• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Wat is on page SEO?

Wat is on page SEO, SEO specialist Den Haag

Wat is on page SEO?

Last Updated on 5 mei 2024 by connectyourworld

Wat is on page SEO, SEO specialist Den Haag

On page SEO – Inleiding

De meeste mensen denken, dat on page SEO niets anders is, dan hier en daar een paar trefwoorden te gebruiken. Dat klopt voor geen meter. Redenen genoeg dus om een antwoord te geven op de vraag “Wat is on page SEO?” Hoewel de plaatsing van zoekwoorden er nog steeds toe doet, zijn er ook nog andere factoren van belang om goed te scoren met SEO. Laat een on-page SEO check uitvoeren en Connect your World vertelt je er meer over.

Geschatte leestijd: 21 minuten

SEO optimalisatie op de pagina

Hoewel SEO optimalisatie op de pagina minder eenvoudig is dan het ooit was, is het nog steeds het gemakkelijkste onderdeel van SEO. Het is een van de weinige dingen, waar u volledige controle over hebt en het vereist niet veel technische vaardigheden. Als u weet, hoe u basis website bewerkingen moet maken en schrijven, dan kunt uw een deel van de zoekmachinemarketing voor uw website heel goed zelf doen.

Basisprincipes van SEO op de pagina

Laten we er eerst voor zorgen, dat we begrijpen wat on-page SEO is en waarom het belangrijk is om een on-page SEO check te laten doen.

Wat is on page SEO?

On-page SEO (ook wel on-site SEO genoemd) is de praktijk van het optimaliseren van webpagina’s om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Het omvat optimalisaties voor zichtbare content en de HTML broncode.

Waarom is on-page SEO belangrijk?

Google kijkt naar de icontent van uw pagina om te bepalen of dit een relevant resultaat is voor de zoekopdracht. Een deel van dit proces omvat het zoeken naar zoekwoorden.

The most basic sign that information is relevant is when a website contains the same keywords as your search query. If those keywords appear on the website or if they appear in the headings and body of the text, the information is more likely to be relevant.

On page SEO draait om meer dan zoekwoorden in Google

Maar on-page SEO is meer dan het opnemen van zoekwoorden in uw content – veel meer! Google is uiteindelijk op zoek naar het meest relevante zoekresultaat voor een zoekopdracht, dus hun algoritmen zoeken ook naar andere relevante content op de pagina. Als uw pagina over katten gaat en u geen verschillende rassen vermeldt, weet Google, dat er waarschijnlijk meer relevante resultaten zijn.

A webpage contains an answer to your search query, rather than just repeating the same question

Relevantie is zo’n groot onderdeel van on page SEO dat het onwaarschijnlijk is dat u scoort, tenzij u het kraakt. Met een on-page SEO check helpen wij u verder.

wat is on page SEO, SEO content

Hoe SEO content te creëren

Voordat u zelfs maar nadenkt over het maken van ‘technische’ optimalisaties, zoals het plaatsen van zoekwoorden hier of daar, moet u content maken, die Google wil rangschikken. Daarvoor moet u een hoofddoel zoekwoord in gedachten hebben. 

Anders zijn hier de vier dingen die je moet beheersen:

 1. Relevantie
 2. Wees grondig
 3. Wees uniek
 4. Duidelijkheid

1. Wees relevant

Relevantie is misschien wel het meest cruciale onderdeel van on page SEO. Dit betekent, dat u uw content moet afstemmen op de zoekintentie. Als u zoekers niet geeft wat ze willen, is uw kans op rangschikking miniem. Omdat niemand de zoekintentie beter begrijpt dan Google, is het beste startpunt het analyseren van de huidige topresultaten voor de drie C’s van zoekintentie:

 1. Content type
 2. Indeling content
 3. Content hoek

1. Content type

Content typen vallen meestal in een van de vijf categorieën:

 • blogposts
 • product
 • categorie
 • landingspagina’s
 • video’s. 

