• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

“SEO verbeteren WordPress – vele SEO tips”

“SEO verbeteren WordPress – vele SEO tips”

SEO verbeteren WordPress
SEO specialist Den Haag

De SEO optimalisatie van uw WordPress website verbeteren

WordPress SEO – Inleiding

Als u de SEO van uw WordPress website wilt verbeteren, dan komt u in veel gevallen bij de Yoast plugin uit. Hoewel Rank Math voor velen ook als een goed alternatief wordt gezien. Dan bent u er echter nog niet wat betreft zoekmachinemarketing! Talloze andere plug-ins en technieken zijn beschikbaar om uw SEO in WordPress verder stapsgewijs te verbeteren. Volgens onderzoek gebruikte 64,3% van alle websites in 2021 WordPress als CMS. Volgens techjury.net draaien er tegenwoordig 455 miljoen websites op WordPress. Als SEO specialist is het daarom belangrijk om veel kennis te hebben van WordPress en hoe u SEO for WordPress inzet om diverse top posities bovenaan Google te bereiken. Daarom geven we u in deze blog post tal van SEO WordPress tips om de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website te verbeteren.

Technische SEO is belangrijk en draait om basis SEO factoren

Daarom gaan we naast de Yoast SEO plug-ins ook in op bijvoorbeeld alle andere belangrijke WordPress plug-ins zoals bijvoorbeeld WP Rocket en Smush Pro. Ons doel hiervan is om te laten zien, wat er allemaal komt kijken om de SEO te verbeteren van een WordPress website. We sluiten af met een aantal belangrijke Google SEO tips om de SEO op uw WordPress website verder te verbeteren.


SEO verbeteren WordPress met de Yoast SEO plug-in

Bij Yoast kunt u bijvoorbeeld de volgende plug-ins aanschaffen om in te zetten bij de zoekmachinemarketing van uw website.

 1. Yoast SEO plugin
 2. Yoast SEO plugin premium
 3. De local SEO module van Yoast
 4. Yoast Duplicated Post
SEO verbeteren WordPress, Yoast SEO plugin

1. Yoast SEO plugin

Wilt u de SEO verbeteren van uw WordPress website? Dan komt u al snel uit bij de Yoast SEO plug-in. Deze plug-in is een van de meest gebruikte plug-ins ter wereld met meer dan 5 miljoen downloads. Deze plug-in werkt vrij gemakkelijk. Het geeft u namelijk met gekleurde bolletjes, aan of u op de goede weg zit met de SEO optimalisatie van uw website, of dat er nog werk aan de winkel is. Een rood balletje geeft bijvoorbeeld aan, dat er iets fout gaat. Een groen balletje geeft aan, dat u het goed hebt gedaan. Het oranje bolletje geeft aan, dat u er bijna bent. Door het oogje achter de analyse resultaten aan te klikken, kunt u verder precies zien, waar in de webpagina het probleem zit. De Yoast SEO plugin is een pure on page SEO tool.

De SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse

De Yoast SEO plug-in is opgedeeld in twee delen, de SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse.

Als het om websites draait, heeft u namelijk te maken met twee belangrijke partijen. U moet er immers voor zorgen, dat Google uw website gaat begrijpen. Daarnaast is het belangrijk, dat mensen ofwel uw potentiële klanten uw website de voorkeur geeft ten opzichte van uw concurrenten. Dat kunt u bereiken door mensen onder andere een prettige gebruikerservaring te bieden op uw website. Dit houdt bijvoorbeeld in, dat de website snel is, maar ook dat er op de website antwoorden staan op de vragen, die zij hebben over een product of dienst van uw bedrijf of organisatie. Met Yoast of Rankmath heeft u talloze mogelijkheden om de SEO te verbeteren in uw WordPress website.

SEO verbeteren WordPress

Wat is belangrijk bij het SEO verbeteren in WordPress?

Bij het verbeteren van SEO in WordPress is het belangrijk om te beseffen, wat er precies zichtbaar is in SERP van de zoekmachine (resultatenpagina). Het resultaat start met een URL inclusief slug. Ten tweede ziet u de H1 titel en daaropvolgend de meta beschrijving. Dit zijn de velden, die de gebruikers moeten verleiden om verder te klikken en uw website te bezoeken.

