• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Landingspagina maken voor SEO

Landingspagina maken voor SEO

Landingspagina optimaliseren

Bij het maken van een Landingspagina staat de bezoeker of de gebruiker van de website of webpagina in het middelpunt. De landingpage is immers de eerste webpagina van de website, die de bezoeker bekijkt. De landingspagina is daarom van grote importantie om te optimaliseren. Landingspagina’s zijn vaak geoptimaliseerd om één of andere conversie te bewerkstelligen. Op excellente landingpages is echter ook SEO Zoekmachineoptimalisatie toegepast.

Geschatte leestijd: 23 minuten

Landingspagina optimaliseren = meer conversies

Landingspagina optimaliseren

Een voor SEO geoptimaliseerde landingspagina is in staat om hoger in Google te scoren. Dit behelst in de meeste gevallen extra websiteverkeer en daaropvolgend meer conversies. Wij leggen u in deze blog post uit, wat de betekenis is van de Landingspagina. Vervolgens geven wij u een checklist. U kan daarmee uw landingspagina ontwerpen en optimaliseren en uw conversies verhogen.

Wat is een Landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke webpagina, die is ontworpen om bezoekers naar een website te leiden en hen te laten converteren naar een bepaalde actie. Het kan een standalone pagina zijn of een specifieke bestemmingspagina binnen een website. Het belangrijkste doel van een landingspagina is om de aandacht van de bezoeker te trekken en hen aan te moedigen een gewenste actie uit te voeren.

Wat is Lokale SEO?

Lokale SEO staat voor lokale zoekmachine-optimalisatie. Het verwijst naar het proces van het optimaliseren van een website of online aanwezigheid om beter gevonden te worden in lokale zoekresultaten. Lokale SEO is gericht op het aantrekken van klanten en verkeer uit een specifieke geografische locatie, zoals een stad of regio.

Drie vragen voordat u Landingspagina’s gaat maken

 1. Wat is uw doel? Waarom moeten mensen uw Landingpage bezoeken? Moeten ze een product van u kopen, uw dienstverlening afnemen, een formulier opmaken of zich abonneren op een nieuwsbrief? Definieer daarom uw conversies.
 2. Wie is de concurrentie? En wat moet ik doen om ze te verslaan? Waarom zijn ze succesvol en valt dat te kopiëren of te overtreffen?
 3. Wie is uw doelgroep? Hoe meer u uw potentiële doelgroep begrijpt, hoe beter u weet wat hun wensen zijn en wat ze willen.

Een landingspagina heeft een soortelijk oogmerk

Voor veel websites is een landingpage de startpagina. Dit komt, omdat dit de landingpage is, die gebruikers bezoeken, zodra ze de domeinnaam in een browser intypen. Landingspaginas hebben altijd een bijzonder oogpunt. Doorgaans hebben ze niet alle bouwstenen van een normale pagina. Ze zijn immers zo ontworpen en gestructureerd, dat gebruikers een specifieke actie kunnen uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inbrengen van een formulier of een dienst of product kopen.

Landingspagina maken

De eerste pagina, die u wilt, dat gebruikers bezoeken, wanneer ze op uw site terechtkomen, is vaak de landingspagina. Voor veel websites is de bestemmingspagina de startpagina, aangezien, dit de pagina is die gebruikers bezoeken, nadat ze de domeinnaam in de browser hebben getypt. In de context van online marketing is de landingspagina de pagina, die u wilt, dat gebruikers zien, wanneer ze op een advertentie (intern of extern) van uw campagnes klikken. Een Landingspagina heeft een bijzonder doel. Vaak hebben ze niet de onderdelen van een normale pagina, maar ze zijn zo ontworpen en gestructureerd, dat gebruikers een specifieke actie uitvoeren zoals bijvoorbeeld de nieuwsbrief aanvragen, een formulier indienen, een product of dienst kopen, enz. We hebben het hier over een Call to action.

Wat zijn SEO landingspagina’s?

SEO landingspaginas hebben alle kenmerken van een landingpage. Dat betekent, dat ze voornamelijk voor een of meerdere conversies geoptimaliseerd zijn. Daarbij zijn ze ook SEO vriendelijk.

