• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Hoe kom je bovenaan in Google?

Hoe kom je bovenaan in Google, SEO Den Haag

Hoe kom je bovenaan in Google?

Last Updated on 5 juni 2024 by connectyourworld

Hoe kom je bovenaan in Google, SEO Den Haag

Bovenaan in Google

Hoe kom je bovenaan in Google is een makkelijke vraag met een moeilijk antwoord. Het hangt namelijk af van een hoop factoren. De volgende factoren zijn hierbij van belang:

 • Grootte van je bedrijf (multinational, MKB, start-up)
 • Branche
 • Vestigingsplaats
 • Concurrentie
 • Technische staat van je website
 • Leeftijd van jouw website
 • SEO starter of al de nodige meters in de benen

Geschatte leestijd: 9 minuten

SEO optimalisatie is nu ongeveer 20 jaar oud en langzamerhand volwassen geworden. De nieuwe ontwikkelingen en features volgen elkaar echter nog steeds op. Veel bedrijven hebben de SEO van hun bedrijf redelijk tot goed op orde. Maar hoe maak je dan het verschil met jouw concurrenten? Als het even kan wil je online toch boven je concurrenten staan? SEO is simpel gezegd niets anders, dan boven jouw concurrenten staan in zoekmachines zoals Google en Bing.

Hoe kom je bovenaan in Google, Conversies, Conversie optimalisatie

Conversie optimalisatie

Heb je door jouw SEO inspanningen je website eenmaal bovenaan in Google, dan ben je er helaas nog niet. Je wilt namelijk, dat de bezoekers van jouw website jouw product of dienstverlening gaat aanschaffen. Investeren in SEO moet ergens toe leiden. Een positie bovenaan bij Google is leuk voor de marketeers van het bedrijf. De directeur of RVB wil echter resultaten zien. Uiteindelijk draait het om meer omzet en een hogere winst. Conversie optimalisatie is daarom misschien wel de factor waar je het meeste aandacht aan moet besteden.

Webdesign en navigatie

Dat kan een SEO specialist doen door de website snelheid te analyseren en waar mogelijk te verbeteren. De SEO expert kan verder ook energie stoppen in het simpel maken van de website. Daar bedoelen wij mee, dat een SEO specialist het design en de navigatie van een website verder onder handen kan nemen. Een prettige gebruikerservaring wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor Google. Positieve ervaringen zorgen ervoor, dat een gebruiker langer blijft hangen op een website. De kans op een verkoop wordt daardoor groter en dat is weer goed voor de zoekmachinemarketing.

Op welke zoekwoorden rankt jouw website?

Op welk zoekwoord zou ik liever ranken?

 • ‘SEO’ met een zoekvolume van 14800 en een moeilijkheidsgraad van 78
 • ‘What is SEO’ met een zoekvolume van 390 en een moeilijkheidsgraad van 78
 • ‘SEO online marketing’ met een zoekvolume van 170 en een moeilijkheidsgraad van 43
 • ‘Hoe hoog sta ik in Google’ met een zoekvolume van 110 en een moeilijkheidsgraad van 12

Hoe kom je bovenaan in Google?

Het liefst sta je met alle SEO zoekwoorden op de 1e pagina van Google. Is dit echter realistisch? Vaak is dat niet het geval! Zoals je ziet, betekent een hoog zoekvolume, dat de moeilijkheidsgraad zeer hoog is. Op welke SEO zoekwoorden kan je daarom het beste ranken? Stel het lukt je om rond de 10e positie in Google te komen op een zoekwoord met een hoog zoekvolume. Dat is natuurlijk heel mooi. Alleen je moet wel weten, dat je onderaan pagina 1 een click through rate percentage hebt van 1 a 2 procent. Daarnaast gaan er van de 100 mensen nog maar 7 mensen naar de 2e pagina van Google. En dan hebben die nog geen eens op jouw website geklikt.