Alle pagina’s met de hoogste ranking voor ‘zwarte jeans’ zijn bijvoorbeeld e-commerce categoriepagina’s van bekende winkels. Als u op dit zoekwoord wilt ranken, is het onwaarschijnlijk, dat dit gebeurt met een blog post. Zoekers bevinden zich in de koopmodus, niet in de leermodus.

Denk goed na over uw SEO zoekwoorden

Voor sommige zoekwoorden zijn de zaken echter niet duidelijk. Als we kijken naar de topresultaten voor ‘kamerplanten’, ziet u een mix van e-commercepagina’s en blogposts. Als dit gebeurt, gebruik dan uw gezond verstand. In dit geval, hoewel er een ongeveer 50/50 verdeling is tussen blogposts en e-commercepagina’s in de resultaten, zijn de top drie e-commercepagina’s. Dat vertelt ons, dat de meeste zoekers willen winkelen, niet willen leren. Dus u zou waarschijnlijk de beste kans maken om voor dit zoekwoord te rangschikken met een e-commercepagina.

2. Content indeling

Content indeling is meestal van toepassing op blog posts, omdat het meestal how-to’s, lijsten, nieuwsartikelen, opiniestukken of recensies zijn. Elk resultaat voor “iPad gedwongen opnieuw opstarten” zijn bijvoorbeeld handleidingen. Voor het zoekwoord ‘marketingideeën’ zijn het allemaal lijstjes. Om de beste kans te maken op een positie voor een van deze zoekwoorden, moet u dit voorbeeld volgen. Een lijst proberen te rangschikken wanneer zoekers een handleiding willen, zal een zware strijd zijn. Net als bij het content type is de SERP echter niet altijd zo duidelijk als in de bovenstaande voorbeelden.

Kijk maar eens naar de best gerangschikte pagina’s voor ‘hoe u meer abonnees op Facebook kunt krijgen’. Er is een vrij gelijkmatige mix van blog posts in how-to- en listicle-indelingen. In dit geval, omdat “hoe” in het doelzoekwoord staat, zou dat waarschijnlijk de beste manier zijn om te gaan. Maar het is vermeldenswaard, dat er niet echt een definitief antwoord is. Iedereen ziet de dingen anders en u kunt alle kanten op. We kozen het lijstformaat voor ons bericht over het verkrijgen van meer Facebook-abonnees, omdat het een betere match leek voor de tips die we wilden delen.

3. Content invalshoek

Content invalshoek verwijst naar het belangrijkste ‘verkoopargument’ van de content. Degenen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar “hoe cappuccino te maken” lijken te willen weten, hoe ze het thuis kunnen maken – zonder specialistische apparatuur. Voor het geval u de essentie nu nog niet hebt begrepen, is de content invalshoek niet altijd zo duidelijk. Hoewel het belangrijk is om uw content af te stemmen op wat zoekers verwachten, wilt u misschien niet altijd de kudde volgen. Als u zeker weet, dat u de aandacht van zoekers kunt trekken met een ander content type, -formaat of -hoek, probeer het dan eens.

2. On page SEO – Wees grondig

Het hebben van content, die in grote lijnen overeenkomt met de zoekintentie is een goed begin, maar het is zelden genoeg. Om een ​​plaats op de eerste pagina van Google te verdienen, moet het zijn belofte waarmaken. En dat betekent, dat alle dingen die zoekers verwachten en willen zien, worden afgedekt. Aangezien u de drie C’s van zoekintentie hebt geïdentificeerd, heeft u waarschijnlijk al een globaal idee van wat zoekers zouden willen zien. Als u bijvoorbeeld schrijft over hoe u Bitcoins kunt kopen en de pagina’s met de hoogste ranking voor beginners zijn, zou het waarschijnlijk niet verstandig zijn om de blockchain in ingewikkelde details uit te leggen.

