• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Wat is SEO? – check deze SEO tips

Wat is SEO? – check deze SEO tips

SEO Den Haag, Wat is SEO
Gratis SEO Scan bij Connect your World

Geschatte leestijd: 23 minuten

SEO Optimalisatie Tips

SEO bureau Connect your World uit Den Haag zet de beste SEO tips voor u op een rij. Met deze SEO tips krijgt u een goede indruk, wat SEO zoekmachineoptimalisatie precies inhoudt en hoe u een positie bovenaan in Google kunt bereiken voor uw website.

Wat is SEO?

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat is in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie of zoekmachinemarketing. Het optimaliseren voor zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google is belangrijk omdat een positie bovenaan in Google of op de 1e pagina voor veel meer bezoekers zorgt. Websitebezoekers waar u klanten van kunt maken en meer omzet mee kan halen.

Bovenaan in Google

Het doel is om een zo hoog mogelijke plek te scoren in de gratis organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Daarbij merken wij op, dat u alleen op de 1e positie of 1e pagina komt, als Google uw website het meest relevant vindt voor een zoekopdracht. Het is voor u als restauranteigenaar of als loodgieter belangrijk om op die 1e pagina te komen en het liefst op de eerste plek. Veel gebruikers van Google komen namelijk niet op de 2e pagina als ze een zoekopdracht hebben ingetikt.

SEO Tips, Wat is SEO? SEO Den Haag

Conversie optimalisatie

Aandacht aan Conversie optimalisatie geven is misschien wel een van de belangrijkste SEO tips, die er zijn. Veel bezoekers op uw website is misschien leuk, maar als ze vervolgens weer over gaan tot de orde van de dag, dan heeft u er weinig aan. Het is belangrijk, dat u van uw websitebezoekers echte klanten maakt, die uw product of dienst van u kopen. Er moet tenslotte ook geld verdiend worden! Een SEO specialist of webdesign specialist heeft daar verschillende opties voor zoals bijvoorbeeld:

 • Een simpele en duidelijke navigatie
 • Goede duidelijke call to action buttons
 • Een duidelijke en eenvoudige sales tunnel
 • Een website die geoptimaliseerd is voor SEO

De basisbeginselen van SEO

Wat zijn zoekmachines?

Zoekmachines vinden en rangschikken internet content om de vraag van een gebruiker te beantwoorden. 
Elke zoekmachine heeft twee belangrijke onderdelen: namelijk de zoekindex en het algoritme. Zie de index als een digitale bibliotheek vol web content. Het algoritme is een computerprogramma, dat de content in de bibliotheek rangschikt op relevantie voor de zoekopdracht van de gebruiker.  

De grondbeginselen van zoeken

Zoekmachines werken door te crawlen , indexeren en rangschikken 

Webcrawlers of spiders crawlen sitemaps, die website eigenaren aan de zoekmachine leveren. Terwijl de spiders de pagina’s doorzoeken, ontdekken ze links, die ze volgen naar nieuwe pagina’s en nieuwe sites. Elke keer, dat ze een nieuwe pagina vinden, voegen ze deze toe aan de index van de zoekmachine. Vervolgens rangschikt het zoekalgoritme de content op basis van signalen zoals relevante zoekwoorden en de actualiteit van de site. We zullen elk onderdeel van het zoekproces hieronder in meer detail bespreken. 

Crawlen

Tijdens het crawlen speuren spiders het internet af op zoek naar informatie. Ze doen dit door van pagina naar pagina te springen met behulp van links. Ze identificeren welke links moeten worden gevolgd op basis van tags zoals HREF en SRC. Terwijl ze bewegen, bepalen ze de relatie tussen verschillende pagina’s van een site, wat de zoekmachine helpt indexeren en vervolgens de verschillende pagina’s rangschikken. Daarom is het cruciaal om op elke pagina een logische sitehiërarchie en interne links te hebben. 

Indexeren

Zodra spiders een pagina crawlen, geeft een bot de pagina weer zoals uw browser deze zou weergeven. Je kunt dit zien als de bot die de pagina ‘ziet’. Het sorteert afbeeldingen, tekst en zoekwoorden om te begrijpen waar de pagina over gaat. Zoekmachines slaan de gesorteerde informatie op in een index. Elke index bevat een catalogusvermelding voor elk woord van elke webpagina, die ooit is gecrawld! 

