• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

“SEO WordPress verbeteren – vele SEO tips”

“SEO WordPress verbeteren – vele SEO tips”

SEO verbeteren WordPress

WordPress SEO specialist inhuren

Bij SEO bureau Connect your World in Den Haag zijn we dagelijks bezig met de SEO optimalisatie van WordPress websites. WordPress en SEO plugins zoals Yoast kennen dan ook geen geheimen voor ons. Wij helpen u graag verder om ook uw website bovenaan in Google te krijgen op de voor u relevante zoekwoorden.

Wat maakt ons uniek?

 • SEO specialist en Content marketeer met meer dan 10 jaar ervaring
 • Uurtarief 50 Euro, Maandabonnement vanaf 250 Euro per maand
 • Maandelijks opzegbaar
 • Gedeeltelijke No cure No Pay – Niet tevreden een deel van uw investering terug
 • Gratis SEO website scan
 • Gratis Zoekwoordenonderzoek bij toekenning opdracht
 • Altijd bereikbaar, Constant monitoren, Ambitieuze doelstellingen

SEO optimalisatie WordPress website verbeteren – Inleiding

Allereerst willen we u enkele tips aanreiken. Mocht u ergens vastlopen of als het u te veel tijd kost, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Als u de SEO van uw WordPress-website wilt optimaliseren, leidt dat vaak tot het gebruik van de Yoast-plugin. Maar daar stopt het niet; er zijn talloze andere plug-ins en technieken beschikbaar om uw SEO in WordPress geleidelijk te verbeteren.

We behandelen in totaal 8 Yoast-plugins en andere aanvullende plugins. Als SEO-specialist is het cruciaal om uitgebreide kennis te hebben van WordPress en hoe u SEO voor WordPress effectief kunt inzetten om verschillende topposities in Google te behalen. Daarom bieden we in deze blogpost talloze tips voor SEO in WordPress om de zichtbaarheid en vindbaarheid van uw website te verbeteren.

WordPress SEO plugins voor SEO optimalisatie

Daarom gaan we naast de Yoast SEO plug-ins ook in op bijvoorbeeld alle andere belangrijke WordPress plug-ins zoals bijvoorbeeld WP Rocket en Smush Pro. Ons doel hiervan is om te laten zien, wat er allemaal komt kijken om de SEO te verbeteren van een WordPress website. We sluiten af met een aantal belangrijke tips om de SEO op uw WordPress website verder te verbeteren.


SEO WordPress verbeteren met de Yoast SEO plug-in

Bij Yoast kunt u bijvoorbeeld de volgende plug-ins aanschaffen om in te zetten bij de zoekmachinemarketing van uw website.

 1. Yoast SEO plugin
 2. Yoast SEO plugin premium
 3. De local SEO module van Yoast
 4. Yoast Duplicated Post
 5. Yoast SEO for Shopify
 6. Video SEO Yoast plugin
 7. Yoast SEO News plugin
 8. Yoast Woo Commerce SEO plugin
 9. Overige plug-ins
SEO verbeteren WordPress, Yoast SEO plugin

1. Yoast SEO plugin

Als u de SEO van uw WordPress-website wilt verbeteren, is de kans groot dat u uitkomt bij de Yoast SEO-plugin. Deze plugin is een van de meest gebruikte ter wereld, met meer dan 5 miljoen downloads en ruim 27.000 vijfsterrenrecensies.

Gekleurde bolletjes

Deze plug-in werkt vrij gemakkelijk. Het geeft u namelijk met gekleurde bolletjes, aan of u op de goede weg zit met de SEO optimalisatie van uw website, of dat er nog werk aan de winkel is. Een rood balletje geeft bijvoorbeeld aan, dat er iets fout gaat. Een groen balletje geeft aan, dat u het goed hebt gedaan. Tot slot het oranje bolletje geeft aan, dat u er bijna bent. Door het oogje achter de analyse resultaten aan te klikken, kunt u verder precies zien, waar in de webpagina het probleem zit. De Yoast SEO plugin is een pure on page SEO tool.

De SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse

De Yoast SEO plug-in is opgedeeld in twee delen, de SEO analyse en de leesbaarheidsanalyse.