Ranken op een zoekwoord met een wat lager zoekvolume en een wat lagere moeilijkheidsgraad is meestal makkelijker en ook slimmer dan ranken op een zoekwoord met een hoog zoekvolume en een hoge moeilijkheidsgraad.

SEO strategie – hoe kom je bovenaan in Google?

In deze bijdrage wil ik SEO wat anders benaderen dan normaal gesproken. Misschien verwacht je de nodige SEO Tips. Deze SEO tips zijn in deze blog post iets minder belangrijk. Het gaat om een andere denkwijze. Wat is de slimste SEO strategie voor jouw bedrijf? Wat zijn de beste opties, die kant en klaar voor jou op een presenteerblaadje liggen?

Stappen voor een andere SEO strategie

 1. Doe een concurrentie onderzoek maar dan net even anders

  Natuurlijk is het goed om te onderzoeken wat de concurrentie aan zoekmachinemarketing doet. Dit betekent niet, dat u alles van uw concurrenten moet overnemen! Teveel zie ik nog, dat er halve webteksten van de website van de concurrent worden geplukt. Duplicated SEO content is kortom een ‘no go voor Google. Schrijf daarom unieke content. Ga daarbij niet alleen uit van een zoekwoord. Door te bepalen welke problemen je mogelijke doelgroep ervaart en te achterhalen op welke vragen zij een antwoord zoeken, krijg je zeer waarschijnlijk voldoende input om engaging content te schrijven.

 2. Ga niet compleet voor dezelfde algemene zoekwoorden als de concurrent

  Als makelaar is het natuurlijk cool om goed te scoren op het zoekwoord makelaar, verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. Iedere makelaar zou dat natuurlijk graag willen. De concurrentie op enkelvoudige zoekwoorden is echter zeer groot. Afhankelijk van het type bedrijf en de branche kunt u beter focussen op de long tail zoekwoorden.

 3. Kijk verder naar andere mogelijkheden dan de gangbare zoekwoorden tools

  Bijna iedereen doet zoekwoordenonderzoek met gebruikelijke zoekwoorden SEO tools zoals zoekwoordenplanner, Ahrefs, SemRush of Moz. Het is dus logisch, dat veel mensen de zelfde zoekwoorden voor zich krijgen. Weet u, dat elke dag 70 procent van de zoekopdrachten nieuw zijn? Dat zijn de zoekwoorden die nog niet in de zoekwoorden tools verwerkt zijn. Mocht u de tijd en het budget hebben, dan zou u zoekwoorden kunnen uittesten. Neemt u rode wijn als zoekwoord of gaat u voor ‘biologische rode wijn aanschaffen’ als trefwoord. Dit laatste zoekwoord heeft een laag zoekvolume, maar als je in Google komen er wel meer dan 100.000 resultaten naar voren.

 4. Impact van het gebruiken van een zoekwoord op de SERP

  Veel SEO specialisten doen een zoekwoordenonderzoek en proberen vervolgens het algoritme van Google te beïnvloeden. Maar weinig SEO experts kijken echter hoe het gebruik van een bepaald zoekwoord impact heeft op de SERP, de pagina met zoekresultaten. Tik maar eens autoverzekering in. De pagina start met vier advertenties voor dat de nummer 1 positie in beeld komt. Na de nummer 2 positie komt de Google tool ‘mensen vragen ook’ Na de 4e positie komt het Google Local Pack in beeld voor dat we verder gaan met nummer 5. Onderaan staan er nog eens drie advertenties. Met het zoekwoord autoverzekering is de zichtbaarheid van de organische zoekresultaten niet super goed. Moet je daar je energie aan besteden? Dat is voor elk bedrijf anders.

 5. Gebruik persona´s in je contentstrategie

  In deze andere aanpak voor SEO optimalisatie, staan niet de zoekwoorden centraal, maar de klant en jouw assortiment. Een persona is met name geschikt voor B2B en B2C of webshops met artikelen, die meer toelichting nodig hebben. Breng vervolgens de ´customer journey´ in beeld en u heeft zo voldoende nieuwe invalshoeken.

