• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Wat is SEO?

Wat is SEO, SEO bureau Den Haag

Wat is SEO?

Wat is SEO, SEO bureau Den Haag
Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een reeks praktijken en strategieën gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van een website of webpagina op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Het primaire doel van SEO is om het organische (niet-betaalde) verkeer naar een website te vergroten, wat kan leiden tot meer bezoekers, betrokkenheid en conversies.

SEO optimalisatie – inleiding

In de beginperiode van het internet was het vrij gemakkelijk om informatie te vinden. Dit kwam door dat er niet al teveel websites waren. Het was toen relatief eenvoudig om een index te bouwen met daarin alle websites. Nu is dat geheel anders. Het aantal websites is explosief gestegen. Voor elk denkbaar onderwerp is er wel een website te vinden. Voor populaire onderwerpen zijn er zelfs duizenden en soms tienduizenden websites online beschikbaar.

Geschatte leestijd: 8 minuten

Information overload

Er zijn tegenwoordig zo veel websites dat het onmogelijk is om deze allemaal zichtbaar te maken met een eenvoudige directory. Een directory is een online variant van de Gouden Gids. Op basis van dit soort directory’s werd de eerste zoekmachine geboren. Een zoekmachine stelt je in staat om door middel van het invoeren van trefwoorden relevante websites te vinden. Dit in tegenstelling tot een directory waar je door categorieën kunt bladeren om websites over een bepaald onderwerp te vinden.

On page SEO, Wat is SEO
Wat is on page SEO?

On-page SEO, ook wel bekend als on-site SEO, verwijst naar de praktijk van het optimaliseren van individuele webpagina’s op een website om hun zichtbaarheid in de resultaten van zoekmachines te verbeteren en meer organisch (niet-betaald) verkeer aan te trekken. Het doel van on-page SEO is om uw webpagina’s relevanter en gebruiksvriendelijker te maken voor zowel zoekmachines als menselijke bezoekers.

On page SEO

We gaan hier dieper in op wat on page SEO precies is en wat de belangrijkste factoren zijn.

Zoekwoorden

Onderzoek en gebruik relevante zoekwoorden, waarnaar uw doelgroep waarschijnlijk zal zoeken. Plaats deze zoekwoorden strategisch in de content, koppen, metatags en URL’s van uw pagina. Vermijd echter het opvullen van zoekwoorden, omdat dit uw ranking kan schaden.

Content van hoge kwaliteit

Creëer informatieve, waardevolle en boeiende content, die tegemoetkomt aan de behoeften en interesses van uw publiek. Content van hoge kwaliteit trekt eerder backlinks en shares aan, wat uw SEO kan verbeteren.

Titel tags

Maak unieke en beschrijvende titel tags voor elke pagina. Deze moeten uw doel-zoekwoorden bevatten en een duidelijke indicatie geven van waar de pagina over gaat. Titel tags worden weergegeven in de resultaten van zoekmachines.

Meta beschrijving

Schrijf overtuigende meta beschrijvingen, die de content van de pagina samenvatten en gebruikers aanmoedigen om vanuit de zoekresultaten van zoekmachines naar uw website te klikken.

Headertags

Gebruik headertags (H1, H2, H3, enz.) om uw content logisch te structureren. Neem trefwoorden op in uw kopjes om een ​​duidelijke informatiehiërarchie te creëren.

URL-structuur

Creëer duidelijke en gebruiksvriendelijke URL’s, die relevante trefwoorden bevatten en de content van de pagina beschrijven. Vermijd lange, complexe URL’s met onnodige parameters.

Beeldoptimalisatie

Optimaliseer afbeeldingen door beschrijvende bestandsnamen en alternatieve tekst te gebruiken. Dit helpt zoekmachines de afbeeldingen te begrijpen en kan de zichtbaarheid in zoekresultaten voor afbeeldingen verbeteren.

Link naar andere relevante pagina’s binnen uw website. Interne links helpen gebruikers bij het navigeren op uw site en zorgen ervoor, dat er voldoende links op uw site aanwezig zijn.

Indien nodig, link naar gezaghebbende en relevante externe websites. Dit kan de geloofwaardigheid van uw content vergroten.

Mobielvriendelijkheid

Zorg ervoor, dat uw webpagina’s mobielvriendelijk zijn, aangezien Google prioriteit geeft aan mobielvriendelijke sites in zijn ranglijst.

Paginasnelheid of website snelheid

Verbeter de website snelheid door afbeeldingen te optimaliseren, efficiënte code te gebruiken en gebruik te maken van browser caching. Pagina’s die sneller laden, scoren doorgaans beter.

Gebruikerservaring (UX)

Creëer een positieve gebruikerservaring door content logisch te organiseren, leesbare lettertypen te gebruiken en ervoor te zorgen, dat uw website gemakkelijk te navigeren is.

