• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Engaging content voor SEO maken

Engaging content voor SEO maken

Last Updated on 13 juni 2024 by connectyourworld

Content Strategie, engaging content, Content Marketing, Content is King, SEO Content

Content in SEO: de doelgroep is leidend

In 2024 draait alles nog steeds om relevante en actuele goede Content in SEO. Als u uw Online Content Marketing wilt verbeteren en een echte ROI wilt zien, moet u voorbeelden uit de praktijk gebruiken, die hen echt ten goede komen. SEO Content, die hoog scoort, die verkeer en leads genereert. Goede content, die in de eerste plaats altijd op de gebruiker gericht is. Dit is de reden, waarom de tips voor SEO content van vandaag in 2024 allemaal verwijzen naar u de lezer. Omdat, wanneer u op de juiste manier voor de juiste mensen schrijft, uw content naar een hoger level gaat.

Geschatte leestijd: 15 minuten

Spreek de taal van de gebruiker

Met andere woorden: wees relevant en persoonlijk. Geef antwoord op de vraag, `Welk probleem lost u op voor de lezer?’ Overweeg het volgende om aansluiting te vinden bij uw (potentiële) gebruikersgroep:

Demografie

Demografische gegevens bepalen hoe iemand communiceert. Ze geven u ook aanwijzingen over de interesses en dagelijkse routine van uw publiek. Gebruik deze informatie om op persoonlijk niveau met hen in verband te staan. Als u bijvoorbeeld over financiën schrijft, kijk dan naar de functietitel van uw gebruiker. Een hogere functie is meer geneigd om vakjargon te gebruiken dan een instapfunctie.

Hoe ze content verteren

Analyseer aan welk content format uw publiek de voorkeur geeft: sociale media, blogs schrijven, infographics laten maken enz. Bekijk uw gegevens en noteer uw meest populaire content.

Uw merk

Hoewel het nodig is om met uw lezers om te gaan, moet u ook zichzelf zijn. Pas uw eigen taal toe op de content strategie van uw website. Implementeer uw waarden in al uw web content en gebruik persoonlijke ervaringen en humor. Uw lezers willen u ook leren kennen.

Zoekintentie (SEO search intent)

Het Google algoritme ontwikkelt zich elk jaar een stukje verder. Google probeert steeds beter te begrijpen, waar iemand naar op zoek is bij het intikken van een bepaalde zoekopdracht in de zoekmachine. Ze slagen er steeds beter om de zoekintentie van de gebruiker te begrijpen. Een uitgebreide zoekwoorden analyse is daarom super belangrijk.

Wat is SEO search intent?

SEO – search intent, ook wel zoekintentie of gebruikersintentie genoemd in de context van zoekmachineoptimalisatie (SEO), verwijst naar het primaire doel of doel achter de online zoekopdracht van een gebruiker. Het begrijpen van de zoekintentie is cruciaal voor SEO-professionals en website-eigenaren, omdat het hen helpt content te creëren en hun websites te optimaliseren om gebruikers de meest relevante informatie of oplossingen te bieden op basis van wat ze zoeken.


NB: Do you prefer to read in English? Surf to a step by step content optimization guide.

Content SEO. Content strategy

1. Gerichte SEO zoekwoorden voor de juiste mensen

Uw SEO content zal niet de juiste mensen bereiken, als u deze niet kunt optimaliseren met doelgerichte SEO zoekwoorden.

Wat zijn ‘gerichte zoekwoorden’?

Dit zijn sleutelbegrippen en -zinnen waarvoor uw doelgroep niche actief zoekt. Om deze te vinden, moet u eerst begrijpen, wie uw doelgroep segmenten zijn. Welke informatie hebben ze nodig? Waarom hebben ze die informatie nodig? Welke Google zoekwoorden en longtail keywords ze gebruiken om de juiste content te vinden? Dit lijkt misschien veel, maar het is echt niet veel als u het opsplitst in een paar activiteiten:

Publieksonderzoek: identificeer het type publiek, dat volgens u wil / nodig heeft wat u aanbiedt. Zoek dan waar ze online samenkomen en spreek met hen. Bekijk ze en bereken hun persoonlijke gewoonten, voorkeuren, demografische gegevens en statistieken.
Zoekwoordonderzoek: vind relevante, winstgevende Google zoekwoorden die betrekking hebben op uw expertise, uw producten / diensten en de zoekintentie van uw publiek.
Thema onderzoek: bedenk content thema’s op basis van de doelgerichte zoekwoorden, die u heeft ontdekt en wat uw publiek wil leren of weten.