Analyse 3 C’s

Het analyseren van de drie C’s geeft u echter alleen een algemeen beeld van de intentie. Om beter te begrijpen wat uw content moet dekken, moet u dieper graven door relevante pagina’s met de hoogste rangorde verder te analyseren. Het sleutelwoord hier is ‘relevant’. Als u zich richt op het zoekwoord ‘beste golfclubsets’ en van plan bent een bericht over de beste sets te schrijven, heeft het geen zin om te analyseren en inspiratie op te doen uit e-commercepagina’s van topklasse of berichten over afzonderlijke clubs. U wilt vergelijkbare pagina’s, als de uwe analyseren.

Zoek naar veelvoorkomende ondertitels

De meeste pagina’s splitsen een onderwerp op in sub-onderwerpen met sub-koppen. Deze bieden snel inzicht in waar zoekers naar op zoek zijn, vooral als u dezelfde of vergelijkbare sub-koppen op meerdere pagina’s ziet. Als we bijvoorbeeld de sub-koppen van andere SEO-gidsen op de pagina controleren, zien we dat elke pagina een definitie bevat. Aangezien alle relevante pagina’s met de hoogste ranking dit bevatten, is het redelijk om te concluderen, dat dit iets is dat zoekers willen weten. Google weet waarschijnlijk dat pagina’s die deze dingen behandelen tot een hogere gebruikerstevredenheid leiden, dan pagina’s die dat niet doen, en kiest ervoor om ze hoger te rangschikken. Zoeken naar sub-onderwerpen tussen zoekwoorden van relevante pagina’s met de hoogste rangorde is een uitstekende manier om dingen te vinden, die u in uw content wilt behandelen. Een andere manier om dit te doen, is door te zoeken naar kruispunten van trefwoorden tussen meerdere pagina’s. 

Bekijk de pagina’s handmatig

Het vinden van algemene ondertitels en trefwoorden is de snelste manier om inzicht te krijgen in wat u moet behandelen. Maar zo leert u niet alles. Er is geen vervanging voor het handmatig analyseren van de pagina’s om een ​​beter beeld van het onderwerp te krijgen. Verder zien we vaak, dat de meeste toppagina’s voor- en nadelen van een product vermelden. Het geeft ons ook aanwijzingen over hoe we onze post voor zoekers moeten structureren en de product kenmerken, waar ze het meest om geven. Bijvoorbeeld de duurzaamheid van een bepaald product lijkt een steeds groter verkoopargument te worden.

Kijk naar SERP-functies

Naast het analyseren van concurrerende pagina’s, valt er ook iets te leren door SERP-functies zoals aanbevolen fragmenten en ‘Mensen vragen ook’ (PAA)-boxen te controleren. Hoewel er bijvoorbeeld geen featured snippet is voor ‘beste skis’, is er wel een PAA-box. En deze vragen bieden inzicht in andere dingen die zoekers misschien willen weten.

Die voorlaatste vraag vertelt ons, dat zoekers waarschijnlijk behoorlijk prijsbewust zijn en een stel skis willen voor een eerlijke prijs. Dit bevestigt, wat we dachten na het handmatig analyseren van de pagina’s met de hoogste ranking. De meeste zoekers zijn vrijwel zeker beginners en zijn niet op zoek naar de meest professionele ski’s.

3. On-page SEO – Wees uniek

Het is van vitaal belang om zoekers te geven wat ze willen, maar u moet ook iets nieuws op tafel leggen. Als u dit niet doet, zal uw content zijn zoals die van alle anderen. En niemand wil linken naar een ander ‘ik ook’-stukje content. Alles wat we tot nu toe hebben behandeld, zou een winnend kader voor uw content moeten bieden, maar er moet nog steeds ruimte zijn voor wat creativiteit. Als we bijvoorbeeld naar de SERP kijken voor ‘SEO tips‘, is de bedoeling duidelijk. Mensen willen een lijst met tips om de ranking te verbeteren en het verkeer te stimuleren.