Wanneer moet u uw landingspagina’s niet optimaliseren?

Dat gezegd hebbende, zijn er gevallen, waarin het verbeteren van een landingpagina niet de inspanning waard is. Het neemt immers teveel tijd in beslag en moeite in verhouding met wat de opbrengst is. Voor een kortdurende campagne bent u als voorbeeld van plan om een landingpage te ontwikkelen of een idee uit te proberen. U kan dan het SEO optimalisatie gedeelte overslaan. De desbetreffende pagina is namelijk niet permanent. In de meeste gevallen helpt het voor zoekmachinemarketing verbeteren van uw landingpages ervoor dat:

 • uw kansen verbeteren om hoger te scoren op de gewenste SEO zoekwoorden
 • ze een positief effect hebben ten behoeve van uw ‘branding’
 • de gebruikerservaring verbetert, omdat SEO principes een paginagebruiker vriendelijker kunnen maken.

´Bewezen psychologie’ voor het bouwen van landingpages gebruiken

 • Overeenkomende kopie op de advertentie en de landingpage (berichtovereenkomst)
 • Een heldere, beknopte kop
 • Body-kopie met onberispelijke grammatica
 • Vertrouwensindicatoren (social proof, logo’s, garanties)
 • Een call to action knop
 • Elementen om de ogen naar de knop te trekken
 • Elk vitaal element boven de vouw
 • A / B-testen
 • Visuele elementen die de content versterken
 • Minimale links
Landingspagina maken, SEO specialist Den Haag

Landingspagina checklist

Dit zijn de stappen, die u moet volgen om uw landingspagina’s te optimaliseren:

 1. Publiceer landingpages naar uw eigen domein
 2. Optimaliseer de URL’s van uw landingspagina’s
 3. Maak uw landingspagina’s https
 4. Bepaal voor welke zoekwoorden u wilt rangschikken
 5. Optimaliseren voor on-page SEO
 6. Optimaliseren voor SEO content
 7. Afbeeldingen en video’s optimaliseren
 8. Maak een onweerstaanbare call to action
 9. Voeg gestructureerde gegevensmarkeringen toe
 10. Perfectioneren voor mobiel
 11. Verbeteren voor website snelheid
 12. Voeg interne links toe die naar uw landingspagina’s verwijzen
 13. Promoot uw landingspagina en ontvang backlinks
 14. Gebruik 301-omleidingen om uw SEO-inspanningen te consolideren
 15. Lokale SEO – best practices voor landingspaginas

1. Publiceer landingspaginas naar uw eigen domein

Dit is de eerste belangrijke te volgen stap om een excellente landingspagina te maken. Om enig SEO voordeel te behalen, moeten de landingspagina’s onder uw eigen domein worden gepubliceerd. Als u een externe service inschakelt om uw landingspagina te hosten, zijn de kansen om goede SEO rankings te bereiken minimaal nul. Veel externe serviceproviders geven u de mogelijkheid om de ​​landingpagina onder hun eigen sub domein te publiceren. Qua SEO is dit slecht. De SEO vriendelijke manier is immers om uw landingspaginas onder uw eigen domein te publiceren.

Een landingpage ontwerpen doet u op uw eigen website

2. URL’s van landingpages optimaliseren

Een nog beter alternatief is om de landingspagina rechtstreeks op uw site te ontwerpen en te hosten. Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van WordPress, kunt u gebruik maken van een aangepaste paginasjabloon. Deze kan u vervolgens op een normale WordPress pagina toepassen. Op die manier maakt de landingpage deel uit van uw website. U deelt daarbij een deel van het vertrouwen en de autoriteit van uw domein. U hoeft tevens geen maandelijkse kosten te betalen aan externe providers. Bovendien verhoogt het hebben van de landingpage op uw domein het vertrouwen van gebruikers. Uw websitebezoekers hoeven namelijk uw site niet te verlaten. Dit vertaalt zich uiteindelijk in veel meer conversies. Dus uiteindelijk is het om die reden een win-win situatie voor zowel conversies als voor zoekmachinemarketing. De URL van een landingpage moet voldoen aan al de regels van SEO proof URL’s.

