat u kunt verbeteren: strategischer zijn. Uiteindelijk kan SEO content schrijven niet los worden gezien van digitale en contentmarketing. Ik raad u dus aan om nog eens aan uw gebruikers te denken en hun klantreis te correleren met uw contentstrategie. In verschillende stadia hebben ze verschillende soorten content nodig. En over het algemeen moet er voldoende SEO content zijn voor elke trechterfase. Laten we nu de details bekijken.

Content bovenaan de trechter – Bewustzijnsfase

Eerst gaat de content van de bovenste trechter. Het is bedoeld voor die gebruikers, die zich in hun bewustzijnsfase bevinden. Ze weten nog steeds niets van u en vertrouwen uw daarom niet. U wilt het veranderen, dus u maakt de content die hen leert dat u te vertrouwen bent. Dat wil zeggen, bewustmakende content, die erop gericht is uw merk bij uw doelgroep te introduceren. 

Dergelijke content wordt verondersteld de vele contactpunten, te vormen die nodig zijn om het vertrouwen op te bouwen, dat iemand nodig heeft om te converteren. Dus focus hier op het aantrekken van verkeers-content met handleidingen, landingspagina’s, infographics, checklists, e-boeken, enz. In de regel worden bij het schrijven van dit soort content korte-staart zoekwoorden met informatieve intentie gebruikt.

Content in het midden van de trechter – interesse en wenfase

Content in het midden van de trechter is bedoeld voor diegenen die zich in hun interesse- en wensfase bevinden. Aangezien uw bezoekers al van uw bestaan ​​afweten, moet u nu uw oplossing onderscheiden en tegelijkertijd uw bezoekers tot een beslissing in uw voordeel dwingen. Focus hier op het genereren van leads met product overzichten, testimonials, servicepagina’s, casestudy’s, landingspagina’s, webinars en succesverhalen. Wat de SEO zoekwoorden betreft, gebruik mid-tail zoekwoorden met commerciële of navigatie-intentie. 

SEO content onderaan de trechter – actiefase

Bottom-of-funnel-content is bedoeld voor gebruikers, die zich in de actiefase bevinden. In de regel wordt dergelijke content gepresenteerd in de vorm van ultieme koopgidsen, die gebruikers helpen beslissen welk product het beste voor hen is. Het moet uitleggen, waarom gebruikers uw product nodig hebben en waar ze op moeten letten bij het kopen. Daarom moet u zich hier concentreren op klant gegenereerde en case-georiënteerde content: product overzichten, klantrecensies, gebruiksscenario’s, prijspagina’s, conversiepop-ups en contactpagina’s. Dit type berichten zorgt voor organisch verkeer door op aankoop gerichte zoekopdrachten te beantwoorden en door te targeten op transactie-zoekwoorden met long tail die niet zijn getarget op een van de verkoop- of functiepagina’s op uw website. 

SEO content, seo strategy

SEO webteksten checklist

 • Schrijf voldoende in de actieve vorm. Dit leest een stuk prettiger, dan als er veel in de lijdende vorm wordt geschreven.
 • Varieer korte en lange zinnen en laat zinnen niet drie keer met hetzelfde woord beginnen.
 • Gebruik voldoende overgangswoorden.
 • Schrijf in alinea’s en gebruik koppen, zodat lezers de webtekst kunnen scannen.
 • Zorg voor uitgaande en ingaande links. U maakt het Google zo makkelijker om de pagina te indexeren en te ranken.
 • Met behulp van een zoekwoordenonderzoek plaatst u zoekwoorden op strategische plekken in de tekst om deze tekst vindbaar te maken voor de lezer.
 • Voorkom ‘over optimalisatie’ van webteksten. De webtekst moet er tenslotte natuurlijk uit blijven zien.
 • Artikelen met relevante afbeeldingen worden beter gelezen dan afbeeldingen zonder afbeeldingen. Vaak worden afbeeldingen over het hoofd gezien en niet goed geoptimaliseerd voor SEO. Niet vergeten dus!
 • Geef het artikel een bondige duidelijke titel met als het even kan een zoekwoord in de titel

SEO teksten schrijven – Conclusie

Wanneer u schrijft over iets ingewikkelds, is het uw doel om dingen simpel, maar ook aantrekkelijk te houden. Dit zal uw boodschap duidelijker maken, en een veel groter publiek toestaan ​​om volledig te begrijpen wat u probeert uit te leggen. En vergeet niet meteen uw missie om toegankelijk te schrijven toe te lichten tijdens de opening van uw artikel. Soms moet u snel uitleggen dat u dingen eenvoudig hebt gemaakt, zodat lezers het sneller kunnen begrijpen.

Teksten schrijven website

Content is king, maar distribution is Queen, maar dat is een onderwerp voor een volgende blog post. Wilt u SEO content laten schrijven? Huur dan een professionele content marketeer in. Als eigenaar van een bedrijf moet u bezig zijn met waar u goed in bent en waar u direct geld mee verdient. Besteed het laten schrijven van SEO webteksten dus uit en bespaar een hoop tijd.

Content Marketing Blogs posts

Content Marketing en SEO zijn sterk met elkaar verbonden. Zonder goede content, geen goede website. Het gezegde Content is King onderschrijft Connect your World daarom van harte.

Content marketeer Den Haag

De auteur is Herman Geertsema en een ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Hij is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag en dit SEO en Content Marketing Bureau is gevestigd in Den Haag.

SEO consultant inhuren

U kunt bij SEO bureau Connect your World ook een SEO expert inhuren in de volgende regio’s:

Wilt u ons als Content Marketeer inhuren om uw SEO webteksten beter zichtbaar te maken bovenaan in Google? Neem contact met ons op.

Content Marketing checklist

Met deze Content Marketing checklist maakt u een website met goede content, die beter vindbaar is.

SEO tarieven

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Gratis SEO tools

Op deze website vindt u ook een lijst met veelal free SEO tools, die u kunt gebruiken voor de SEO optimalisatie van uw website.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.