• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO verbeteren WordPress met vele SEO tips

SEO verbeteren WordPress met vele SEO tips

SEO verbeteren WordPress
SEO specialist Den Haag

De SEO optimalisatie van uw WordPress website verbeteren

Inleiding WordPress SEO

Als u de SEO van jouw WordPress website wilt verbeteren, kom je al snel bij de Yoast plugin uit. Dan ben je er echter nog niet! Er zijn talloze andere plug-ins en technieken beschikbaar om je SEO in WordPress verder te verbeteren. Volgens onderzoek gebruikte 64,3% van alle websites in 2021 WordPress als CMS. Als SEO specialist is het daarom belangrijk om veel kennis te hebben van WordPress en hoe je SEO for WordPress kunt inzetten om meerdere top posities bovenaan in Google te bereiken. Daarom gaan we naast de Yoast SEO plug-ins ook in op alle andere belangrijke plugins van Yoast, WP Rocket en Smush Pro. Ons doel hiervan is om te laten zien, wat er allemaal komt kijken om de SEO te verbeteren van een WordPress website. We sluiten af met een aantal belangrijke SEO tips om uw WordPress website te verbeteren.

Yoast SEO plugin

Bij Yoast kunt u bijvoorbeeld de volgende plug-ins aanschaffen om in te zetten bij de zoekmachinemarketing van jouw website.

 1. Yoast SEO plugin
 2. Yoast SEO plugin premium
 3. De local SEO module van Yoast
 4. Yoast Duplicated Post

1. De Yoast SEO plugin

Een van de meest gebruikte plugins ter wereld met meer dan 5 miljoen downloads is de Yoast SEO plugin. Deze plugin werkt vrij gemakkelijk. Het geeft je namelijk met gekleurde bolletjes, aan of je op de goede weg zit met de SEO optimalisatie van je website, of dat er nog werk aan de winkel is. Een rood balletje geeft bijvoorbeeld aan, dat er iets fout gaat. Een groen balletje geeft aan, dat je het goed hebt gedaan. Het oranje bolletje geeft aan, dat je er bijna bent. Door het oogje achter de analyse resultaten aan te klikken, kan je verder precies zien, waar in de webpagina het probleem zit.

De SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse

De Yoast SEO plug-in is opgedeeld in twee delen, de SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse. Als het om websites draait heb je namelijk te maken met twee belangrijke partijen. Je moet er immers voor zorgen, dat Google je website gaat begrijpen. Daarnaast is het belangrijk, dat mensen ofwel je potentiële klanten jouw website de voorkeur geeft ten opzichte van je concurrenten. Dat kun je bereiken door mensen onder andere een prettige gebruikerservaring te bieden op jouw website. Dit houdt bijvoorbeeld in, dat de website snel is, maar ook dat er op de website antwoorden staan op de vragen, die zij hebben over een product of dienst van jouw bedrijf of organisatie.

SEO verbeteren WordPress

Wat is belangrijk?

Bij het verbeteren van SEO in WordPress is het belangrijk om te beseffen, wat er precies zichtbaar is in SERP van de zoekmachine (resultatenpagina). Het resultaat start met een URL inclusief slug. Ten tweede zie je de H1 titel en daaropvolgend de meta beschrijving. Dit zijn de velden, die de gebruikers moeten verleiden om verder te klikken en jouw website te bezoeken.

SEO for WordPress relevante content

SEO specialist inhuren

De SEO specialist van Connect your World is een expert in werken met de Yoast SEO plug-in. Heeft u vragen over deze plug-in? Neem dan contact op via onderstaande button.

2. Yoast SEO plug-in premium

De premium plug-in van Yoast heeft een aantal belangrijke extra belangrijke functionaliteiten. Ten eerste heb je nu een tool in handen, waarmee je redirects kan aanbrengen. Simpel gezegd, moet je als je de URL van een webpagina wilt veranderen een redirect aanbrengen, die van de oude naar de nieuwe URL verwijst. Op die manier krijg je niet de 404 foutvermelding en behoedt je de gebruiker van jouw website voor een slechte gebruikerservaring. Ook als je een pagina definitief wilt verwijderen van je website en uit de index van Google wilt halen, kan je dat correct afhandelen met de premium plug-in.

Ten tweede heb je een tool, die advies geeft welke interne links je kunt aanbrengen. Dit maakt het de crawler van Google gemakkelijk om jouw website door te pluizen op nieuwe content. Interne links spelen daar een belangrijke rol in. Ook kun je met de premium variant synoniemen voor de focus keyphrase toevoegen en een related keyphrase. Door nog meer te focussen op context weet Google steeds betere resultaten aan te bieden aan zijn gebruikers.

SEO in WordPress relevante content

3. Yoast Lokale SEO

Lokale SEO is voor veel bedrijven enorm belangrijk. Feit is, dat mensen die een lokale website van bijvoorbeeld een loodgieter of kapper bezoeken, gemiddeld vrij vaak binnen 24 uur contact opnemen of de winkel bezoeken. Yoast heeft daarom een Lokale SEO plug-in geïntroduceerd. Hierin vul je bijvoorbeeld jouw bedrijfsinformatie, openingstijden en kaartinstellingen in voor een betere lokale SEO. Ook als je bedrijf meerdere locaties heeft, is dit een plug-in waar je wat aan hebt.