Als het om websites draait, heeft u namelijk te maken met twee belangrijke partijen. U moet er immers voor zorgen, dat Google uw website gaat begrijpen. Daarnaast is het belangrijk, dat mensen ofwel uw potentiële klanten uw website de voorkeur geeft ten opzichte van uw concurrenten. Dat kunt u bereiken door mensen onder andere een prettige gebruikerservaring te bieden op uw website. Dit houdt bijvoorbeeld in, dat de website snel is, maar ook dat er op de website antwoorden staan op de vragen, die zij hebben over een product of dienst van uw bedrijf of organisatie. Met Yoast maar ook met Rankmath heeft u namelijk talloze mogelijkheden om de SEO te verbeteren in uw WordPress website.

SEO verbeteren WordPress

Wat is belangrijk bij het verbeteren van SEO in een WordPress website?

Bij het verbeteren van SEO in WordPress is het belangrijk om te beseffen, wat er precies zichtbaar is in SERP van de zoekmachine (resultatenpagina). Het resultaat start met een URL inclusief slug. Ten tweede ziet u de H1 tag (titel) daaropvolgend de meta omschrijving. Dit zijn de velden, die de gebruikers moeten verleiden om verder te klikken en uw website te bezoeken. Vervolgens is het van belang om gebruikers zo lang mogelijk op de website te houden (time on page) met goede engaging content. Als dat lukt, dan heeft dat een positieve impact op de SEO van uw website.

SEO for WordPress relevante content

SEO WordPress verbeteren – SEO specialist inhuren

De SEO specialist van Connect your World is een SEO expert uit Den Haag met veel ervaring in werken met de Yoast SEO plug-in. Heeft u bijvoorbeeld vragen over deze plug-in en wilt u de SEO van uw WordPress website verbeteren? Neem dan contact op via onderstaande button.

2. Yoast SEO plug-in premium

2.1 WordPress redirect plugin

De premium plug-in van Yoast heeft een aantal belangrijke extra belangrijke functionaliteiten. Ten eerste heeft u nu een tool in handen, waarmee u voor SEO een 301 redirect’ kan aanbrengen. Simpel gezegd, moet u als u de URL van een webpagina wilt veranderen een redirect aanbrengen, die van de oude naar de nieuwe URL verwijst. Op die manier krijgt u niet de 404 foutvermelding en behoedt u de gebruiker van uw website voor een slechte gebruikerservaring. Ook als u een pagina definitief wilt verwijderen van uw website en uit de index van Google wilt halen, kunt u dat correct afhandelen met de premium SEO Yoast plug-in.

Ten tweede heeft u een tool, die advies geeft welke interne links u kunt aanbrengen. Dit maakt het de crawler van Google gemakkelijk om uw website door te pluizen op nieuwe content. Interne links spelen daar een belangrijke rol in. Ook kunt u met de premium SEO Yoast plugin synoniemen voor de ‘focus keyphrase’ toevoegen en een ‘related keyphrase’. Door nog meer te focussen op context weet Google steeds betere resultaten aan te bieden aan zijn gebruikers. Stapsgewijs kan u daardoor de SEO van uw WordPress website verder verbeteren.

2.3 Verweesde content zoeker

Yoast Premium tipt u, als er geen interne links naar een specifieke pagina gaan. Google gebruikt de interne links om uw website te crawlen en te indexeren. Zo weet Google op welke positie ze uw website of pagina moeten plaatsen in de resultaten van Google. Zonder interne links bemoeilijkt u Google het crawlen en indexeren van uw website.

2.4 Opsporen van verouderde content

De premium versie van Yoast heeft een verouderde content zoeker. Deze herinnert u eraan, wanneer het tijd wordt om belangrijke content te updaten. Google legt al jaren de nadruk op actuele goede en betrouwbare content. Vandaar dat regelmatige updates noodzakelijk zijn om goed te blijven scoren in zoekmachines zoals Google.