Schema-opmaak

Implementeer schema-opmaak (gestructureerde gegevens) om zoekmachines extra context over uw content te bieden. Dit kan leiden tot rich snippets en verbeterde klikfrequenties.

Content updates

Update en vernieuw uw content regelmatig om deze relevant en up-to-date te houden. Dit kan aan zoekmachines een signaal geven dat uw site actief wordt onderhouden.

Beveiliging (HTTPS)

Gebruik veilige HTTPS-verbindingen om gebruikersgegevens te beschermen en een lichte boost in de ranking te krijgen.

On-page SEO is een fundamenteel onderdeel van elke uitgebreide SEO-strategie, en als het effectief wordt uitgevoerd, kan het de ranking van uw website in zoekmachines verbeteren en meer organisch verkeer naar uw site leiden. Houd er rekening mee dat SEO een continu proces is en dat het essentieel is om op de hoogte te blijven van wijzigingen in het algoritme van zoekmachines en best practices voor succes op de lange termijn.

Off page SEO

Off page SEO

Wat is off page SEO?

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten en strategieën die buiten uw website plaatsvinden om de ranking in zoekmachines en de algehele online zichtbaarheid te verbeteren. Het gaat in wezen om het opbouwen van een positieve online reputatie en het aantonen van autoriteit en relevantie in uw branche of niche. Off-page SEO is belangrijk omdat zoekmachines factoren van buiten uw website gebruiken om de geloofwaardigheid en autoriteit ervan te bepalen.

Off page SEO technieken

Linkbuilding

Dit is een van de meest cruciale aspecten van off-page SEO. Het gaat om het verwerven van hoogwaardige, relevante backlinks van andere websites naar uw site. Zoekmachines beschouwen deze backlinks als blijk van vertrouwen in uw content, wat een positieve invloed kan hebben op uw ranking. Niet alle backlinks zijn echter gelijk; kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit.

Social Media Marketing

Actieve deelname aan sociale mediaplatforms kan de zichtbaarheid en betrokkenheid van uw merk helpen vergroten. Het delen van uw content op sociale media kan ook leiden tot meer shares en links van andere gebruikers.

Content marketing

Het creëren van hoogwaardige, deelbare content is een geweldige manier om op natuurlijke wijze backlinks aan te trekken. Wanneer andere websites uw content waardevol vinden, kunnen zij ernaar linken als bron.

Online PR

Door relaties op te bouwen met bloggers, journalisten en influencers in uw branche kunt u aandacht en vermeldingen op gezaghebbende websites krijgen. Dit kan resulteren in backlinks en verhoogde merkbekendheid.

Gastbloggen

Het schrijven van gastposts voor gerenommeerde websites in uw niche kan u helpen uw autoriteit te vestigen en mogelijkheden te bieden voor backlinks.

Merkvermeldingen

Zelfs als een website niet naar uw site linkt, kan een vermelding van uw merk nog steeds enige SEO-waarde hebben, vooral als deze op een website met een hoge autoriteit staat.

Lokale SEO

Voor bedrijven met een fysieke aanwezigheid is het optimaliseren van uw online aanwezigheid voor lokale zoekopdrachten essentieel. Dit omvat het maken en optimaliseren van uw Google Bedrijfsprofiel vermelding, het ontvangen van beoordelingen en het zorgen voor consistentie in uw NAW-informatie (naam, adres, telefoonnummer) op internet.

Forum deelname

Door deel te nemen aan relevante online forums en communities kunt u zich vestigen als een expert in uw vakgebied. Zorg er wel voor dat u oprecht deelneemt en spamgedrag vermijdt.

Vraag- en antwoordplatforms

Door vragen te beantwoorden op platforms als Quora en Reddit kunt u uw expertise onder de aandacht brengen en verkeer naar uw site leiden als u waardevolle antwoorden geeft en relevante links opneemt.

Video- en beeldoptimalisatie

Als u video’s en afbeeldingen op uw website gebruikt, kan het optimaliseren ervan voor zoekmachines (bijvoorbeeld door alt-tags en beschrijvingen te gebruiken) uw algehele SEO helpen verbeteren.

Off-page SEO is een continu proces dat tijd en moeite kost. Het gaat om het opbouwen van vertrouwen en autoriteit in de loop van de tijd, wat een positieve invloed kan hebben op de positie van uw website op de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s). Het is echter belangrijk op te merken dat off-page SEO ethisch en organisch moet worden uitgevoerd om boetes van zoekmachines te voorkomen.

Interessante Blog Posts

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is tevens een zeer ervaren SEO expert en Content marketeer. Wilt u naast de vraag ‘wat is SEO?’ ook weten waarom SEO belangrijk is? Neem contact op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.