Anders gezegd, de URL van een landingpage moet zich houden aan de volgende kenmerken:

 • Kort en bondige URL’s: Lange URL’s verwarren zowel zoekmachines als gebruikers.
 • Neem zoekwoorden op, die u wilt targeten, maar geen trefwoordvulling
 • Alle tekens zijn kleine letters
 • Geen witte spaties
 • Woorden worden gescheiden met “-“

Url’s van landingspagina’s moeten onder andere kort en gemakkelijk te onthouden zijn. Op die manier zijn ze logisch, wanneer ze bijvoorbeeld op sociale netwerken worden gedeeld.

SSL

Het is van het grootste belang om een ​​SSL te verbinden aan uw landingspagina’s en website in het algemeen. Het geeft u namelijk een kleine comparatieve boost. Immers Google gebruikt HTTPS in hun ranking algoritme. Bovendien is het een andere manier om gebruikers te vertellen, dat uw website vertrouwen is. Het delen van hun persoonlijke informatie en het doen van een aankoop wordt daarmee bevorderd.

Landingspagina maken, SEO zoekwoordenonderzoek

Zoekwoorden bepalen

Om elke pagina te kunnen optimaliseren, moet u eerst op de hoogte zijn van welke Google zoekwoorden u de betreffende pagina wilt rangschikken. Als het de landingspagina SEO betreft, wordt deze taak een beetje lastiger. De SEO zoekwoorden moeten namelijk worden gesynchroniseerd met de kopie van de landingspagina.

Juiste manieren om dit te benaderen zijn bijvoorbeeld:

 • Bereid eerst een kopie van de landingspagina voor zonder rekening te houden met zoekwoorden
 • Bepaal op welke zoekwoorden u de landingspagina wilt rangschikken in de SERP’S
 • Plaats daarnaast de zoekwoorden strategisch op de webpagina, als onderdeel van de SEO processen op de webpagina.
Zoekwoordenonderzoek, Bovenaan in Google

Zoekwoordenonderzoek betreffende een landingspagina

Laten we eens kijken, hoe u kunt vinden voor welke SEO zoekwoorden u uw landingspagina’s kunt optimaliseren, nadat uw landingspagina klaar is. Een eerste stap is bijvoorbeeld naar Mozz, Sem Rush (of uw favoriete hulpprogramma voor zoekwoordonderzoek) te gaan. Zoek vervolgens naar Google zoekwoorden, die betrekking hebben op uw content.

3. Maak uw landingpages HTTPS

Hoewel dit misschien voor velen voor de hand ligt, zoekt u in dit stadium naar zoekwoorden, waarmee u hoog kunt scoren op Google. Dat hoeft niet overeen te komen met zoekwoorden, waarop u graag hoog zou willen scoren.

4. Zoekwoordenonderzoek: stel realistische doelen

Wat is het verschil? We willen allemaal onze landingspagina’s rangschikken op zeer competitieve SEO zoekwoorden. Tenzij u een echt sterke website heeft, is dit niet altijd een optie. Dus waarom tijd verliezen door uw pagina’s te optimaliseren voor Google zoekwoorden, waarop u nooit hoog zult scoren in Google. Het is beter SEO zoekwoorden te identificeren, die u daadwerkelijk op de topposities bovenaan in Google kunt plaatsen en deze te targeten. Nu u ervan overtuigd bent, dat realistische SEO doelen belangrijk zijn, gaan we verder met ons onderzoek naar zoekwoorden. We nemen aan, dat het uw taak is om de landingpage voor de dames lingerie te verbeteren. Ga naar Semrush of Mozz en voer vervolgens uw hoofddoelwoord in en klik op zoeken. Meestal ziet u, dat dit zoekwoord een keywoord is met een groot volume, maar ook zeer competitief.

Zoekwoordonderzoek voor landingpages

Laten we eens kijken hoe u bijvoorbeeld kunt vinden voor welke Google zoekwoorden uw bestemmingspagina’s moeten worden geoptimaliseerd, nadat u uw kopie gereed hebt gemaakt.

