• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO tools overzicht [2024]

SEO tools overzicht [2024]

Last Updated on 22 juni 2024 by connectyourworld

SEO tools, SEO scan

Hoger in Google: gebruik deze gratis SEO tools

Een overzicht van de beste gratis SEO tools vindt u in deze blog op deze website. SEO optimalisatie is een arbeidsintensief proces. U heeft er echter niet altijd dure SEO abonnementen voor nodig zoals Moz of Sem Rush. Met dit overzicht van beste gratis SEO tools lukt het u al vrij gemakkelijk om de nodige informatie over uw website te vergaren. Als u als start-up de kosten laag wilt houden, dan is dit de ideale lijst voor u om kennis te maken met free SEO tools. Neem als beginnend ondernemer ook eens een kijkje in onze FAQ.

Wat zijn SEO Tools?

SEO tools zijn softwaretoepassingen, die helpen bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website door middel van zoekmachineoptimalisatie. Ze bieden functies zoals zoekwoordenonderzoek, website-analyse, rank tracking, linkbuilding, content-optimalisatie en competitieve analyse. Deze tools zijn essentieel voor website-eigenaren en marketeers om hun website hoger te laten ranken in zoekmachines zoals Google. Populaire SEO tools zijn onder meer SEMrush, Moz, Ahrefs en Google Search Console. Ze helpen gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties van hun website en om gerichte acties te ondernemen om hun SEO strategie te verbeteren. De keuze voor een specifieke tool hangt af van de individuele behoeften en het budget van de gebruiker.

Geschatte leestijd: 42 minuten

 1. Google tools
 2. Zoekwoordenonderzoek
 3. Broken Links
 4. SEO Optimalisatie
 5. Mobiel
 6. Website crawler
 7. Linkbuilding
 8. Lokale SEO
 9. SEO Research
 10. Gratis backlink checkers
 11. Yoast Duplicated Post
 12. Readability Tools
 13. Content
 14. AI tools

1. Google tools

free seo tools, SEO tools, gratis SEO tools

1.1 Google Bedrijfsprofiel

Met een Google Bedrijfsprofiel account krijgt u meer dan een bedrijfsvermelding. Via een kosteloos bedrijfsprofiel kunt u eenvoudig in contact komen met klanten op Google zoeken en Google Maps. Google Bedrijfsprofiel is een belangrijk gratis SEO tool voor lokale SEO. Meer dan de helft van alle zoekopdrachten in Google bestaat tegenwoordig uit een zoekwoord + een locatie gebonden zoekterm zoals dorp, stad, regio of zelfs land. Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten:

 • Uw bedrijfsprofiel staat op Google, zonder, dat u de website moet aanklikken. Zo kan met name de mobiele gebruiker van uw website heel gemakkelijk uw contact- en adresgegevens inzien. Zorg daarom, dat deze correct en consistent vermeld worden. Het is ook heel makkelijk om de URL van uw bedrijfsprofiel te delen via het kopiëren van uw URL of deze URL te delen via Twitter en Facebook.
 • Door optimaal gebruik te maken van Google Bedrijfsprofiel kunt u in de Local Pack terecht komen. Dit betekent, dat u bovenaan in Google in een apart kader staat met drie websites relevant voor een desbetreffende locatie. En dit zorgt er weer voor een hoog Click Through Rate.
 • U heeft de mogelijkheden om berichten te posten met nieuwtjes en aanbiedingen van uw eigen bedrijf. Verwerk hierin altijd een link die verwijst naar de relevante pagina op uw website.
 • Google reviews zijn belangrijk. Google vindt het erg belangrijk, dat u als bedrijf communiceert met uw klanten. SEO Reviews incl. een bedankje zowel bij een goede als bij een slechte SEO review zijn goed voor uw SEO rankings.
 • Heeft u meerdere bedrijfsvestigingen? Dan kunt u deze vermelden in Google Bedrijfsprofiel.

1.2 Google Analytics GA4

Het mooie van Online Marketing is, dat zo goed als alles meetbaar is. Dit maakt het vrij gemakkelijk om bij SEO optimalisatie vast te stellen, wat de resultaten zijn van bepaalde SEO activiteiten. U kunt daarvoor vrij gebruik maken van een Google Analytics account. Let op! Google Analytics heeft zoveel informatie beschikbaar, dat u al snel het gevoel krijgt, wat is nu belangrijk en wat niet. Zeker in het begin zou ik het simpel houden en kijken naar de volgende zaken:

 • Bezoekers aantallen
 • Terugkerende bezoekers
 • Nieuwe bezoekers
 • Sessieduur en Bounce rate percentage
 • Hoe komt het verkeer op uw website binnen? Organisch, Referral, Direct en Social

1.3 Google Tag Manager

Google Tag Manager is een belangrijke Google tool for SEO. Met Google Tag Manager kunt u zelf gratis tags toevoegen en bijwerken voor conversie tracking, site analyse, re/marketing en meer. Google Tag Manager is gratis en eenvoudig, zodat u meer tijd en geld aan uw marketingcampagnes kunt besteden. U beheert uw tags en configureert uw mobiele apps zelf in een gebruiksvriendelijke web interface, zodat u of uw IT-afdeling niet langer code hoeft te schrijven of te herschrijven.