2.5 Ondersteuning voor Woordformulieren

Dit is een innovatieve taalanalyse, die niet alleen kijkt naar de exacte match van de focus sleutelzin die u invoert, maar ook naar alle grammaticale vormen van dat woord. Daarbij hoeven de woorden niet in dezelfde volgorde te staan, ​​als uw focus sleutelzin uit meer dan 1 woord bestaat.

2.6 Synoniemen en gerelateerde trefwoord zinnen

U kunt uw berichten verrijken door synoniemen en verwante trefwoorden toe te voegen. Op deze manier geeft u uw content meer dynamiek. Met de Premium-analyse kunt u ervoor zorgen, dat u deze synoniemen en gerelateerde trefwoorden nauwkeurig in uw bericht gebruikt. Handig, nietwaar? Als u de Semrush-integratie gebruikt, kunt u zelfs gegevens en trends over uw gerelateerde sleutelzinnen verzamelen. Premium-gebruikers kunnen met slechts één klik de ontdekte gerelateerde trefwoorden van Semrush aan hun bericht toevoegen.

2.7 Social media previews

Een van de meest gewaardeerde tools in Yoast SEO Premium is de sociale media voorbeeldfunctie. Met deze voorbeelden kunt u direct zien, hoe uw bericht eruit zou zien als het wordt gedeeld op platforms zoals Twitter of Facebook. Dit maakt het aanzienlijk eenvoudiger om de presentatie te optimaliseren, zodat uw berichten hun maximale impact op sociale media kunnen realiseren! Bovendien maakt de Zapier-integratie in Premium het mogelijk om het publiceren van uw berichten op uw favoriete sociale media te automatiseren, wat uw workflow nog efficiënter maakt!

SEO in WordPress relevante content

SEO verbeteren WordPress, Lokale SEO, SEO Yoast plugin

3. Yoast Lokale SEO

Lokale SEO is voor veel bedrijven enorm belangrijk. Feit is, dat mensen die een lokale website van bijvoorbeeld een loodgieter of kapper bezoeken, gemiddeld vrij vaak binnen 24 uur contact opnemen of de winkel bezoeken. Yoast heeft daarom een Lokale SEO plug-in geïntroduceerd. Hierin vult u bijvoorbeeld uw bedrijfsinformatie, openingstijden en kaartinstellingen in voor een betere lokale SEO. Ook als uw bedrijf meerdere locaties heeft, is dit een plug-in waar u wat aan heeft.

3.1 Informatie bedrijf of organisatie

Om in de lokale zoekresultaten te verschijnen, heeft Google gegevens nodig over uw website. Deze gegevens omvatten onder andere de naam van uw bedrijf, het type bedrijf, de fysieke locatie en de openingstijden. Het volstaat niet om deze informatie alleen op uw contactpagina te plaatsen. Het is essentieel om deze gegevens te structureren volgens het Schema.org-formaat, zodat Google ze op elke individuele pagina kan herkennen.

3.2 Technische SEO

Met de Yoast Local SEO-plug-in kunt u al uw bedrijfsgegevens op één plek invoeren. Daarnaast regelt het alle noodzakelijke technische aspecten achter de schermen. Bijvoorbeeld, het adres en de openingstijden die u aan pagina’s toevoegt, worden automatisch weergegeven in Schema.org-indeling. De plug-in genereert ook automatisch informatie zoals uw geo-sitemap en KML-bestand, en voegt deze toe aan uw XML-sitemap. Dus maak u geen zorgen als dit technische aspect van lokale SEO een beetje overweldigend lijkt, Yoast Local SEO neemt het van u over.

3.3 Een of meerdere locaties

Heeft uw bedrijf meer dan één fysieke locatie? De Yoast Local SEO-plug-in is ontworpen om uw Google-vermeldingen te optimaliseren voor al uw vestigingen, zodat gebruikers de dichtstbijzijnde locatie voor hen kunnen vinden in hun zoekresultaten.

3.4 Organisatie type definiëren

Met behulp van Yoast Local SEO kunt u moeiteloos het type organisatie definiëren. Deze informatie is essentieel voor Google om te begrijpen, wat uw organisatie vertegenwoordigt en om uw website nauwkeurig weer te geven in lokale zoekresultaten.