Methode 1

De eerste stap is om naar uw favoriete zoekwoordenonderzoek tool te gaan en naar trefwoorden te zoeken die betrekking hebben op uw content. Hoewel voor velen klinkt dit misschien als een voor de hand liggende stap. Wat u zoekt in dit stadium zijn SEO zoekwoorden, die u een hoge ranking bovenaan bij Google kunnen geven. We willen namelijk allemaal onze landingspagina’s classificeren voor zeer concurrerende SEO zoekwoorden, maar tenzij u een echt sterke website heeft, is dit niet mogelijk.

Realistische SEO optimalisatie doelen

Verlies niets van uw tijd door uw pagina’s te optimaliseren voor zoekwoorden, waarmee u nooit een noemenswaardige ranking zal verkrijgen. Daarom is het misschien beter om SEO zoekwoorden te identificeren, die u daadwerkelijk kunnen rangschikken op de topposities. Deze kunt u dan targeten. Nu u ervan overtuigd bent dat het hebben van realistische SEO doelen belangrijk is, gaan we verder met ons zoekwoordonderzoek proces.

Zoekvolume en concurrentie

Laten we aannemen dat het uw taak is om de Landingspagina voor bijvoorbeeld uw handtassen op Google te optimaliseren. Voer uw belangrijkste doel zoekwoord ‘handtassen voor vrouwen’ in en klik op Zoeken. Zoals u kunt zien, is dit zoekwoord een hoog volume zoekwoord maar ook zeer concurrerend. Zoeken naar dit sleutelwoord in Google, kunt u ook zien, dat de eerste pagina wordt gedomineerd door grote warenhuis merken.

Longtail keywords

Vind bijvoorbeeld ‘longtail keywords‘ die minder concurrerend zijn en optimaliseer daar uw landingspagina’s voor. Ik weet, dat u misschien denkt dat langzame SEO zoekwoorden minder zoekvolume hebben, en dat klopt inderdaad. Maar het krijgen van een top ranking van een laag zoekvolume voor Google zoekwoorden krijgt u meer verkeer dan een 2 e of 3 e page ranking voor een populair zoekwoord. Gebruik de geavanceerde filteropties van de trefwoorden tool om geschikte en relevante ‘longtail keywords’ te vinden.

Methode 2

Een andere manier om Google zoekwoorden te vinden, die u in uw optimalisatieproces kunt gebruiken, is analyseren welke SEO zoekwoorden verkeer naar pagina’s leiden, die al op de topposities van Google staan.

5. On-page SEO optimaliseren

Als u eenmaal een helder idee heeft op welke SEO zoekwoorden u de webpagina wilt rangschikken, is de volgende stap het toevoegen van die Google zoekwoorden aan de webpagina. Dit proces wordt On Page SEO genoemd. 

De te volgen stapjes zijn:

Het toevoegen van relevante zoekwoorden op de landingspagina.

 1. Voeg het hoofd zoekwoord in de URL toe

  Ga terug en bekijk de pagina-URL en zorg er vervolgens voor, dat u uw hoofddoel zoekwoord opneemt.

 2. Voeg zoekwoorden toe aan uw titeltag

  Elke webpagina die op internet wordt gepubliceerd, heeft een titel tag (<title> </ title ). Dit is niet noodzakelijkerwijs wat er op de pagina wordt weergegeven (dat is de H1-tag), maar wat er wordt weergegeven in de browser- en zoekresultatenpagina’s van zoekmachines. Het hoofd zoekwoord moet u in de titel tag opnemen of u neemt variaties in de buurt op.

 3. Plaats zoekwoorden in uw metabeschrijvingen

  De metabeschrijving van de webpagina wordt niet op de pagina zelf weergegeven. Deze beschrijving kan wel worden weergegeven in de zoekresultaten onder uw titel. Wat belangrijk is als het gaat om SEO, is om gerelateerde zoekwoorden in de beschrijving op te nemen en ze interessant te maken om gebruikers aan te moedigen op het fragment te klikken en de website te bezoeken. Google geeft niet altijd de metabeschrijvingswaarde weer, die u opgeeft. Soms maakt Google wel een aangepaste beschrijving op basis van de content van de pagina. Desalniettemin moet u de metabeschrijvingstag van al de pagina’s altijd optimaliseren.

