• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Content creëren – Engaging content maken

Content creëren – Engaging content maken

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

Content creeren, Verouderde content updaten, Content Den Haag

Content maken

Het is een understatement om te zeggen, maar het vak van content marketeer is sterk in beweging. Technische ontwikkelingen zoals Chat GPT en visuele content worden alsmaar meer gemeengoed. Voor content creatie blijft een goede voorbereiding belangrijk. U wilt namelijk dat uw inspanningen gaan lonen anders is het creëren van content voor niets geweest. Lees de volgende tips om als basis mee te nemen in uw contentstrategie.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Benodigde tijd: 5 minuten

SEO content creëren is belangrijk. Content is namelijk de levensader voor een goede website. In deze ‘how to’ geven wij u daarom de beste tips om unieke content te maken voor een goede website.

 1. Unieke content staat gelijk aan waardevolle content

  Geregeld komen wij nog content of webteksten tegen, die gekopieerd zijn van andere websites. Deze content wordt ook wel duplicated content genoemd. Met duplicated content gaat u nooit goed scoren in zoekmachines zoals Google. Dit is echt de allerbelangrijkste reden om voor unieke zelfgeschreven content te gaan. Schakel om content te creëren daarom een Content Marketing expert in. Connect your World is zeer sterk in content creatie.

 2. Doe onderzoek of er vraag is naar de content die u wilt gaan maken

  Iets uitzoeken, wat dan ook begint vaak met Googelen. Doe dit dan ook als u zelf webteksten of blogs wilt gaan schrijven. Alleen door onderzoek te doen, weet u of u waardevolle en unieke content kunt gaan maken.

 3. Bepaal van te voren met welk doel u de content gaat maken

  Wilt u ook het aantal bezoekers op uw website vergroten? Heeft u de bedoeling tot kennisdeling? Wilt u nieuwe klanten trekken? Potentiele klanten zijn vaak op zoek naar herkenning. Ze hebben daarom meestal wel vragen over de service of dienst, die ze misschien willen gaan kopen. Geeft u daar het beste antwoord op door middel van unieke content creatie, dan is de kans groot, dat ze daadwerkelijk het product of de dienst gaan aanschaffen.

 4. Doelgroep definieren

  Content kunt u aanpassen aan uw doelgroep. Voor wie u schrijft heeft namelijk veel invloed. Vaak worden er door online marketing professionals dan persona’s gecreëerd. Het is een kunst om uw doelgroep helder te omschrijven. Op die manier met een goede ‘tone of voice’ kunt u daarmee uw klant, medewerker of kandidaat perfect aanspreken. Verkoopt u een product voor jongeren of voor ouderen? Dat heeft weer een connectie met punt 5.

 5. Het geschikte medium voor uw content

  Facebook is tegenwoordig voor ouderen. Jongeren zitten op Instagram. Pinterest wordt voor 80% gebruikt door vrouwen. Allemaal leuke feitjes, maar ze zijn wel belangrijk. Als u een goed stuk content heeft gemaakt, maar u verspreidt dat niet op de juiste plek, dan is uw werk nog voor niets geweest. Denk daarom goed na, op welk medium u uw relevante content verspreidt.

 6. Visuele content

  Een goede afbeelding is immers goud waard voor uw tekst. Door de concurrentie van sociale media zijn er steeds meer mensen die niet graag een tekst lezen, maar liever kijken of er een video over is. Dat is voor veel mensen veel makkelijker en in zekere mate comfortabeler. Website afbeeldingen worden maar liefst 60.000 maal sneller verwerkt dan tekst in de hersenen. Bij een afbeelding onthouden mensen vaak 80% van wat er op de afbeelding staat. Bij een tekst onthoudt men echter vaak maar net 20%. Hou dus bij content creatie sterk rekening met visuele content.

 7. Follow up’s regelen

  Met een stuk content bent u er echter nog niet. Er zijn misschien mensen die 1 stuk content van u lezen en contact met u opnemen. In de regel kost, dat wat meer moeite. U moet vertrouwen gaan opbouwen en ervoor zorgen, dat u ‘top of mind’ wordt. Als u een vraag heeft over SEO optimalisatie, moet u eerste gedachte zijn, wat heeft Connect your World daar over te zeggen. Onze aanbeveling is daarom altijd om een content strategie op te zetten, voordat u met content creatie gaat beginnen.

 8. Content kalender

  Een handig hulpmiddel kan zijn om een content kalender te maken. U plant voor het hele jaar in, wat u wilt gaan doen met de content op uw website. Gaat u verouderde content updaten of gaat u nieuwe content schrijven over specifieke onderwerpen? Belangrijk is om een goede mix te hebben van beeld en tekst.

 9. SEO content ideeën

  1. Deel bijvoorbeeld een persoonlijk verhaal, 2. Vertel wat u verkoopt, 3. Deel een blog, 4. Schrijf een gastblog voor een website met een hoge domein autoriteit, 5. Deel een succes verhaal, 6. Maak een interview met een expert, 7. Ontwerp een infographic, 8. Vervaardig een Podcast, 9. Beantwoord veel gestelde vragen, 10. Maak als webshop gebruik van Pinterest, Instagram, Google Mijn Bedrijf en Google Shopping, 10. Gebruik Audiovisuele Content.

SEO en content marketing blogs

Content marketing expert Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is verder een ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Content maken is wat hij het liefste doet!

Content Marketing expert inhuren

Kies ook een content marketeer uit om content te maken in de volgende regio’s:

Heeft u vraag over Content Marketing of wilt u ons inhuren om content voor u te creëren? Neem dan vervolgens contact op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Maak gebruik van deze mooie SEO checklist om uw website verder te verbeteren. Uw SEO laten doen, blijft natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.