• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Contentmarketingstrategie in 10 stappen

Contentmarketingstrategie

Contentmarketingstrategie in 10 stappen

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

contentmarketingstrategie

Contentmarketing-strategie – Inleiding

Een contentmarketingstrategie biedt houvast, richting en structuur, zonder dat het complex hoeft te worden. Door met een contentmarketingstrategie te werken zorg je ervoor, dat je consistent, consequent en relevant bent. Op die manier zal je op een duurzame manier je audience raken, binden en verbinden. Je kan je contentmarketing plan vergelijken met een tuin. Het vergt tijd om alles te laten groeien en je bent voor een deel overgeleverd aan de elementen. Je oogst niet altijd wat je zaait, soms ook andere dingen.

Wat is een contentmarketingstrategie?

Een contentmarketingstrategie is een plan of aanpak die bedrijven en organisaties gebruiken om waardevolle en relevante content te creëren, distribueren en promoten met als doel een specifieke doelgroep aan te trekken, te betrekken en te behouden. Het draait om het leveren van waardevolle informatie aan het publiek, in plaats van direct te proberen producten of diensten te verkopen.

10 stappenplan Content marketing Strategie

Om tot een eenvoudige, maar krachtige contentstrategie te komen, volstaat het om de volgende stappen te benoemen.

 1. Plak je visie en missie boven je bed

  Je visie: jouw unieke blik op datgene waarmee je je klanten helpt. Je missie: Wat jij hier te doen hebt.

 2. Maak je doel sexy

  Maak je doel niet alleen concreet, maar ook fun en inspirerend. Denk in het groot!

 3. Word stapel verliefd op je niche

  Door te kiezen voor een niche, zorg je ervoor, dat je jouw bijzondere klantengroep perfect begrijpt en waardeert.

 4. Maak een dansje met je persona

  Hoe specifieker jouw persona, hoe specifieker jouw boodschap en hoe aantrekkelijker je wordt. Ook voor mensen die niet aan je persona beantwoorden.

 5. Claim je kernboodschap

  Je kernboodschap is jouw bedrijf samengevat in een krachtig statement. Je doet iets waar je een bepaald verlangen mee invult bij je doelgroep.

 6. Weef een herkenbaar patroon met je contentpijlers

  Content pijlers zijn thema’s waarrond je jouw verhaal opbouwt. Een mix van vijf a zeven is ideaal. Door je pijlers af te wisselen, weet je een consistent, consequent en relevant verhaal te weven.

 7. Serveer je signature dish

  Dit is je belangrijkste aanbod. Leg concreet wat je precies doet. Vaagheid doet mensen afhaken.

 8. Denk als een publisher

  Wees selectief over de kanalen, die gebruikt om je content te delen. Kijk waar je ideale klanten zitten. Voel waar je zelf energie van krijgt. Zend niet alleen, maar zorg ook voor interactie met je doelgroep.

 9. Herschrijf je persoonlijke verhaal

  Jouw persoonlijk verhaal is de tekst op de over mij pagina. Maak er geen saaie CV van en blijf weg van drama, kommer en kwel. Kies wat belangrijk is om je goed te positioneren. Schakel daarbij indien nodig een specialist in.

 10. Meet je succes, maar ook als het mis gaat

  Hou je van cijfers en vind je het leuk om te monitoren wat je content voor je doet? Kies dan een paar relevante parameters en hou ze maandelijks bij. Vergeet niet om stil te staan bij je successen. Kijk in je contentmarketingstrategie ook naar zaken die niet goed gaan en leer ervan.

Interessante andere blogs

Content marketing bureau Den Haag

Connect your World is een content marketing bureau uit Den Haag. De eigenaar is Herman Geertsema, een content marketeer met meer dan 20 jaar ervaring. Heeft u vragen over het opzetten van een contentmarketingstrategie? Neem dan contact op via Tel 06-41226543.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.