Rangschikking

Ten slotte sorteren zoekmachines de index met behulp van zoekalgoritmen om relevante resultaten te bieden voor de zoekopdrachten van gebruikers. Het algoritme is eigenlijk een lijst met regels, die de beste resultaten bepalen op basis van tal van kwaliteitsfactoren, die de zoekmachine aanwijst. Deze omvatten zaken als backlink kwaliteit en mobielvriendelijkheid, die we later in detail zullen bespreken. 

Wat is het doel van zoekmachines?

Voordat we verder ingaan op de fijnere details van de mechanismen van zoekmachines, is het belangrijk om het doel van de zoekmachine te onthouden. Elke zoekmachine wil voldoen aan de behoeften van zijn publiek. Bij Google betekent dat nauwkeurige antwoorden geven, die hun gebruikers helpen bij het oplossen van problemen of het verkrijgen van informatie. Andere zoekmachines, zoals die binnen Amazon bijvoorbeeld, willen gebruikers laten zien wat ze kunnen kopen. Door het doel van de zoekmachine voor ogen te houden, kunt u uw content optimaliseren. U kunt de antwoorden of producten leveren, die de gebruikers van de zoekmachine hopen te vinden. 

Hoe werkt een crawler?

Hierboven gaven we een kort overzicht van wat een crawler doet, maar hoe werkt het precies? Crawlers worden ook wel spiders genoemd omdat ze het wereldwijde web doorzoeken. In tegenstelling tot de fysieke wereld spinnen spinnen op internet echter geen zijden draad. In plaats daarvan reizen ze van link naar link, waardoor ze de relatie tussen verschillende pagina’s laten zien. Het is belangrijk om te onthouden, dat mensen geen crawlers of spinnen gebruiken. Het zijn autonome programma’s, die bepaalde regels gebruiken om te beslissen wat in de index van een zoekmachine hoort en wat niet. Een site die bijvoorbeeld illegale middelen verkoopt, wordt nooit aan de index toegevoegd. 

Wat is indexeren?

Als een crawler bepaalt dat ze een site aan de index moeten toevoegen, catalogiseert de zoekmachine de webpagina en geeft deze een identificatietag. Dit werkt net als een bibliotheek. Wanneer een bibliothecaris een nieuw exemplaar van een boek ontvangt, bepalen ze waar het thuishoort, of dat nu in fictie, non-fictie of een andere sectie is. Op dezelfde manier labelen zoekmachines web content, zodat ze er gemakkelijk toegang toe hebben. 

Wanneer u een zoekopdracht typt, zoals “Wat is SEO?” de zoekmachine kan binnen enkele seconden de meest relevante content ophalen. Natuurlijk is er waarschijnlijk meer dan één legitieme link voor een dergelijke vraag. Allerlei sites bevatten beginners handleidingen voor SEO. Google en andere zoekmachines moeten dus ook content rangschikken, waarover we hieronder in meer detail zullen praten. 

Hoe bouwen zoekmachines hun index op?

Maar laten we, voordat we het over rangschikking hebben, dieper ingaan op indexeren. Volgens Google begint alles met een lijst met bekende URL’s. Die URL’s ontvangen crawlers, die de webpagina verwerken en weergeven. Vervolgens vindt indexering plaats. 

Dus, waar komen de URL’s in eerste instantie vandaan? 

Welnu, Google gebruikt drie technieken om URL’s te vinden om te crawlen: 

 1. Backlinks
 2. Sitemaps
 3. URL-inzendingen

We zullen elk hieronder wat dieper behandelen. 

Google en andere zoekmachines hebben al een enorme index van websites. Telkens wanneer een van die sites een link naar een nieuwe site toevoegt, zal een crawler deze volgen. Deze links worden backlinks genoemd. 

Van sitemaps

Sitemaps zijn precies zoals ze klinken, een kaart van een website. Ze vermelden alle essentiële pagina’s op een site in hiërarchische volgorde. Website-eigenaren kunnen sitemaps indienen bij Google, waardoor hun site sneller crawlers kan aantrekken. 

