• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

32 content marketing voorbeelden [checklist]

32 content marketing voorbeelden [checklist]

Content Marketing Checklist, Content Den Haag, Content marketing strategie
Actuele en relevante SEO content op uw website is de sleutel voor goede SEO Optimalisatie. Neem contact op met onze SEO specialist uit Den Haag

32 Content marketing voorbeelden, die u zou moeten toepassen

SEO content schrijven is vooral veel oefenen. Met de volgende Content marketing voorbeelden helpen wij u op weg om goede engaging content te gaan schrijven. In deze Content Marketing Checklist beginnen we met de vragen ´Wat is Content Marketing?’ en ‘Wat zijn SEO teksten?’. Het is namelijk belangrijk om eerst te begrijpen, waar we over gaan praten. Pas daarna gaan we in deze Content Marketing Checklist met voorbeelden strooien. Deze tips zou u kunnen opnemen in uw Content Marketing Strategie.


Geschatte leestijd: 23 minuten

Inhoudsopgave


Wat is Content Marketing?

Content marketing is een marketingtechniek, dat draait om het creëren en distribueren van relevante en waardevolle informatie. Het doel is om daarmee een duidelijk beschreven en begrepen doelgroep aan te trekken en te binden. U wordt hierdoor als een betrouwbare partner gezien en dat verbetert de verkoopmogelijkheden. Daarnaast versterkt het uw merk.

Wat zijn SEO teksten?

SEO teksten zijn geschreven teksten bedoeld voor een website of een webpagina. Deze webteksten zijn geoptimaliseerd voor SEO. Op deze manier wordt een webpagina of website hoger gerangschikt in Google op essentiële Google zoekwoorden. Een SEO tekst dient twee doelen. Ten eerste moet het een goed geschreven tekst zijn, die websitebezoekers boeit en bindt. Ten tweede moet de tekst geschikt gemaakt worden voor het internet. Google moet namelijk ook begrijpen, waar de SEO webteksten over gaan.


Voor SEO Zoekmachineoptimalisatie is Content marketing belangrijk omdat:

 • Hogere Return of Investment (ROI) in vergelijking met andere marketingmethoden
 • Het kan uw SEO Optimalisatie inspanningen enorm helpen
 • Uw zichtbaarheid en merkbekendheid van uw website gaan sterk omhoog
 • Het is goed voor klantenservice en ondersteuning
 • U kunt communiceren met uw potentiele doelgroep en hun vragen beantwoorden
 • Het is de beste manier om een online bedrijf op te zetten

Content Marketing heeft een hogere Return of Investment in vergelijking met andere marketingmethoden

Content Marketing voorbeelden van wat u niet moet doen

 • Geen focus op de persona’s van uw bedrijf, maar alleen content maken, wat uzelf leuk vindt
 • Geen duidelijke doelen, wat uw bedrijf wilt bereiken met content marketing
 • Kwantiteit boven kwaliteit plaatsen
 • Content produceren zonder onderzoek te doen
 • Geen regelmaat in uw publicaties
 • Te weinig aandacht schenken aan de promotie van uw SEO content
 • SEO Optimalisatie vergeten
 • Teveel over uw eigen bedrijf praten in plaats van informatieve content delen

Content Marketing cyclus

Het content marketing proces kent 5 hoofdstappen:

 1. Marktonderzoek en het definiëren van uw doelgroep
 2. Het opsporen van content ideeën om aan de intentie van uw doelgroep te voldoen
 3. Content van hoge kwaliteit maken en voor SEO optimaliseren
 4. De geschreven content promoten via de juiste kanalen
 5. Analyseren en optimaliseren van de prestaties van uw content marketing campagnes
Content marketing checklist, contentmarketingstrategie, contentstrategie

Content Marketing Checklist – 32 Content marketing voorbeelden

1. Content marketing strategie documenteren

Als eerste punt in deze Content Marketing Checklist gaan we het hebben over het vastleggen van uw Content marketing strategie. Het is bewezen, dat als u uw doelen opschrijft, het waarschijnlijker is, dat u deze doelen gaat halen. Probeer meetbare zakelijke doelen te beschrijven.