Video

Maar hoewel veel van de tips op onze lijst niet uniek zijn, zijn er enkele, die u nergens anders zult vinden. Een daarvan is om video’s in relevante berichten in te sluiten om verkeer van Google te krijgen. Als iemand onze pagina tegenkomt, die tip nuttig vindt en besluit deze met anderen te willen delen, hebben ze geen andere keuze dan te delen of naar onze pagina te linken. Het is iets moeilijker om dit met andere content typen te doen, maar het is nog steeds mogelijk. Het lijkt bijvoorbeeld bijna onmogelijk om een ​​unieke product- of categoriepagina te maken, maar je kunt altijd dingen gebruiken als:

 • Betere filters
 • Betere product fotografie
 • Unieke product beschrijvingen
 • Beoordelingen

4. Wees duidelijk – Focus op zoekintentie

Hoe goed uw content ook aansluit bij de zoekintentie of hoe grondig deze ook is, niemand zal deze lezen als deze onduidelijk is. 

Volg deze eenvoudige content marketing tips om duidelijke content te maken, die mensen willen lezen:

 • Gebruik alinea’s om scanners te helpen.
 • Gebruik beschrijvende ondertitels (H1-H6) voor hiërarchie.
 • Plaats afbeeldingen  om de tekst op te splitsen.
 • Gebruik eenvoudige woorden, die iedereen kan begrijpen.
 • Gebruik korte zinnen en alinea’s om ‘grote lappen tekst’ te vermijden.
 • Gebruik een groot lettertype  om vermoeide ogen te voorkomen.
 • Schrijf terwijl je spreekt  om dingen leuker en gemoedelijker te maken.

Het gaat erom het voor zoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken, om te vinden wat ze zoeken. Als u alles wat mensen willen weten op je pagina behandelt, maar ze het niet kunnen vinden, zullen ze op de terug-knop drukken op zoek naar een pagina, die duidelijker en gemakkelijker te verteren is. Naast bovenstaande adviezen raden we ook aan om de ‘need to know’ voor de ‘nice to know’ te zetten. Dit staat bekend als de omgekeerde piramidemethode.

inverted pyramid method, SEO Den Haag

Als u niet zeker bent van de ‘nice to know’ en ‘need to know’ voor uw onderwerp, kijk dan nog eens naar de pagina’s met de hoogste ranking. Als we dit doen voor het voorbeeld van onze ‘beste ski’s’, zien we, dat ze allemaal de beste ski’s opsommen, voordat ze in details treden over elk merk ski’s. Dus mensen willen waarschijnlijk de beste keuzes vóór voor- en nadelen en andere informatie.

Hoe u uw content kunt optimaliseren

Het creëren van het soort content, dat Google en zoekers willen zien, is het moeilijkste deel. Nu hoeft u alleen maar de ‘technische’ dingen zoals metatags en URL’s te optimaliseren. Dit is de kers op de taart en helpt Google en zoekers dubbel duidelijk te maken, dat uw pagina het beste resultaat is. Hier is een snelle checklist.

1. Neem uw trefwoord op in de titel – wat is on page SEO?

Paginatitels worden meestal verpakt in een H1-tag. Dat is waarschijnlijk de reden, waarom het opnemen van uw zoekwoord in de titel al sinds altijd conventionele SEO-wijsheid is. En als het gaat om tekst op een pagina, is een kop een heel sterk signaal dat ons vertelt dat dit deel van de pagina over dit onderwerp gaat. Het is een tweede natuur voor de meeste SEO professionals om het zoekwoord in de titel op te nemen. U heeft ze waarschijnlijk al eerder in onze berichttitels gezien.

Zoekwoorden in titel tags

Houd er rekening mee, dat het niet altijd zinvol is om het exacte zoekwoord in uw titel te gebruiken, maar eerder een sterk gelijkende variant. Het is ook belangrijk om uw titels natuurlijk te laten klinken, dus gebruik waar nodig voegwoorden en stopwoorden.

2. Gebruik korte, beschrijvende URL’s

Korte en beschrijvende URL’s helpen zoekers om te begrijpen waar een pagina over gaat voordat ze erop klikken. Met de meeste CMS’ en kunt u de URL-slug (het deel na het domein en de sub-mappen) eenvoudig wijzigen. Het instellen op uw doel-zoekwoord is vaak de eenvoudigste manier om te optimaliseren. Het is verder belangrijk om dingen zoals de URL kort te houden omdat Google lange URLS in de SERP’s afkapt.