 4. Voeg zoekwoorden toe of sluit variaties op uw hoofdkop (H1-tag) en subtitels

  Het eerste element van een pagina is een H1-tag. In de meeste gevallen is de H1-tag hetzelfde als de paginatitel. Voor een betere optimalisatie kunt u verscheidende zoekwoorden in uw H1-tag gebruiken. Een excellente landingspagina heeft verscheidende secties. Dit soort secties moeten een H2-kop hebben en sub secties een H3-kop. Probeer bij het ontwerpen van een pagina altijd een hiërarchische structuur te gebruiken. Bovenaan de structuur heeft u uw H1 (slechts één per pagina). Daaropvolgend kunt u meerdere H2’s gebruiken en vervolgens H3 koppen inzetten.

6. SEO content optimaliseren

Een ander element, dat moet worden geoptimaliseerd, is de werkelijke content van de pagina. Tot nu toe hebben we de titel, beschrijving en koppen geoptimaliseerd. We moeten echter ook de rest van de content optimaliseren.

Schrijf content in de taal die bij uw doelgroep past en die het begrijpt

Verkoopt u bijvoorbeeld breipatronen, heb het dan niet over ‘kick-ass’ breipatronen. SEO Zoekwoorden, die u kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld: tijdloos, charmant, klassiek etc. Zoek uit en stel vast welk probleem u oplost voor uw publiek.

Zorg ervoor, dat u tekst content op de pagina hebt

Om te beginnen moet uw een landingspagina maken met tekstuele SEO content en niet enkel afbeeldingen of video’s. Dit is erg belangrijk. Zoekmachines kunnen tekst gemakkelijker begrijpen, dan SEO afbeeldingen of video’s. Afhankelijk van het ontwerp van de pagina, kan u vervolgens intelligente manieren toepassen om de tekst, die u nodig hebt wat betreft SEO doeleinden toe te voegen, zonder uw ontwerp te breken.

Volg deze eenvoudige richtlijnen:

Probeer bovenaan de pagina een paar regels tekst toe te voegen. Dit kan onder uw hoofdtitel zijn. Het doel hiervan is om zowel zoekmachines als gebruikers een goede indicatie te geven wat er op de pagina staat. Voeg extra tekst in onder uw hoofdaanbod. Meestal heeft de landingspagina het hoofdaanbod boven de vouw zodat bezoekers het hoofdaanbod kunnen zien, zodra ze op de webpagina landen. Dit is oké. U hoeft uw ontwerp niet te wijzigen om meer tekst boven de vouw toe te voegen. U kunt dit best verder op de pagina doen.

Wees voorzichtig met het gebruik van accordeons

Zorg ervoor, dat belangrijke tekst niet wordt verborgen in accordeons. Accordeons zijn erg handig, met name op mobiele apparaten. Neem ze alleen in gebruik als dat nodig is. Als u iets belangrijks wilt delen samen met uw website gebruikers en zoekmachines zoals Google, verberg het dan niet door middel van een accordeon maar maak het zichtbaar op de webpagina. Gebruik accordeons voor minder belangrijke berichten.

Voeg LSI zoekwoorden toe aan uw content

LSI-zoekwoorden (Latent Semantic Index) zijn zinnen die dezelfde betekenis hebben als uw doel zoekwoorden. Dus in plaats van dezelfde zoekwoorden in uw tekst te herhalen en het risico te lopen, dat u een kopie van een trefwoord krijgt, kunt u uw kopie vinden en verrijken met LSI-zoekwoorden.

7. Afbeeldingen en video’s SEO optimaliseren

Bij het maken van een Landingspagina gebruikt u meestal meerdere Visuals, hetzij in de vorm van foto´s, afbeeldingen of video’s. Wat SEO betreft, zorgt u ervoor, dat deze elementen op een SEO vriendelijke manier op de pagina worden ingevoegd.

SEO Afbeeldingen

Alle website afbeeldingen moeten 3 geoptimaliseerde elementen hebben:

 • Bestandsnaam

Het is niet het grootste SEO signaal, maar het is goed om logische bestandsnamen te gebruiken. 