Content marketing strategie – doelen en acties

Schrijf daarom u Content Marketing Strategie uit met doelen en acties en geef bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen:

 • Welke blog posts u gaat schrijven?
 • Op welke media gaat u gastbloggen?
 • Hoe gaat u uw SEO content distribueren? en wanneer in welke frequentie?
 • Kan ik ook bewegend beeld toevoegen aan mijn website?
 • Met het gebruik van welke sociale media platforms bereikt u uw doelgroep en potentiële klant? Analyseer en meet uw vorderingen in Content Marketing en schaaf bij waar dat nodig is.
 • Maak een content kalender met behulp van deze content marketing voorbeelden en plan vervolgens uw berichten in voor sociale media met behulp van een sociale media marketing tool als Hootsuite.
https://connectyourworld.nl/content-marketing-checklist-den-haag/

2. Content Marketing tactieken van uw concurrentie analyseren

Maak een analyse van de tactieken van de concurrentie. Alleen op deze wijze kunt u bepalen hoe u zichzelf kan onderscheiden en unieke content kan maken. Als de concurrenten vooral bloggen, zou u bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van video.

3. Content marketing voorbeelden – User experience analyseren

SEO Content moet namelijk op alle apparaten goed te lezen zijn, zowel op de desktop als op mobiel. Zorg ook voor een snelle website. Lezers, die gehinderd worden, vanwege de traagheid van de website haken massaal af, als ze niet vlot kunnen doorlezen.

4. Vind de beste onderwerpen voor content door onderzoek te doen

Zoek naar ‘trending topics’ en kijk vervolgens naar welke content uw doelgroep naar op zoek is. Waar is veel vraag naar en wordt veel gelezen? Vraag het aan mensen uit uw doelgroep. U kan bijvoorbeeld ook onderscheid maken in moeilijkheid en of dat het ‘snackable’ content moet zijn.

4.1 gebruik data van zoekmachines en sociale media om content marketing strategie te verbeteren

Als u content aan het maken bent, is het altijd relevant om te kijken naar externe informatie om de laatste trends en interesses van uw doelgroep te achterhalen. Met de volgende tools komt u een heel eind:

 • Twitter trending topics
 • Bing Ads Intelligence
 • Google Ads keyword tool
 • Topsy trends
 • Google Trends
Content marketing checklist, Content marketing strategie
Houdt in de gehele customer journey rekening met de zoekintentie

5. Structuur en regelmaat

Uit diverse onderzoeken blijkt, dat het aanbrengen van regelmaat en structuur voor een hogere engagement zorgt. Door een bepaald terugkerend moment te claimen, zorgt u voor een helder verwachtingspatroon. Door uw content te plaatsen op basis van de customer journey krijgt u een maximaal resultaat.

6. Zorg voor content in elke fase van de customer journey

U heeft verscheidende soorten content nodig in elke fase van de customer journey. In de bewustwordingsfase kan uw publiek bijvoorbeeld video’s bekijken om meer te leren over uw bedrijf of producten. Qua Google zoekwoorden moet u denken aan woorden zoals bijvoorbeeld: gids, guide, instructie, ´how to´ etc… Terwijl ze in de beslissingsfase naar casestudies kunnen zoeken om hen helpen een keuze te maken tussen producten. Als uw huidige strategie voor Content Marketing slechts aan één aspect voldoet van de customer journey, her-evalueer uw strategie en match uw content met elke fase. Vergeet niet dat de reis van de koper zich uitstrekt voorbij de initiale aankoop. Behoud loyale klanten door een relatie op te bouwen met hen door uw content. Met het toepassen van deze Content Marketing Checklist, kunt u dit bewerkstelligen.

