• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO uitbesteden

SEO uitbesteden

SEO uitbesteden, SEO content, SEO specialist Den Haag
Als u simpel schrijft en antwoord geeft op vragen van potentiele klanten, dan is SEO Content King.

Geschatte leestijd: 12 minuten

SEO uitbesteden

Het uitbesteden van uw SEO kan een verstandige stap zijn om uw website beter vindbaar te maken in zoekmachines zoals Google. Hoe gaat een SEO project bij Online marketing bureau Connect your World precies in zijn werk? SEO bureau Connect your World werkt volgens een vast SEO plan, dat in onderstaande afbeelding goed wordt weergegeven.

SEO uitbesteden, SEO diensten, SEO proces

SEO uitbesteden

Bij Connect your World bieden we branche exclusiviteit aan. Dit betekent, dat u als makelaar in Den Haag er vanuit kunt gaan, dat we niet voor een concurrent makelaar in Den Haag aan de slag gaan.

SEO garantie

Ook bieden wij een 1e pagina garantie aan op vooraf afgesproken zoekwoorden. Dit betekent niet no cure no pay. Dit betekent, dat wij net zo lang door gaan met optimaliseren, dat de afgesproken zoekwoorden op de 1e pagina van Google staan. Als klein bureau geven wij u daarmee een inspanningsverplichting. U heeft daarvoor een vast aanspreekpunt. Vaak hebben wij dagelijks contact met de klant tijdens een SEO optimalisatie project, maar minimaal 1X per week.

SEO uitbesteden aan Connect your World

 • Korte lijnen, veel persoonlijke aandacht
 • Scherpere tarieven dan bij een groot marketingbureau
 • Mogelijkheid tot gespreid betalen
 • 1e pagina garantie
 • SEO uitbesteden betekent meer tijd over voor uw core business

Gratis SEO scan

Als eerste stap doen wij altijd een kennismakingsgesprek. Hierin komen uw wensen en onze aanpak aan bod. Dit doen wij altijd aan de hand van een gratis SEO scan van uw website. Zeer vaak krijgt u het zoekwoordenonderzoek ook nog van ons cadeau. Bij het delen van de resultaten van de SEO scan zit ook een plan van aanpak inbegrepen. Tevens krijgt u een kostenplaatje. De kosten zijn bij benadering, omdat uit verder onderzoek, bijvoorbeeld SEO concurrentie onderzoek onverwachte kosten naar voren kunnen komen.

1. Research & Analyse

Als eerste beginnen we altijd met een analyse van de website. Wij beoordelen hierbij de volgende punten:

 • Hoe de website eruit ziet
 • De navigatiestructuur
 • UX-design
 • Staat van de mobiele website
 • Call to action’s (Conversie optimalisatie).

SEO tools voor een goede analyse

Een goede analyse kan niet gedaan worden zonder goede software. Websites of webshops kunnen dermate groot zijn, dat goede software noodzakelijk is voor een goede analyse. Connect your World heeft de beschikking tot deze software en kan met deze SEO tools zeer grondige analyses van uw website of webshop uitvoeren.

SEO check

De research is puur bedoeld om een eerste analyse te doen. Met behulp van de software en een stevige stoot ervaring, hebben wij vrij snel in kaart gebracht waar de verbeterpunten voor de website zitten. In bijna alle gevallen besteden wij aandacht aan:

 • Bestaande content
 • Backlinks
 • Techniek
 • UX Design

SEO optimalisatie is belangrijk om hoger in Google te komen met uw website dan de concurrentie. Alleen dan gaat u meer websitebezoekers trekken en meer omzet draaien. Een analyse van de concurrentie is dus noodzakelijk. Waar kunt u het verschil mee maken? Hoewel een dosis realisme wel van belang is. Als webshop zal u het heel lastig hebben om Bol.com voorbij te streven. Toch kunt u door het uitbesteden van uw SEO zoekmachineoptimalisatie aan een klein SEO bedrijf snel schakelen en ze toch de loef af steken op bepaalde aspecten.