2. Bepaal het type content, dat u wilt creëren

Het is altijd slim om een ​​verscheidenheid aan content beschikbaar te hebben voor uw doelgroep. Door de diversiteit aan content kunt u een beroep doen op verschillende segmenten van uw doelgroep. Hier zijn enkele soorten SEO content, die u zou kunnen gebruiken op uw website:

 • Artikelen: Nieuwswaardige stukjes van geschriften die u bijvoorbeeld ook in een krant of tijdschrift zou kunnen lezen.
 • Blogberichten: Artikelen tussen 1000 en 1500 woorden scoren doorgaans hoger dan andere, omdat ze lezers op pagina’s houden voor een langere tijd. Het gebruik van rubrieken en het creëren van goed leesbare teksten ​​met duidelijke antwoorden op vragen kan ook helpen bij het rangschikken.
 • Gidsen en Pijlerpagina’s: Deze artikelen zijn moeilijker te maken dan een blog post. U probeert hierin een meer betrokken vraag te beantwoorden. Deze SEO content kan in één blogpost worden geplaatst of in meerdere pagina’s worden gescheiden.
 • Infographics: Deze content is geweldig voor het vastleggen van een publiek, dat meer wordt gedreven door beeldmateriaal. De tekst in een willekeurige infographic is niet “crawlbaar”, omdat het een afbeelding is. Dus gebruik Alt tekst en koppel deze aan een begeleidende blogpost of gids om de SEO waarde van deze content te maximaliseren.
 • Video’s: vergelijkbaar met infographics, maar ze kunnen niet worden ‘gecrawld’. Video’s maak in samenhang met een informatieve blogpost of een SEO vriendelijke kop.

Deze lijst is niet uitputtend, omdat er tal van andere soorten content zijn. U kunt ook veel van de bovenstaande content types combineren.

3. Focus op leesbaarheid van uw SEO content

SEO content heeft een aantal dingen, die ervoor zorgen, dat deze content naar de top van de SERP’s schiet. Deze content is namelijk ongelooflijk leesbaar. Wanneer uw doelgroep op uw link klikt, zorgt elk afzonderlijk element op de pagina ervoor, dat ze blijven en het lezen. En wanneer ze blijven en lezen, gaat uw pagina er geweldig uitzien voor Google. Het geeft aan: “Hé, deze pagina is relevant voor de zoekopdracht!

De gebruiker heeft de informatie gevonden waar ze naar op zoek was! Dat signaal wordt ‘dwell-tijd’ of ‘time on site’ genoemd of, de hoeveelheid tijd, die verstrijkt tussen het moment waarop u op een zoekresultaat klikt en het punt waarop u terugkeert naar de resultatenpagina.

Leesbaarheid zorgt voor een langere verblijftijd / time on site

Leesbaarheid draagt ​​bij aan langere verblijftijden. Met de volgende aandachtspunten krijgt u leesbare SEO content:

 • Helderheid
 • Organisatie en structuur
 • Logica en eenvoud

U moet op een begrijpelijke manier alle soorten informatie overbrengen aan uw doelgroep. En als uw content begrijpelijk is voor meer mensen, zullen meer mensen langer blijven. Dit is namelijk zeer gunstig voor uw SEO rankings en voor dat u het weet, staat u bovenaan in Google. Content en SEO zijn dus sterk met elkaar verbonden. Zonder goede engaging content komt u nergens met SEO.

SEO content, Content SEO

4. Ga dieper in op de inhoud van uw SEO content

Een grote SEO optimalisatie trend voor 2024 is het creëren van content, die dieper en verder in een onderwerp gaat. Dit werkt voor hogere SEO rankings omdat, volgens de digitale marketeer Eric Enge, Google “haar focus” op de kwaliteit van de content intensiveert. Dus, hoe gaat u aan de slag om diepgaandere content te maken?

 • Schrijf content in lange vorm met meer dan 2500 woorden.
 • Verken onderwerpen met veel verschillende facetten en invalshoeken.
 • Schrijf ultieme gidsen.
 • Ga verder dan onderzoek op niveau. In plaats van een vluchtige Google zoekopdracht kunt u Google Scholar of branchepublicaties proberen om nieuwe gegevens en onderzoeken te vinden.
 • Zoek voor de unieke prikkelende invalshoek.

5. ‘SEO website snelheid’ verbeteren

Een eenvoudige manier om uw SEO content te verbeteren in 2024 is het verbeteren van de website snelheid. Help uw pagina’s en SEO content volledig te laden en sneller weer te geven. Hoe langzamer uw website snelheid, hoe ongeduldiger uw gebruikers. Volgens een BBC News-rapport wacht de helft van de kopers niet langer dan 3 seconden om een ​​winkelpagina te laden.

