• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO Content Strategie – het 6 C model

SEO Content Strategie – het 6 C model

Content strategie, Content marketing strategie

Geschatte leestijd: 5 minuten

Content Strategie noodzakelijk voor een hogere SEO ranking

Een goede SEO Content Strategie opzetten, is in de eerste plaats hard werken. Er is namelijk zoveel content, dat het tegenwoordig lastig is om uw te onderscheiden. ‘Engaging SEO Content‘ is daarom zeer belangrijk voor uw website. Op deze manier blijven de mensen namelijk langer op uw website en is de kans groter, dat u ze binnenhaalt als klant. Een grotere ‘dwell time’ ook wel ‘time on site’ genoemd heeft bijvoorbeeld ook een gunstige invloed op uw SEO rankings in zoekmachines zoals Google.

Het DNA van de organisatie leren kennen

Van essentieel belang is het om de organisatie of het bedrijf in te gaan en te gaan praten met de directie, de medewerkers en de klant. Alleen op deze wijze doorgrondt u namelijk het DNA van de organisatie of het bedrijf. De directie, medewerkers en klanten denken vaak verschillend over een bedrijf of organisatie. De verschillen hierin kunnen waardevolle inzichten opleveren voor uw Content marketing strategie.

Content Strategie 3C en 6C model

Om een Content marketing strategie beter op te zetten en vorm te geven, zijn er diverse modellen beschikbaar. Zelf ben ik bijvoorbeeld zeer gecharmeerd van het 3 C en 6 C model als SEO Content Strategie model.

Het 3 C model

De 3 C’s zorgen voor een constante focus op content marketing.

  • Consistent

Zorg voor een consistent verhaal met een rode draad. Verbind de verhalen, de kanalen en de losse verhalen. Doe dit aan de hand van de analyse, die u heeft gemaakt van de organisatie of van het bedrijf. Het is een feit, dat klanten steeds meer de conversatie willen aangaan met organisaties en daarom moet alles kloppen.

  • Context

Maak, publiceer en deel de content in de juiste context op het juiste kanaal op het juiste moment.

  • Conversatie gericht

Zorgt de waardevolle content ervoor, dat er iets gebeurt bij de lezer? Dit kan de aanschaf van een product zijn, maar ook het inschrijven van een nieuwsbrief of het inwinnen van informatie. Conversatie kan ook offline, maar zeker online via een like of een boodschap delen of een retweet.

6 C model basis voor Content Strategie

Wat is het 6 C model?

Met het 6 C model vergroot u het rendement van uw content in 6 stappen. De zes C’s staan voor Content creatie, Channels, Cross Media, Curatie, Community & Comfort. Met als doel een consistente beleving ongeacht het distributiekanaal met engaging content.

De eerste C staat voor ‘Content creatie’. Dat kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld video’s, blogs, infographics of een ‘cornerstone content’ artikel.

De tweede C staat voor ‘Channels’. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel kanalen waarop u uw boodschap kan verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan: websites, blogs, krant, Facebook, LinkedIn (social media marketing) en nog veel meer. Op welk kanaal is uw doelgroep vertegenwoordigd? Wees wijs en maak een keuze op welke kanalen u inzet.

De derde C staat voor ‘Cross media’ en borduurt voort op de tweede C. Het gaat namelijk om de combinatie van kanalen en hoe u die kanalen slim inzet.

De vierde C staat voor ‘Curatie’. Dit gaat over het verwerken van basis content in een eindproduct. Daardoor kunt u iets toevoegen aan bestaande content met meerwaarde.

De vijfde C staat voor ‘Comunity’. Het viraal delen van content in een betrokken omgeving. Denk bijvoorbeeld hierbij aan de groepen op LinkedIn.

De zesde C staat voor ‘comfort’ en gaat bijvoorbeeld over het gebruik van de content op het kanaal naar keuze. Content moet altijd en overal beschikbaar zijn via mobiele apparaten.

SEO Content strategie – de 3 B’s

Na het goed invullen van dit model stappen we van de C’s over naar de B’s.  Er moet uiteindelijk een resultaat komen, die zorgt voor:

  • Buzz
  • Bereik
  • Bekendheid

Met als doel om bezoekers te binden en te boeien. Dit doen we door continu te sturen op het ‘wow effect’ en de conversies van gestelde doelen.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

Content Marketeer Den Haag

De auteur is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketing expert uit Den Haag. Herman is eigenaar en content marketeer van SEO bureau Connect your World: de SEO en Content Marketing specialist gevestigd in Den Haag.

Online marketeer inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u een content marketeer en SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Kom meer te weten over de auteur Herman Geertsema. Wilt u meer weten over het opzetten en uitrollen van een Content strategie? Of wilt u een Content marketeer inhuren? Klik op onderstaande button.

Content Marketing checklist

Goede actuele content is belangrijk voor een website. Gebruik daarom deze Content Marketing checklist voor een verdere verbetering van uw website.

SEO tools

Neem eens een kijkje op onze lijst met veelal gratis SEO tools.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.