Google Mijn Bedrijf

Ook belangrijk is om te kijken wat er nog niet is. Bij lokale SEO ziet u nog vaak genoeg, dat Google Mijn Bedrijf niet is geïnstalleerd. Met Google Mijn Bedrijf verbetert u de lokale zichtbaarheid van uw website sterk. Deze gratis tool van Google is een ‘must have om uw lokale vindbaarheid te verbeteren.

SEO uitbesteden, Google, Google Mijn Bedrijf

Als research & analyse grotendeels gedaan is, volgt er een gesprek over de bevindingen. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste punten om te verbeteren en het snelste resultaat te boeken.

SEO uitbesteden begint met O meting & KPI’s vaststellen

In overleg met de eigenaar of eindverantwoordelijke bepalen we realistische doelen. We kijken naar de huidige SEO rankings, bezoekersaantallen en andere kengetallen. Daarnaast kijken wij of we op een bepaald aantal zoekwoorden een 1e pagina garantie kan geven. Dat betekent niet No Cure No Pay, maar een garantie, dat we net zo lang door gaan tot de vooraf afgesproken zoekwoorden op de 1e pagina van Google staan.

Offerte

Als we met elkaar in zee gaan, zullen wij een scherpe offerte voor u maken. Wij kunnen daarmee flexibeler en voordeliger zijn dan bijvoorbeeld een groot Online Marketing Bureau zoals IMU. Een SEO strategie staat in feite gelijk aan een lange termijn strategie. Dit biedt ons dan ook de mogelijkheid om de factuur op te splitsen en maandelijks een relatief kleiner bedrag te betalen. Bij een akkoord verwachten wij een getekende offerte retour inclusief een kleine aanbetaling.

2. Zoekwoordenonderzoek

Eén van de eerste activiteiten, die we in overleg gaan oppakken is een Zoekwoordenonderzoek. Dit is belangrijk, omdat als u niet de juiste zoekwoorden gebruikt op uw website, deze nooit gevonden worden door de doelgroep, die u wilt bedienen. Een doordacht zoekwoordenonderzoek kan de SEO optimalisatie van uw website maken of breken. Daarom is het van belang om in de huid te kruipen van uw potentiële klant. Welke zoekwoorden tikken ze in in de zoekmachine om bedrijven zoals die van u of van de concurrentie te vinden? Welk probleem lost u op voor uw klant en welke vragen leven er bij deze doelgroep? Als u dat goed kan verwoorden op uw website, heeft u een groot voordeel als er op een gegeven moment tot aanschaf van een product wordt overgegaan.

zoekwoordenonderzoek, SEO specialist Den Haag, Longtail keywords

Zoekwoorden & Conversies

Connect your World geeft u een gedegen advies over welke zoekwoorden voor u van belang zijn. Wij kijken hierbij naar zoekvolume en naar de mate van concurrentie. Ook kijken wij naar ‘longtail keywords‘, ‘lsi keywords’ en FAQ. Wij zorgen voor de optimale balans in de zoekwoorden, die u target. Dat is de manier om ervoor te zorgen, dat de mensen die uw website gaan bezoeken ook uw product gaan kopen of dienst gaan aanschaffen (Conversie optimalisatie).

3. On Page SEO

Op basis van het zoekwoordenonderzoek gaan wij verder met het optimaliseren van bestaande content. Op bijna elke website laat men hier kansen liggen. Op dit punt ontstaat ook vaak de meeste discussie met de klant. Wilt u beter gevonden worden in Google met uw website, dan zult u veranderingen en verbeteringen moeten doorvoeren. U moet een balans vinden tussen een tekst, die lekker leest voor de gebruiker en een tekst waarvan Google begrijpt, waar deze over gaat. Alleen zo kan Google bepalen op welke positie in Google hij uw pagina of website moet ranken ten opzichte van de concurrentie.