Winkelzoeker

Bovendien kunt u een winkelzoeker op uw website integreren. Het enige wat u hoeft te doen, is een CSV-bestand uploaden met alle details of deze rechtstreeks in WordPress invoeren. En natuurlijk is alles ontworpen om responsief te zijn, zodat het er professioneel uitziet op mobiele apparaten – het belangrijkste medium voor lokale zoekopdrachten.

3.5 Contactpagina

Uw contactpagina ziet er in slechts een paar klikken perfect uit! U krijgt zelfs een geweldige ingebouwde Google Map, zodat uw online bezoekers gemakkelijk de weg naar uw locatie kunnen vinden! Hier is geen technische kennis voor nodig. U hoeft alleen maar uw Google-account correct in te stellen . Ook helpt de Yoast Local SEO plugin om automatisch uw actuele openingstijden te tonen.

Relevante blog posts over lokale SEO

4. Yoast Duplicated Post

Het lijkt echter zo gemakkelijk om even op de website van de concurrent kijken en daar een stuk vanaf te halen voor uw eigen website. De makkelijkste weg is helaas een foute weg. Google is misschien een machine, maar het is wel een hele slimme machine. Door het gebruik van content van anderen wordt het verbeteren van de SEO van uw WordPress website een onmogelijke opgave. Het ziet namelijk of een zelfde soort tekst op meerdere websites voorkomt. Met de duplicated content plug-in kunnen gebruikers daarom berichten van elk type klonen of kopiëren naar nieuwe concepten om ze te bewerken.

Relevante content over duplicated content

5. Yoast SEO for Shopify

Yoast SEO Shopify vereenvoudigt SEO voor jouw online webshop. Het biedt jou namelijk de benodigde hulpmiddelen en begeleiding om zelf SEO te implementeren. De technische aspecten regelt SEO voor je. Bovendien zijn er tal van integraties beschikbaar, zoals Semrush *, Judge.me, Ali Reviews, Loox, Opinew, Weglot, en Langify, om je te helpen het maximale uit je online winkel te halen.

Relevante content voor Shopify

6. Video SEO Yoast plugin

Met de Yoast Video SEO plug-in kunt u het zoekverkeer naar video’s op uw website optimaliseren. Deze plug-in automatiseert de technische aspecten van video-SEO om de prestaties en vindbaarheid van uw video’s te verbeteren!

7. Yoast SEO News plugin

Als nieuwsuitgever is het streven naar uitmuntendheid in elk nieuwsbericht van groot belang. Naast het creëren van hoogwaardige en actuele content, is het cruciaal dat uw website voldoet aan de technische eisen om effectief te kunnen concurreren op het gebied van SEO.

Dankzij de Yoast News SEO plug-in kunt u erop vertrouwen, dat uw nieuwswebsite altijd voldoet aan de best practices op het gebied van technische SEO. Met deze plug-in tot uw beschikking kunt u gerust uw aandacht richten op waar u goed in bent namelijk: het produceren en publiceren van hoogwaardige nieuwsartikelen, zonder u zorgen te hoeven maken over de complexe technische aspecten van SEO.

8. Yoast Woo Commerce SEO plugin

WooCommerce is wereldwijd een van de meest gebruikte e-commerceplatforms en integreert naadloos met Yoast SEO. Als je echter serieus wilt groeien in de online verkoop en de concurrentie wilt bijbenen, is de Yoast WooCommerce SEO-plugin een essentieel hulpmiddel. Hiermee kun je extra hulpmiddelen en functies ontgrendelen voor je WooCommerce-webshop.

9. Overige plug-ins

9.1 Smush Pro voor afbeeldingen

Er wordt nog wel eens vergeten, dat afbeeldingen ook een belangrijk onderdeel is van de content op een website. Met de WordPress plug-in Smush Pro bent u bijvoorbeeld in staat om afbeeldingen te comprimeren, het formaat te wijzigen en de afbeelding te delen. Dit kunt u allemaal doen zonder, dat de afbeelding kwaliteit verliest. Geregeld staan er nog afbeeldingen met een bestandsgrootte van meer dan 1 MB op een website. Dit komt de snelheid van een website niet ten goede. Dat heeft vervolgens weer een negatieve impact op de SEO rankings van uw WordPress website. Om de SEO van uw WordPress website te verbeteren, moet u dus absoluut niet uw afbeeldingen vergeten te optimaliseren.