SEO for WordPress relevante content

SEO specialist inhuren

De SEO specialist van Connect your World is een expert met veel ervaring in werken met de Yoast SEO plug-in. Heeft u vragen over deze plug-in en wilt u de SEO van uw WordPress website verbeteren? Neem dan contact op via onderstaande button.

2. Yoast SEO plug-in premium

De premium plug-in van Yoast heeft een aantal belangrijke extra belangrijke functionaliteiten. Ten eerste heeft u nu een tool in handen, waarmee u voor SEO ‘redirects’ kan aanbrengen. Simpel gezegd, moet u als u de URL van een webpagina wilt veranderen een redirect aanbrengen, die van de oude naar de nieuwe URL verwijst. Op die manier krijgt u niet de 404 foutvermelding en behoedt u de gebruiker van uw website voor een slechte gebruikerservaring. Ook als u een pagina definitief wilt verwijderen van uw website en uit de index van Google wilt halen, kunt u dat correct afhandelen met de premium SEO Yoast plugin.

Ten tweede heeft u een tool, die advies geeft welke interne links u kunt aanbrengen. Dit maakt het de crawler van Google gemakkelijk om uw website door te pluizen op nieuwe content. Interne links spelen daar een belangrijke rol in. Ook kunt u met de premium SEO Yoast plugin synoniemen voor de ‘focus keyphrase’ toevoegen en een ‘related keyphrase’. Door nog meer te focussen op context weet Google steeds betere resultaten aan te bieden aan zijn gebruikers. Stapsgewijs kan u daardoor de SEO van uw WordPress website verder verbeteren.

SEO in WordPress relevante content

SEO verbeteren WordPress, Lokale SEO, SEO Yoast plugin

3. Yoast Lokale SEO

Lokale SEO is voor veel bedrijven enorm belangrijk. Feit is, dat mensen die een lokale website van bijvoorbeeld een loodgieter of kapper bezoeken, gemiddeld vrij vaak binnen 24 uur contact opnemen of de winkel bezoeken. Yoast heeft daarom een Lokale SEO plug-in geïntroduceerd. Hierin vult u bijvoorbeeld uw bedrijfsinformatie, openingstijden en kaartinstellingen in voor een betere lokale SEO. Ook als uw bedrijf meerdere locaties heeft, is dit een plug-in waar u wat aan heeft.

Relevante blog posts over lokale SEO

4. Yoast Duplicated Post

Het lijkt echter zo gemakkelijk om even op de website van de concurrent kijken en daar een stuk vanaf te halen voor uw eigen website. De makkelijkste weg is helaas een foute weg. Google is misschien een machine, maar het is wel een hele slimme machine. Door het gebruik van content van anderen wordt het verbeteren van de SEO van uw WordPress website een onmogelijke opgave. Het ziet namelijk of een zelfde soort tekst op meerdere websites voorkomt. Met de duplicated content plug-in kunnen gebruikers daarom berichten van elk type klonen of kopiëren naar nieuwe concepten om ze te bewerken.

Relevante content over duplicated content

Smush Pro voor afbeeldingen

Er wordt nog wel eens vergeten, dat afbeeldingen ook een belangrijk onderdeel is van de content op een website. Met de WordPress plug-in Smush Pro bent u bijvoorbeeld in staat om afbeeldingen te comprimeren, het formaat te wijzigen en de afbeelding te delen. Dit kunt u allemaal doen zonder, dat de afbeelding kwaliteit verliest. Geregeld staan er nog afbeeldingen met een bestandsgrootte van meer dan 1 MB op een website. Dit komt de snelheid van een website niet ten goede. Dat heeft vervolgens weer een negatieve impact op de SEO rankings van uw WordPress website. Om de SEO van uw WordPress website te verbeteren, moet u dus absoluut niet uw afbeeldingen vergeten te optimaliseren.

Relevante content over afbeeldingen

WP Rocket

WP Rocket is een WordPress plug-in, die u verder helpt met het optimaliseren van uw website. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

 • Caching
 • Het verkleinen en optimaliseren van CSS en Javascript bestanden
 • Lazy loading

Door WP Rocket goed in te stellen, verbetert de website snelheid aanzienlijk. Website snelheid is trouwens een belangrijke SEO ranking factor. Met WP Rocket kunt u ook heel goed de core web vitals van uw WordPress website verbeteren. (Core web vitals zijn een SEO ranking factor.)