SEO optimalisatie verbeterpunten

Veel voorkomende SEO optimalisaties die moeten worden aangepakt zijn:

 • Het lezen op een PC of een mobiel is wezenlijk anders dan het lezen van papier. Webteksten moet u daarom opdelen in alinea’s met kopjes (H1-H6) er boven. U helpt de bezoeker hier enorm mee, omdat het zo veel gemakkelijker is om een website of pagina te scannen.
 • Verwerk de relevante zoekwoorden, die u heeft bepaald in uw zoekwoordenonderzoek en in uw webteksten. Maar pas op overdaad schaadt.
 • Content bestaat uit meer dan tekst. Afbeeldingen zijn ook belangrijk voor uw website, zeker als u een webshop hebt. Geef afbeeldingen daarom een betekenisvolle bestandsnaam en vul de Alt tekst in. Zo kan Google bepalen wat er op de afbeelding staat.
 • In een goed leesbare tekst houdt u de zinnen redelijk kort, schrijft u in de actieve vorm en legt u moeilijke begrippen uit.

4. SEO Copywriting

Zonder goede content heeft u geen goede website. Google is namelijk gek op goede unieke content en beloont dat dan ook vaak met een betere SEO ranking. Is alles niet al geschreven dan? Het is inderdaad lastig om unieke content te schrijven en op te vallen ten opzichte van de concurrentie. Een paar vuistregels die wij zelf toepassen zijn:

 • Zoek in Google op de zoekwoorden die u eerder bepaald heeft in uw zoekwoordenonderzoek en kijk wat voor content er boven komt drijven. Om iets unieks te schrijven, moet u eerst weten wat er al wel is.
 • Kijk daarom ook wat de concurrentie (branche genoten op de 1e pagina van Google) heeft geschreven.
 • Gebruik een tool zoals Answer The Public. Met de tool Answer The Public heeft u snel door wat voor soort vragen er allemaal leven over een bepaald onderwerp.
 • Neem ook een kijkje bij een aantal vaktijdschriften (online) om te kijken wat de laatste ontwikkelingen zijn in een bepaalde branche.
 • Wees brutaal en durf. Gebruik prikkelende koppen en daag uw lezer uit met uitdagende standpunten.

Copywriting for SEO optimalisatie

Het schrijven van blogs kan Connect your World op zich nemen. De eigenaar heeft vele jaren ervaring met het schrijven van webteksten. De beste webteksten komen echter tot stand door een goede samenwerking tussen de Content expert en de eigenaar van de website.

5. Pagespeed SEO en Site performance

Connect your World besteedt als het nodig is, en dat is het vrij vaak, veel aandacht aan pagespeed SEO / laadtijd & Site performance. Pagespeed is namelijk een erg belangrijke SEO ranking factor. Het is al vaak onderzocht, immers mensen haken echt af, als een website te traag reageert. Terwijl vaak met een kleine aanpassing en een relatief kleine investering al veel aan ‘pagespeed’ gewonnen kan worden.

6. Content Marketing & Linkbuilding

Content Marketing & Linkbuilding zijn de belangrijkste onderdelen van een Online Marketing Strategie. Uiteindelijk draait het erom, dat u uw product of dienst verkoopt. Of dat u de gebruiker van uw website aanzet om een bepaalde actie te ondernemen. Voor marketeers zijn conversies het allerbelangrijkste.

Conversie optimalisatie

Veel meer websitebezoekers is leuk en het heeft ook zeker zijn waarde. Als deze websitebezoekers echter niets doen, dan heeft u daar als bedrijf niet heel veel aan. U wilt namelijk uw product of uw dienst verkopen. ‘Connect your World’ besteed daarom veel aandacht aan de elementen, die van belang zijn voor een verbetering van het aantal conversies.

Denk daarbij aan de volgende punten:

 • Duidelijk zichtbare contact- & adresgegevens
 • Klikbare contactgegevens voor mobiel
 • Opvallende call to action buttons
 • Eenvoudige formulieren
 • Snelle en eenvoudige processen om een product of dienst aan te schaffen inclusief afrekenen

Voor het verhogen van het aantal conversies is het belangrijk, dat u webteksten conversie gericht kan schrijven.