Relevante content over afbeeldingen

9.2 WP Rocket

WP Rocket is een WordPress plug-in, die u verder helpt met het optimaliseren van uw website. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

 • Caching
 • Het verkleinen en optimaliseren van CSS en Javascript bestanden
 • Lazy loading

Door WP Rocket goed in te stellen, verbetert de website snelheid aanzienlijk. Website snelheid is trouwens een belangrijke SEO ranking factor. Met WP Rocket kunt u ook heel goed de Google core web vitals van uw WordPress website verbeteren. (Core web vitals zijn een SEO ranking factor.)

9.3 Schema Pro

Schema Pro is een WordPress plug-in waarmee u Google meer input over een webpagina of een web element kunt geven. Op die wijze begrijpt Google nog beter waar de website of webpagina over gaat. Door Google structured data ook wel gestructureerde gegevens genoemd, kunt u bijvoorbeeld de bereidingstijd van een gerecht toevoegen of het aantal sterren, wat een product of dienst hebben gekregen.

Relevante blogpost

SEO verbeteren WordPress, SEO in WordPress

WordPress SEO tips

De beste 15 WordPress SEO Tips om de SEO van uw WordPress website te verbeteren.

 1. Installeer een WordPress SEO plug-in

  De Yoast SEO plugin ligt voor de hand, maar er zijn zeker nog andere goed werkende plug-ins zoals bijvoorbeeld Rank Math.

 2. Titeltags optimaliseren

  De Titel tag is een belangrijk veld in WordPress. Schrijf een pakkende titel met daarin uw belangrijkste keyphrase verwerkt. Houdt de titel op maximaal 65 tekens anders bestaat de kans dat deze wordt afgebroken.

 3. Schrijf geweldige meta omschrijvingen

  Meta descriptions hebben geen directe invloed op SEO. Ze zijn echter wel belangrijk om de click through rate te verhogen. Ze zijn namelijk zichtbaar op de resultatenpagina (SERP) van Google. Indirect hebben ze daarom wel zeker invloed op SEO. Een goede meta omschrijving is tussen de 150 en 170 tekens lang.

 4. Creëer een menu die handig te hanteren is

  Een menu is een cruciaal navigatie-element van elke website. Het helpt uw ​​bezoekers de belangrijkste pagina’s te vinden. Ook voor SEO is het belangrijk. Omdat het meer informatie geeft over de structuur van uw website en de belangrijkste pagina’s. 

 5. Maak gebruik van de juiste heading tags (H1-H6)

  H1 tags zijn de belangrijkste tag waarin u uw ‘main keyword’ kunt plaatsen. Vervolgens geeft u elke alinea een heading of tussenkop (H2-H6), waarin u bijvoorbeeld ook longtail keywords kunt plaatsen.

 6. Zet een interne link strategie op

  Interne links zijn om meerdere redenen belangrijk. Het geeft de lezers een prettigere gebruikerservaring, als ze kunnen doorklikken naar een volgende interessante pagina. Door extra interne links aan te brengen richting 1 specifieke pagina geeft u aan, dat die pagina extra belangrijk is. Google maakt gebruik van crawlers, die zich een weg banen door het gehele internet. Door interne links kunnen ze gemakkelijk achterhalen of er nieuwe content op uw website is bijgekomen. In Yoast Premium is er een aparte tool om heel gemakkelijk interne links aan te leggen.

 7. Permalinks instellen

  De permalink is zichtbaar in de resultatenpagina van Google. Deze bestaat uit de URL en de slug. Probeer uit te gaan van korte permalinks, die de paginatitel en of SEO zoekwoorden van uw content bevatten. Daarnaast kunnen ze helpen met structuur aan te brengen in de website.

