• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Tekstschrijver Den Haag adviezen voor 2024

Tekstschrijver Den Haag adviezen voor 2024

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

tekstschrijver Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag

SEO Tekstschrijver Den Haag

Heeft u in de regio Den Haag of in de Randstad een goede SEO tekstschrijver nodig? Neem dan contact op met Online marketing bureau Connect your World. Een website kunt u namelijk beschouwen als een online visitekaartje. Om die reden is het belangrijk, dat u website er perfect uit ziet, zodat u uiteindelijk meer producten en of diensten gaat verkopen. Bij het schrijven van goede SEO webteksten zit de tekstschrijver vaak in de spagaat. In eerste instantie moeten webteksten geschreven worden voor een publiek, een mogelijke doelgroep. Het is echter ook belangrijk, dat uw website of webpagina goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google en Bing. Als dat het geval is, heeft u helaas goede webteksten, die niemand leest. In deze blog gaan we daarom in op de vraag ‘Wat een goede SEO tekstschrijver voor u kan betekenen’. Ook geven wij een plan van aanpak om goede webteksten te schrijven.

Geschatte leestijd: 10 minuten

Aan de slag met een SEO tekstschrijver

Als tekstschrijver is het belangrijk om op een gestructureerde wijze aan de slag te gaan. De volgende 4 stappen geven u houvast bij het schrijven en publiceren van uw SEO webteksten:

1. Zoekwoordenonderzoek door SEO tekstschrijver Den Haag

Op welke SEO zoekwoorden willen we, dat mensen onze webteksten gaan vinden? Hoe stellen we die vast?

2. Webteksten schrijven

De tekst moet op dusdanige wijze geschreven worden, dat de teksten zo goed mogelijk gevonden worden op de bij het zoekwoordonderzoek bepaalde Google zoekwoorden. Waar moeten we precies op letten? Hoe kan Google de kwaliteit van de webtekst beoordelen?

3. Webteksten promotie

Een op het internet gepubliceerde webtekst gaat pas voor u werken als er links naar toe geplaatst worden, zowel vanuit andere websites, als vanuit de eigen website. Wat is bijvoorbeeld een backlink vanuit Sociale Media waard?

4. Prestaties meten door een tekstschrijver Den Haag

Een SEO tekstschrijver is altijd benieuwd naar wat een webtekst oplevert. Hoeveel wordt de webtekst gezien, gelezen en of gedeeld? Valt daar iets van te leren, zodat de volgende webtekst weer een stukje beter wordt dan de laatste tekst.

E.E.A.T

Waar moet u als SEO tekstschrijver beginnen? Er zijn namelijk miljarden websites, blogs of webteksten. U wilt zich immers wel onderscheiden van de rest en met unieke content uw concurrentie verslaan. Daarnaast zet Google zich de laatste jaren in om haar klanten bij elke zoekvraag waardevolle content aan te bieden. Ze hebben bijvoorbeeld hun algoritme verrijkt met E. E. A. T., wat staat voor ervaring, expertise, autoriteit en vertrouwen. Een belangrijk onderdeel van SEO tekstschrijven, is dat we Google duidelijk moeten maken, dat we weten, waarover we praten. We zijn misschien zelfs wel een autoriteit in onze branche of in onze expertise.

SEO tips voor E.E.A.T.

 • Expertise kan blijken uit publicaties van de tekstschrijver binnen gerenommeerde kanalen, aanbevelingen van andere experts of uit geschreven boeken
 • Geef een korte biografie over uzelf op de pagina waaruit u expertise blijkt
 • Autoriteit baseert Google op de backlinks naar uw website en de vermeldingen van uw naam, bedrijf of merk
 • SEO recensies + reacties en een duidelijk genoemde fysieke locatie zijn van belang om goed te scoren op betrouwbaarheid. Voor een webshop is betrouwbaarheid super belangrijk. Vermeld daarom goed, hoe de klanten kunnen annuleren of retour zenden
zoekwoordenonderzoek, zoekwoord onderzoek, SEO tekstschrijver Den Haag

Zoekwoordenonderzoek

Wat is een zoekwoordenonderzoek?