Van URL-inzendingen

Google staat website-eigenaren toe om ook individuele URL’s in te dienen. Ze sturen een crawler naar de site zodra de website-eigenaar de URL verzendt via Google’s Search Console. 

Waarom worden sommige pagina’s hoger weergegeven dan andere?

Nu we een goed begrip hebben van crawlen en indexeren, is het tijd om over ranking te praten. Ranking bepaalt waarom sommige pagina’s hoger in de zoekresultaten verschijnen dan andere. Zoekmachines gebruiken algoritmen om inhoud te rangschikken, en elk algoritme is anders. Het algoritme van Google is echter verreweg het meest invloedrijk, dus we zullen ons erop concentreren. Niemand weet precies hoe het algoritme van Google content rangschikt. Ze staan ​​bekend om hun meer dan 200 SEO ranking factoren, en er is geen enkele expert, die ze allemaal kan noemen. Er zijn echter enkele belangrijke SEO optimalisatie factoren, waarvan we zeker zijn. We zullen ze hieronder allemaal in detail bespreken. 

Volgens Andrey Lipattzev , Search Quality Senior Strategist bij Google, zijn de twee grootste factoren voor een goede SEO ranking content en links, die naar uw site verwijzen. Iedereen weet al dat content koning is. Dat is al sinds dag één een regel in content marketing. Minder mensen letten op de tweede helft van Lipattzevs verklaring. Backlinks zijn ook belangrijk. Het algoritme van Google rangschikt pagina’s op kwaliteit en kwantiteit van de backlinks naar die pagina. Hieronder vind je 30 van de meest relevante SEO ranking tips. 

SEO Tips

 1. Veiligheid & toegankelijkheid
 2. Pagespeed
 3. Mobile SEO
 4. Domein autoriteit
 5. Relevantie van de content
 6. Technische SEO
 7. UX Design
 8. SEO Linkbuilding
 9. Social Media
 10. Lokale SEO/Google Mijn Bedrijf
 11. Breng focus aan in je dienstverlening
 12. SEO & de connectie met Content Marketing
 13. Goede domeinnaam kiezen
 14. Extensie URL
 15. De titel tag
 16. De meta description
 17. URL
 18. Breadcrumbs
 19. H 1 Kop
 20. Tussenkoppen
 21. Zoekwoord vet en cursief
 22. Zoekwoordenonderzoek
 23. Longtail keywords
 24. Een afbeelding per webpagina
 25. Uitgaande links
 26. Lengte van de content
 27. Linkbuilding intern
 28. Bloggen: maak waardevolle content
 29. Linkbuilding
 30. Stel concrete vragen aan Google

1. Veiligheid & Toegankelijkheid

De eerste en een van de belangrijkste SEO ranking factoren is veiligheid. Bezoekers van Google verwachten niet, dat Google ze naar onveilige websites leidt. Dit straalt af op de reputatie van Google en die willen ze natuurlijk zo hoog mogelijk houden. Een SSL certificaat is noodzakelijk en deze kan u meestal aanvragen bij uw hosting provider. Als het SSL certificaat geactiveerd is, begint de URL van uw website met HTTPS. Een niet beveiligde website begint met HTTP. Naast veiligheid is toegankelijkheid van websites een speerpunt van Google. Als gebruikers teveel moeite moeten doen om een website in te zien, dan zijn ze snel vertrokken.

2. Pagespeed

De snelheid van uw website is super belangrijk. Mensen houden niet van wachten en als het te lang duurt, zijn ze weg. De SEO pagespeed van uw website opvoeren, kan onder andere door de afbeeldingen op uw website goed te optimaliseren voor SEO. Dit is ook een van de belangrijkste SEO tips.

SEO Tips, Wat is SEO? SEO Den Haag, Mobile SEO

3. Mobiele devices & Toegankelijkheid [Mobile SEO]

Meer dan 70% van alle zoekopdrachten is tegenwoordig via de mobiele telefoon of via een tablet. Check daarom altijd hoe uw website er uit ziet op een mobiele telefoon en of uw website dan ook nog snel laadt. Gebruik ook de tool van Google om de mobielvriendelijkheid van uw website te testen.