Google Search Console, SEO tools

1.4 Google Search Console

Google Search Console is één van de gratis SEO tools, die onmisbaar is voor de SEO optimalisatie van uw website. Search Console heeft onder andere volgende functionaliteiten:

 • Overzicht van de prestaties van uw website
 • U kunt een gecrawlde pagina bekijken
 • Het is mogelijk om indexering aan te vragen voor een nieuwe webpagina
 • U krijgt overzicht van wat er mis gaat op uw website
 • Overzicht van de Google sitemap en mogelijkheid om nieuwe sitemap toe te voegen.
 • U kunt het gebruiken om oude content te verwijderen
 • Een overzicht van alle externe backlinks en interne links

1.5 Google Search Console Insights

Google Search Console Insights is een gloednieuwe gratis SEO tool van Google. Het stelt u in staat om beter te begrijpen, hoe de content van uw website presteert in de zoekresultaten. Koppel u deze SEO tool aan uw Google Analytics account, dan heb je nog meer diepgaande inzichten, zoals siteoverzicht van de afgelopen 28 dagen (het aantal paginaweergaven en gemiddelde pagina weergave duur), informatie over uw nieuwe content, meest populaire content, hoe gebruikers uw site vinden en meer!

1.5.1 Better Regex in Search Console

Deze handige Chrome-extensie versterkt uw Google Search Console-ervaring. Als u geïnteresseerd bent in de kern van SEO Optimalisatie gegevens, kunt u met deze tool geavanceerdere zoekpatronen creëren om dieper in de zoekopdrachtgegevens van uw website te duiken

Google Trends is een SEO tool voorziet in statistieken en zoek trends over langere tijd. Hoe presteert uw bedrijfstak? Het geeft het belang aan van SEO zoekwoorden over een langere tijd. U kunt dus zien of een zoekwoord of keyword in belang toeneemt of afneemt.

1.7 Google’s Rich Results Test

De tool voor het testen van uitgebreide resultaten van Google controleert de Google structured data op uw pagina om te zien of deze in aanmerking komt voor rich snippets in de zoekresultaten.

1.8 Google Ads

Met Google Ads kunt u online reclame maken voor uw bedrijf of organisatie. Zorg daarom ervoor, dat u gevonden wordt wanneer potentiële klanten via Google Zoeken en Maps op zoek zijn naar bedrijven als dat van u. U betaalt alleen voor resultaten, zoals klikken op uw website of telefoontjes naar uw bedrijf. Bij zowel Google Ads als bij SEO optimalisatie draait het om relevante SEO zoekwoorden. Investeren in Google Ads kan daarom ook een positieve invloed hebben op uw SEO rankings.

1.9 Google Mobiel vriendelijkheidstest

Google vindt het extreem belangrijk, dat uw website mobiel vriendelijk is. Met deze SEO tool kunt u dat makkelijk zelf testen.

SEO tools, Google

1.10 Google Disavow tool

De Google Disavow-tool is een SEO tool, die deel uit maakt van Google Search Console. Omdat het echter een zeer geavanceerd hulpmiddel is, is het niet beschikbaar via de GSC-interface. De enige manier om toegang te krijgen tot de Google Disavow tool is door deze te googelen of via een directe link te openen. Met deze tool kunt u specifieke links met een lage waarde of spam, die naar uw site verwijzen, afwijzen. 

1.11 Google Reviews verwijderen

Google heeft eindelijk een gratis SEO tool ter beschikking gesteld om onterechte Google Reviews te rapporteren en en eventueel te verwijderen.

SEO tools, Google

1.12 Google Datastudio

Google Data Studio is een uitstekende tool voor gegevensvisualisatie, die gratis beschikbaar is. Met de tool kunt u interactieve dashboards maken en gepersonaliseerde en esthetische rapportages maken. De functies zijn niet alleen intuïtief en gebruiksvriendelijk, maar de Data Studio zorgt ook voor eenvoudig plannen en delen van rapporten. 