Het doel van een zoekwoordonderzoek is het vaststellen van de SEO zoekwoorden waar we de tekst straks op gaan optimaliseren. Door deze Google zoekwoorden in de webtekst te verwerken, wordt deze tekst straks goed vindbaar in Google.

Nieuwe zoekwoorden bepalen

Zoekwoorden dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Ze zijn merkonafhankelijk
 • Voldoende zoekvolume
 • Realistisch
 • Relevantie

Vanwege de vaak moordende concurrentie is realisme vaak een noodzakelijke stap. Bij verzekeringen zal het moeilijk worden om boven Aegon of Nationale Nederlanden te komen. Bij sportscholen zal het lastig zijn om boven de grote ketens zoals bijvoorbeeld Basic Fit te komen. Als tekstschrijver kijk ik daarom vaak naar longtail zoekwoorden. Om als SEO tekstschrijver de perfecte zoekwoorden te vinden, kunt u gratis gebruik maken van de Google Zoekwoordenplanner.

Blogs schrijven en SEO webteksten laten schrijven

Voor een SEO tekstschrijver is het als eerste van belang, dat Google gaat begrijpen waar de geschreven tekst over gaat. Dat betekent dat we de Google zoekwoorden, waarop we de webtekst goed willen laten scoren in Google op de juiste plekken in de tekst moeten plaatsen. Natuurlijk doet u dat met beleid. Over optimalisatie ligt namelijk altijd op de loer. Ten tweede moet Google de indruk krijgen, dat bezoekers tevreden zijn over de webtekst. Wat is bijvoorbeeld de time on site en het bounce rate percentage. Ten derde zijn backlinkjes van belang voor een goed scorende webtekst.

Tips voor het schrijven van webteksten en blogs

 • De woorden uit de zoekopdracht moeten ergens in de webtekst aanwezig zijn
 • De zoekwoord dichtheid moet niet te hoog zijn
 • Hoe prominenter de woorden uit de zoekopdracht aanwezig zijn in de tekst of in de blog, hoe belangrijker de webtekst of blog voor de zoekopdracht. (Dit heeft met een mooi woord ook wel zoekwoordprominentie
 • Zoekwoord prominentie is van belang voor de relevantie. Als de zoekwoorden in de zoekopdracht in de webtekst in elkaars nabijheid verkeren, dan is dat beter dan gevallen waarin dat niet zo is.
 • Gebruik voor de leesbaarheid van de webtekst of van de blog synoniemen
 • Doe geen moeite om enkelvoud, meervoud en allerlei variaties te gebruiken. Google kan dit prima zelf onderscheiden.
 • Zet belangrijke zoekwoorden uit het zoekwoordonderzoek zo hoog mogelijk in de webtekst of blog.
 • Denk goed na over de kop van de pagina, de meta titel en de URL
 • Spelfouten of rare zinsconstructies zijn niet goed voor het vertrouwen van de zoeker
 • Verrijk uw SEO webteksten met een afbeelding die zoveel mogelijk betrekking heeft op het zoekwoord waarop de desbetreffende pagina of website geoptimaliseerd is. Vul altijd de alt tekst in bij een afbeelding. Zorg voor website afbeeldingen met een hoge kwaliteit en een lage mogelijke bestandsgrootte.
 • Gebruik voor onderwerpen die gevoelig zijn voor actualiteit het jaartal

Teksten overnemen van een andere website of webpagina ook wel Duplicated Content genoemd is niet strafbaar, maar het is onmogelijk om hiermee de bovenste plekken in Google te bereiken

SEO search intent

seo search intent, tekstschrijver Den Haag

Hoe kunnen wij als tekstschrijvers de zoeker zo goed mogelijk verder helpen bij zijn of haar zoekvraag? Door content te produceren die goed mogelijk aansluit bij de zoekvraag. Nauwkeuriger is, content produceren die zo goed mogelijk aansluit bij de intentie van de zoekvraag. Wij zelf proberen de zoekers op ‘tekstschrijver Den Haag’ met onze kennis over het schrijven van webteksten te overtuigen, dat als ze een tekstschrijver in Den Haag of in de Randstad nodig hebben, ze bij Connect your World moeten zijn. Als de zoekintentie duidelijk is, dan heeft dat twee gevolgen voor de tekst.