3. Optimaliseer uw titeltag

Het hebben van een pakkende titel-tag is belangrijk omdat deze wordt weergegeven in de zoekresultaten. Vaak is de eenvoudigste manier om er een te maken, deze in te stellen als uw pagina- of berichttitel. Er zijn echter momenten waarop het zinvol is om dingen iets anders te doen, zoals wanneer uw titel te lang is. Net als bij URL’s kapt Google lange titeltags in de zoekresultaten af.

4. On page SEO – Schrijf een pakkende meta beschrijving

In bijna 63% van de gevallen herschrijft Google de meta beschrijving volgens een onderzoek van Ahrefs. Google genereert de rest van de tijd dynamisch beschrijvende fragmenten. Meta beschrijvingen zijn geen SEO ranking factor, maar ze zijn nog steeds belangrijk omdat een verleidelijke beschrijving kan leiden tot meer klikken en verkeer.

Gebruik deze tips om snel een pakkende beschrijving te schrijven:

 1. Voeg USP’s toe die niet in de titel passen.
 2. Laat de meta beschrijving overeenkomen met de zoekintentie. 
 3. Gebruik een actieve stem en spreek de zoeker rechtstreeks aan.
 4. Wees beknopt en houdt het rond de 120 tekens of minder.
 5. Voeg uw zoekwoord toe. Google maakt woorden en woordgroepen die nauw verband houden met de zoekopdracht vetgedrukt.

Besteed niet te veel tijd aan het schrijven van meta beschrijvingen, aangezien deze relatief onbelangrijk zijn in het grote geheel.

5. Optimaliseer uw website afbeeldingen

Website afbeeldingen kunnen ranken in Google Afbeeldingen zoeken en meer verkeer jouw kant op sturen. Hier is een snelle checklist in drie stappen voor het optimaliseren van uw afbeeldingen.

a) Geef SEO afbeeldingen de juiste naam

Google zegt  dat bestandsnamen aanwijzingen geven over het onderwerp van de afbeelding, dus kat.jpg is beter dan IMG_859045.jpg. Helaas gebruiken de meeste camera’s en smartphones generieke namen voor foto’s en afbeeldingen. En computers ook. Als je schermafbeeldingen maakt voor een blogpost, hebben ze meestal de naam Screenshot 2022-01-12.png. Om die reden moet je ze hernoemen door:

 • Wees beschrijvend
 • Houd het beknopt
 • Gebruik platte streepjes tussen de woorden

b) Gebruik beschrijvende alt-tekst

Alt-tekst (alternatieve tekst) is een HTML-kenmerk, dat op <img>-tags wordt gebruikt om de afbeelding te beschrijven. Het is niet zichtbaar op de pagina zelf en ziet er ongeveer zo uit:

<img src=”https://yourdomain.com/hondjes.jpg” alt=”hondjes”>

Het primaire doel van alternatieve tekst is om de toegankelijkheid te verbeteren voor bezoekers, die schermlezers gebruiken. Deze zetten pagina content, inclusief afbeeldingen, om naar audio. Browsers tonen ook alt-tekst in plaats van afbeeldingen als de afbeelding niet kan worden geladen. John Mueller van Google heeft ook verklaard, dat alt-tekst u kan helpen rangschikken in Google Afbeeldingen:

Gebruikerservaring staat voorop

Bij het maken van alternatieve tekst zegt Google ‘zich te concentreren op het maken van nuttige, informatierijke content, die zoekwoorden op de juiste manier gebruikt en in de context van de content van de pagina is’. Maar ze zeggen ook dat ‘vermijd het vullen van alt-attributen met trefwoorden (keyword stuffing) omdat dit een negatieve gebruikerservaring oplevert.’