1.13 Google Site Kit voor WordPress

Dit is de officiële plug-in van Google voor WordPress voor het verstrekken van inzichten met betrekking tot het gebruikersperspectief en het gebruik van uw website. De Google Site Kit voor WordPress biedt actuele en gezaghebbende inzichten uit verschillende Google-producten (GSC, GA, PageSpeed ​​Insights en AdSense). Een leuk aspect van de tool is dat de inzichten direct toegankelijk zijn vanuit het WordPress-dashboard. 


2. SEO tools – Zoekwoordenonderzoek

Gratis SEO Tools, Google Keyword Planner

2.1 Google Keyword Planner

De Google Keyword Planner is tegenwoordig een onderdeel van Google Ads. Met behulp van de Google Keyword Planner krijgt u hulp bij het zoeken naar SEO zoekwoorden of woordgroepen, die betrekking hebben op uw producten of services. Google maakt gebruik van cookies om het verkeer naar uw website te analyseren. Zoekwoordenonderzoek is één van de belangrijkste stappen in SEO. Met de Google Keyword Planner kunt u dus gratis de voor uw website beste Google zoekwoorden of longtail keywords vinden. Ook kunt u met behulp van de Google Keyword Planner achterhalen, wat u bij Google Ads minimaal en maximaal moet betalen voor een advertentie bovenaan de pagina.

2.2 KWFinder

Als u een tool nodig hebt voor zoekwoordonderzoek met een sterkere SEO focus, dan is de betaalde SEO tool KWFinder misschien iets voor u. KWFinder is een gebruikersvriendelijke gratis SEO tool voor zoekwoordenonderzoek met relevante SEO zoekwoorden suggesties en goede data.

2.3 Moz Keyword Explorer

Een andere goede optie is de Moz Keyword Explorer. U krijgt bij deze SEO tool Google zoekwoorden suggesties en een SERP analyse. Ook wordt er een score toegekend, hoe moeilijk het is om met het betreffende zoekwoord te ranken.

2.4 Ubersuggest: Free SEO keyword tool

Neil Patel is een van marktleiders op het gebied van Online Marketing. Ubersuggest is één van de gratis SEO tools voor zoekwoordenonderzoek. U krijgt gratis ideeën voor relevante SEO zoekwoorden, maar de tool geeft u ook suggesties voor nieuwe content. Daarnaast kunt u ook kijken op welke Google zoekwoorden uw concurrenten ranken. Het enige wat u hoeft te doen, is te kijken wat werkt en daarmee aan de slag te gaan.

2.5 Answer the Public

Answer the Public haalt de vragen die mensen stellen (en een paar andere soorten vragen) uit de resultaten van Google voor automatisch aanvullen. Deze SEO tool is super handig voor het genereren van ideeën voor onderwerpen om nieuwe relevante content te maken.

SEO tools

2.6 Ahrefs Zoekwoorden generator

Ahrefs ‘Zoekwoordgenerator haalt de top 100 zoekwoordideeën voor elk seed-trefwoord of -zin uit onze database met meer dan tien miljard zoekwoorden in meer dan 170 landen . Het toont het geschatte maandelijkse zoekvolume  voor elke suggestie, plus scores voor zoekwoord moeilijkheidsgraad (KD) voor de eerste tien ideeën.

2.7 Keyword tool

Dit hulpprogramma voor SEO zoekwoorden is het beste alternatief voor Google Zoekwoordplanner en andere hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek. Hier zijn een paar redenen waarom: De gratis versie van het Hulpprogramma voor Google zoekwoorden genereert tot wel 750+ lange zoekwoordsuggesties voor elke zoekterm. In tegenstelling tot de Zoekwoordplanner of andere SEO tools, is dit hulpprogramma voor zoekwoorden uiterst betrouwbaar, aangezien het 99,99% van de tijd werkt
U kunt het Hulpprogramma voor SEO zoekwoorden absoluut gratis gebruiken, zelfs zonder een account aan te maken. Er is zelfs een Keyword tool for Youtube aan toegevoegd.

2.8 QuestionDB

QuestionDB is een tool, die gegevens van forums zoals Reddit haalt. De tool is vergelijkbaar met Answer The Public, maar hun verschillende gegevensbron betekent, dat de lijst met zoekwoordsuggesties mogelijk heel anders zal zijn. Het rapport Vragendatabase toont vragen en SEO zoekwoorden gerangschikt van meest tot minst populair. Gebruik deze suggesties om content te produceren, die mensen waarschijnlijk in Google typen als zoekopdrachten met vragen/informatie.