7. Buyer’s persona’s

Weet u wie uw potentiële klanten zijn? Nee? U zou kunnen proberen om buyer persona’s op te zetten. Dat zijn op onderzoek gebaseerde semi fictieve omschrijvingen van uw best mogelijke klant. Deze moeten u een tastbaar inzicht geven in de behoeftes, doelen en uitdagingen van deze klant(groepen). Probeer om die reden antwoord te geven op deze vragen: Waar staan uw potentiële klanten en of kopers nu en wat wil hij of zij bereiken? Welke uitdagingen ervaart hij of zij om het uiteindelijke doel te behalen? Hoe denkt hij of zij daar zelf te komen? Hoe denkt u daar te komen? Wat voor brug kunt u vanuit marketingperspectief slaan en ervoor zorgen, dat de klant de ‘decision stage’ bereikt?

8. Werk samen met Sales

U kunt bijvoorbeeld ontzettend veel onderzoek doen, maar uw sales team weet pas echt, wat de wensen en behoeftes van de klant zijn. Faciliteer een gesprek tussen uw Content marketing team en de verkoopmedewerkers om samen te werken aan een nieuwe Content marketing strategie. Start bijvoorbeeld met nieuwe soorten content, die worden afgestemd aan de behoefte van de klanten. Meer info over nieuwe soorten SEO content en overige contentmarketing tips vindt u in deze Content marketing checklist.

9. Spreek met de helpdesk voor klanten om potentiële problemen op te sporen

Klantenteams lossen elke dag problemen op. Ze weten welke problemen uw klanten tegenkomen en welke oplossingen noodzakelijk zijn. Maak hun dag een beetje makkelijker door de klanten blij te maken met educatieve content. Dit soort content leidt hen naar de antwoorden, die ze nodig hebben.

Content marketing voorbeelden – Los het probleem op voor de lezer

Als u content maakt, heeft u twee hoofddoelen: iemand opleiden en iemand helpen een probleem op te lossen. Hoewel het doel is om leads te genereren of lezers naar een aankoop te leiden, wilt u eerst uw merk als een betrouwbare informatiebron neerzetten. Nadat ze u zijn gaan vertrouwen, kunnen lezers converteren en betalende klanten worden. Elk stukje SEO content moet voor de lezer worden opgelost door hun vragen te beantwoorden. U kunt ze daarbij nuttige bronnen en tips aanbieden en ze langzaam bekend maken, met wat u aanbiedt en hoe u kunt helpen.

Content marketing voorbeelden – Thought leadership

Als uw merk bijvoorbeeld vakantiewoningen aanbiedt, moet uw content over reizen gaan. U zou belangrijke informatie kunnen verstrekken, die potentiële reizigers nodig hebben. U zou stads specifieke reisgidsen kunnen schrijven, lijstjes met de beste plaatsen en bezienswaardigheden om te bezoeken, enzovoort. Zodra een lezer naar u blijft komen als een gezaghebbende bron van informatie, zullen ze u voldoende vertrouwen. Dat vertrouwen is uitermate belangrijk om geïnteresseerden uiteindelijke in klanten om te zetten.

10. Kijk op relevante forums om aandachtsgebieden van dit moment te ontdekken

Een andere strategie om toe te voegen aan uw Content Marketing checklist zijn forums met nieuwe onderwerpsgebieden, die relevant voor uw publiek zijn. Zoek naar de industrie of relevante forums van uw klanten om te zien met welke gesprekken ze bezig zijn. Gebruik vervolgens dit inzicht om uw content te begeleiden in uw marketingstrategie. Heb daarbij aandacht voor hun pijnpunten, motivators, en gespreksthema’s.

Content marketing, SEO content
SEO schrijven is een vaardigheid om loon naar werken te krijgen van uw content marketing inspanningen.

