• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Hoe kom ik bovenaan in Google, SEO optimalization

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Hoe kom ik bovenaan in Google, SEO optimalization

Benodigde tijd: 5 minuten

Het is een veel gestelde vraag: “Hoe kom ik bovenaan in Google?” Het is een vraag, die vele antwoorden kent. Er zijn namelijk veel verschillende SEO strategieën, die kunnen helpen om hoger in de Google zoekresultaten te komen. In deze bijdrage zal ik met name verschillende factoren bespreken, die bijdragen aan een hoge ranking in Google, en strategieën voor het optimaliseren van uw website en content om uw kansen op succes te vergroten. Hoger in Google komen vergroot namelijk uw kans op meer omzet.

 1. Zorg voor een gebruiksvriendelijke website

  Een van de belangrijkste factoren, die bijdragen aan een hoge ranking in Google is de gebruikerservaring van uw website. Google wil immers zijn gebruikers de best mogelijke zoekresultaten bieden. Daarbij moet de website snel laden, gemakkelijk te navigeren zijn en een goede gebruikerservaring bieden.

 2. Snelheid website

  Hoe kom ik hoger in Google begint met het zorgen voor een snel ladende website. Mensen hebben immers weinig geduld. Als uw website traag laadt, gaan ze waarschijnlijk ergens anders heen. U kunt de snelheid van uw website verbeteren door bijvoorbeeld afbeeldingen te optimaliseren, caching toe te passen en gebruik te maken van een snelle web host.

 3. Navigatie

  Maak uw website gemakkelijk te navigeren. Zorg daarom voor een duidelijke structuur en navigatiemenu. Op die manier kunnen gebruikers snel en gemakkelijk vinden, wat ze zoeken.

 4. Mobiel vriendelijke website

  Hoe kom ik hoger in Google? Zorg als een van de eerste dingen voor een mobielvriendelijke website. Bijna iedereen gebruikt namelijk zijn of haar mobiele apparaat om te zoeken op internet. Anders gezegd zorg ervoor, dat uw website goed werkt op smartphones en tablets.

 5. Gebruik relevante SEO zoekwoorden

  Zoekwoorden zijn de termen die mensen invoeren in Google om te zoeken naar informatie. Als u namelijk wilt dat uw website bovenaan in Google wordt weergegeven in de zoekresultaten, moet u ervoor zorgen, dat u de juiste zoekwoorden gebruikt. Hieronder volgen bijvoorbeeld enkele tips: 1. Onderzoek welke zoekwoorden relevant zijn voor uw website en bedrijf. 2. Gebruik tools zoals de Google Keyword Planner om zoekvolumes en concurrentie te analyseren. 3. Gebruik SEO zoekwoorden op strategische plaatsen op uw website, zoals in de titel van uw pagina’s, in de koppen en sub-koppen, en in de tekst zelf. 4. Overdrijf niet met SEO zoekwoorden. Google straft websites namelijk af, die te veel zoekwoorden gebruiken. Dus gebruik ze alleen, waar ze natuurlijk passen.

 6. Maak goede engaging content

  De content van uw website is een andere belangrijke factor, die bijdraagt aan uw ranking in Google. Google wil zijn gebruikers de beste en meest relevante informatie bieden. Dus als uw website waardevolle, relevante en hoogwaardige content bevat, zal dit uw kansen op een hoge ranking vergroten. Hieronder enkele tips: 1. Schrijf goede content, die relevant is voor uw publiek. Het moet antwoorden bieden op vragen en problemen van uw doelgroep. 2. Zorg ervoor, dat uw content goed geschreven en gemakkelijk te lezen is. Gebruik bijvoorbeeld korte alinea’s, sub-koppen en afbeeldingen om de leesbaarheid te verbeteren.

 7. Verouderde content updaten

  Houdt uw website up-to-date: Regelmatig nieuwe content plaatsen zorgt ervoor, dat uw website namelijk interessant blijft voor bezoekers en Google.

 8. SEO meta tags gebruiken

  Plaats relevante SEO meta tags zoals titel tags en de meta beschrijving tags op uw website. Dit helpt zoekmachines te begrijpen, waar uw website over gaat.

 9. Gebruik Alt tekst bij afbeeldingen

  Alt-tags vertellen zoekmachines, wat de afbeelding inhoudt. Daardoor kunnen ze bijdragen aan een hogere positie in Google Afbeeldingen.

 10. Backlinks verkrijgen

  Bouw kwalitatieve SEO backlinks op: Het krijgen van backlinks van andere websites naar uw website kan bijdragen aan een hogere positie in Google.

 11. Zet sociale media in

  Sociale media kan bijdragen aan een grotere bekendheid en meer links naar uw website, wat bijdraagt aan uw positie in Google.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO en Content Marketing Bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een zeer ervaren freelance SEO specialist en content marketeer en eigenaar van Connect your World. Herman publiceert veel content op de voor hem relevante sociale media kanalen. Connect your World heeft de afgelopen vele succesvolle projecten afgerond in de volgende regio’s: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Almere, Amersfoort en Tilburg.

SEO specialist inhuren

Wilt u nog meer antwoorden op de vraag `Hoe kom ik bovenaan of hoger in Google´? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren? Klik dan op de volgende button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Interessante blogs

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.