6. In levendige Content SEO investeren

Volgens onderzoek van Skyword genieten artikelen met relevante afbeeldingen 94 procent meer weergaven, dan artikelen zonder website afbeeldingen. Dat komt omdat we letterlijk geprogrammeerd zijn om beelden op te merken en erop te reageren. De impact van het invoegen van goed ontworpen, hoogwaardige afbeeldingen in uw content is echter veel groter dan, dat u een paar willekeurige, overmatig gebruikte stockfoto’s invoert. Uw content zal er meer samenhangend, professioneel en gezaghebbend uitzien met de juiste afbeeldingen, dus het is een goed idee om hier in te investeren voor betere SEO optimalisatie.

7. Geef de feiten weer en citeer ze op de juiste manier

Tegenwoordig maakt internet het voor bijna elke “expert” gemakkelijk om bizarre claims te maken zonder ondersteunende gegevens. Dat betekent, dat degenen die wel ondersteunende feiten, bronnen en gegevens in hun content leveren, zich gemakkelijk ten goede zullen onderscheiden.


De sleutel voor betrouwbare SEO content is: onderzoek!


8. Content formatteren voor uitgelichte fragmenten

Uitgelichte fragmenten krijgen de laatste tijd veel aandacht in de SERP’s. Deze kleine informatieblokken worden mogelijk weergegeven op een resultatenpagina, wanneer een gebruiker een vraag stelt, volgens Google. Zoals u ziet, krijgen aanbevolen fragmenten de eerste plaats bovenaan de pagina. Bovenaan Google is een zeer gewilde plek om te zijn. Dat komt omdat de aanbevolen fragmenten feitelijk het verkeer van de nummer 1-plek stelen, volgens een studie van Ahrefs. Om de kans te vergroten, dat uw content wordt ‘afgeknipt’ voor een aanbevolen fragment, zijn er een paar tactieken die u kunt proberen:

 • Vragen in uw content beantwoorden
 • Maak uw content van de hoogst mogelijke kwaliteit
 • Gebruik genummerde lijsten en lijsten met opsommingstekens
 • Neem veel Stats en gegevens op
 • Structureer uw content logisch

9. Wees de SEO specialist of de Content Marketeer

Wees de SEO expert of specialist in welke branche dan ook. Tegenwoordig hecht Google meer dan ooit waarde aan autoriteit. Het auteurschap van de content kan cruciaal zijn. Reputatie is belangrijk. Volgens de recent bijgewerkte richtlijnen voor de evaluatie van zoekkwaliteit van Google dragen de maker van de content en de geschiedenis van die persoon bij aan de kwaliteit van een pagina.

Reputatiegegevens omvatten het volgende:

 • Ervaring van de eerste persoon. Dat wil zeggen, u heeft meer dan 10 jaar gewerkt en een baanbrekend onderzoek gepubliceerd. Of u bent een ervaren (SEO) tekstschrijver en heeft veel verhalen gepubliceerd met een groot aantal lezers.
 • Wat zegt het wijdere web over u. Denk bijvoorbeeld aan beoordelingen, forumdiscussies, biografieën van auteurs, nieuws en Wikipedia-artikelen.

Hiertoe zijn het toevoegen van een ‘Over mij of Over ons pagina‘ op uw website en de biografie pagina’s van uw auteur essentieel voor reputatie opbouw. Vergeet niet bio´s te maken voor al uw mogelijkheden voor bloggen bij uw gasten.

10. Pakkende Content SEO door origineel onderzoek

Origineel onderzoek fungeert als een enorme magneet voor SEO-content. Wanneer u nieuwe statistieken, studies, informatie of onderzoeksresultaten integreert in uw stukken, creëert u talloze mogelijkheden voor anderen om ernaar te linken en uw bevindingen te citeren. Het spreekt bijna voor zich dat onderzoek een krachtige manier is om de SEO-prestaties van uw content te versterken. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een casestudy die gebaseerd is op het succes of de mislukkingen van uw merk, want beide bieden waardevolle leermomenten. Verdiep u in uw branche en deel de resultaten van uw onderzoek. Analyseer uw eigen gegevens en statistieken en deel de inzichten die u daaruit heeft verkregen.

11. Content en SEO – Bereid en bereik doelen

 • Wilt u de conversies verhogen?
 • Wilt u een merkbelang vestigen of uw bedrijf over het algemeen bewust maken?

Goede Content creëren en SEO optimalisatie inspanningen moeten u helpen deze mijlpalen te bereiken. Neem de tijd om bruikbare doelen te stellen en maak een strategie voor hoe uw content u kan helpen deze te bereiken. Als u bijvoorbeeld uw Webinars wilt pushen om het belangrijkste aantrekkingspunt voor uw publiek te worden, moet u de woordenschat en de headline, die eraan is gekoppeld optimaliseren om klanten aan te trekken en te behouden. U kunt vervolgens bijhouden hoe succesvol uw content inspanningen zijn met behulp van site search analytics, die gerelateerd is aan uw Webinar. Dus een conversie bereiken doet u op twee manieren

Wees specifiek

Wat ziet er beter uit?

