• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Wat is een landingspagina?

wat is een landingspagina, landingspagina optimaliseren

Wat is een landingspagina?

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

wat is een landingspagina

Wat is een landingspagina of landing page? – Inleiding

Voor de online marketeer is het handig om te weten, wat een landingspagina is. Een landingspagina is namelijk een apart soort webpagina. Deze pagina wordt vaak gebruikt om een specifieke doelgroep naar je website te leiden. En als ze dan eenmaal op je website zijn, dan is het de bedoeling, dat er een conversie volgt. In het meest ideale geval heeft u dan uw product of dienst verkocht. De landingspagina is dus een belangrijke webpagina. Daarom is het van belang, dat deze pagina een overduidelijke call to action heeft en aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat is een landingspagina of landing page?

Een landingspagina is een webpagina binnen jouw site. Deze webpagina richt zich erop om gevonden te worden in zoekmachines zoals Google en Bing. De landingspagina is vaak de eerste pagina waarop je op een website binnenkomt. Op de landingspagina maak je de bezoeker warm om een bepaald product aan te schaffen.

Doel en functie van de landingspagina

Het meest belangrijke verschil tussen een landingspagina en een homepage is het doel van de webpagina. Immers de homepage is met name het visitekaartje van je site. Daarvandaan kunnen website bezoekers verder surfen en navigeren richting het product- en dienstenaanbod. De homepage geeft de bezoeker een goed gevoel en biedt een prettige gebruikerservaring. Met als uiteindelijke doel je product of dienst te verkopen.

De landingspagina

De focus van landingspagina’s is een stuk scherper. Daarnaast hebben ze een sterker afgebakend doel. De volgende types zijn mogelijk:

 • Product pagina
 • Lead generator pagina
 • Hoofdpagina
 • Categorie pagina
 • Sub categorie pagina
 • Inschrijf pagina
 • Verkooppagina’s
 • Opt in pagina’s voor e-maillijst
 • Aanvraagformulier voor offerte
 • Betaalpagina voor het afrekenen

Het belangrijkste van een landingspagina is, dat deze precies aansluit op waarnaar gezocht wordt. Ze hebben een specifiek doel en zijn vaak gekoppeld aan een bepaalde key performance indicator. Daarentegen is het doel van een homepage veel algemener van aard.

Domein autoriteit

Vertrouwen in een website draagt bij aan de vindbaarheid in de (organische) zoekresultaten van zoekmachines zoals Google en Bing. Dit vertrouwen wordt vastgesteld aan de hand van het aantal backlinks, dat naar de website verwijst. De kwaliteit van die verwijzende domeinen zelf speelt hierin ook een rol. Een fout die veel gemaakt wordt, dat online marketeers alleen SEO backlinks vergaren, die met name naar de homepage verwijzen. Om een onnatuurlijk backlink profiel te voorkomen, is het belangrijk om ook backlinks te vergaren, die naar landingspagina’s verwijzen.

wat is een landingspagina, landingspagina optimaliseren

Wat is een goede landingspagina?

Een goede landingspagina is eenvoudig en duidelijk van karakter. Er is weinig tot geen afleiding op een landingspagina. De aandacht ligt volledig op het uitvoeren en afronden van een specifieke actie. De landingspagina moet zeer voorspelbaar zijn en de bezoekers alleen bieden wat ze verwachten.

Wat is een uitstekende landingspagina – checklist

 • Geef de landingspage een aantrekkelijke titel, die recht doet aan waar de landingspagina voor bedoeld is
 • Gebruik uitnodigende, heldere sub-kopjes die gebruikers door de pagina loodsen
 • Zorg voor een scanbare landingspagina
 • Toon zowel goede als minder goede reviews (social proof)
 • Gebruik een krachtige call to action om de bezoeker tot actie te laten overgaan
 • Beantwoord vragen door middel van een FAQ
 • Voeg betekenisvolle afbeeldingen toe

Andere relevante blog posts

SEO consultant Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, online marketing bureau in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO expert en content marketeer. Connect your World heeft inmiddels diverse opdrachten uitgevoerd in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk, Delft, Gouda en Dordrecht.

SEO specialist inhuren

Heeft u nog opmerkingen of vragen? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Neem dan contact met ons via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.