4. Domein autoriteit

Google kijkt hoe lang uw website al op het internet toegankelijk is. Het is daarom voor startende ondernemers niet mogelijk om op korte termijn gevestigde partijen voorbij te streven. Domein autoriteit kunt u verder opbouwen door ’thought leadership’. Zorg voor content waar iedereen naar toe wil linken. Neem bijvoorbeeld citaten op van experts uit uw branche. De kans is groot, dat dit deze experts opvalt en ook op andere wijze naar uw linken. Ook E.A.T. is in SEO een belangrijke factor geworden om uw autoriteit te vergroten. E.A.T. staat voor expertise, authority en trust. Dit geldt vooral voor YMYL websites. Dit zijn gezondheidswebsites en financiële websites. In deze sectoren vindt Google het nog belangrijker, dat de content op een website van zeer hoge kwaliteit is.

5. Relevantie van de content

Google is een machine, maar is steeds beter in staat om in te schatten, hoe relevant de content is voor een bepaalde zoekopdracht. Google stelt alles in het werk om de gebruikers van Google het juiste antwoord te geven op de vragen die ze hebben en intikken in Google. Een FAQ is tegenwoordig een vereiste. Een van de laatste updates van het Google algoritme heet ‘Bert’. Deze verbetering van het algoritme helpt de zoekmachine om de woorden in een zin beter te begrijpen, waardoor de zoekresultaten beter aansluiten op de zoekvraag.

6. Technische SEO

Hoe beter uw website gebouwd is, hoe fijner Google het vindt. Voor Google is het ook relevant, omdat een goede website makkelijker te crawlen is, dan een website die slecht in elkaar zit. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de code van de website op te schonen. Dat kan in WordPress met plugins zoals WP Rocket of W3totalcache. Ook kunt u met deze plug-ins Javascript & CSS code minimalseren. Dit komt de ‘pagespeed’ van uw website ook ten goede.

7. UX Design

Gebruikerservaring ook wel UX design of userexperience genoemd, wordt de laatste jaren steeds belangrijker. Besteed daarom aandacht aan het verkrijgen van Google recensies van uw klanten. Positieve Google reviews zijn vaak een signaal, dat het met de ‘userexperience’ wel goed zit. Daarbij is ’time on site’ belangrijk. Een website met een laag ‘bounce rate percentage‘ en gebruikers die bijvoorbeeld meerdere artikelen lezen, is blijkbaar een relevante website.

Linkbuilding in SEO, SEO Tips
Linkbuilding is al jaren een belangrijk onderdeel in SEO. Linkbuilding uitbesteden is daarom een verstandige keuze.

8. SEO Linkbuilding

Backlinks, die naar uw website leiden, zijn extreem belangrijk. Het geeft aan, dat uw website relevant is. En dit beloont Google met een hogere SEO ranking. SEO Linkbuilding kan bijvoorbeeld bestaan uit een linkruil, een ABC linkruil of een gastblog. Wist u trouwens, dat u uw linkbuilding kunt uitbesteden aan Linkbuilding bureau Connect your World voor een relatief laag maandbedrag?

9. Social Media Marketing

Sociale signalen zijn belangrijk voor Google. Hoe groot is het web verkeer? Hoeveel bezoekers en terugkerende bezoekers krijgt uw website? U heeft in ieder geval een bedrijfspagina op LinkedIn en op Facebook nodig. Wees daarnaast, waar uw doelgroep zit. Jongeren zitten tegenwoordig op Instagram. Denk ook eens aan Pinterest. Ruim 80% van de Pinterest gebruikers is trouwens vrouw. Ook wordt Pinterest veel gebruikt als inspiratie kanaal en levert het al een tijdje de meeste conversies op.

Sociale media kanalen Connect your World

10. Lokale SEO – Google Mijn Bedrijf

Veel zoekopdrachten hebben een lokale insteek. U gaat uit eten in uw eigen woonplaats of u zoekt een loodgieter, die in de buurt is. Google Mijn Bedrijf is hierin extreem belangrijk. Claim daarom uw Google Mijn Bedrijf account en maak gebruik van de veelal nuttige opties in Google Mijn Bedrijf.