11. SEO vriendelijke content maken

Contentmarketeers begrijpen het belang van SEO geoptimaliseerde content. Immers, 51% van alle websites verkeer komt van organisch zoeken. Besteed in een Zoekwoordenonderzoek aandacht aan SEO zoekwoorden, gerelateerde zoekwoorden en longtail keywords. Denk ook aan de aanbevolen content lengte en het leesbaarheidsniveau en relevante backlink bronnen.


SEO check

 • Gebruik 1 hoofd zoekwoord per pagina en daarom heen zoveel mogelijk gerelateerde termen.
 • Wordt het hoofd zoekwoord per 75 woorden 1X maal genoemd?
 • Bevat het URL een zoekwoord?
 • een zoekwoord in de H1 kop.
 • 1 hoofd zoekwoord in een H2 kop.
 • Het liefst 1 keyword in de titel.
 • Bevat elke paragraaf een zoekwoord?
 • Heeft de eerste zin van de tekst een hoofd zoekwoord.
 • Ten minste 10 gerelateerde SEO zoekwoorden per pagina.
 • Een goede SEO tekst bevat tenminste 500 woorden.
 • Is er geen sprake van duplicated content? Max 20% per pagina.
 • Zitten er interactieve elementen in de tekst?
 • Maak gebruik van data en bronnen ter ondersteuning van de content.
 • Is de leesbaarheid van de tekst ruim voldoende?
 • Gebruik een aantrekkelijke prikkelende schrijfstijl.

12. Houd uw content kort en simpel, maar soms ook niet

Er is in elke branche wel een gigantische berg content online te vinden. We leven tenslotte in een informatiemaatschappij. Speel daar op in door u te onderscheiden van de concurrentie. Veel website verkeer komt via de mobiele telefoon op uw website. Op mobiel scannen de mensen de content. Het stuk content moet wel heel goed zijn, als mensen het helemaal lezen. Aan de andere kant als u met uw website bovenaan in Google wilt komen op de voor u relevante zoekwoorden, heeft u ook monster content nodig. Vaak worden de posities bovenaan Google ingenomen door webpagina’s met meer dan 2000 woorden. Misschien moet u dus grotere blog posts gaan schrijven dan uw concurrenten.

13. User generated content

Met alles wat te maken heeft met een succesrijke Content marketing strategie, zou u het gevoel kunnen hebben, dat er niet genoeg tijd op de dag is om consequent nieuwe content aan te maken. In plaats van content zelf te ontwikkelen, profiteert u van door gebruikers gegenereerde content (user generated content). Uw trouwe fans zijn u al aan het taggen op Instagram, schrijven over uw merk op hun blogs en posten erover op sociale media En als u mazzel heeft, zijn er misschien wel hele goede tekstschrijvers in uw bedrijf aanwezig. Met een klein beetje begeleiding kunnen deze personen daarmee hele interessante blogs gaan schrijven. De content marketing tips liggen echt voor het oprapen!

Content Marketing checklist, Contentmarketingstrategie
Omdat Google uit gaat van Mobile first indexing is SEO mobile super belangrijk.

Social Media Marketing

Waarom zou u deze echte content niet voor uw eigen inspanningen gebruiken? Bestudeer bijvoorbeeld de beste door gebruikers gegenereerde content en voeg deze toe aan uw redactionele en sociale media wachtrijen. Deze tactiek biedt namelijk een win-win situatie voor content marketeers. U genereert niet alleen een bibliotheek met content bronnen. U verbetert immers ook uw online reputatie door content te gebruiken door echte klanten. 74% van de consumenten vertrouwt op sociale media voor hun aankoopbeslissingen te ondersteunen en te nemen. 84% van consumenten zegt zelfs vooral wederzijdse aanbevelingen meer te vertrouwen dan andere bronnen van reclame. Wees daarom bewust van het sociale aspect op de sociale media. Het gaat niet alleen om uw eigen merk. Volg andere merken om op hun content te reageren en ze te liken. 

