• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Wat is SEO?

Wat is SEO, SEO bureau Den Haag

Wat is SEO?

Wat is SEO, SEO bureau Den Haag
Wat is SEO?

SEO is de Engelse afkorting voor Search Engine Optimization. Dit betekent vrij vertaald het optimaliseren van websites voor zoekmachines.

SEO optimalisatie – inleiding

In de beginperiode van het internet was het vrij gemakkelijk om informatie te vinden. Dit kwam door dat er niet al teveel websites waren. Het was toen relatief eenvoudig om een index te bouwen met daarin alle websites. Nu is dat geheel anders. Het aantal websites is explosief gestegen. Voor elk denkbaar onderwerp is er wel een website te vinden. Voor populaire onderwerpen zijn er zelfs duizenden en soms tienduizenden websites online beschikbaar.

Information overload

Er zijn tegenwoordig zo veel websites dat het onmogelijk is om deze allemaal zichtbaar te maken met een eenvoudige directory. Een directory is een online variant van de Gouden Gids. Op basis van dit soort directory’s werd de eerste zoekmachine geboren. Een zoekmachine stelt je in staat om door middel van het invoeren van trefwoorden relevante websites te vinden. Dit in tegenstelling tot een directory waar je door categorieën kunt bladeren om websites over een bepaald onderwerp te vinden.

On page SEO

Als er SEO technieken worden toegepast op de website zelf, dan spreken we van on page SEO. Een goede website heeft waardevolle content. Door het SEO schrijven van content verduidelijk je aan Google waar een bepaalde website of webpagina over gaat. Hoe beter dat gebeurt, hoe hoger de kans dat u op een relevant zoekwoord een positie bovenaan in Google inneemt. Zorg bijvoorbeeld voor een duidelijke titel, tussenkopjes met een zoekwoord erin en een zoekwoord in de alt tekst van een afbeelding.

Off page SEO

Naast on page SEO is er ook Off page SEO. Het belangrijkste onderdeel hierbij is SEO linkbuilding. Het Google algoritme is in 1996 bedacht. Daarin nam men als uitgangspunt, dat een website belangrijk wordt gevonden, als er naar deze website gelinkt wordt door middel van een backlink vanaf een andere relevante website. De laatste jaren is EEAT aan het Google algoritme toegevoegd. EEAT staat voor ervaring, expertise, authority and trust. Hoe meer je als bedrijf en of persoon te vinden bent op het internet, hoe beter dat is. Zorg daarom, dat de contactgegevens en adresgegevens van je bedrijf in allerlei directories en online adresgidsen te vinden is. Een andere in belang toenemende SEO ranking factor zijn Google recensies (social proof). Probeer reviews te verkrijgen van uw klanten en wees niet bang voor een slechte review. Zie dat als een kans voor de klantenservice. Google kijkt namelijk ook naar klantinteractie.

Andere relevante Blog Posts

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is tevens een zeer ervaren SEO expert en Content marketeer. Wilt u naast de vraag ‘wat is SEO?’ ook weten waarom SEO belangrijk is? Neem contact op via onderstaande button.

0/5 (0 Reviews)
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.