11. Breng focus aan in uw dienstverlening

Een succesvol ondernemer brengt focus aan in zijn dienstverlening. Aan de SEO specialist of online marketing specialist is het vervolgens om te kijken hoe u dit kan door vertalen naar uw website. In Google zelf of in een tool voor zoekwoordenonderzoek kunt u vervolgens goed kijken naar de zoekvolumes van en de concurrentie op relevante zoekopdrachten. Op deze wijze heeft u de beste kans om de ‘Sweet Spot’ te vinden en u te onderscheiden in de markt.

12. SEO en Content Marketing

Om een website op een hoge plaats in Google te krijgen, moet u SEO inzetten. U wilt echter ook, dat als de mensen uw website gevonden hebben, ze een tijdje op uw site blijven. Een website heeft u namelijk niet voor niks. U wilt waarschijnlijk iets verkopen of u wilt een bepaalde boodschap uitdragen. De websitebezoeker moet een idee krijgen van wie u bent. Welk probleem kunt u voor hem oplossen? En hoe doet u dat dan? U moet het vertrouwen winnen van een potentiële klant. Alleen dan heeft u de kans, dat hij of zij tot actie overgaat.

Het inzetten van Content Marketing

Door het inzetten van Content Marketing op uw website en te schrijven over, hoe u dat probleem van die klant gaat oplossen, wordt u een digitale winnaar. Schrijf bijvoorbeeld verhalen in allerlei vormen, maak lijstjes, video’s, blogs en schakel Social Media marketing in. Geef de klant een goed gevoel en laat hem ervaren, dat u zijn problemen herkent en daar een mogelijke oplossing voor heeft. Dat kan vaak met minder inspanning, dan u denkt.

13. Goede domeinnaam kiezen

De volgende SEO tip, is dat u een goede domeinnaam voor uw website kiest. Het meest ideaal is, dat de domeinnaam van uw website precies aangeeft wat uw activiteiten zijn. Als dat mogelijk is, heeft u toch een klein plusje van Google te pakken. Als dat niet lukt, is een ondertitel misschien interessant in uw andere communicatie uitingen. Check wel bij uw webhost of uw verzonnen domeinnaam nog beschikbaar is. Als u net start als ondernemer raden wij u aan om ook bij de Kamer van Koophandel te checken of uw bedrijfsnaam nog beschikbaar is. 

14. De extensie van uw URL

Als u alleen werkzaamheden verricht in Nederland, is de volgende SEO tip om gewoon voor de .nl extensie te gaan. Het wordt ingewikkelder, als u producten of diensten wilt gaan aanbieden in meerdere landen. Meerdere landen betekent bijna altijd ook meerdere talen. U gaat zich dan bezig houden met International SEO. Ons advies is dan om in WordPress van de WPML plug-in gebruik te maken om bijvoorbeeld pagina´s op uw website in het Engels te vertalen.

15. De titel tag

De belangrijkste plek om in Google te scoren met een relevant zoekwoord is in de titel. Het zoekwoord moet het liefst vooraan staan in de titel tag. Ga uit van 1 zoekwoord per pagina. Houdt het simpel en concurreer niet met een andere pagina van uzelf. Gebruik van tevoren een zoekwoorden tool om het juiste zoekwoord te bepalen.

16. De meta-description

De meta description is de beschrijving van uw pagina. Zorg ook hier voor relevante zoekwoorden in uw beschrijving. Het is aan te raden om een pakkende tekst te schrijven om de mensen te verleiden op uw website te klikken. Het klikgedrag is namelijk belangrijk voor Google. Als u bovenaan staat maar iedereen klikt op de nr 2 of de nr 3, dan kan het zomaar gebeuren, dat u een plek zakt in de ranking.

17. De URL

De URL is het unieke adres van uw website en het is belangrijk om er een zoekmachine- en klant- vriendelijke URL van te maken. In uw URL kan u op gepaste wijze Google een idee geven over welk onderwerp uw website of uw pagina gaat. Onze SEO tip is om een cleane, eenvoudige en gestructureerde URL te maken. Daar passen vreemde tekens, cijfers en gekke symbolen niet in.