 • Het is afhankelijk van de moeilijkheid van de zoekvraag of een webtekst of blog lang of kort moet zijn
 • In de regel hebben teksten die geoptimaliseerd worden voor ‘short tail zoekwoorden’ minder vakjargon dan teksten geoptimaliseerd op basis van ‘longtail keywords’.

Webtekst promotie

Als SEO tekstschrijver heeft u de tekst geschreven en bent u klaar voor promotie. U kunt misschien prachtig schrijven, maar een goede webtekst schrijven is geheel nutteloos als deze tekst niet goed gevonden wordt in Google. Het meest voor de hand liggende is, dat als een webtekst of blog veel gelezen wordt, de kans velen maler groter wordt/is op een positie bovenaan Google. De volgende drie mogelijkheden kunnen uw webtekst onder de aandacht brengen van uw mogelijke doelgroep:

 • Linkbuilding

Elke website en eigenlijk elke webpagina heeft links nodig. Zowel backlinks als interne links zijn belangrijk om het belang van een specifieke webtekst te vergroten en het lezerspubliek te vergroten. Heeft u net een heel belangrijk stuk geschreven, link dan van andere pagina’s op uw website naar deze pagina. Hiermee benadrukt u, dat deze webtekst een belangrijk onderdeel is van uw website. External linking van kwalitatief hoogstaande websites naar uw webtekst zorgt daarnaast voor extra link juice’ richting uw webtekst.’De belangrijkste webpagina’s zijn vaak voorzien van SEO backlinks. Bij berichten is dat vaak een stuk minder. Een unieke mogelijkheid om de concurrentie achter u te laten. Schakel Linkbuilding Bureau Connect your World uit Den Haag in om u te helpen met SEO Linkbuilding.

 • SEO en Sociale Media

Staat u nog niet bovenaan bij Google op de voor u relevante SEO zoekwoorden, dan is de inzet van social media marketing een mogelijkheid. Met sociale media kunt u namelijk extra verkeer naar uw website leiden. De ‘time on site’ wordt hierdoor hoger en u heeft de kans uw doelgroep te verleiden tot andere acties op uw website. De sociale media platformen met de meeste potentie voor lead generatie zijn voor 2024:

 • YouTube
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Facebook

Meten, analyseren, verbeteren en weer meten

Het schrijven van webteksten is een kunst op zich. Daarnaast is het hard werken voor een SEO tekstschrijver. Net zoals vele beroepen moet u als tekstschrijver met SEO kilometers maken om beter te worden. Daarnaast weet geen enkele SEO tekstschrijver van te voren of een webtekst wordt opgepakt door de doelgroep. Als SEO tekstschrijver kunt u echter de kans zo groot mogelijk maken door nuttige blog posts te schrijven, die antwoord geven op de vragen van uw mogelijke klanten. Maar spannend blijft het voor elke SEO tekstschrijver.

Tekstschrijver Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag, Den Haag

Google Search Console

Met behulp van Google Search Console kunt u de prestaties van uw tekst of blog volgen door de loop der tijd. Als het aantal lezers op een gegeven moment afneemt, kunt u als volgende stap uw verouderde content een update geven.

SEO en Content Marketing Blogs

SEO Tekstschrijver Den Haag

Herman Geertsema is een SEO consultant en copywriter uit Den Haag. Daarbij is hij ook de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Herman is een ervaren freelance SEO specialist en content marketeer.

SEO tekstschrijver inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u ook een SEO tekstschrijver en SEO consultant inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over het schrijven van SEO webteksten? Of wilt u ons inhuren als SEO tekstschrijver? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.