• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Wat is contentmarketing?

wat is content marketing, content is king

Wat is contentmarketing?

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

wat is content marketing, content is king

Wat is contentmarketing? – Inleiding

Content dient een doel in de content strategie. In de content strategie leg je vast wat de doelen zijn en hoe ze aansluiten bij de ambities van de organisatie en van de klant. Zo voorkom je dat content als los zand in elkaar zit. En dat veel geld verloren gaat aan content producties waarop niemand zit te wachten. De contentstrategie is de navigatie van online professionals. Genoeg redenen dus om antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is contentmarketing en wat is het belang van een content marketing strategie?’.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Wat is content marketing?

Contentmarketing zijn alle activiteiten, die bedrijven inzetten op het gebied van content (webteksten, blog posts, video, infographics etc..) om de potentiële klanten te verleiden tot een conversie of een aankoop.

Wat is een content marketing strategie?

Een content marketing strategie is een plan dat is ontworpen om waardevolle, relevante en consistente content te creëren en te verspreiden om een specifiek doel te bereiken, meestal gericht op het aantrekken en behouden van een doelgroep. Het doel kan variëren, zoals bijvoorbeeld het vergroten van de merkbekendheid, het genereren van leads, het verbeteren van klantenbinding of het stimuleren van conversies.

Waarom een content marketing strategie?

De content strategie helpt je om content te maken, die aansluit bij de doelen van jouw organisatie en bij de vragen van klanten. Als je die uitgangspunten helder hebt, kun je de klantbeleving in alle kanalen gelijktrekken. Contentsoorten en vormen kunnen verschillen per kanaal, maar de ambitie is altijd hetzelfde, namelijk dezelfde boodschap en sfeer uitstralen en de klant optimaal bedienen. In de meest ambitieuze vorm is de contentstrategie een overkoepelend plan voor alle online, offline en instore content, variërend van bijvoorbeeld de correspondentiereeks van briefpapier tot en met factuur, brochures, sociale media kanalen, website en de digitale nieuwsbrieven.

Andere relevante blog posts

SEO Specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een online marketing bureau in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO freelancer en content marketeer. Connect your World heeft al diverse projecten succesvol afgerond in de volgende regio´s.

SEO expert inhuren

Heeft u meer vragen over ‘Wat is contentmarketing‘? Of wilt u meer weten over SEO optimalisatie? U kunt ook een content marketeer bij ons inhuren. Neem dan contact op via onderstaande button voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.