Met broodkruimels zorgt u voor een goede navigatie op uw website. Dit is super belangrijk voor de usability op uw website. Usability staat voor klantvriendelijkheid, ook wel de gebruikersvriendelijkheid van uw website. De websitebezoeker kan zo makkelijker navigeren en snel weer terug naar de hompage surfen. Het meest belangrijke is echter, dat de broodkruimels ook zorgen voor een structuur op uw website, waarin intern linken gemakkelijker is. En dat is weer goed voor uw SEO. Houdt u navigatie simpel en niet te groot. Op deze wijze voorkomt u keuzestress bij uw websitebezoeker.

19. De H1 kop

Het bericht of artikel op uw website begint altijd met een titel. In WordPress is deze titel automatisch de H1 tag. Het is aan te raden om in deze tag ook weer een belangrijk zoekwoord te verwerken en doe dat het liefst vooraan. Het advies is om de H1 kop maar 1 keer te gebruiken. Een artikel of pagina heeft namelijk maar 1 titel.

20. Tussenkoppen (H2-H6)

De tussenkoppen zijn in feite de kopjes boven de alinea’s in uw artikel of pagina. Ze geven de Google machine een idee van, wat hier wordt geschreven. Tussenkoppen geven structuur voor zowel de schrijver als voor de lezers van het bericht. Tussenkoppen als H2, H3 en H4 geven structuur aan uw tekst. Google vindt ze daarom belangrijk en kent waarde toe aan deze tussenkoppen. Daarnaast zijn tussenkoppen belangrijk voor de lezers, die door het artikel gaan via het scannen van de koppen. 

21. Zoekwoord vet & cursief

Zet het belangrijkste sleutelwoord of zoekwoord zo ver mogelijk vooraan in de eerste alinea. Maak dat zoekwoord ook vet en of gebruik het cursief maken van dat belangrijke zoekwoord. Teveel het zelfde zoekwoord gebruiken is niet goed. Ons advies is dan ook om er een woordenboek bij te pakken en te kijken naar synoniemen. SEO teksten schrijven kan een lastige klus zijn. U moet overal uw sleutelwoord in zetten. Het belangrijkste is, dat uw tekst ondanks de SEO optimalisatie ook nog goed leesbaar is.

22. Zoekwoordenonderzoek

Alle SEO tips over zoekwoordenonderzoek zijn van belang. Zoekwoorden zijn belangrijk in Google. In SEO optimalisatie voegt u de juiste zoekwoorden toe om uw website content vindbaar te maken voor de doelgroep, die u voor ogen hebt. Het is echter wel belangrijk om de balans te vinden. Een artikel volstoppen met zoekwoorden is niet de manier. Het artikel leest dan minder prettig en Google wordt er ook niet blij van.

Longtail Keywords, SEO Tips

23. Een zoekwoord of niet: Longtail keywords

Scoren op 1 zoekwoord kan zeer lastig zijn. Zeker als er veel concurrentie in een bepaalde branche. Daarnaast zijn er ook steeds meer goed geoptimaliseerde websites. Het is daarom belangrijk, dat u zichzelf onderscheidt van uw concurrentie. Misschien kunt u gebruik maken van synoniemen of van afgeleide zoekwoorden. Het algoritme van Google wordt steeds beter en snapt dit dan ook. Een tekst leest ook beter, als u varieert in taalgebruik. Wij raden u ook aan om te kijken naar ‘longtail’ zoekwoorden. Longtail keywords houdt in dat u een combinatie maakt van 4 woorden of meer. Bijvoorbeeld Hoe maak ik een goede Content marketing strategie? Deze combinaties achterhaalt u alleen als u in de huid kruipt van uw doelgroep.

De magie van SEO zoekwoorden

Schrijven is een vak en bij SEO optimalisatie komt er ook nog eens kijken, dat u er voor zorgt, dat Google begrijpt waarover een tekst gaat en hoe deze is opgebouwd. Daar zijn diverse hulpmiddelen voor, maar het belangrijkste blijft toch, dat uw tekst prettig weg leest. Als dat niet het geval is, jaagt u de bezoeker van uw website weg. En verliest u misschien een mogelijke klant aan een concurrent. Door het gebruik van ‘longtail keywords’ speelt u in op het feit, dat veel Google gebruikers steeds vaker vragen intikken in Google of gebruik maken van Voice Search. Het gebruik van Jip & Janneke taal is dan ook niet verboden.