YouTube, Social media marketing, Content marketing, Contentmarketing

14. Ontwikkel kleine video’s voor YouTube en Instagram

In een dag bekijken namelijk mensen meer dan 100 miljoen uren van video’s op Facebook. Terwijl zelfs 80% van de gebruikers zich kunnen herinneren welke video advertenties, die ze de afgelopen maand hebben bekeken. Er is daarom nooit een betere tijd geweest om gebruik te maken van de kracht van video en deze Instagram en Facebook video’s toe te voegen aan de content kalender. En als u toevallig video’s in lange vorm maakt, zoals Webinars of podcasts, aarzel dan vervolgens ook niet om deze te gebruiken in kleinere segmenten op sociale media. Door langere video’s te splitsen in korte, deelbare clips, bent u zelfs actief bezig met het opbouwen van uw sociale netwerken.

Content Marketing Checklist, Podcast

15. Podcast beginnen – Wees eens creatief in uw content marketing inspanningen

Begin bijvoorbeeld met een podcast en nodig invloedrijke mensen uit als gast op uw podcast. Dit helpt bij het creëren van wat wij “Thought Leadership” noemen. Hiermee positioneert u zich als een professional in uw branche. 

16. Organiseer een webcast op YouTube

Maak gebruik van de kracht van video. Gebruik de mogelijkheid om real time te communiceren met uw doelgroep door in een webinar bijvoorbeeld vragen te beantwoorden. In deze tijd is het immers super makkelijk om een dialoog met uw klanten aan te gaan.

17. Infographics en illustraties ontwikkelen

In uw Content Marketing checklist voor 2023 mogen bijvoorbeeld infographics niet ontbreken. Mensen nemen beeld namelijk veel sneller op dan lappen met tekst. 40% van de online marketeers onderstreept, dat ze met beeld een veel grotere betrokkenheid bereiken. Met een account voor Canva kunt u vrij gemakkelijk zelf infographics maken. Maak infographics een belangrijk onderdeel van uw Content Strategie. Heel veel mensen zijn sterk visueel ingesteld.

18. Creëer meer interactieve content

Bijvoorbeeld Buzzfeed quizzen, Instagram stickers en interactief content zijn op dit ogenblik een hype. In een onderzoek door het Contentmarketing Instituut vond 81% van de content marketeers, dat interactieve content de aandacht effectiever pakt dan statische content. Interactieve content kan op elk moment een doel dienen en de reis van een klant ondersteunen, van het eerste bewustzijn tot het laatste aankoop. Test verschillende types van interactieve content uit, zoals calculators, assessments en wedstrijden, om te zien op welk type uw publiek het beste reageert.

19. Doe een statistische analyse voor het publiceren van artikelen

Terwijl u begint uw content af te stemmen op het aankoopproces van de klant in 2023, overweeg dan ook om artikelen te publiceren met origineel onderzoek of industrie gerelateerde statistieken. Klanten onderzoeken namelijk uw bedrijf en producten of diensten. Ze willen immers bevestiging, dat ze een wijs besluit nemen. Het tonen van uw kennis van de branche kan dit ondersteunen bevestiging en positioneer uw merk als een marktleider.

20. Publiceer een veelomvattende bruikbare gids/handleiding

Denk hierbij aan gebieden waar klanten vragen over hebben en ondersteuning bij nodig hebben. Kunt u de klant ook iets bijbrengen? Dan is dat helemaal mooi meegenomen!

21. Werk samen met andere merken voor gecombineerde marketing inspanningen

Doe dit niet met concurrenten, maar kijk bijvoorbeeld naar aangrenzende aandachtsgebieden. Een makelaar zou bijvoorbeeld samen kunnen werken met een woonwinkel.

Content marketing, influencer marketing
Met influencer marketing kan je jouw content marketing inspanningen naar een hoger niveau tillen.

22. Denk eens aan micro influencers

Uit onderzoek blijkt dat kleine influencers met bijvoorbeeld 1000 tot en met ongeveer 5000 volgers een grotere engagement bereiken, dan de beroemde influencers met een miljoenen publiek.

