• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Hoe huurt u een goede SEO specialist in?

Hoe huurt u een goede SEO specialist in?

SEO specialist Den Haag, SEO consultant Den Haag, SEO expert Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag
Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist is iemand, die ervoor zorgt, dat u meer relevante bezoekers krijgt op uw website via de organische zoekresultaten in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. De SEO specialist gebruikt on-page SEO & off-page SEO technieken zoals bijvoorbeeld het optimaliseren van webteksten of linkbuilding om uw website op de eerste pagina te krijgen van de zoekmachine.

Wat doet een SEO specialist?

Een SEO specialist is een expert in SEO, die er voor zorgt, dat uw website bovenaan in Google komt. Sterker nog, de SEO specialist zorgt er voor, dat u via uw website de juiste mensen op uw website krijgt. Dit zijn websitebezoekers die ook daadwerkelijk klant worden en uw product of dienst van u afnemen. De SEO expert werkt aan meerdere disciplines zoals het schrijven en actualiseren van SEO content, linkbuilding, ‘marketing & communicatie’ & techniek.

Bij Connect your World voert een SEO specialist gratis een SEO scan uit.

SEO specialist inhuren in Den Haag

Het inhuren van een goede SEO specialist kan een lastige opdracht zijn. Iedereen kan zich in principe SEO specialist noemen. Dat betekent nog niet, dat elke SEO specialist even kundig is. Het inhuren van een goede SEO specialist kan u veel extra omzet opleveren, omdat uw website beter vindbaar is in zoekmachines. Natuurlijk kost het inhuren van een SEO specialist geld. Maar het inhuren van de goedkoopste SEO specialist is niet altijd de beste oplossing. Toets daarom altijd de kennis van de SEO expert. In deze bijdrage geef ik u een aantal handvaten om het kaf van het koren te scheiden. Na het lezen van deze blog, kan u de SEO specialist inhuren, die bij u past.

1. Stelt de SEO expert bij het kennismakingsgesprek de juiste vragen?

Een veel gemaakte fout is, dat een SEO specialist teveel gericht is op rankings en waar een website wordt weergegeven in de zoekresultaten. De SEO specialist moet zich veel meer richten op het helpen van het bedrijf in het algemeen. Het gaat namelijk om het verbeteren van hoe een bedrijf online worden weergegeven in de zoekresultaten. Let daarnaast sterk op onrealistische garanties.

SEO of Zoekmachineoptimalisatie is een lange termijn strategie

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is namelijk een lange termijn strategie. Dat wil niet zeggen, dat er geen snelle resultaten geboekt kunnen worden. Google gaat er namelijk vanuit, dat een website geleidelijk aan verbeterd wordt en aan autoriteit wint. SEO heeft invloed op uw website. Het heeft echter ook veel invloed op de algehele strategie van uw onderneming.

Bij het inhuren van een SEO specialist zou deze expert de volgende vragen moeten stellen

 • Wat maakt uw bedrijf uniek?
 • Wat is er uniek aan uw product of dienstverlening?
 • Hoe ziet uw ideale klant eruit?
 • Op welke manier vinden potentiële klanten uw website op dit moment?
 • Welke andere marketing kanalen gebruikt u momenteel?
 • Wie zijn uw concurrenten en wat doen ze goed en wat doen ze minder goed?
SEO specialist Den Haag, SEO expert Den Haag, SEO consultant Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag

2. Communicatie

Voordat u investeert in de online promotie van uw bedrijfswebsite, moet u nagaan of de gekozen freelance SEO specialist of professionele SEO expert alle middelen of media heeft voor uw zakelijke online promotie of niet. De allerbelangrijkste factor is communicatie. Vraag hen hoe een potentiële SEO expert met u communiceert en wat het communicatiemiddel is. Hoe vaak krijgt u rapporten over updates en de voortgang. Als u merkt, dat de door u geselecteerde SEO expert moeilijk communiceert en u niet begrijpt, kies dan een andere optie. 

3. Een goede SEO specialist heeft een SEO strategie

SEO optimalisatie is niet een op zichzelf staande strategie. De SEO strategie is altijd deel van een algehele online marketingstrategie van een onderneming of een organisatie. Een goede SEO expert of SEO consultant neemt daarom altijd de tijd om de organisatie of het bedrijf waar hij of zij aan de slag gaat te doorgronden. Antwoorden op de volgende vragen zijn daarom onmisbaar voordat een SEO specialist aan de slag gaat:

 • Wat is de doelstelling van uw bedrijf?
 • Wat zijn de visie en missie van uw bedrijf?
 • Op welke manieren gaat u de gestelde doelen bereiken?
 • Heeft u doelstellingen of KPI’s vastgesteld voor uw website?