 8. Stel een XML sitemap op en stuur deze naar de Google index via Google Search Console

  Zoekmachines zoals Google en Bing maken gebruik van een XML sitemap. Door de Google XML sitemap begrijpen ze de hiërarchie en structuur van uw Word Press website beter, wat zorgt voor een betere crawling.

 9. Gebruik structured data

  Om het verschil te maken, is het belangrijk om structured data aan uw website toe te voegen. Structured data zijn stukjes code, waarmee Google nog beter begrijpt, waar de webpagina precies over gaat. Gestructureerde gegevens zijn een belangrijke component om de SEO optimalisatie van uw WordPress website te verbeteren.

 10. Verbeter je ‘Core Web Vitals’

  Core Web Vitals statistieken zijn een aantal meetbare prestatie indicatoren, die aangeven hoe uw website precies presteert qua gebruikerservaring. Website snelheid, mobielvriendelijkheid en beveiliging worden hierin meegenomen.

 11. Website snelheid optimaliseren

  De snelheid van een website is bijzonder belangrijk als het gaat om WordPress SEO. In 2010 gaf Google al aan, dat website snelheid een SEO ranking factor was. 74% van de mensen geeft namelijk aan weg te klikken als ze langer dan 5 seconden moeten wachten. Let bij het uitkiezen van een WordPress thema op de snelheid en gebruik een goede hosting partij.

 12. Let op het aantal woorden

  ‘Content is nog steeds King’. Google is er gek op! Grote stukken content presteren in de regel beter, dan de kortere stukken content. In de langere stukken content kan u ook nog eens gemakkelijker uw longtail zoekwoorden kwijt.

 13. Optimaliseer uw afbeeldingen

  Grote afbeeldingsbestanden zijn een van de meest voorkomende redenen waarom webpagina’s langzaam laden. Gelukkig kunnen tal van WordPress-plug-ins u helpen uw afbeeldingen op verschillende manieren te optimaliseren. De Smush-plug-in omvat bijvoorbeeld alle basisprincipes van beeldoptimalisatie. 

 14. Schrijf een beschrijvende Alt tekst voor afbeeldingen

  Het toevoegen van beschrijvende alt tekst aan uw afbeeldingen is een belangrijke praktijk bij SEO voor WordPress of een vergelijkbaar platform. Google gebruikt alt-tekst om het onderwerp van de afbeelding te begrijpen. Bovendien is alt-tekst een cruciaal element voor de gebruikerservaring. Schermlezers lezen alt-tekst voor aan gebruikers met een visuele beperking.

 15. Update uw content regelmatig

  U moet uw content regelmatig bijwerken om ervoor te zorgen, dat deze actueel en relevant blijft. En wanneer u uw content bijwerkt, wilt u ook de datum ervan wijzigen, zodat gebruikers en zoekmachines kunnen zien, dat uw content is bijgewerkt. Een goede manier om dit te doen is door de datum weer te geven waarop een stukje content voor het laatst is bijgewerkt. Een handige WordPress-plug-in helpt u bij het toevoegen van de datum ‘Laatst bijgewerkt’. 
  Het heet WP Last Modified Info . 


SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een SEO specialist in Den Haag en eigenaar van Connect your World, een online marketing bureau in Den Haag. Hij voert SEO projecten uit door heel Nederland. Hij is bijvoorbeeld werkzaam als:

WordPress SEO Blogs om je WordPress website te verbeteren

Veel gestelde vragen

Waarom WordPress?

In januari 2023 gebruikte trouwens 43,1% van alle wereldwijde websites WordPress (W3Techs). Volgens techjury.net draaien er tegenwoordig 455 miljoen websites op WordPress. WordPress is vrij gebruikersvriendelijk. U hoeft niet heel veel van programmeren af te weten om een goede website te bouwen. Daarnaast is er een grote gebruikers community, die veel tips en ‘best practices’ delen.

Waarom de plugins van Yoast?

Voorkeuren zijn logischerwijs zeer persoonlijk. Ik ben fan van de SEO plugins van Yoast, omdat ze in mijn beleving gebruikersvriendelijk zijn. Daarnaast zijn de meeste plugins redelijk geprijsd en bieden ze voor veel SEO problemen een oplossing.

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.