 • ALT tekst

Dit is het meest belangrijke element voor beeld SEO. Bij elke afbeelding moet u een betekenisvolle Alt tekst hebben. De alt tekst wordt in de browser weergegeven wanneer afbeeldingen zijn uitgeschakeld. Het wordt door zoekmachines ook gebruikt om te begrijpen, waar het bij een afbeelding om gaat. Probeer daarom bij het schrijven van uw alt tekst op een natuurlijke manier zoekwoorden op te nemen. 

 • Afbeeldingsbijschriften

Voor elke afbeelding kunt u ook een bijschrift opgeven. Dit is de beschrijving, die onder de afbeelding verschijnt. Het bijschrift kan hetzelfde zijn als de alt tekst, met iets meer details.

Video SEO

Als u video’s op uw landingspagina heeft, zorg er dan voor, dat video’s worden aangeboden door een externe service zoals YouTube of Vimeo. Video’s zijn meestal een aantal MB’s. Om die reden is het gebruik van een streaming service een veel betere optie, dan het laden van de video’s van uw server. Voeg een videoschema toe voor elke video om bots van zoekmachines meer details over uw video te geven. U kunt daarvoor een JSON-LD-script gebruiken.

8. Onweerstaanbare call to action

Voor marketeers is de ‘call to action’ (CTA) alles. Dit is het enige, dat telt. Als niemand erop klikt, gaat uw bedrijf failliet. Dus, zoals u misschien heeft begrepen, is een goede Call To Action van cruciaal belang. Het is niet ‘slechts een knop’. Het is een knop die goed moet worden doordacht.

Laten we eens kijken hoe u dat kunt doen …

 • Gebruik dwingende taal in uw ‘Call to action’ (kopen, deelnemen, ophalen, starten, downloaden)
 • Zorg ervoor, dat het zich onderscheidt van de rest van de pagina
 • Voeg een gevoel van onmiddellijke voldoening toe

Dwingende taal is het meest elementaire, dat uw CTA nodig heeft. Het derde element, dat u in uw Call To Action opnemen moet, is een onmiddellijk gevoel van voldoening.

Woorden die ter illustratie een gevoel van onmiddellijke voldoening bieden:

 • Nu
 • Onmiddellijk
 • Krijgen
 • Kopen
 • Vandaag
 • Snel
 • Resultaten
 • Overnachting
 • Kickstart

Woorden die bijvoorbeeld vertraagde bevrediging impliceren en bezoekers demotiveren:

 • Verzoek
 • Begin
 • Leren
 • Verzenden

In plaats van te suggereren, dat de bezoeker op het punt staat verstrikt te raken in een lang en betrokken proces, moet u hem geruststellen. Hij gaat nu namelijk ‘resultaten’ boeken. 

9. Voeg gestructureerde gegevens-markeringen toe

Opmaak van gestructureerde gegevens is niet alleen beschikbaar voor video’s. Er zijn een aantal schema’s, die u op uw landingspagina kunt gebruiken. Dit is afhankelijk van het product of de service, die u verkoopt. Schema’s kunnen daardoor de presentatie van uw zoekfragment verbeteren en uw pagina ranking’s helpen verbeteren. Via schema’s kunt u zoekmachines bijvoorbeeld meer informatie geven over wat u verkoopt, hoeveel het kost en de beschikbaarheid van de voorraad.

10. SEO optimalisatie voor mobiel

Het is meer dan zeker, dat uw landingspagina meer op mobiele apparaten zal worden bekeken dan op desktop. Dit betekent, dat u om voor de hand liggende redenen ervoor moet zorgen, dat het is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Als gevolg van de introductie van de mobiele eerste index (mobile first index) van Google is de behoefte aan SEO vriendelijke landingspagina’s belangrijker dan ooit.