23. Ondersteun belangrijk nieuws

Is er bijvoorbeeld een belangrijk congres of een nieuwsfeit met een unieke invalshoek, schrijf er dan over en lift mee met de belangstelling, die er toch al is voor een specifiek onderwerp.

24. Bepaal uw best presterende artikelen

Op basis van een content audit kunt u achterhalen, wat voor content het beste scoort. Hier zijn namelijk allerlei tools voor zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal backlinks, social signals, user experience data, auteurs, content lengte, en metadata.

25. Plaats meerdere artikelen in een e-book

Heeft u verschillende goed presterende artikelen met een vergelijkbare onderwerp? Als dat zo is, combineer deze artikelen dan tot een informatief e-book. Bezoekers van de website, die bijvoorbeeld op zoek zijn naar meer informatie tijdens hun initiële aankooponderzoek, zullen het waarderen, dat een gezaghebbende bron content beschikbaar stelt over het onderwerp. Kopieer en plak de artikelen echter niet gewoon samen als een snelkoppeling. Uw e-books moeten namelijk naadloze content bieden met verschillende ervaringen. Zorg bovendien, dat uw artikelen up-to-date zijn voordat ze in een e-book worden opgenomen.

Content marketing checklist, Content marketing expert
Om conversie optimalisatie is het de online marketeer te doen. U wilt namelijk producten of diensten verkopen

26. Gastbloggen

Door te samenwerken met andere blogs kunt u bijvoorbeeld meer betrokkenheid bij uw website krijgen. Zakelijke partnerschappen worden vaak opgericht binnen dezelfde branche, maar met verschillende producten of diensten. Een webdesign bureau kan dus samenwerken met een hostingbedrijf. We adviseren om samenwerkingen te zoeken met publicaties of industrieën in uw niche. Neem deze stap om te bereiken, dat uw content geplaatst wordt op een website, waar uw doelgroep hun tijd doorbrengt. Als de persoon die uw bericht leest, wordt blootgesteld aan uw blog naam in aanbevolen berichten, zullen ze zich snel op hun gemak voelen bij uw merk. Ga dus gastbloggen.

Content marketing, gastbloggen
Gastbloggen is een veel gebruikte content marketing activiteit. Onder andere ook om aan backlinks te komen.

Content marketing voorbeelden – Gastbloggen op website partnermerk

Mensen vertrouwen daarom vaak op merksuggesties van bedrijven, die ze kennen. De mensen die het partnermerk gebruiken, zullen uw bedrijf dus onmiddellijk vertrouwen, omdat ze de aanbeveling hoog in het vaandel hebben staan. Zodra u een partnerblog heeft gevonden, werkt u samen om hoogwaardige content te maken, die lezers op beide sites aanspreekt. Deel alle berichten op uw sociale media en vraag de partnerblog om hetzelfde te doen. Deze strategie zal daarom leiden tot meer betrokkenheid, omdat mensen die nog nooit van uw merk hebben gehoord, uw blog voor het eerst ontdekken.

27. Update uw blogs voor een goede SEO potentie

Naarmate internet verandert en evolueert, geldt dit ook voor onze SEO technieken. Dit betekent dat u verouderde content misschien een beetje nodig hebt bij een SEO reboot. Neem dit jaar de tijd om oude content te bekijken met SEO potentie en zo een flinke SEO boost te geven aan uw website. Bekijk alles van de media tot de metadata en ontdek hoe u dit kunt verbeteren in content met het doel om hogere SEO rankings te verkrijgen.

SEO voice search, SEO Den Haag
Naast Voice search is technische SEO een belangonderdeel van zoekmachinemarketing.

28. Optimaliseer content voor voice search op een mobiel apparaat

Gesproken zoekopdrachten ook wel SEO ‘voice search’ zijn de toekomst van zoekmachinemarketing. 50% van het totaal aantal zoekopdrachten zullen in 2023 namelijk bestaan uit ‘voice search’ opdrachten.

