• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

11 On page SEO strategieën

on page SEO, on page optimalisatie

11 On page SEO strategieën

on page SEO, on page optimalisatie

Het beheersen van de kunst van Search Engine Optimization (SEO) is een uitdagende taak. Het is cruciaal omdat SEO een integraal onderdeel is van digitale marketing. Momenteel integreert 61% van de B2B-marketeers optimalisatiepraktijken in hun campagnes. SEO zorgt voor meer verkeer en zichtbaarheid van de website – twee essentiële componenten voor groei en meer conversies.

Geschatte leestijd: 7 minuten

Wat is SEO?

Volgens Google Search Central gaat SEO “vaak over het maken van kleine wijzigingen aan delen van uw website”, die samen zorgen voor een merkbare verbetering van de positie van de site op de pagina met zoekresultaten van zoekmachines (SERP).

Wat is on page SEO?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het On site SEO/On page SEO/On page Optimalisatie proces beperkt tot de lengte en breedte van webpagina’s. Meestal verwijst het naar de wijzigingen, die zijn aangebracht op de webpagina’s of de webpaginacode. On page SEO heeft de voorkeur vanwege het vermogen om zoekmachines zoals Google, Bing, Yahoo, enz. te helpen begrijpen of de content van een website overeenkomt met de zoekopdracht van de gebruiker.

On-page SEO bestaat uit verschillende elementen, zoals:

 • Titeltags
 • Koppen
 • Afbeeldingen
 • Alternatieve tekst voor afbeeldingen
 • metabeschrijvingen
 • Inhoud op de pagina
 • HTML code
 • Interne links
 • Gebruikerservaring

Hoe u on page SEO uitvoert

Vroeger richtte On page SEO zich voornamelijk op zoekwoorden om de SEO rankings te verhogen. Het is een praktijk die keyword stuffing wordt genoemd. Google bestraft websites echter voor deze praktijk. Daarom is vertrouwen op zoekwoorden zinloos. In plaats daarvan zou On page SEO zich moeten richten op andere positieve optimalisatiemaatregelen, die organisch leiden tot hogere rankings.

11 On-page SEO-strategieën om de SEO-ranglijst voor uw merk te verbeteren

1) Content is king

Focussen op de primaire behoefte van gebruikers moet de eerste prioriteit zijn, website content. Google’s Search Quality Rater richtlijnen benadrukken het principe van EAT. Dat staat voor content, die een hoog niveau van expertise vertoont, gezaghebbend is en volledig betrouwbaar is. Dus websites die hoger willen scoren op SERP moeten de richtlijnen zo nauwkeurig mogelijk volgen en dienovereenkomstig content produceren. Wanneer de content van de website waarde toevoegend, origineel en goed onderzocht is, voldoet het aan de meest kritische vraag van de zoekalgoritmen van Google en scoort het organisch hoger.

2) HTML-tags

Deze HTML-tags, ook bekend als titeltags, zijn belangrijke rangschikkingsfactoren van webpagina’s, die informatie bieden aan zoekmachines. Titeltags worden gebruikt voor het maken van klikbare koppen die op SERP voorkomen. Heading-tags bevatten H1-tags, die nuttig zijn voor Google om de content van de website te begrijpen en dienovereenkomstig te rangschikken. Ook moet elke indexeerbare pagina een titeltag hebben.

Hier zijn enkele praktische tips voor het schrijven van superieure title-tags
 • Houd het kort, bij voorkeur binnen 60-70 tekens, en pas de informatie aan voordat deze wordt afgebroken.
 • Vermijd generieke koppen en probeer ze een originele en unieke draai te geven
 • Bevredig de zoekintentie van gebruikers door erop te wijzen, dat uw website precies datgene heeft waarnaar ze op zoek zijn
 • Stem je titel af op het onderwerp van de content en vermijd clickbait-titels
 • Voeg SEO zoekwoorden toe aan de titel
 • Voeg het jaartal toe voor meer relevantie

3) Schrijf een kop die aanslaat

Het schrijven van een boeiende kop is een uitstekende start voor on-site SEO. Het is een enorme verkeersgateway, omdat gebruikers over het algemeen zoeken naar koppen, die goed bij hun zoekopdrachten passen. Headlines die opvallen in SERP presteren goed om meer klikken en gebruikersbetrokkenheid uit te nodigen. Dit is de reden waarom blogposts met impactvolle koppen het organische verkeer tot 60% kunnen verhogen.