2.9 Zoekwoord surfer

Keyword Surfer is een Chrome-browserextensie gemaakt door Surfer SEO. Deze extensie toont schattingen van het organische zoekvolume rechtstreeks in de zoekresultaten van Google en is een alternatief voor Keywords Everywhere. Keyword Surfer heeft zoekgegevens voor meer dan 70 landen. Waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland. U kunt ook trefwoordideeën met betrekking tot de zoekterm rechtstreeks in de SERP-widget vinden. Deze zijn gemakkelijk te kopiëren door op “klembord” te klikken. Keyword Surfer heeft coole functies om de SERP-pagina genaamd ´Correlatiegrafieken´ te verkennen. Deze grafieken schatten hoeveel verkeer elke pagina krijgt. Daarnaast weet u hoeveel woorden er op de pagina staan ​​en hoe vaak het exacte trefwoord wordt genoemd.

SEO tools, Longtail Pro

2.10 Longtail Pro

Longtail Pro is de beste tool voor zoekonderzoek naar longtail zoekwoorden. Het onderzoekt het trefwoord concurrentievermogen, SERP analyse, Rank tracker, Backlink Analyse en Site Audit

2.11 Topically

Dit is een SEO tool voor Knowledge Graph inspiratie

2.12 Instakeywords

InstaKeywords is een van de SEO tools, die zoekwoorden suggesties met waardevolle statistieken biedt.

2.13 Keyword hitter

Keywordshitter is een suggestie tool die zoekwoorden aanbiedt

2.14 Keyword density checker

Deze Keyword Density Checker helpt u de meest geoptimaliseerde zoekwoorden voor elk stuk content te vinden om de optimalisatie te corrigeren en de rankings te verbeteren.

2.15 Serpstat

Serpstat biedt een reeks SEO-tools, waaronder zoekwoordonderzoek, rangvolging, concurrentieanalyse en backlink-onderzoek.

2.16 Keyword Hero

Ontbrekende zoekwoordgegevens? Laat het maar aan Keyword Hero, die geavanceerde wiskunde en machine learning gebruikt om de lege plekken in te vullen. Deze service is gratis voor maximaal 2.000 sessies per maand. Keyword Hero biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen voor al zijn plannen.

2.17 Can I rank

Zoals de naam al aangeeft, helpt CanIRank u te bepalen of u voor een bepaald zoekwoord op de eerste pagina van zoekmachines kunt staan. In tegenstelling tot andere tools, die alleen gegevens verstrekken over hoe concurrerend zoekwoorden zijn, laat CanIRank u weten hoe waarschijnlijk het is, dat u scoort voor een zoekterm en gebruikt het AI om u suggesties te geven over hoe u zoekwoorden beter kunt targeten. CanIRank biedt geweldige concurrentieanalyse gegevens en bruikbare stappen om uw site hoger te laten scoren met betere SEO.

2.18 Exploding topics

Net als bij Google Trends helpt Exploding Topics onderwerpen te ontdekken, die op het punt staan ​​in de volksmond te worden gezocht voordat ze in de volksmond worden gezocht!


3. SEO tools – Broken Links

Niets is vervelender voor een bezoeker van uw website, dat deze op een link klikt die kapot is of verwijst naar een verkeerde pagina. Voor mijzelf houd ik daarom aan, dat ik eens per maand een broken link checker laat draaien. Een goede userexperience is zeker indirect van invloed op goede SEO rankings.


4. SEO Optimalisatie Tools

Pingdom website test, free seo tools, gratis seo tools

4.1 Pingdom Website Speed Test

De snelheid/laadtijd van een website is een belangrijke SEO ranking factor. De website snelheid heeft namelijk veel invloed op de gebruikerservaring van een website. Wie kent, het niet. Als een website te traag reageert, gaat u toch gewoon naar de volgende. Dit zorgt voor een hoge bounce rate en een lagere time on site. En dat is zeker niet goed voor uw SEO rankings. Eén van de bekendste free SEO tools voor website snelheid is die van Pingdom.

4.2 GT Metrix Test

Een andere bekende Pagespeed test is die van GT Metrix. Dit is een uitgebreidere test dan die van Pingdom. U kunt in detail zien wat u moet verbeteren voor een snellere website.

4.3 Google Pagespeed Test

Google heeft zelf ook een gratis pagespeed test. Voor vele website eigenaren is het nog al een obsessie om de 100% score te halen. Dit was echter nooit de bedoeling van deze tool. Als u uzelf richt op de aanbevelingen, die gegeven worden, dan heeft u het meeste baat bij deze gratis SEO tool.