“Meld u nu aan” of “Download uw gratis gids”?

De eerste optie is generiek. Lezers vragen zich misschien af ​​waarvoor ze zich aanmelden. Maar de tweede optie vertelt hen wat ze downloaden, en ze weten dat het gratis is. Vraag uzelf af wat uw publiek ten goede komt van uw Call To Action CTA en gebruik deze in uw exemplaar.

call to action

Content en SEO – Wees relevant

Algemene call-to-actions, zoals delen op sociale media en opmerkingen, kunnen voor alle SEO content worden gebruikt. Een specifieke call to action moeten echter betrekking hebben op uw artikel. Een voorbeeld van een specifieke call to action CTA is het aanmelden voor uw online cursus. Wat de volgende stap ook is, maak het persoonlijk en herkenbaar voor uw lezers. U moet ook uw Call to action’s analyseren om ze te optimaliseren. U kunt dit doen met analyses en A/B testen.

12. De lengte van de post telt

Grootte maakt uit. Veel onderzoeken en enquêtes tonen aan, dat langere berichten beter presteren in zoeken, sociaal (ze zijn meer deelbaar, sympathiek) maar ook in verschillende publicatieplatforms, zoals LinkedIn posts of buzzfeed. Veel mensen vragen, hoe langer hoe beter, maar hoe lang moet een blog zijn? Het eenvoudigste antwoord is om op Google naar vergelijkbare artikelen te zoeken en het aantal woorden te tellen van elk blogbericht, dat op de eerste pagina van Google wordt weergegeven. Dit is misschien geen wetenschappelijke manier om de ideale woordlengte voor uw onderwerp te vinden, maar het is een gemakkelijke manier om erachter te komen wat Google wil. Bereken het gemiddelde aantal woorden en maak uw artikel langer en inzichtelijker. Doe dit wel op voorwaarde, dat dit logisch is en dat u iets meer te vertellen heeft dat echt waarde toevoegt aan de content, die er al is.

Redactiekalender, Content, SEO content, SEO content schrijven

13. Redactiekalender ontwikkelen

Het maken van content voor SEO kan arbeidsintensief zijn. Daarom is het essentieel om een ​​SEO en Content Marketing Strategie te hebben voor wanneer en hoe u de content gaat maken. Met een redactiekalender kunt u een tijdlijn voor het maken van content ontwikkelen en een locatie hebben voor het opslaan en organiseren van uw content. U kunt van tevoren SEO content plannen en zelfs voorafgaand onderzoek doen naar relevante trefwoorden en zinsneden, die u in uw schrijven kunt opnemen. Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan:

 • In plaats van vanuit het niets een redactionele kalender te maken, moet u een sjabloon gebruiken en aanpassen aan uw behoeften. Velen zullen een echte kalender en spreadsheets bevatten om content ideeën en relevante links op te slaan.
 • Geef uzelf altijd voldoende tijd om content te creëren en passend onderzoek uit te voeren.
 • Categoriseer uw content op onderwerp of type. Dit maakt het gemakkelijk om te zoeken naar wat u nodig heeft.
 • Voeg een categorie toe voor potentiële zoekwoorden en tags. Dit maakt het onderzoek eenvoudiger. Omdat u de termen en zinsdelen, die u wilt gebruiken al hebt bepaald.

SEO webteksten laten schrijven

Het is mogelijk dat uw schrijfvaardigheden niet optimaal zijn. Zoals Socrates ooit stelde: “Ware wijsheid is beseffen dat je niet alles weet.” Het schrijven van teksten voor websites is een specialistisch vakgebied met zijn eigen regels en conventies. Bovendien heeft de auteur een levenslange toewijding aan boeken, communicatie en schrijven. Het is algemeen bekend dat oefening de kunst verfijnt en uw taalvaardigheid verbetert. Daarom is het verstandig om een SEO-tekstschrijver in te huren die voor u SEO-webteksten kan creëren.

SEO optimalisatie en Content Marketing Blogs

Content Marketeer Den Haag

Herman Geertsema is een freelance SEO specialist en SEO tekstschrijver uit Den Haag. Verder is hij de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Herman is een ervaren SEO tekstschrijver en SEO consultant.

SEO specialist inhuren

Online Marketing Bureau Connect your World voert opdrachten uit in de hele Randstad, namelijk in de volgende regio’s:

Wilt u een SEO tekstschrijver of SEO expert inhuren om lokale SEO fouten te voorkomen? Of heeft u gewoon een vraag? Bel of e-mail ons. We starten met een gratis SEO scan.

SEO tarieven

Content Marketing checklist

Met deze Content Marketing checklist maakt u een goede website met hoge SEO rankings en kunt u uitstekende SEO content schrijven.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.