• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Gratis SEO Scan

Gratis SEO Scan

Gratis SEO scan, SEO specialist Den Haag, SEO bureau Den Haag
Neem contact op voor een gratis SEO Scan voor uw website

Gratis SEO Scan Website

Met een gratis SEO scan analyseert de SEO specialist van SEO en Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag hoe wij uw website bovenaan in Google krijgen op de voor u relevante zoekwoorden. Vervolgens kijken we ook of er voldoende conversies op uw website plaatsvinden en of we dat ook kunnen verbeteren. Een conversie kan een aankoop van een product of dienst zijn, maar het kan ook een inschrijving voor een nieuwsbrief of voor een event zijn.

Waar bestaat een gratis SEO website analyse uit?

Bij een SEO website analyse kijken wij naar alle aspecten, die belangrijk zijn voor een website, om goed te scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. We maken een analyse van de content en we onderzoeken het huidige linkbuilding profiel (on page SEO en off page SEO). Ook doen we een technische SEO analyse en nemen we het huidige webdesign mee in onze website analyse.

Een analyse van een website bestaat uit een handmatige gratis scan, waarin een eerste algemene indruk wordt opgedaan. Wat ziet er goed uit, maar zeker net zo belangrijk, wat mist er. Wij komen nog geregeld websites tegen waarop de adres- en contactgegevens moeilijk te vinden zijn of zelfs ontbreken. Als tweede wordt in deze gratis SEO scan de website door de SEO software gehaald. Daarin worden de volgende 11 SEO factoren meegenomen.

 1. Belangrijkste domein autoriteit kenmerken
 2. Pagina titels
 3. Meta omschrijvingen
 4. Pagina URL structuur
 5. Indexstatus
 6. Afbeeldingen analyse
 7. Content analyse
 8. Headertags
 9. Link analyse
 10. Interne links analyse
 11. Technische SEO analyse

SEO check – Welke problemen komen vaak terug?

1. Trage website

De website is te traag. Vaak komt dit omdat de afbeeldingen niet goed geoptimaliseerd zijn. Website afbeeldingen zijn geregeld veel te groot tot wel 1 MB per afbeelding. Website snelheid is super belangrijk om uw klanten op uw website te houden. Zeker voor een webshop is website snelheid cruciaal voor goede online verkopen.

2. SEO optimalisatie afbeeldingen is vergeten

Website afbeeldingen zijn ook een vorm van content. Ze hebben vaak als taak om de tekstuele boodschap meer kracht bij te zetten. Afbeeldingen zijn dus belangrijk voor SEO optimalisatie! Zonder hulp weet Google niet wat er op een afbeelding staat. Dit kan bijvoorbeeld door de alt tekst en de beschrijving bij een afbeelding in te vullen.

3. Technische SEO niet op orde

Uit de gratis SEO scan blijkt vaak, dat wat betreft de technische SEO er vaak verbeteringen mogelijk zijn. Zeker bij een WordPress website kunt u met een plug-in bijvoorbeeld de CSS en Javascript code verkleinen. Dit is ook weer goed voor de website snelheid.

4. Google houdt van actuele relevante content en dat wordt wel eens gemist

Google wil antwoorden geven aan de mensen die hun zoekmachine gebruiken. Zij zetten uw website bovenaan in Google als het antwoord op een zoekvraag op uw website staat. Gebruikers van Google tikken daarom ook heel veel vragen in, in Google. Frequently asked questions (FAQ’s) webpagina’s zijn daarom goud waard!

5. Google versus de gebruiker – wie is er de baas?

Op een website moet u zowel voor uw websitebezoekers als voor Google schrijven. Google is namelijk nog steeds een machine en die machine heeft nog steeds wat hulp nodig om te achterhalen wat er op een pagina staat. Daarnaast is het druk op de 1e pagina van Google. Iedereen wil er op staan en het liefst bovenaan in Google. Het zou toch zonde zijn als u daardoor klanten misloopt. Schrijf daarom voor de gebruiker en houdt rekening met de zoekmachines. Een website zonder bezoekers is tamelijk zinloos.

6. SEO Linkbuilding

SEO Linkbuilding is het plaatsen van een link of URL op een bepaalde website, die verwijst naar een andere website. Dit is het basis algoritme van Google. Google vindt namelijk een link die naar een andere website linkt een soort van relevantie stem. Als de website niet relevant zou zijn, dan zal u er ook niet naar toe linken. SEO Linkbuilding bepaalt nog steeds voor 30% of uw website hoger staat in Google dan de website van uw concurrent. Daarom is linkbuilding een belangrijk onderdeel van de gratis SEO scan.

Een website of zelfs het gehele internet kunt u zien als een soort van spinnenweb of organogram. Elke wegpagina moet minimaal 1 en eigenlijk liever 2 interne links bevatten. Door deze twee interne links is de specifieke pagina gelinkt aan de rest van de website. Dit geeft de crawlers van Google de kans om uw website goed te doorzoeken en te bepalen hoe belangrijk uw content op die pagina is ten opzichte van de rest. In de gratis SEO scan komen webpagina’s zonder interne links (verweesde pagina’s) regelmatig naar voren.

Het vervolg op een gratis SEO check

Als u wilt, kunnen wij na de gratis SEO scan een offerte voor u opmaken. In deze offerte komen het optimaliseren van de bestaande content, het maken van nieuwe content, SEO linkbuilding en technische SEO aan bod. Wij doen u een realistisch aanbod, die u als u wenst kan uitsmeren over meerdere maanden. Kan ik voor u een gratis SEO scan opstarten?

SEO scan, SEO Audit

Vriendelijke groet, Herman Geertsema, eigenaar en SEO specialist bij SEO bureau Connect your World in Den Haag.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO diensten en content marketing

U kunt uw SEO uitbesteden aan SEO bureau Connect your World. Daarnaast biedt Connect your World nog tal van andere SEO en content marketing diensten aan. U kunt bijvoorbeeld ook uw SEO Linkbuilding verder uitbesteden.

SEO checklists

U kunt ook zelf al een start maken met de SEO optimalisatie van uw website door onze diverse SEO checklists te gebruiken.

Gratis SEO tools

Zoekmachineoptimalisatie kan niet zonder goede gratis SEO tools. Wist u, dat vele SEO tools gratis zijn?

Check SEO of a website

Wilt u liever zelfstandig aan de slag? Dat kan met deze gratis SEO checker van Neil Patel. Hiermee kunt u ook een gratis SEO scan mee uitvoeren, die wel wat beperkter is, maar soms ook voldoet.

0/5 (0 Reviews)
Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.