Gestructureerd werken

Een goede SEO specialist gaat gestructureerd te werk. Er zijn namelijk meer dan 200 SEO ranking factoren om bovenaan in Google te komen. De SEO consultant werkt daarom altijd op basis van een SEO strategie. Vraag daarnaast geregeld aan de SEO expert welke werkzaamheden hij of zij precies verricht heeft.

4. SEO scan / SEO Audit

Vraag de SEO specialist naar een scan van uw website. Een SEO specialist heeft vaak extra software tot zijn beschikking om te achterhalen wat de huidige staat is van de website en wat er moet gebeuren om uw website op de juiste zoekwoorden bovenaan in Google te krijgen. De tips, die hier uit voort komen, moeten gericht zijn op het bieden van een betere ervaring voor de menselijke bezoekers; dus niet alleen voor de zoekmachines.

SEO specialist Den Haag, SEO expert Den Haag, SEO consultant Den Haag, SEO expert Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag

5. SEO specialist inhuren tips

Een goede SEO expert of SEO specialist inhuren, gaat pas lukken, als u rekening houdt met onderstaande aandachtspunten:

Key-Performance-Indicators (KPI’s)

In de online wereld is zo goed als alles meetbaar. Een goede SEO expert start altijd met een 0 meting. Hoe staat de website er op dit moment voor? Vervolgens stelt hij met de opdrachtgever de KPI’s vast. En daarna gaat hij pas aan het werk. Alleen op deze wijze kan de SEO specialist aan tonen welk resultaat hij of zij heeft behaald voor de opdrachtgever. Een KPI kan bijvoorbeeld zijn:

 • Het aantal websitebezoekers
 • Het aantal terugkerende websitebezoekers
 • De hoeveelheid inschrijvingen voor een nieuwsbrief
 • Het aantal conversies

Een goede SEO specialist is duidelijk

Search Engine Optimization afgekort SEO is voor de leek best lastig. Dat hoeft het niet te zijn, maar ieder zijn vak, zullen we maar zeggen. Als u voor langere tijd een SEO specialist inhuurt, raad ik u aan om minimaal wekelijks om de tafel te zitten of contact te hebben met de door u ingehuurde SEO specialist. Bij voorkeur zou ik dat doen in dezelfde ruimte. Een SEO expert kan met een laptop vanuit elke plek werken, zelfs vanaf het strand. Persoonlijk contact is echter dermate belangrijk voor een SEO specialist, dat aanwezigheid op locatie een aanrader is. Overleg met bijvoorbeeld communicatie- & marketing professionals en directies zijn vaak noodzakelijk om tot een goed resultaat te komen.

Een goede SEO consultant is trots

Een website bovenaan in Google krijgen is haast de heilige graal voor een SEO specialist. Pas daarom altijd op voor indianenverhalen! Staat de SEO expert, die u voor ogen heeft trouwens in zijn eigen stad bovenaan in Google? Een goede SEO specialist met eergevoel zal er alles aan doen om zijn eigen stad bovenaan in Google te komen. SEO bureau Connect your World uit Den Haag heeft binnen 6 weken de 1e pagina behaald op veel relevante zoekwoorden.

Hoger in Google

Een goede SEO consultant zal geen keiharde garanties geven. Hij zal u de positie bovenaan in Google niet kunnen beloven. Er zijn namelijk meerdere SEO specialisten, die misschien wel voor de concurrentie aan het werk zijn. Een stijging in de SEO rankings van Google naar de 1e pagina of naar helemaal bovenaan in Google kan daarom weken en soms maanden duren. Wees er van bewust, dat een SEO specialist soms wel meerdere maanden achter elkaar voor u aan het werk is. En als alles staat, dan is het maandelijks 1 dag een goede SEO specialist inhuren, iets om over na te denken.

De SEO consultant zorgt voor een planning

Search Engine Optimization of wel SEO optimalisatie is een arbeidsintensieve activiteit. Zoals gezegd bent u er niet met het inhuren van een SEO specialist voor een paar dagen. Een goede planning geeft houvast aan de opdrachtgever en kan een basis vormen voor de onderlinge communicatie.