SEO Linkbuilding

Met Linkbuilding kunt u relatief snel nog steeds grote vorderingen met uw SEO rankings maken. Bij SEO Linkbuilding is het belangrijk, dat u dit stapsgewijs aanpakt. U kunt beginnen met een kickstart en binnen een week honderden backlinks toevoegen. Wij hebben echter de voorkeur voor een andere manier van werken. We proberen altijd in het begin een stevige basis neer te leggen en vervolgens maandelijks (tussen 3 en 6 maanden) elke maand er plus minus 20 bij te voegen. De volgende vragen gaan wij u dan stellen:

 • Heeft u bepaalde kwaliteitseisen voor uw backlinks?
 • Wilt u betalen voor backlinks?
 • Mogen er backlinks op uw website staan die linken naar andere websites?

SEO Backlinks kopen

Het betalen voor backlinks zit tegenwoordig in een grijs gebied. Google is er geen fan van, maar het werkt nog wel. Het voordeel van betaalde links is, dat u geen retour link hoeft te plaatsen op uw eigen website.

Linkbuilding strategie

Mocht u gebruik maken van retour linken of van abc linken, dan ontkomt u er niet aan om ergens op de website een plek te reserveren voor backlinks. Deze plek moet enigszins zichtbaar zijn, anders heeft het onvoldoende waarde. Het voordeel hiervan is wel, dat het met gesloten beurzen gaat. Linkbuilden lijkt op het eerste gezicht gemakkelijk. Het is echter lastiger dan menigeen denkt. Een slechte backlink kan uw rankings negatief beïnvloeden. Vraag daarom advies aan een professional of overweeg het uitbesteden van linkbuilding aan Connect your World.

7. Monitoring & Opvolging

Gedurende het SEO optimalisatie project monitoren wij al nauwgezet of de rankings van de website of van pagina’s aan het stijgen zijn. SEO zoekmachineoptimalisatie is echter een lange termijn strategie. Zeker tot drie maanden na afloop van het SEO project monitoren wij hoe de website ervoor staat. En vaak is dat nog langer, omdat we toch een lange termijn relatie met elkaar aangaan.

SEO optimalisatie is geen sprint maar een marathon

Het is belangrijk om uw website bij te houden en ervoor te zorgen, dat de webteksten actueel blijven. Google wil, dat gebruikers van websites actuele informatie krijgen voorgeschoteld. Websites die worden bijgehouden scoren daarom beter in de SEO rankings, dan verouderde en niet goed bijgehouden websites.

SEO rankings stabiel houden

SEO is altijd in beweging en SEO rankings zijn niet in beton gegoten. U heeft een SEO specialist ingehuurd en aan het werk gezet. De concurrentie zit echter ook niet stil en kunnen precies het zelfde doen als u. Doet u na een SEO project een tijd niets meer aan uw website? Dan is de kans groot, dat na verloop van tijd, de SEO rankings van uw website gaan wegzakken. Daarom raadt Connect your World het volgende aan:

 • Huur een SEO specialist in voor uw website voor bijvoorbeeld 4 uur per maand en laat verouderde content updaten.
 • Probeer 1X per maand een blog of andere content aan uw website toe te voegen.
 • Voeg maandelijks een paar kwalitatief goede backlinks toe
 • Deel uw content geregeld via Social Media of via Google Mijn Bedrijf.

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is een SEO specialist uit Den Haag. Tevens is Herman de eigenaar van SEO & Content Marketing bureau Connect your World. Herman is een ervaren freelance SEO consultant en Content Marketing expert. Online marketing bureau Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld meerdere SEO projecten met succes afgerond in Zoetermeer, Rijswijk, Delft & Leiden. Bent u enthousiast geworden over SEO marketing bureau Connect your World? Wilt u daarom uw SEO uitbesteden aan SEO bureau Connect your World? Bel of e-mail ons dan! Met de SEO checklists op deze website kunt u alvast een start maken met de SEO optimalisatie van uw website. Ook deze lijst met gratis SEO tools is super handig.

Wat is SEO?

Ook als u antwoord wilt op de vraag Wat is SEO?, vindt u het antwoord op deze website. Nog meer tips vindt u in deze SEO checklist.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.