4) Meta beschrijving opnemen

Meta beschrijvingen hebben geen directe invloed op de ranglijst, maar geven snel essentiële informatie door aan web lezers. Een korte en passende meta beschrijving verbetert de CTR, verbetert de positieve perceptie van de kwaliteit van de zoekresultaten en informeert lezers over wat ze mogen verwachten van de content van de website.

Idealiter zou een overtuigende meta beschrijving moeten-

 • Gebruik actieve stem
 • Wees trefwoord-dicht
 • 160 tekens lang
 • voegt informatie toe die is gekoppeld aan de titeltag
 • komt overeen met de zoekintentie

5) H2-H6-tags voor subkoppen

Afgezien van H1-tags, wikkelen goed presterende webpagina’s subkoppen in H-tags. Ze gebruiken meerdere subkoppen voor het bespreken van inhoudelijke subonderwerpen en alinea’s. H2-tags moeten worden gebruikt voor subkoppen, H3 voor sub-subkoppen, enzovoort. De sub-koppen voegen visuele hiërarchie toe aan webpagina’s en helpen gebruikers de content efficiënter te doorbladeren. Ook bieden H2- tot H6-tags een trefwoordrijke context voor zoekmachines.

Featured Snippets bieden een to-the-point antwoord op vragen van zoekers. Google haalt deze informatie op uit zoekresultaten op het web; meestal scoren pagina’s, die in de fragmenten voorkomen hoger op de SERP. Het toevoegen van betrouwbare informatie aan uw website content en het gebruik van Featured Snippets is het ticket om de eerste plaats te veroveren en meer inkomend verkeer te krijgen.

7) Website afbeeldingen optimaliseren en Alt-teksten gebruiken

Volgens Google kunnen resultaten nuttiger zijn door contexten toe te voegen. Google Afbeeldingen zoeken kan ook nuttig zijn om meer bezoekers te krijgen en de positie van webpagina’s te verhogen.

Overweeg deze optimalisatiemaatregelen
 • Voeg beschrijvende bestandsnamen toe aan afbeeldingen volgens hun onderwerp
 • Houd het kort bij het benoemen van bestanden
 • Vermijd trefwoorden en keyword stuffing
 • Gebruik streepjes (-) in plaats van een onderstrepingsteken (_).

Google gebruikt ook alt-tekst (alternatieve tekst) om de afbeeldingen beter te begrijpen. Het creëren van beschrijvende, goed gearticuleerde teksten die afbeeldingen beschrijven, zou de site meer toegankelijkheid kunnen geven. Daarnaast zorgt het comprimeren van afbeeldingen ervoor, dat pagina’s sneller worden geladen.

8) Uitgaande links

Het toevoegen van uitgaande links naar andere gezaghebbende websites, die verband houden met de discussie, biedt gebruikers waarde, wat een belangrijke ranking factor is.

9) Beheersing van het onderwerp

Google hecht veel waarde aan bekwame en gezaghebbende content. Het moet worden weerspiegeld in de content en direct beschikbaar zijn voor de gebruikers. Zorg voor een zorgvuldige sourcing van de informatie, het toevoegen van achtergrondinformatie over de auteur en het aanbieden van foutloze content is uitstekend voor het vestigen van autoriteit.

10) Content audits met consistente intervallen

Content controle helpt bij het bewaken van de prestaties van bestaande content, het bijhouden van verouderde informatie en het kiezen van het content type, dat de voorkeur heeft van gebruikers. Daarom moet het worden aangepakt.

11) Mensgerichte inhoud

Ten slotte moeten on site SEO eisen de noodzaak behouden om content te maken, die mensen relevant en waardevol vinden. De perfecte on site SEO content is ook ‘human first content’.

Conclusie

On page SEO is een werk in uitvoering. Ondanks dat ze niet alomvattend zijn, zouden deze aanbevelingen u in de goede richting moeten helpen om uw online zichtbaarheid te vergroten, de rangschikking te verbeteren en de verkoop op de lange termijn te stimuleren.

Andere relevante blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een zeer ervaren SEO expert en content marketeer uit Den Haag. Tevens is hij de eigenaar van Online marketing Bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Connect your World heeft inmiddels vele SEO projecten met succes afgerond en dat niet alleen in Den Haag. Wij hebben inmiddels opdrachten gedaan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Leiden, Zoetermeer, Rijswijk, Delft en Gouda.

SEO specialist inhuren

Heeft u nog een vraag over On Page SEO? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Klik dan op onderstaande button of bel direct op tel 06-41226543.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.