24. Elke webpagina een afbeelding

Voor de variatie op uw website is het van belang, dat u gebruik maakt van beeld. Het liefst gebruikt u natuurlijk beeld, dat iets toevoegt aan de tekst. Wees bewust, dat online lezen anders is dan lezen vanaf papier. Online hebben de mensen veel minder geduld en zijn ze veel meer een tekst aan het scannen. Elk SEO bureau kan u vertellen, dat het gebruik van foto’s wel aan voorwaarden is verbonden. Foto’s zijn namelijk een belangrijk aandachtspunt in uw SEO optimalisatie. Als u foto’s niet goed optimaliseert, krijgt uw website een veel te grote bestandsgrootte. Met als gevolg, dat uw website super traag wordt. En daar wordt niemand blij van!

Pagespeed belangrijke SEO ranking factor

Gebruikers haten trage websites. Deze gebruikers zijn bij een trage website super snel vertrokken. Daarbij komt ook nog dat Google  de ‘pagespeed‘ van een website als een belangrijke ranking factor ziet. Met een trage website komt u niet hoger in Google, maar juist lager. Goed geoptimaliseerde foto’s zijn noodzakelijk om de snelheid van uw website hoog te houden. Maak dan ook gebruik van de mogelijkheden, die er zijn. En voeg de juiste zoekwoorden toe in de bestandsnaam, de titel, alt tag en ondertitel van de foto. Google maakt het mogelijk om afbeeldingen te zoeken. Dat kan weer voor extra verkeer op uw website zorgen.

25. Uitgaande links

Het plaatsen van links naar andere waardevolle websites (outbound links) wordt door Google gezien en deze beloont u daarvoor ook. Een linkje naar de Wikipediapagina over SEO is daarom voor mij persoonlijk een goede zet. Wikipedia heeft namelijk een hoge autoriteit en dat is belangrijk voor de SEO ranking in Google. De belangrijkste websites over een onderwerp als SEO en of Content Marketing moeten namelijk bovenaan staan. Lees ook deze blog: SEO external linking voegt waarde toe. Het is niet gek om naar andere websites te linken. Het herkennen van autoriteit van een bepaalde website is iets wat Google waardeert. Tevens zorgt het voor een prettigere leeservaring.

26. Lengte van de content

De lengte van uw content is belangrijk, omdat de bovenste posities in Google vaak worden ingenomen door artikelen met meer dan 2400 woorden. Dit noemt men ook wel monsterartikelen. In WordPress kunt u zo’n artikel als ‘cornerstone’ artikel vastleggen.

Bovenaan in Google door monster content

Wij hebben dit artikel geschreven, omdat we het belangrijk vinden, dat mensen die niet weten wat SEO inhoudt, kunnen terugvallen op een artikel waarin ze in eenvoudige taal meer kennis op doen over SEO. Eerlijk gezegd schrijven we dit artikel om nog een andere reden. De top posities in Google worden bij een bepaald onderwerp vaak ingenomen door artikelen met meer dan 2400 woorden. Als jong SEO bedrijf willen wij natuurlijk ook, dat ons SEO & Content Marketing bureau vindbaar is op de eerste pagina van Google. Voor een bureau in SEO komt er dan natuurlijk ook prestige om de hoek kijken.

27. SEO Linkbuilding: intern structuur aanbrengen

Een website bouwen gebeurt vaak stapsgewijs en op een gegeven moment heeft u een website met vele pagina’s. Het is van evident belang, dat u op website zorgt voor een geheel en een logische samenhang. Het zou zowel voor Google als voor de bezoeker van uw website gek zijn, als er op deze website over SEO & Content Marketing opeens een pagina opduikt over surfen. Lees ook deze blog voor meer Linkbuilding tips. of het belang van interne links.

28. Bloggen: maak waardevolle content

Zonder content heeft u geen website. Google vindt content steeds belangrijker. Ze zijn echt in een volgende fase beland als bedrijf. Een zoekvraag moet een relevant antwoord opleveren. De zoeker moet geholpen zijn met een antwoord, wat op uw website te vinden is. SEO & Content Marketing zijn daarom voor mij zeer met elkaar verbonden. Daarom is het een van de belangrijkste SEO tips.

