• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Hoe werkt Google Ads?

Hoe werkt Google Ads. Google Ads Den Haag, Google Ads

Hoe werkt Google Ads?

Last Updated on 5 juni 2024 by connectyourworld

Hoe werkt Google Ads. Google Ads Den Haag

Google Ads Services – inleiding

Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieplatform van Google. Het werkt als een veiling waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden, die relevant zijn voor hun advertenties. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, die overeenkomt met een van de zoekwoorden waarvoor adverteerders bieden, worden de advertenties weergegeven op de zoekresultatenpagina van Google of op websites, die zijn aangesloten bij het Google Display Netwerk. In deze blog post geven we antwoord op de vraag ‘Wat is Google Ads’? en ‘Hoe werkt Google Ads?’

Geschatte leestijd: 8 minuten

Wat is Google Ads?


Google Ads is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google, waar adverteerders betalen om korte advertenties, serviceaanbiedingen, productvermeldingen of video’s aan internetgebruikers weer te geven. Het werkt volgens een pay-per-click (PPC)-model, wat betekent dat adverteerders alleen betalen wanneer een gebruiker op hun advertentie klikt.

Hier zijn de stappen om een Google Ads-campagne op te zetten:

 1. Kies uw doelstelling: Bepaal wat u wilt bereiken met uw advertenties, zoals meer verkeer naar uw website, meer telefoontjes of meer verkopen.
 2. Maak uw account: Maak een Google Ads-account aan en stel uw betalingsinformatie in.
 3. Kies uw zoekwoorden: Selecteer SEO zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf en bied op deze zoekwoorden.
 4. Maak uw advertenties: Schrijf advertentieteksten, die relevant zijn voor uw Google zoekwoorden en aantrekkelijk zijn voor uw doelgroep.
 5. Stel uw budget in: Stel uw dagelijkse budget in en bepaal hoeveel u wilt betalen per klik op uw advertentie.
 6. Start uw campagne: Start uw campagne en houd de prestaties bij om te zien hoe uw advertenties presteren en waar u eventueel kunt optimaliseren.

Targeting

Google Ads maakt gebruik van verschillende targeting opties om uw advertenties te tonen aan de juiste mensen, zoals bijvoorbeeld:

 • locatietargeting
 • taaltargeting
 • apparaattargeting
 • demografische targeting

Het platform biedt ook verschillende rapportage- en optimalisatietools om uw campagnes te monitoren en te verbeteren.

Hoe maakt u een Google Ads account?

Het aanmaken van een Google Ads account is vrij eenvoudig. Hieronder vindt u een stapsgewijze handleiding om u te helpen bij het maken van een Google Ads account:

 1. Ga naar de website van Google Ads: https://ads.google.com/.
 2. Klik op de knop “Aan de slag” in de rechterbovenhoek van het scherm.
 3. Log in met uw Google-account of maak een nieuw account aan als u er nog geen hebt.
 4. Nadat u bent ingelogd, zal Google u vragen om enkele gegevens over uw bedrijf in te voeren, zoals de naam, het adres en de website.
 5. Kies vervolgens je campagnedoelstelling, zoals websiteverkeer, conversies of merkbekendheid.
 6. Stel vervolgens uw advertentiebudget in en selecteer uw doelgroep.
 7. Maak uw eerste advertentie en stel de zoekwoorden in, waarop u gevonden wilt worden.
 8. Controleer uw advertentie-instellingen en klik op de knop “Advertentie maken” om uw advertentie live te zetten.

Zodra je Google Ads-account is ingesteld, kunt u uw campagnes beheren en optimaliseren om ervoor te zorgen, dat u de gewenste resultaten behaalt.

Hoe schrijft u een advertentie in Google Ads?

Het schrijven van een advertentie in Google Ads vereist een paar stappen. Hier zijn enkele algemene tips voor het schrijven van een effectieve advertentie:

 1. Schrijf een pakkende kop: De kop is het eerste wat potentiële klanten zien. Dus het is belangrijk om een ​​pakkende kop te schrijven, die hun aandacht trekt. Gebruik sterke, actiegerichte woorden om de aandacht van de lezer te trekken en hun interesse te wekken.
 2. Focus op voordelen: In plaats van alleen de functies van uw product of service te vermelden, is het belangrijk om te focussen op de voordelen voor de klant. Geef aan wat uw product of service kan doen om hun leven te verbeteren.
 3. Schrijf een duidelijke call-to-action (CTA): Het is belangrijk om de klant aan te moedigen om actie te ondernemen, zoals op uw advertentie klikken of contact opnemen met uw bedrijf. Zorg ervoor, dat uw CTA duidelijk en actiegericht is.
 4. Gebruik relevante zoekwoorden: Gebruik relevante zoekwoorden in uw advertentie. Zo zorgt u ervoor, dat deze wordt weergegeven aan mensen, die zoeken naar gerelateerde producten of diensten.
 5. Houd het kort en bondig: Google Ads advertenties hebben een beperkte ruimte. Daarom is het belangrijk om uw boodschap kort en bondig te houden. Probeer uw boodschap over te brengen in zo min mogelijk woorden.
 6. Test en optimaliseer: Test verschillende advertenties en meet de prestaties om te zien, welke het beste werkt. Optimaliseer uw advertenties op basis van de prestaties om ervoor te zorgen, dat u het meeste uit uw advertentiebudget haalt.

