• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

De Sitemap XML als Tom Tom

De Sitemap XML als Tom Tom

XML Sitemap, SEO Den Haag, Google Search Console

Sitemap XML – Inleiding

In deze blog post gaan we het hebben over de XML sitemap. Eerst leggen we uit wat de XML sitemap precies is. We gaan in op de verschillen tussen de XML sitemap van Yoast en van WordPress. Tot slot laten we zien waar je XML sitemap van jouw eigen website kunt bekijken.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat is een XML sitemap?

Een XML sitemap ziet er uit als een lijst met alle belangrijke pagina’s van jouw website. Op deze manier weet Google precies hoeveel en welke pagina’s er gecrawld moeten worden.

Waarom is een sitemap XML belangrijk?

Een vraag die misschien opkomt is waarom Google een XML sitemap nodig heeft, als Google ook gewoon de links op jouw website kan volgen. Aan de ene kant is het een soort van back-up plan. Is je interne link structuur om wat voor reden dan ook een rommeltje? Dan heb je altijd een overzichtelijke routekaart als Tom Tom. Aan de andere kant zorgen ze ervoor, dat zoekmachines sneller nieuwe content op je website kunnen vinden. Met een kaart vind je nu eenmaal sneller de weg dan zonder kaart.

XML sitemaps in Yoast SEO

Omdat ze belangrijk zijn voor je website, maakt de Yoast SEO plugin die automatisch voor je aan. Een voordeel van deze sitemap is, dat er gebruik gemaakt van sub categorieën. Dit zijn bijvoorbeeld categorieën zoals berichten, pagina’s, categorieën en auteurs. De structuur is op die manier direct duidelijk. Ook is er een categorie afbeeldingen beschikbaar. Zo kunnen de crawlers deze ook direct meenemen tijdens het crawlen. Achter elke URL staat bovendien een datum. Dankzij deze datum weet de zoekmachine precies welke pagina’s zijn toegevoegd of aangepast sinds zijn vorige bezoek. Zijn er pagina’s niet veranderd? Dan worden deze pagina’s ook niet meegenomen tijdens het crawlen.

SEO Yoast – XML sitemap

Als Yoast SEO een XML sitemap voor je aanmaakt, wordt deze direct op een handige plek gezet. Als je wilt , dat de zoekmachine die van jouw website nog sneller vindt, kun je hem toevoegen aan Google Search Console of Bing Webmaster Tools.

XML Sitemaps van Yoast SEO bekijken of uitschakelen

Ben je benieuwd hoe jouw sitemap eruit ziet? Je kunt hem bekijken via een link in het tabblad functies van de Algemene instellingen van Yoast SEO.

XML Sitemap, SEO Den Haag, Google Search Console

XML Sitemap van WordPress

Als je WordPress 5.5 of hoger gebruikt, dan maakt WordPress automatisch een XML sitemap voor je aan. Die van Yoast wordt echter als veel krachtiger gezien en heeft daarom de voorkeur. De sitemap van Yoast is flexibeler in gebruik. Je kan heel gemakkelijk bepalen, wat er wel en wat niet in de sitemap komt.

SEO blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO expert en content marketeer.

SEO specialist inhuren

U kunt bij Connect your World een SEO specialist, content marketeer en Google Ads specialist inhuren in de volgende regio’s: Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Zoetermeer, Westland, Delft, Rijswijk en Breda.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.