Schema Pro

Schema Pro is een WordPress plug-in waarmee u Google meer input over een webpagina of een web element kunt geven. Op die wijze begrijpt Google nog beter waar de website of webpagina over gaat. Door structured data ook wel gestructureerde gegevens genoemd, kunt u bijvoorbeeld de bereidingstijd van een gerecht toevoegen of het aantal sterren, wat een product of dienst hebben gekregen.

Relevante blogpost

SEO verbeteren WordPress, SEO in WordPress

WordPress SEO Tips

De beste 11 WordPress SEO Tips om de SEO van uw WordPress website te verbeteren.

 1. Installeer een WordPress SEO plug-in

  De Yoast SEO plugin ligt voor de hand, maar er zijn zeker nog andere goed werkende plug-ins zoals bijvoorbeeld Rank Math.

 2. Titeltags optimaliseren

  De Titel tag is een belangrijk veld in WordPress. Schrijf een pakkende titel met daarin uw belangrijkste keyphrase verwerkt. Houdt de titel op maximaal 65 tekens anders bestaat de kans dat deze wordt afgebroken.

 3. Schrijf geweldige metabeschrijvingen

  Meta descriptions hebben geen directe invloed op SEO. Ze zijn echter wel belangrijk om de click through rate te verhogen. Ze zijn namelijk zichtbaar op de resultatenpagina (SERP) van Google. Indirect hebben ze daarom wel zeker invloed op SEO. Een goede metabeschrijving is tussen de 150 en 170 tekens lang.

 4. Maak gebruik van de juiste heading tags (H1-H6)

  De H1 tag is de belangrijkste tag waarin u uw ‘main keyword’ kunt plaatsen. Vervolgens geeft u elke alinea een heading of tussenkop (H2-H6), waarin u bijvoorbeeld ook longtail keywords kunt plaatsen.

 5. Zet een interne link strategie op

  Interne links zijn om meerdere redenen belangrijk. Het geeft de lezers een prettigere gebruikerservaring, als ze kunnen doorklikken naar een volgende interessante pagina. Door extra interne links aan te brengen richting 1 specifieke pagina geeft u aan, dat die pagina extra belangrijk is. Google maakt gebruik van crawlers, die zich een weg banen door het gehele internet. Door interne links kunnen ze gemakkelijk achterhalen of er nieuwe content op uw website is bijgekomen.

 6. Permalinks instellen

  De permalink is zichtbaar in de resultatenpagina van Google. Deze bestaat uit de URL en de slug. Probeer uit te gaan van korte permalinks, die de paginatitel en of SEO zoekwoorden van uw content bevatten. Daarnaast kunnen ze helpen met structuur aan te brengen in de website.

 7. Stel een XML sitemap op en stuur deze naar de Google index via Google Search Console

  Zoekmachines zoals Google en Bing maken gebruik van XML sitemaps. Door de XML sitemap begrijpen ze de hiërarchie en structuur van uw Word Press website beter, wat zorgt voor een betere crawling.

 8. Gebruik Structured Data

  Om het verschil te maken, is het belangrijk om structured data aan uw website toe te voegen. Structured data zijn stukjes code, waarmee Google nog beter begrijpt, waar de webpagina precies over gaat. Gestructureerde gegevens zijn een belangrijke component om de SEO optimalisatie van uw WordPress website te verbeteren.

 9. Verbeter je Core Web Vitals

  Core Web Vitals statistieken zijn een aantal meetbare prestatie indicatoren, die aangeven hoe uw website precies presteert qua gebruikerservaring. Website snelheid, mobielvriendelijkheid en beveiliging worden hierin meegenomen.

 10. Website snelheid optimaliseren

  De snelheid van een website is bijzonder belangrijk als het gaat om WordPress SEO. In 2010 gaf Google al aan, dat snelheid een SEO ranking factor was. 74% van de mensen geeft namelijk aan weg te klikken als ze langer dan 5 seconden moeten wachten. Let bij het uitkiezen van een WordPress thema op de snelheid en gebruik een goede hosting partij.

 11. Let op het aantal woorden

  ‘Content is nog steeds King’. Google is er gek op! Grote stukken content presteren in de regel beter, dan de kortere stukken content. In de langere stukken content kan u ook nog eens gemakkelijker uw longtail zoekwoorden kwijt.


WordPress SEO Blogs om je WordPress website te verbeteren

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.