Om uw landingspagina voor mobiel te verbeteren, moet u ervoor zorgen dat:

 • mobiele pagina’s niet horizontaal kunnen scrollen.
 • ze alle content hebben van de desktoppagina
 • dat de landingspagina snel laadt
 • de landingspagina geen pop-ups of andere elementen hebben, die vervelend zijn voor mobiele gebruikers
 • Ze er goed uit zien op verschillende resoluties

11. SEO Optimalisatie voor website snelheid

De laadsnelheid van een pagina is een bekende SEO-rangschikkings-factor. Pagina’s die snel laden, scoren namelijk hoger dan langzamere pagina’s. Voor landingspagina’s is snelheid nog veel belangrijker. Verschillende onderzoeken hebben zelfs de impact van website snelheid op verkoop en conversies hebben aangetoond. Om te profiteren van zowel de SEO voordelen als meer omzet, moeten uw landingspagina’s zo snel mogelijk worden geladen.

Enkele SEO optimalisatie tips om te volgen:

 • Gebruik beeldcompressietools om al uw afbeeldingen te optimaliseren 
 • Verklein uw CSS en JS
 • Maak gebruik van een caching-plug-in
 • Gebruik een CDN
 • Gebruik een SEO-webhostingprovider om uw website en landingspagina’s te hosten en geen gedeelde hosting
 • Voeg nooit video’s toe aan uw website maar gebruik een streamingdienst zoals YouTube of video.

12. Interne links toevoegen

Tot nu toe hebben we de structuur en content van een landingspagina geoptimaliseerd. Nu is het tijd om te kijken hoe u uw landingspagina’s het beste kunt maken en promoten.

We zullen drie gebieden onderzoeken:

Een interne link is een link, die verwijst naar een pagina op hetzelfde domein. Terwijl u aan uw SEO werkt, kunt u interne links gebruiken om Google te helpen het belang van uw landingspagina’s te begrijpen. Pagina’s met het grootste aantal interne links worden beschouwd als de meest waardevolle pagina’s van een website. Dit kan vervolgens een positieve invloed hebben op uw SEO.

 • Voeg een link toe die naar uw landingspagina verwijst vanaf uw startpagina
 • Het toevoegen van een link naar uw landingspagina in uw ‘footer tekst’ en zijbalk
 • Voeg links toe in uw blogberichten
 • Gebruik zoekwoorden in de ankertekst van de interne links. Dit geeft Google een idee van de SEO zoekwoorden, waarvoor u een landingspagina wilt plaatsen.

Bij correct gebruik kunnen interne links uw SEO helpen en ook een deel van uw websiteverkeer omleiden naar die pagina’s. Dit betekent meestal meer conversies.

13. Landingspaginas promoten – backlinks ontvangen

Naast het intern promoten van uw landingspagina’s, moet u ze ook promoten op internet. Het doel is namelijk ook om backlinks te verkrijgen. Backlinks van hoge kwaliteit zijn één van de SEO factoren, die uw ranglijst sterk kunnen beïnvloeden. Als u bekend bent met off page SEO praktijken, weet u inmiddels, dat backlinks van goede kwaliteit moeilijk te verkrijgen zijn. Dit is met name zo als het gaat om het promoten van landingspagina’s en verkooppagina ‘s in het algemeen. Webmasters willen namelijk niet linken naar een verkooppagina.

Linkbuilding Gids

Om andere technieken te gebruiken om die waardevolle SEO backlinks te krijgen. Lees de bijbehorende linkbuilding gids voor alle details.

14. Gebruik 301-omleidingen om uw SEO inspanningen te consolideren

Het hoofddoel van een landingspagina is het verhogen van conversies. 

Gebruik 301 omleidingen elke keer, dat u een nieuwe landingspagina maakt voor dezelfde producten of services. 301-omleidingen instrueren zoekmachines om elke SEO waarde van de ene URL naar de andere door te geven. Dus SEO backlinks, die u heeft gebouwd en ranglijsten gaan niet verloren, wanneer u uw nieuwe landingspagina start. 301-omleidingen kunnen aan uw “.ht access” -bestand of aan uw CMS worden toegevoegd met behulp van een plug-in. Als u de bovenstaande richtlijnen volgt, krijgt u met SEO geoptimaliseerde landingspagina’s. In zakelijke termen betekent, dit dat u gericht organisch verkeer rechtstreeks naar uw pagina’s kunt krijgen. Dat wil zeggen, dat u uw conversies kunt verhogen.