4.4 Redirect code checker

Gratis SEO tool om te checken of u redirect in SEO goed hebt opgezet.

4.5 W3 Total Cache

W3 Total Cache verbetert de laadtijd van uw website. Dit is erg belangrijk, omdat veel mensen nu gebruik maken van mobiele apparaten zoals smartphones. Door de content op uw website te cachen, wordt uw website beter en sneller bereikbaar. W3 Total Cache.

4.6 Smush Image Compression

De Smush plug-in kan u helpen met het comprimeren van de afbeeldingen op uw website. Dit helpt afbeeldingen om sneller te laden met behoud van de kwaliteit van de afbeelding. Smush Image.

4.7 Bing Webmaster Tools

Bing Webmaster Tools is een gratis tool, dat gegevens en hulpmiddelen biedt voor het optimaliseren van uw website voor Bing zoekopdrachten.

4.8 Mozcast

Mozcast houdt grote en kleine veranderingen in het zoekalgoritme van Google bij. Omdat Google elk jaar honderden wijzigingen doorvoert, kunt u door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen ervoor zorgen, dat u er alles aan doet om de beste SERP’s te hebben.

4.9 Robot TXT generator

Maak direct een correct robots.txt-bestand, zodat zoekmachines weten hoe ze uw website moeten crawlen. Gevorderde gebruikers kunnen hun bestanden ook aanpassen met Robots.txt Generator.


gratis SEO tools, free SEO tools

5. SEO tools – Mobiel

5.1 Mobiel vriendelijke test van Google

Het belang van mobiel is de laatste jaren met een raket omhoog geschoten. Voor veel websites is het aantal website bezoekers, die de website mobiel bezoekt al ruim 80%. Stel u nog eens voor, dat u een website heeft, die niet goed presteert op mobiel. Dat zal een negatieve invloed hebben op de ’time on site’. En een lagere ’time on site’ heeft een negatieve impact op de SEO rankings van uw website. Maak daarom gebruik van de mobiel vriendelijkheidstest van Google.

5.2 Test My Site

Wilt u de website snelheid van uw mobiele website verbeteren? Dan is deze gratis SEO tool misschien wat voor u. U kunt op dit gebied ook vergelijken met concurrenten.

5.3 AMP

AMP staat in het Engels voor ‘accelerated mobile pages’ als u goed wilt ranken in Google, zal u voor mobiel AMP moeten installeren. AMP plug-in.


6. SEO tools – Website crawlers

6.1 Screaming Frog SEO spider

Screaming Frog is een website crawler die u kunt gebruiken om een website uitgebreid te analyseren op technische en on page SEO factoren. U kunt bijvoorbeeld kijken of u H1 of H2 koppen goed geoptimaliseerd zijn voor SEO. Met Screaming Frog crawlt u tot 500 URL’s gratis. Daarna moet u een abonnement aanschaffen.

SEO tools

6.2 Botify

Botify is een geweldige crawler voor merken op ondernemingsniveau. Topfuncties zijn onder meer gegevenssegmentatie en holistische weergaven die trefwoorden, crawls en logbestanden integreren. Als je een grote website hebt en deze moet crawlen, of een technische audit moet doen, zoek dan niet verder dan Botify. Het heeft een van de snelste crawlers in de ruimte. U kunt uw site crawlen met 250 URL’s/seconde en uw JavaScript weergeven met 100 URL’s/seconde. Botify houdt ook onbeperkte zoekwoordquery’s bij die afkomstig zijn van werkelijke zoekergegevens en integreert met uw website-analyse en GSC om inkomsten, verkeer en andere belangrijke statistieken binnen te halen. De Botify Intelligence  -functie geeft prioriteit aan uw kansen met de grootste impact en waarschuwt u voor potentiële SEO-problemen met behulp van machine learning, die worden geprioriteerd op basis van impact. Het is geweldig om eenvoudig te zien wat u eerst moet aanpakken.

6.3 Deepcrawl

Een ander geweldig technisch SEO-platform, Deepcrawl, biedt functies voor het crawlen en analyseren van websites. Het biedt gedetailleerde rapporten over verschillende technische SEO-factoren, waaronder sitestructuur, bestandsgroottes, redirects en meer. Een van de functies die ik het leukst vind, is de Deepcrawl Monitor Hub. U kunt websitewijzigingen volgen en potentiële problemen detecteren met aangepaste waarschuwingen met behulp van de hub. Het biedt ook een trendspotting-dashboard dat al uw domeinen en projecten op één plek dekt. Deepcrawl is ook erg snel en crawlt enorme bedrijfssites op grote schaal met bruikbare gegevens.