Content strategie belangrijk voor SEO strategie

Waardevolle content maken voor uw website begint met evalueren van de al bestaande content. De nog steeds relevante content checkt u op SEO en ververst u op basis van de actualiteit. Voor nieuwe content begint u met opzetten van een contentmarketingstrategie. Hiervoor kunt u het 6 C model gebruiken als basis. Voor het opzetten van een contentstrategie kunt u helemaal los gaan en uw creativiteit gebruiken. Om uw creativiteit wat te kietelen, geven wij u hierbij wat tips om engaging content te maken. Ook is het slim om gerelateerde artikelen onderaan een blog te zetten. Dat zorgt weer voor extra kliks en een goede interne structuur. De ‘dwell time’, de tijd hoe lang een websitebezoeker op uw website blijft hangen, is relevant voor Google. Google leidt daar de mate van relevantie van af voor uw website. Relevante ‘snackable’ content is ook wel een soort van levensader voor uw website.

29. SEO Linkbuilding: zorg voor kwalitatief goede backlinks

SEO Linkbuilding is één van de belangrijkste ranking factoren van Google. Google telt in eerste instantie de hoeveelheid backlinks. De kwaliteit & relevantie van de backlinks is later een belangrijk punt van aandacht.

Linkbuilding uitbesteden

Lees ook deze blog: Linkbuilding: besteed je uit aan een SEO bureau.

Linkbuilding/lokale SEO/Consistentie

De hoeveelheid en de kwaliteit van de backlinks zijn bijzonder belangrijk. U kunt daar aan komen door links te ruilen, te kopen (waar ik geen voorstander van ben), een blog schrijven voor een site met heel veel bezoekers. Ook zijn er bijzonder veel bedrijvengidsen. Voor velen daarvan moet u betalen, maar er zijn er ook genoeg, die gratis zijn. Links van de belangrijkste social media kanalen zoals Linkedin, Twitter, Facebook, Instagram en Youtube hebben ook veel waarde.

30. Stel concrete vragen aan Google

Het algoritme van Google ontwikkelt zich steeds verder. Google weet vaak de vraag en ook het antwoord al. Deze directe antwoorden noemt men ook wel ‘featured snippets’. ‘Featured snippets’, directe antwoorden zijn een interessante optie om u in te verdiepen. Deze komen namelijk helemaal boven aan de pagina inclusief een link naar uw website. Dit is natuurlijk een gigantisch SEO voordeel.

Rich snippets zijn een creatieve toegevoegde waarde

Met ‘rich snippets’ kunt u een extra stukje informatie toe voegen aan uw zoekresultaat. Hiermee kunt u zich bijvoorbeeld onderscheiden van de concurrentie. Dat levert u weer SEO waarde op.

SEO tip voor een restaurant

Een restaurant kan bijvoorbeeld een recept toevoegen inclusief de bereidingstijd. Een kledingwinkel kan een speciale aanbieding toevoegen bijvoorbeeld Nu een G-star spijkerbroek voor 99 EUR.

Afsluitende conclusies

In deze bijdrage hebben wij geprobeerd in begrijpelijke en eenvoudige taal uit te leggen wat SEO is en hebben we 30 SEO tips gegeven. SEO optimalisatie is namelijk niet alleen weggelegd voor grote bedrijven en organisaties. Voor de lokale ondernemer zoals loodgieters, schilders en bijvoorbeeld restaurants kan lokale SEO van grote toegevoegde waarde zijn om de lokale vindbaarheid te verbeteren. Voor definities van bepaalde termen zou u ook nog in onze FAQ kunnen kijken.

Connect your World
SEO specialist Den Haag

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een SEO specialist uit Den Haag met meer dan 10 jaar ervaring. Verder is hij de eigenaar van SEO bureau Connect your World. Herman is een ervaren freelance SEO consultant en Content marketing expert. Online marketing bureau Connect your World voert SEO & Content Marketing projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Ook in Leiden, Zoetermeer, Delft & Rijswijk hebben we meerdere SEO projecten met een goed resultaat afgerond. Wilt u meer SEO tips over bepaalde onderwerpen? Of wilt u een SEO specialist inhuren of misschien wel een Content marketeer? Bel of e-mail ons of maak gebruik van de diverse SEO checklists op deze site.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.