Alt-tekst adviezen:

 • Wees beschrijvend en gebruik waar nodig relevante zoekwoorden
 • Houdt het beknopt
 • Wees accuraat en beschrijf wat er echt op de afbeelding staat
 • Vermijd keyword stuffing. Anders wordt uw website als spam gezien
 • Schrijf niet op dat het een afbeelding is. Google en schermlezers weten dat zelf wel

Als u een WordPress-gebruiker bent, kunt u eenvoudig alt-tekst aan afbeeldingen toevoegen, wanneer u ze in berichten invoegt.

c) Afbeeldingen comprimeren

Het comprimeren van afbeeldingen maakt de bestandsgrootte kleiner, wat leidt tot snellere laadtijden. Dat is belangrijk omdat website snelheid een SEO ranking factor is op zowel desktop  en mobiel.

6. On page SEO – Voeg interne en externe links toe

Door te linken naar relevante interne en externe bronnen kunnen bezoekers door uw website navigeren en meer informatie vinden. Toch zeggen sommigen dat linken naar andere websites slecht is voor SEO. Dit is een mythe. Er zijn geen aanwijzingen dat het linken naar andere websites uw SEO schaadt.

John Mueller van Google zegt zelfs:

Linken naar andere websites is een geweldige manier om waarde te bieden aan uw gebruikers. Vaak helpen links gebruikers om meer te weten te komen, uw bronnen te bekijken en beter te begrijpen hoe uw content relevant is voor de vragen die ze hebben.

Hoewel hij hier niets zei over de SEO implicaties van uitgaande links, zei hij wel dat ze gebruikers helpen. En we weten uit de Google gids over hoe zoeken werkt. De zoekmachine is ontworpen om mensen te helpen ‘de meest relevante, nuttige resultaten te vinden’. Dit betekent natuurlijk niet, dat u daarom overal en altijd moet linken. Koppel gewoon naar interne en externe bronnen, die logisch zijn, zoals bronnen, product aanbevelingen of gerelateerde blogposts. U zult merken, dat we in deze handleiding naar tal van interne en externe bronnen verwijzen.

7. Geavanceerde zoekmachinemarketing op de pagina

Alles wat we tot nu toe hebben behandeld, is genoeg om pagina’s goed te optimaliseren, maar er zijn nog andere dingen, die u kunt doen. Dus als u al goed scoort en dingen hoger wilt zetten of gewoon naar de stad wilt gaan met uw on-page SEO, zijn hier een paar ‘geavanceerde’ optimalisaties, die de vraag “Wat is on page SEO?” nog beter beantwoorden.

7.1 Optimaliseren voor aanbevolen fragmenten

Featured snippets zijn een type SERP functie, die vaak bovenaan de zoekresultaten worden weergegeven. Ze beantwoorden de vraag van de zoeker met een kort fragment van een van de best gerangschikte pagina’s. Featured snippet voor ‘wat zijn lokale citaten’. Omdat het antwoord van het fragment afkomstig is van een pagina in de zoekresultaten, is het mogelijk om effectief uw weg naar de toppositie te verkorten door het fragment te ‘winnen’.

Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, maar het basisproces is:

 1. Zorg dat u in de top 10 staat. Meestal haalt Google het fragment van een van deze pagina’s.
 2. Zorg ervoor, dat Google al een featured snippet laat zien.  U zult dit gebruiken om te begrijpen hoe u de vraag moet ‘beantwoorden’.
 3. Geef het antwoord op je pagina. Google kan niets van uw pagina halen als deze er niet is.
 4. Gebruik het juiste formaat. Alinea, lijst of tabel: wat verwachten Google en zoekers te zien?

7.2 On page SEO – Schakel linkmagneten in

Links blijven een belangrijke Google ranking factor. En hoewel linkbuilding off-page SEO is, en niet on-page SEO, kunt u meer links lokken door linkable snippets op uw pagina op te nemen. Hoe weet u wat een linkable snippet is? Kijk waarom mensen naar vergelijkbare, concurrerende pagina’s linken.

Het belangrijkste zoekwoord voor een van onze berichten is bijvoorbeeld ‘longtail keywords‘. Als we dat zoekwoord in de Google zoekwoorden planner beter bekijken, zien we een paar vergelijkbare berichten met veel backlinks.