6.4 On Cawl

Als u een technische audit moet doen, hoeft u niet verder te zoeken dan Oncrawl , een SEO-crawler en loganalysator voor ondernemingen. Oncrawl gebruikt machine learning en datawetenschap om bruikbare inzichten te bieden en uw technische SEO te verbeteren. Oncrawl is vooral kosteneffectief. Als je een SEO-consultant of een bureau met een beperkt budget bent en een goede oplossing nodig hebt, kijk dan eens naar Oncrawl. Het platform biedt de meeste van dezelfde functies als de concurrenten, behalve monitoring en waarschuwingen.

6.5 Lost impressions index check

Deze tool van TameTheBots helpt u potentiële SEO-kansen te ontdekken door te identificeren waar u mogelijk uw zichtbaarheid in de zoekresultaten verliest.


7. SEO tools – Linkbuilding

7.1 Moz Linkbuilding tool

Linkbuilding blijft een belangrijk onderdeel van SEO optimalisatie. Voor een snelle eerste indruk kunt u deze gratis functionaliteit van Moz haar linkbuilding tool gebruiken.

Enkele van de functies van Moz Link Explorer zijn onder meer:

 • Broken link checker: inzicht in de gebroken links op uw site, voor link equity
 • Best presterende content: onderzoek welke pagina’s en content het beste presteren
 • Spamscores: controleer de spamscore van backlinks en verwijder ze van uw site
 • Monitor nieuwe en verloren links: controleer wanneer content na verloop van tijd links wint of verliest

Wat krijgt u bij het gratis abonnement?

Met het gratis abonnement krijgt u elke maand 10 linkquery’s en 50 gegevensrijen per query. Begin met het invoeren van de URL, die u wilt controleren in de zoekbalk. Maak vervolgens uw Moz account aan om toegang te krijgen tot de gratis SEO tools, die door het bedrijf worden aangeboden. U ontvangt een e-mailmelding met een link om uw account te bevestigen en uw rapporten te bekijken.

Link Clump is een gratis Chrome extension, waarmee u alle backlinks op een pagina highlight en kopieert in een klik.

7.3 OpenLinkProfiler

Deze SEO tool voor linkbuilding helpt u om de backlinks naar een bepaald domein te achterhalen. OpenLinkProfiler geeft een overzichtelijk schema, met daarin het aantal unieke links naar de website, het aantal backlinks naar de homepage, het aantal dofollow- en nofollow links en de Link Influence Score (LIS). 

Na de komst van een volledig vernieuwde linksdatabase, is Semrush een van de toonaangevende backlink-analysetools op de markt. Hun aanbod omvat een aantal analysefuncties voor backlinks voor klanten met gratis en betaalde accounts.

Enkele van de meest gave functies van Semrush’s backlink checker-tool zijn:

 • Live updates: constante updates bovenaan uw analyserapport
 • Hulpprogramma’s voor linkbuilding: toegang tot een interface voor het beheren van uw outreach-campagnes
 • Backlink-audittool: gedetailleerde analyse van giftige backlinks
 • Bulk backlink-analyse: analyseer tot 200 domeinen van concurrenten
 • Google-integraties: integreer uw volledige Google Search-console-account

Wat krijg je bij het gratis abonnement?

Om u te registreren voor een gratis account, hoeft u alleen maar naar Semrush te gaan en het domein of de URL van de site die u wilt controleren in de zoekbalk in te voeren. Semrush zal u vragen om een ​​gratis account aan te maken met uw e-mailadres. Zodra uw e-mailadres is geverifieerd, ontvangt u 10 gratis verzoeken per dag. Bij elk verzoek krijgt u 10 resultaten.

Ahrefs is een van de toonaangevende namen in backlink-analyse. Er zijn meer dan 29 biljoen bekende backlinks en 170 miljoen unieke domeinen om toegang te krijgen. Dit zorgt ervoor, dat u de meest nauwkeurige gegevens krijgt, wanneer u de Ahrefs-backlinks-tool gebruikt.

 • Eigen beoordelingen: controleer het domein, de URL en de Ahrefs-beoordeling van elke backlink
 • Groeimonitoring: bekijk een interactief inzicht in verwijzende pagina’s en domeinen in de loop van de tijd
 • Backlink profielen: Gebruikers kunnen volledige backlink profielen zien, gefilterd op zaken als domeinclassificatie, verwijzend domein en platform.
 • Domein brede statistieken: controleer uitgebreide domein brede statistieken voor elke link

Wat krijgt u bij het gratis abonnement?

Met de gratis versie van ahref’s backlink checker krijgt u 100 backlinks per check en onbeperkte checks per dag. U kunt de tool gebruiken zonder een account aan te maken.