 6. Customer journey

  De meeste klanten maken een heel proces door, voordat ze uiteindelijk beslissen om een product aan te schaffen. Het begint vaak met een idee. Vervolgens verzamelt hij of zij informatie. Ook worden er recensies gelezen van eerdere klanten. Uiteindelijk wordt de koop gesloten. Voor elk van deze ´touch points´ kan je SEO content schrijven, dat antwoord geeft op de mogelijke vragen van je potentiële klanten.

 7. De waarde van leadgeneratie bij SEO

  Als je dan toch al vele diverse stukken content hebt gemaakt of geschreven, maak er dan ook goed gebruik van. Maak content voor elke fase in de customer journey (See, Do, Think, Care). Je hebt de kans om potentiële klanten te begeleiden naar de uiteindelijke verkoop. Van oriëntatie naar uiteindelijke besluitvorming.

 8. Stel jouw producten centraal in jouw content strategie

  Zeker bij duurdere producten of diensten, waarbij de potentiële klant niet in een nacht over het ijs gaat, is er een grote ´informatie honger´. Product informatie, consumententesten, ervaringsverhalen, product vergelijkingen, voordelen, onderscheidend vermogen met concurrerende producten, Google recensies en nog veel meer kan input geven aan je contentmarketingstrategie.

 9. Suggesties van Google

  Kijk maar eens goed op de SERP. Google zelf geeft je al heel veel suggesties om de zoekmachine optimaal te gebruiken. Hierbij een overzicht:

  1. Mensen zoeken ook naar
  2. Mensen vragen ook
  3. Keyword ideas
  4. Related keywords
  5. Trending keywords
  6. Longtail keywords
  7. Gerelateerde zoekopdrachten

 10. Verschillende pagina’s en zoekintentie

  Google is een machine die steeds slimmer wordt. Het doel van Google is om alle zoekopdrachten in hun zoekmachine van het beste antwoord te voorzien. Het zoeken op ‘SEO specialist Den Haag’ of op ‘Hoe komt mijn website bovenaan in Google’ vereisen een geheel ander zoekresultaat. Verschillende pagina’s hebben vaak dus een geheel verschillende zoekintentie. Je hebt de homepage, informatieve pagina’s, landingspagina’s en de betaalpagina. Uit SEO oogpunt mag een informatieve pagina best groot zijn. Terwijl een landingspagina een stuk strakker en cleaner mag zijn. Je wilt namelijk het aantal conversies verder verhogen.

 11. Nieuwe SEO technieken snel invoeren

  Het Google algoritme voor de zoekmachine verandert elk jaar wel een paar keer. Om SEO zoekmachineoptimalisatie goed uit te voeren, moet je goed op de hoogte zijn van de SEO ontwikkelingen. Vanwege de scherpe concurrentie is het slim om direct in te springen op deze nieuwe ontwikkelingen om een concurrentie voordeel te behalen. Er zijn bijvoorbeeld nog genoeg websites zonder Google Bedrijfsprofiel account. Ook zijn er nog veel websites, die geen gebruik maken van structured data. De websites die dat wel doen, scoren in de regel beter.

Hoe kom je bovenaan in Google?Conclusie

Bovenaan in Google komen, is nog steeds mogelijk, is het antwoord op de vraag: ‘Hoe kom je bovenaan in Google‘. Het vergt wel enig denkwerk, want de concurrentie is groot en sterk. In deze blog post hebben wij je aangespoord om het net even anders te doen dan gebruikelijk. We maken het onszelf namelijk onnodig moeilijk door allemaal voor de zelfde zoekwoorden te gaan. Durf daar eens van af te stappen; er is echt nog een wereld te winnen om hoger te ranken in de organische zoekresultaten.

Andere blogs

SEO Tekstschrijver Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een Online marketing bureau in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO freelancer en tekstschrijver uit Den Haag. Heeft u meer vragen over ‘Hoe kom je bovenaan in Google‘ of wilt u uw SEO uitbesteden? Neem dan contact op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.