4. Yoast Duplicated Post

Het lijkt echter zo gemakkelijk om even op de website van de concurrent kijken en daar een stuk vanaf te halen voor je eigen website. De makkelijkste weg is helaas een foute weg. Google is misschien een machine, maar het is wel een hele slimme machine. Het ziet namelijk of een zelfde soort tekst op meerdere websites voorkomt. Met de duplicated content plug-in kunnen gebruikers daarom berichten van elk type klonen of kopiëren naar nieuwe concepten om ze te bewerken.

Relevante content over duplicated content

Smush Pro voor afbeeldingen

Er wordt nog wel eens vergeten, dat afbeeldingen ook een belangrijk onderdeel is van de content op een website. Met de WordPress plug-in Smush Pro ben je bijvoorbeeld in staat om afbeeldingen te comprimeren, het formaat te wijzigen en de afbeelding te delen. Dit kan je allemaal doen zonder, dat de afbeelding kwaliteit verliest. Geregeld staan er nog afbeeldingen met een bestandsgrootte van meer dan 1 MB op een website. Dit komt de snelheid van een website niet ten goede. Dat heeft vervolgens weer een negatieve impact op de SEO rankings van jou website.

Relevante content over afbeeldingen

WP Rocket

WP Rocket is een WordPress plug-in, die je helpt met het optimaliseren van je website. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

 • Caching
 • Het verkleinen en optimaliseren van je CSS en Javascript bestanden
 • Lazy loading

Door WP Rocket goed in te stellen, verbetert de website snelheid aanzienlijk. Website snelheid is trouwens een belangrijke SEO ranking factor.

Schema Pro

Schema Pro is een WordPress plug-in waarmee je Google meer input over een webpagina of een web element kunt geven. Op die wijze begrijpt Google nog beter waar de website of webpagina over gaat. Door structured data kan je bijvoorbeeld de bereidingstijd van een gerecht toevoegen of het aantal sterren, wat een product of dienst hebben gekregen.

SEO verbeteren WordPress, SEO in WordPress

WordPress SEO Tips

De beste 10 WordPress SEO Tips voor een beter scorende website

 1. Installeer een WordPress SEO plug-in

  Yoast ligt voor de hand, maar er zijn zeker nog andere goed werkende plug-ins zoals bijvoorbeeld Rank Math.

 2. Titeltags optimaliseren

  De Titel tag is een belangrijk veld in WordPress. Schrijf een pakkende titel met daarin je belangrijkste keyphrase verwerkt. Houdt de titel op maximaal 65 tekens anders bestaat de kans dat deze wordt afgebroken.

 3. Schrijf geweldige metabeschrijvingen

  Meta descriptions hebben geen directe invloed op SEO. Ze zijn echter wel belangrijk om de click through rate te verhogen. Ze zijn namelijk zichtbaar op de resultatenpagina (SERP) van Google. Indirect hebben ze daarom wel zeker invloed op SEO. Een goede metabeschrijving is tussen de 150 en 170 tekens lang.

 4. Maak gebruik van de juiste heading tags (H1-H6)

  De H1 tag is het belangrijkste waarin je jouw main keyword kunt plaatsen. Vervolgens geef je elke alinea een heading of tussenkop (H2-H6), waarin je bijvoorbeeld ook longtail keywords kunt plaatsen.

 5. Zet een interne link strategie op

  Interne links zijn om meerdere redenen belangrijk. Het geeft de lezers een prettigere gebruikerservaring als ze kunnen doorklikken naar een volgende interessante pagina. Door extra interne links aan te brengen richting 1 specifieke pagina geef je aan, dat die pagina extra belangrijk is. Google maakt gebruik van crawlers die zich een weg banen door het gehele internet. Door interne links kunnen ze gemakkelijk achterhalen of er nieuwe content is bijgekomen.

 6. Permalinks instellen

  De permalink is zichtbaar in de resultatenpagina van Google. Deze bestaat uit de URL en de slug. Probeer uit te gaan van korte permalinks, die de paginatitel en of SEO zoekwoorden van je content bevatten. Daarnaast kunnen ze helpen met structuur aan te brengen in de website.

 7. Stel een XML sitemap op en stuur deze naar de Google index via Google Search Console

  Zoekmachines zoals Google en Bing maken gebruik van XML sitemaps. Door de XML sitemap begrijpen ze de hiërarchie en structuur van je Word Press website beter, wat zorgt voor een betere crawling.

 8. Gebruik Structured Data

  Om het verschil te maken, is het belangrijk om structured data aan je website toe te voegen. Structured data zijn stukjes code, waarmee Google nog beter begrijpt, waar de webpagina precies over gaat.

 9. Verbeter je Core Web Vitals

  Core Web Vitals zijn een aantal meetbare prestatie indicatoren, die aangeven hoe jouw website precies presteert qua gebruikerservaring. Website snelheid, mobielvriendelijkheid en beveiliging worden hierin meegenomen.

 10. Website snelheid optimaliseren

  De snelheid van een website is bijzonder belangrijk als het gaat om WordPress SEO. In 2010 gaf Google al aan, dat snelheid een SEO ranking factor was. 74% van de mensen geeft namelijk aan weg te klikken als ze langer dan 5 seconden moeten wachten. let bij het uitkiezen van een WordPress thema op de snelheid en gebruik een goede hosting partij.

WordPress SEO Blogs

0/5 (0 Reviews)
Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.