Check My Links is een handige Chrome extensie, die door uw webpagina kruipt en de statuscode voor elke link op de pagina identificeert, inclusief verbroken links. Elke statuscode heeft een kleurcode, waarbij 200 statuscodes donkergroen terugkeren, 300 statuscodes lichtgroen terugkeren en 400 statuscodes rood terugkeren.

7.7 The anchor text suggestion tool by outreach labs

Ontdek de beste ankertekst die u voor elke URL kunt gebruiken met deze ankertekstsuggestietool .

Waarom zijn backlinks belangrijk voor een website?

Backlinks zijn van cruciaal belang voor SEO omdat ze Google vertellen, dat een andere bron uw content ook als waardevol beschouwt. Hoe meer websites met een hoge domein autoriteit uw website het keurmerk geven door naar u terug te linken, hoe beter uw eigen autoriteit wordt.

Naarmate een website nieuwe backlinks krijgt, gaan zoekmachines ervan uit, dat uw content waardevoller is.

Naast het verbeteren van uw organische SEO rankings, helpen SEO backlinks u ook om uw autoriteit bij potentiële klanten te verbeteren. Koppelingen kunnen:

 • Relaties tussen sites tot stand brengen en uw bedrijf koppelen aan een autoriteit
 • Verhoog de naamsbekendheid en help nieuwe klanten uw websitepagina’s te vinden
 • Genereer nieuw verkeer van klanten die specifiek zijn voor uw doelgroep

Soms kunnen backlinks ook meer backlinks aantrekken. Als schrijvers uw website als een autoriteit zien omdat andere bedrijven ernaar linken, zullen ze ook naar u willen linken. Cruciaal is dat de sleutel tot succes met backlinks niet alleen ligt in het aantrekken van de juiste links van sites met een hoge autoriteit. U moet er ook voor zorgen dat al uw backlinks van hoge kwaliteit zijn. Backlinks van slechte kwaliteit zorgen ervoor, dat Google u associeert met onbetrouwbare websites, wat kan leiden tot bestraffing. Het gebruik van een backlink checker kan u helpen nieuwe backlink mogelijkheden te vinden en te identificeren welke links u moet verwijderen. Backlinks checken op geschiktheid is echt cruciaal.

Conclusie

De juiste backlinktracker helpt u om het meeste uit een van de belangrijkste SEO tools van uw website voor off page SEO te halen. Of u nu hiaten in de backlinking wilt vinden, uw profiel met uw concurrenten wilt vergelijken of alleen spam-links wilt verwijderen, met deze Google tools bent u verzekerd van een goed resultaat. Alle bovenstaande SEO tools worden geleverd met gratis versies om u op weg te helpen, maar houd er rekening mee dat deze gratis SEO tools vaak vrij eenvoudig zijn.


8. SEO tools – Lokale SEO

8.1 Local SEO Guide

Op deze blog van Andrew Shotland vindt u al heel lang informatie over lokale SEO technieken.

De blog van Mike Blumenthal is ook een geweldige bron op het gebied van Lokale SEO.

8.3 Local Citation Finder

Houd uw citaten bij, ontdek nieuwe kansen en krijg de citaten van uw concurrenten. Ontdek nieuwe kansen op basis van de citaten van uw concurrenten. Vind en volg al uw citaten op het hele internet. Identificeer eenvoudig nieuwe citatie sites waar u uw bedrijf naartoe kunt sturen.

8.4 Local listings health scanner

De Local Listings Health Scanner scant de belangrijkste websites met bedrijfsvermeldingen voor uw bedrijf. Daarnaast geeft de Local Listings Health Scanner de bedrijfsvermeldingen een gezondheidsscore op basis van eventuele onjuiste of inconsistente gegevens. Het is een prima plek om te starten beginnen als u SEO citations wilt opbouwen voor een huidige of toekomstige lokale zakelijke klant.

8.5 GMBspy Chrome Extension

GMBspy voor Google Chrome is gericht op het opsporen en verstrekken van gegevens over Google Bedrijfsprofiel – categorieën van de concurrentie. De gebruiksvriendelijke extensie geeft deze gegevens helder weer, op welke plek u zich ook bevindt in Google Maps of Google Zoeken. Wilt u verder onderzoeken? Gebruik de functie ‘kopiëren naar klembord’ en contrasteer en vergelijk categorieën van meerdere concurrenten.