29. Verbeter het monitoren van uw merk

Uw bedrijfsnaam of merknaam worden vaker in de media genoemd dan u zelf zult bedenken. Speel met Google alerts in op de dingen, die u ontdekt, en pas uw content daar op aan.

30. pijlerclustermodel adopteren

Als u een betere leeservaring wilt creëren en tegelijkertijd uw SEO wilt verbeteren, organiseer dan uw content met behulp van het pijlerclustermodel. In dit model behandelt een pijlerpagina een overkoepelend onderwerp en vervolgens ondersteunen clusterpagina’s dat onderwerp. Vervolgens gebruikt u interne links om alle onderwerpen aan elkaar te koppelen en aan Google te laten weten dat ze gerelateerd zijn.

Content marketing voorbeelden – SEO bureau

Als u bijvoorbeeld een SEO bureau bent, kan uw overkoepelende onderwerp SEO zijn. U zou een pijlerpagina schrijven met de titel ‘De ultieme gids voor SEO’. Vervolgens zou u pagina’s zoals “SEO – 10 linkbuilding Tips” en “Hoe HTML en CSS te gebruiken” schrijven om dat overkoepelende onderwerp te ondersteunen.

31. Overeenkomen met de 3 C’s van zoekintentie

Het doel van Google is om zijn gebruikers de meest relevante zoekresultaten te bieden voor elke zoekopdracht. Dus om hoog te scoren in Google, moet u laten zien, dat u het meest relevante zoekresultaat bent

Dat betekent overeenkomen met de zoekintentie – het waarom achter een zoekopdracht.

We kunnen de zoekresultatenpagina’s (SERP’s) van Google bekijken om de zoekintentie te achterhalen. Doe dit door in Google te zoeken naar uw doel-zoekwoord en analyseer vervolgens de pagina’s met de hoogste ranking voor de drie C’s van zoekintentie.

A. Content type

Content typen vallen meestal in een van de vijf categorieën: blogpost, product, categorie, landingspagina of video. Als we bijvoorbeeld zoeken naar ‘hoe Chinees te leren’, kunnen we zien, dat de eerste paar resultaten voornamelijk video’s zijn. Als u op dit zoekwoord wilt scoren, moet u waarschijnlijk een video maken.

B. Content indeling

Content indeling is meestal van toepassing op blog posts, omdat het meestal how-to’s, lijsten, nieuwsartikelen, opiniestukken of recensies zijn. De topresultaten voor ‘beste Fitness thuistrainingen’ zijn bijvoorbeeld meestal lijstjes.

C. Content hoek

Content hoek verwijst naar het belangrijkste “verkoopargument” van de content. Mensen die bijvoorbeeld zoeken naar ‘hoe maak je zelf wijn’, willen dat het recept eenvoudig is.

32. Customer education

´Customer education´ is inmiddels een beproefd concept in B2B marketing. Als u ´ingewikkelde´ software verkoopt, kan u een online handleiding of training beschikbaar stellen voor uw klanten.

SEO checklists en SEO tools

Tot slot vindt u in deze content marketing checklist een over overzicht van de andere SEO checklists van SEO bureau Connect your World. Ook vindt u hier een overzicht met veel free SEO tools. Profiteer daar van!

Meer Content Marketing Voorbeelden

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist en Content marketeer uit Den Haag. Hij is tevens de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Herman is een zeer ervaren SEO consultant en Content Marketing expert.

SEO specialist inhuren

Heeft u een vraag over deze Contentmarketing tips checklist? Of wil u ons inhuren als SEO expert of Content marketeer? Surf dan naar onze Contactpagina en bel of mail ons.

Linkbuilding en SEO uitbesteden

Connect your World is de specialist in Linkbuilding en SEO. Het uitbesteden van zowel SEO optimalisatie als SEO Linkbuilding is bij Connect your World in goede handen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.