15. Lokale SEO – ‘best practices’ voor Landingsspagina’s

Locatiepagina’s of landingspaginas helpen bij het aantrekken en converteren van mensen, die lokale zoekopdrachten uitvoeren in leads en klanten. Het optimaliseren van uw bestemmingspagina is een sleutelfactor om u te helpen, die prospects om te zetten in klanten. Hiervoor zijn de belangrijkste twee praktische tips, die u mogelijk wilt gebruiken om uw bedrijf lokale SEO resultaten te laten verdienen.

1. Lokale content maken

Om uw lokale pagina goed te optimaliseren, moet u relevante content toevoegen. Dit omvat het toevoegen van lokale SEO zoekwoorden, die zijn gekoppeld aan uw bedrijf en de omgeving.

SEO Backlinks zijn inkomende links naar uw website vanaf een andere website. De backlink is van hoge kwaliteit, wanneer een gezaghebbend domein naar uw pagina linkt. Backlinks zijn namelijk de belangrijkste factor als het gaat om gelokaliseerde organische resultaten. Dus zorg ervoor, dat u prioriteit geeft aan het opbouwen van backlinks. Zoek bijvoorbeeld lokale mappen, die relevant zijn, en dien deze in om erop te worden vermeld.

Landingspagina maken checklist – samenvatting

 • Maak uw Landingspagina’s kort met alleen de meest noodzakelijke en essentiële informatie.
 • Gebruik kwalitatief goede sterke content. Dit wekt namelijk vertrouwen.
 • Zorg, dat er niet teveel uitgaande hyperlinks zijn. U wilt namelijk, dat ze een actie gaan ondernemen. Ze wegleiden naar een andere pagina geeft een verkeerd signaal af.
 • Maak conversies super gemakkelijk. Eenmaal op de pagina moeten ze doen, wat u voor ogen heeft.
 • Besteed aandacht aan het design en houd bijvoorbeeld de navigatie zo simpel als mogelijk. Er mag namelijk niets staan tussen de websitebezoeker en de actie, die hij of zij moet uitvoeren.
 • Heb een duidelijke ‘Call to Action’. Leg stapsgewijs uit, wat er moet gebeuren en wat de volgende stap moet zijn. Call to action buttons graag in felle contrasterende kleuren.
 • Creëer pakkende titels. Trek u klant naar binnen met een uitdagende vraag.
 • Engaging content doet de helft van het werk voor u. Personaliseer en moedig bezoekers aan om het gebruik van uw product in de toekomst te visualiseren. Wat levert het de klant bijvoorbeeld op door met u in zee te gaan?
 • Praat niet teveel over uzelf, want daar heeft de lezer bijna nooit echt interesse in. Geef puur antwoord op de vraag en wat u bijvoorbeeld voor ze kan doen om hun leven te verbeteren of makkelijker te maken.
 • Kom met een spectaculair aanbod.
 • Maak uw pagina makkelijk te scannen. U heeft 8 seconden de tijd om iemand te overtuigen op uw website te blijven.
 • Gebruik kwalitatief goede afbeeldingen en gebruik kleur. Hiermee wordt uw landingspagina veel aantrekkelijker voor gebruik en om tot actie over te gaan.
 • Zorg voor klikbare buttons. Klanten zijn vaak bereid om een aankoop te showen op hun sociale media. Dat levert u vervolgens weer gratis reclame op.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist en Content Marketing expert. Daarnaast is hij de eigenaar van SEO Bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Herman is een zeer ervaren SEO consultant (SEO freelancer) en Content Marketeer.

Online marketeer inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u ook in de volgende regio’s terecht voor een SEO expert en een Content Marketeer:

Een SEO scan om te achterhalen hoe we uw website bovenaan in Google krijgen is bij Connect your World altijd gratis. Kijk ook eens naar onze SEO checklists op onze website.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO advies

Heeft u nog meer SEO advies nodig? Neem dan deze gratis SEO checklist eens door. Hiermee kunt u de vindbaarheid van uw website verder verbeteren. Ook Top marketingfunnel [14 content tips] is interessant leesvoer.

SEO Tools

Deze website bevat ook een lijst met veelal gratis SEO tools, waarmee u een eerste stap kunt zetten met de SEO optimalisatie van uw website.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.