Als u deze tips volgt en uw Google Ads advertentie schrijft met de behoeften en interesses van uw doelgroep in gedachten, heeft u een goede kans om uw doelstellingen te bereiken en meer klanten aan te trekken.

Wat zijn de valkuilen in een Google Ads campagne?

Er zijn verschillende valkuilen, waar u op moet letten bij het opzetten en uitvoeren van een Google Ads-campagne.

Hier zijn enkele van de belangrijkste valkuilen:

 1. Te breed geformuleerde zoekwoorden: Het is belangrijk om de juiste zoekwoorden te kiezen die relevant zijn voor de producten of diensten, die u aanbiedt. Als u te brede zoekwoorden gebruikt, loopt u het risico, dat uw advertentie wordt weergegeven aan mensen, die niet geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt. Dit kan leiden tot onnodige kosten en een lage conversieratio.
 2. Slecht geschreven advertenties: De advertenties, die u schrijft, moeten aantrekkelijk en overtuigend zijn om potentiële klanten aan te trekken. Als uw advertenties niet goed geschreven zijn, kan dit ertoe leiden, dat mensen niet op uw advertentie klikken. Hierdoor blijft het conversieratio laag.
 3. Geen A/B-testen: Het is belangrijk om verschillende versies van uw advertenties te testen om te zien welke het beste werken. Door A/B-testen uit te voeren, kunt u bepalen, welke advertenties de hoogste conversieratio hebben en deze gebruiken om uw campagne te optimaliseren.
 4. Geen tracking van conversies: Als u niet bijhoudt, welke advertenties leiden tot conversies, weet u niet welke delen van uw campagne goed presteren en welke niet. Zorg ervoor, dat uw conversietracking implementeert. Op die manier kunt u de prestaties van uw campagne meten en verbeteren.
 5. Geen aandacht voor de biedstrategie: De biedstrategie is een belangrijk onderdeel van uw campagne. Het kan namelijk het verschil maken tussen een succesvolle en een onsuccesvolle campagne. Het is belangrijk om uw biedstrategie te optimaliseren en te testen om ervoor te zorgen, dat u het beste resultaat behaalt voor uw budget.
 6. Geen optimalisatie van de landingspagina: De landingspagina is de pagina, waar bezoekers terechtkomen, nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. Als de landingspagina niet goed is geoptimaliseerd, kan dit leiden tot een lage conversieratio en hoge bounce rate. Zorg ervoor, dat u de landingspagina optimaliseert om de beste resultaten te behalen.
 7. Geen regelmatige controle en optimalisatie: Het is belangrijk om uw campagne regelmatig te controleren en te optimaliseren. Zo zorgt u ervoor, dat u het beste resultaat behaalt voor uw budget. Als u niet regelmatig controleert en optimaliseert, loopt u het risico, dat uw geld verspilt aan advertenties, die niet effectief zijn.

8 professionele tips

 1. Begin met een heldere en georganiseerde accountstructuur: Organiseer uw campagnes en advertentiegroepen op een logische manier. Op die wijze kunt u uw advertentieprestaties beter volgen en uw biedstrategieën optimaliseren.
 2. Gebruik Google zoekwoorden, die relevant zijn voor uw doelgroep: Kies Google zoekwoorden, die specifiek zijn voor uw bedrijf en die uw doelgroep gebruikt bij het zoeken naar uw producten of diensten.
 3. Maak aantrekkelijke advertentieteksten: Schrijf advertenties, die opvallen en aantrekkelijk zijn voor uw doelgroep. Zorg ervoor, dat uw advertenties een duidelijke call-to-action bevatten om gebruikers aan te moedigen te klikken.
 4. Test verschillende advertentie-indelingen: Experimenteer met verschillende advertentie indelingen, zoals afbeeldingen, video’s en responsieve advertenties. Zo ziet u welke het beste werken voor uw doelgroep.
 5. Gebruik advertentie extensies: Maak gebruik van advertentie extensies om extra informatie over uw bedrijf te tonen, zoals locatie gegevens, oproepknoppen en prijsinformatie.
 6. Bied strategisch: Gebruik verschillende biedstrategieën om uw advertenties te optimaliseren, afhankelijk van uw doelstellingen, budget en concurrentie.
 7. Gebruik remarketing: Maak gebruik van remarketing om uw advertenties te tonen aan mensen, die al interactie hebben gehad met uw website of uw app, en hen aan te moedigen terug te komen en te converteren.
 8. Monitor en analyseer uw advertentieprestaties: Houd uw advertentieprestaties nauwlettend in de gaten en analyseer regelmatig uw gegevens. Op die wijze kunt u zien, waar u kunt optimaliseren en hoe u uw ROI kunt verbeteren.

Google Ads Den Haag

Herman Geertsema is een Google Ads specialist en freelance SEO specialist uit Den Haag. Tevens is hij eigenaar van Connect your World, een online marketing bureau uit Den Haag. Wilt u meer weten hoe Google Ads werkt of over wat SEO is? Of wilt mij inhuren als SEO specialist, content marketeer of Google Ads specialist? Neem dan contact op via onderstaande button.

SEO checklist/blogs

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.