7.3 Krijg rich snippets met schema-opmaak

Rich snippets zijn zoekresultaten met aanvullende informatie onder de titel, beschrijving en URL. Google toont bijvoorbeeld beoordelingen, kooktijd en calorieën voor deze receptpagina’s. Google haalt deze informatie uit een soort gestructureerde gegevens op de pagina, die schema-opmaak wordt genoemd. In dit geval gebruiken de pagina’s een specifiek type schema-opmaak, receptopmaak genoemd .

Hier volgen enkele andere typen schema-opmaak die tot rich snippets kunnen leiden:

 • Hoe te markeren
 • Product opmaak
 • Review opmaak
 • Software opmaak
 • Opmaak van vee gestelde vragen

Hoewel rich snippets geen rangschikkingsfactor zijn, geloven velen, dat rich snippets voor meer klikken kunnen zorgen, althans voor sommige pagina’s. Als u WordPress gebruikt, kunt uw schema-opmaak toevoegen aan berichten en pagina’s met populaire plug-ins zoals Yoast of Rank Math. Houd er rekening mee, dat niet alle soorten content in aanmerking komen voor zoekverbeteringen  zoals rich snippets.

7.4 Verbeter de actuele relevantie

Google vindt een pagina relevanter voor de zoekopdracht wanneer deze ‘naast het zoekwoord andere relevante content bevat’. Als uw pagina bijvoorbeeld over katten gaat, zou het vermelden van rassen waarschijnlijk een relevanter resultaat opleveren wanneer iemand zoekt op ‘katten’. Als je het advies in deze blog post hebt opgevolgd, zou uw content al veel relevante woorden, zinnen en concepten moeten bevatten. Het gaat vanzelf als u schrijft. Het is echter gemakkelijk om dingen over het hoofd te zien, vooral bij complexe onderwerpen. Dit kunt u er aan doen. Kijk nog eens naar uw zoekwoordenonderzoek en kijk nog eens extra naar verwante en longtail zoekwoorden.

7.5 Voer een TF-IDF-analyse uit

TF-IDF staat voor Term Frequency-Inverse Document Frequency. Het is een statistische maatstaf, die tot doel heeft het relatieve belang van een woord in een document te beoordelen. Het doet dit door te vergelijken, hoe vaak het woord in dat document voorkomt in vergelijking met een heleboel andere. Door een TF-IDF-analyse uit te voeren tussen uw pagina’s en andere relevante pagina’s met de hoogste rangorde, kunt u soms concepten ontdekken, die worden gedekt door concurrerende pagina’s die u hebt gemist.

8. SEO tools op de pagina

Laten we een paar gratis SEO tools bekijken om u te helpen met alles hierboven voordat we de zaken afronden.

 • Met Yoast SEO kunt u gemakkelijk titels, metabeschrijvingen en gestructureerde gegevens toevoegen aan een pagina.
 • Het Ahrefs webmaster hulpprogramma is een gratis tool, waarmee u problemen met titeltags, metabeschrijvingen, alt-tekst en OG-tags kunt opsporen.
 • Met de gratis SEO werkbalk van Ahrefs kunt u de structuur van andere pagina’s met de hoogste rangorde onderzoeken.
 • Smush Pro kunt u gebruiken om de afbeeldingen op uw website te analyseren.

Wat is on page SEO – Conclusie

Volg het bovenstaande advies en uw pagina’s zijn waarschijnlijk beter geoptimaliseerd dan de concurrentie. Onthoud dat de focus op de zoekintentie het meest cruciale onderdeel is. Hoewel de ‘technische’ zaken ook belangrijk zijn, zijn ze meer de kaarsjes op de taart. Met een on-page SEO check vinden wij de juiste relevante zoekwoorden voor u.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een online marketing bureau in Den Haag. Herman is een zeer ervaren SEO freelancer en Content marketeer. Heeft u nog meer informatie nodig over de vraag ‘wat is on page SEO?’ Of wilt u een SEO specialist inhuren? Klik dan op onderstaande button. Voor meer informatie over SEO kunt u onze SEO checklist raadplegen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.