• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Gratis SEO scan website

Gratis SEO scan website

Gratis SEO scan, SEO specialist Den Haag, SEO bureau Den Haag

Gratis SEO scan website – inleiding

Met een gratis SEO scan onderzoekt en analyseert een SEO specialist van SEO en Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag hoe wij uw website bovenaan in Google kunnen zetten op de voor u meest relevante SEO zoekwoorden. Bovendien bekijken we of er voldoende conversies op uw website plaatsvinden en of we dat ook kunnen verbeteren. Een conversie kan een aankoop van een product of dienst zijn, maar het kan ook een inschrijving voor een nieuwsbrief of voor een event zijn. Met een gratis SEO website scan bepalen wij, hoe een website qua SEO er op dit moment voorstaat en wat er nodig is om de SEO ver de website verder te verbeteren met hogere SEO rankings als gevolg.


Waar bestaat een gratis SEO website analyse uit?

Tijdens een SEO website check onderzoeken we alle aspecten, die belangrijk zijn om een website goed te laten scoren in zoekmachines zoals Google en Bing. We fabriceren een analyse van de content en we onderzoeken het huidige linkbuilding profiel. We onderzoeken zowel on page SEO als off page SEO. Ook doen we een technische SEO analyse. Daarbij nemen we ook het huidige webdesign mee in de website check.


Een website onderzoek bestaat ten eerste uit een gratis scan (handmatig), waarbij een eerste algemene indruk wordt opgedaan. Wat ziet er goed uit, maar zeker net zo belangrijk, wat mist er. Wij komen nog geregeld websites tegen waarop de adres- en contactgegevens moeilijk te vinden zijn, niet klikbaar zijn of zelfs ontbreken.


Als tweede wordt in deze gratis SEO scan de website door de SEO software gehaald. Daarin worden de volgende 11 SEO factoren meegenomen.

 1. Belangrijkste domein autoriteit kenmerken
 2. Pagina titels
 3. SEO meta description
 4. Pagina URL structuur
 5. Indexstatus
 6. Afbeeldingen analyse
 7. Content analyse
 8. Headertags
 9. Link analyse
 10. Interne links analyse
 11. Technische SEO analyse

SEO check – Welke problemen komen vaak terug?

1. Trage website

De website is te traag. Vaak komt dit omdat de afbeeldingen niet goed geoptimaliseerd zijn. Website afbeeldingen zijn geregeld veel te groot tot wel 1 MB per afbeelding. Website snelheid is super belangrijk om uw klanten op uw website te houden. Zeker voor een webshop is website snelheid cruciaal voor goede online verkopen.

2. De SEO optimalisatie van afbeeldingen is vergeten

Afbeeldingen op een website zijn ook een deel van de content. Ze hebben vaak als taak om de tekstuele boodschap meer kracht bij te zetten. Website afbeeldingen zijn daarom van belang voor zoekmachinemarketing! Zonder hulp snapt Google nog niet, wat er op een website afbeelding staat. Dit kan bijvoorbeeld verholpen worden door de alt tekst en de beschrijving bij een afbeelding in te vullen.

3. Technische SEO niet op orde

In de SEO scan blijkt vaak, dat op het gebied van technische SEO er vaak verbeteringen mogelijk zijn. Zeker bij een WordPress website kunt u met een plug-in bijvoorbeeld de CSS en Javascript code verkleinen. Dit is ook weer goed voor de website snelheid.

4. Google houdt van actuele relevante content en dat wordt wel eens gemist

Google wil antwoorden geven aan de personen, die de Google zoekmachine gebruiken. Zij zetten uw of elke andere website bovenaan in Google als het antwoord op een zoekopdracht op uw site staat. Google gebruikers tikken daarom ook heel veel vragen in, in Google. Frequently asked questions (FAQ’s) webpagina’s komen daaraan tegemoet!

5. Google versus de gebruiker

Op een website moet u zowel voor uw websitebezoekers als voor Google schrijven. Google is namelijk nog steeds een machine en die machine heeft nog steeds wat hulp nodig om te achterhalen wat er op de pagina staat. Daarom is het dringen geblazen op de 1e pagina van Google. Iedereen wil er op staan en het liefst bovenaan in Google. Het zou toch zonde zijn als u om die specifieke reden klanten misloopt. Schrijf op grond daarvan voor de gebruiker rekening houdend met de zoekmachines. Websites zonder bezoekers zijn tamelijk zinloos.

6. SEO Linkbuilding

SEO Linkbuilding is het achterlaten van een link of URL op een specifieke website, die linkt naar jouw website of een andere site. Dat is namelijk het basis algoritme van Google. Google vindt een link, die naar een andere website linkt een soort van relevantie stem. Als de website niet relevant zou zijn, dan zal u er ook niet naar toe verwijzen. Kwalitatief goede backlinks bepalen nog steeds voor 30 procent of uw website hoger staat dan de site van uw concurrent in Google. Want dat is de reden, dat linkbuilding een belangrijk deel is van onze gratis SEO scan.

Een website of zelfs het gehele internet kunt u zien als een soort van spinnenweb of organogram. Elke wegpagina moet minimaal 2 interne links bevatten. Door deze twee interne links is de specifieke pagina gelinkt aan de rest van de website. Dit geeft de crawlers van Google de kans om uw website goed te doorzoeken en te bepalen hoe belangrijk uw content op die pagina is ten opzichte van de rest. In de gratis SEO scan komen webpagina’s zonder interne links (verweesde pagina’s) regelmatig naar voren.

SEO FAQ

Frequently asked questions about SEO


Het vervolg op een gratis SEO check

Als u wilt, kunnen wij na de gratis SEO scan een plan van aanpak inclusief een offerte voor u opmaken. In deze offerte komt de optimalisatie van de bestaande content, het fabriceren van nieuwe content, linkbuilding en technische SEO aan bod. Wij doen u een realistisch aanbod, die u als u wenst kan uitsmeren over meerdere maanden. Kan ik voor u een gratis SEO scan opstarten?

SEO scan, SEO Audit

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO diensten en content marketing

U kunt uw SEO laten doen door SEO bureau Connect your World. Daarnaast biedt Connect your World nog tal van andere SEO en content marketing diensten aan. U kunt bijvoorbeeld ook uw SEO Linkbuilding verder uitbesteden. Een goede SEO specialist inhuren, doet u bij Connect your World. Engaging content is bij ons de norm.

Gratis SEO tools

Zoekmachineoptimalisatie kan niet zonder goede free SEO tools. Wist u, dat vele SEO tools gratis zijn?

Vul het formulier in


  Connect your World
  1
  Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.