• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Goede engaging content creëren

Goede engaging content creëren

Geschatte leestijd: 5 minuten

Benodigde tijd: 10 minuten

SEO content creëren is belangrijk. Content is namelijk de levensader voor een goede website. In deze ‘how to’ geven wij u daarom de beste tips om unieke content te ontwerpen voor een goede website.

 1. Unieke content staat gelijk aan waardevolle content

  Geregeld komen wij nog content of webteksten tegen, die gekopieerd zijn van andere websites. Deze content wordt ook wel duplicated content genoemd. Met duplicated content gaat u nooit goed scoren in zoekmachines zoals Google. Dit is echt de allerbelangrijkste reden om voor unieke zelfgeschreven content te gaan. Schakel om content te creëren daarom een Content Marketing expert in.

 2. Doe onderzoek of er vraag is naar de content die u wilt gaan schrijven

  Iets uitzoeken, wat dan ook begint vaak met Googelen. Doe dit dan ook als u zelf webteksten of blogs wilt gaan schrijven. Alleen door onderzoek te doen weet u of u waardevolle en unieke content kunt gaan maken.

 3. Bepaal van te voren met welk doel u de content gaat maken

  Wilt u ook het aantal bezoekers op uw website vergroten? Heeft u de bedoeling tot kennisdeling? Wilt u nieuwe klanten trekken? Potentiele klanten zijn vaak op zoek naar herkenning. Ze hebben daarom meestal wel vragen over de service of dienst, die ze misschien willen gaan kopen. Geeft u daar het beste antwoord op, dan is de kans groot, dat ze daadwerkelijk het product of de dienst gaan aanschaffen.

 4. Doelgroep definieren

  Content kunt u aanpassen aan uw doelgroep. Voor wie u schrijft heeft namelijk veel invloed. Vaak worden er door online marketing professionals dan persona’s gecreëerd. Het is een kunst om uw doelgroep helder te omschrijven. Op die manier met een goede ‘tone of voice’ kunt u daarmee uw klant, medewerker of kandidaat perfect aanspreken. Verkoopt u een product voor jongeren of voor ouderen? Dat heeft weer een connectie met punt 5.

 5. Het geschikte medium voor uw content

  Facebook is tegenwoordig voor ouderen. Jongeren zitten op Instagram. Pinterest wordt voor 80% gebruikt door vrouwen. Allemaal leuke feitjes, maar ze zijn wel belangrijk. Als u een goed stuk content heeft gemaakt, maar u verspreidt dat niet op de juiste plek, dan is uw werk nog voor niets geweest. Denk daarom goed na, op welk medium u uw relevante content verspreidt.

 6. Visuele content

  Een goede afbeelding is immers goud waard voor uw tekst. Door de concurrentie van sociale media zijn er steeds meer mensen die niet graag een tekst lezen, maar liever kijken of er een video over is. Dat is voor veel mensen veel makkelijker en in zekere mate comfortabeler. Website afbeeldingen worden maar liefst 60.000 maal sneller verwerkt dan tekst in de hersenen. Bij een afbeelding onthouden mensen vaak 80% van wat er op de afbeelding staat. Bij een tekst onthoudt men echter vaak maar net 20%.

 7. Follow up’s regelen

  Met een stuk content bent u er echter nog niet. Er zijn misschien mensen die 1 stuk content van u lezen en contact met u opnemen. In de regel kost, dat wat meer moeite. U moet vertrouwen gaan opbouwen en ervoor zorgen, dat u ‘top of mind’ wordt. Als u een vraag heeft over SEO optimalisatie, moet u eerste gedachte zijn, wat heeft Connect your World daar over te zeggen. Onze aanbeveling is daarom altijd om een content strategie op te zetten.

 8. Content Kalender

  Een handig hulpmiddel kan zijn om een content kalender te maken. U plant voor het hele jaar in wat u wilt gaan doen met de content op uw website. Gaat u verouderde content updaten of gaat u nieuwe content schrijven over specifieke onderwerpen? Belangrijk is om een goede mix te hebben van beeld en tekst.

 9. SEO content ideeën

  1. Deel bijvoorbeeld een persoonlijk verhaal, 2. Vertel wat u verkoopt, 3. Deel een blog, 4. Schrijf een gastblog voor een website met een hoge domein autoriteit, 5. Deel een succes verhaal, 6. Maak een interview met een expert, 7. Ontwerp een infographic, 8. Vervaardig een Podcast, 9. Beantwoord veel gestelde vragen, 10. Maak als webshop gebruik van Pinterest, Instagram, Google Mijn Bedrijf en Google Shopping, 10. Gebruik Audiovisuele Content.

SEO en Content Marketing Blogs

Content marketing expert Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO en Content Marketing Bureau Connect your World. Hij is verder een ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Content maken is wat hij het liefste doet!

Content Marketing expert inhuren

Kies ook een content marketeer uit om content te maken in de volgende regio’s:

Heeft u vraag over Content Marketing of wilt u ons inhuren om content voor u te creëren? Neem dan vervolgens contact op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Maak gebruik van deze mooie SEO checklist om uw website verder te verbeteren. Uw SEO laten doen, blijft natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.