Een goede SEO expert is een teamplayer

Bij het werken aan een website komen vaak meerdere disciplines samen. Vaak heeft u te maken met de marketing- communicatie professionals. Maar ook overleg met webdesigners, webdevelopers, tekstschrijvers, social media specialisten, directie en managers is geregeld noodzakelijk. Een goede SEO expert werkt nooit alleen. Hij leert uw bedrijf of onderneming goed kennen. Hij zoekt de mensen op, die van belang zijn en werkt daarmee goed samen.

SEO budget

De SEO specialist is in staat om een schatting te maken van de totale investering die het bedrijf/de website nodigt heeft en de positieve impact die hierdoor zal worden bereikt.

SEO specialist Den Haag inhuren

SEO specialist Den Haag

Uit onderzoek blijkt, dat een SEO consultant tussen de 70 en 150 EUR per uur rekent. Zoals eerder gezegd is het arbeidsintensief werk. De prijs voor SEO diensten kan daardoor redelijk snel oplopen. De wereld is echter veranderd. Een bedrijf of organisatie zonder website is niet meer mogelijk. Meer dan de helft van al het internetverkeer gaat via de smartphone. Mensen kopen steeds meer online en of via de mobiele telefoon. En alleen een mooie website is niet genoeg. Als deze website niet gevonden wordt, staat u als nog stil. Investeer daarom in SEO! Dit is namelijk zeer rendabel en kan op korte termijn terugverdiend worden.

SEO review / Google review

Kijk van te voren of het SEO bureau van de SEO expert van uw keuze goede Google reviews heeft gekregen. Beoordelingen bieden ervaringen van anderen, die een partnerschap met de desbetreffende SEO specialist al hebben ervaren. Dit soort SEO reviews zegt echter niet alles. Het komt namelijk geregeld voor, dat een Google recensie niet wordt gegeven uit concurrentieoverwegingen.

6. SEO & Content Marketing Bureau Connect your World is er voor u

SEO Bureau Connect your World uit Den Haag is een SEO bureau, die goed heeft nagedacht over wat SEO precies is, en hoe hij dat kan inschakelen om de doelen van zijn opdrachtgevers te behalen. Hij put daarbij uit zijn grote expertise op het gebied van SEO, Communicatie, Marketing, UX-design en zijn ervaring bij een grote multinational en meerdere kleinere & middelgrote organisaties. Connect your World heeft zowel voor SEO als voor Content Marketing een goed doordachte strategie uitgewerkt. Hij hecht zeer aan persoonlijk contact en kan als SEO freelancer een zeer scherp tarief aanbieden.

7. SEO prijzen – bespreek ze

Hoewel het belangrijk is om te weten wat voor waarde een SEO specialist toevoegt voor een bepaalde prijs, is de uiteindelijke totaal prijs voor iedereen van belang. Elk bedrijf heeft tenslotte budgetten voor SEO en andere marketingactiviteiten. Wees het eens over de prijs, voordat het werk begint. Het is goed om van beide kanten een perfecte en bevredigende deal te sluiten. Bepaal het bedrag en bespreek ook de betalingsstructuur. Zeker in roerige tijden wordt een optie om gespreid te betalen zeer gewaardeerd.. 

For the Non Dutch I refer to this article in English

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist & Content Marketing expert. Hij neemt opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Ook hebben wij meerdere SEO optimalisatie projecten met succes afgerond in Zoetermeer, Rijswijk, Delft & Leiden. Wilt u mij inhuren als SEO specialist? Bel of e-mail mij dan.

SEO specialist Den Haag

Connect your World is gevestigd in Den Haag Zuid West. De regio Den Haag is een heel stuk groter. Ik vind het belangrijk om mogelijke opdrachtgevers in de ogen te kunnen kijken in een persoonlijk gesprek. Ik kom met alle plezier naar u toe. SEO & Content marketing bureau Connect your World voert daarom graag opdrachten uit voor bedrijven die gevestigd zijn in Leiden, Leiderdorp, Wassenaar, Monster, Wateringen, Poeldijk, Nootdorp, Zoetermeer, Scheveningen, Leidschendam, Voorburg, Rijswijk en Delft.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

SEO checklists

Een goede ervaren SEO consultant helpt een mogelijke klant graag op weg en is niet bang om al wat kennis gratis weg te geven. Deze SEO specialist uit Den Haag voegt gratis al de nodige waarde toe. Het is echter wel belangrijk, dat u doet, waar u goed in bent (core business). Arbeidsintensief werk zoals een website optimaliseren voor SEO kunt u het beste uitbesteden aan een SEO expert. Met deze SEO checklists verbetert u uw SEO rankings van uw website:

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.