8.6 Also Asked

‘Mensen vragen ook’ is een belangrijk onderdeel van elke SERP. Met AlsoAsked kunt u eenvoudig in kaart brengen, wat de rangorde is voor welke vragen. U kunt ook zien met welke belangrijke zoektermen ze zijn geassocieerd, om te zien hoe onderwerpen aan elkaar zijn gekoppeld. U kunt de aantrekkelijke boomafbeelding gebruiken voor een overzicht of, in de betaalde versie, exporteren naar CSV voor verdere analyse. Dit alles werkt super handig om u een hele reeks geweldige Google zoekwoorden ideeën te geven voor uw lokale SEO content. Also Asked is een gratis SEO tool voor maximaal 10 zoekopdrachten per maand.

Eenvoudig en krachtig, het team van Whitespark heeft hier iets heel effectiefs samengesteld. Voer uw bedrijf in en het geeft u een URL die u kunt doorgeven aan klanten om een ​​Google recensie achter te laten.

8.8 Merkle Local Search Results Tool

Ondanks alle innovatie kan Google best frustrerend zijn, omdat ze de neiging hebben om alleen ranking resultaten te geven vanaf uw huidige locatie. Soms wilt u uw rankings vanaf meerdere locaties evalueren. Merkle’s Local Search Results Checker stelt u in staat om dit te doen, van praktisch overal ter wereld.


9. SEO Research Tools

9.1 SEO tools – Neil Patel

In SEO land is Neil Patel een gevestigde naam. Neil Patel heeft op zijn website een aantal opties, waar u gratis gebruik van kunt maken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Ubersuggest. Dit is een van de gratis SEO tools waarmee uw zoekwoordenonderzoek kunt doen. Hij biedt ook een gratis backlink checker aan, waarmee u de domein autoriteit van backlinks kunt achterhalen. Zo kunt u bepalen of bepaalde backlinks bruikbaar zijn in uw SEO Linkbuilding activiteiten.

9.2 SEO Quake

De SEO Quake toolbar geeft u een aantal waardevolle statistieken over elke website, die u in uw browser bezoekt. SEO Quake heeft ook een belangrijke functionaliteit, waarmee u statistieken krijgt voor page ranking in Google ’s zoekresultaten.

9.3 SEO tools – Rank Math

Rank Math is een WordPress SEO- plug-in, die helpt bij on-page en technische SEO.

Hier zijn een paar dingen waarmee het kan helpen:

 • Het toevoegen van titels, meta beschrijvingen, OG -tags en andere meta-tags  om berichten en pagina;
 • Gestructureerde gegevensopmaak toevoegen voor rich snippets;
 • URL’s redirecten;
 • Het vinden en herstellen van dode links op uw site.

9.4 SEO tools – Sitechecker

Sitechecker is een gratis SEO tool, die een volledige SEO Audit aanbiedt. Het is de moeite waard om met Sitechecker SEO problemen te controleren en op te lossen. Het is in ieder geval een stuk goedkoper. U kunt bijvoorbeeld uw problemen met uw on-page SEO controleren. Daarnaast kunt u controleren op broken links en deze tijdig herstellen. De SEO monitoring is met indexeringsstatus. Zo kunt u de algehele prestaties van uw website controleren en technische en niet – technische problemen opsporen.

9.5 SEO tools – Panguin Tool

Wanneer een webpagina eenmaal bovenaan in Google verschijnt, betekent dat helaas niet dat deze webpagina daar voor altijd zal blijven staan. Google voert namelijk regelmatig algoritme-updates door, die direct van invloed kunnen zijn op de SEO rankings. De gratis Panguin Tool is de ideale manier om deze veranderingen te monitoren en onderzoeken. Met de tool ziet u vrij snel of uw website al dan niet is beïnvloed door een recente of historische update van het algoritme van Google. 

9.6 SEO tools – Alexa

Alexa is een SEO en concurrentieanalyse oplossing, die is ontworpen om bedrijven te helpen hun doelgroep beter te begrijpen en hun marketingstrategieën te plannen. Alexa heeft een site controle, die iedereen gratis kan gebruiken zonder zich aan te melden. Met deze tool kunt u waardevolle inzichten krijgen in de prestaties van elke website. Hier zijn enkele van de nuttige rapporten, die u kunt bekijken:

 • Zoekwoord mogelijkheden: bekijk de Google zoekwoorden met de hoogste rangorde voor de website, evenals hiaten in SEO zoekwoorden waar de website niet scoort maar concurrenten. Er is ook een lijst met zoekwoorden, die de site gemakkelijk zou kunnen rangschikken, gezien zijn positie in de markt.
 • Concurrentieanalyse: bekijk hoe het verkeer, de relevante SEO zoekwoorden voor de rankings en backlinks van een website zich verhouden tot die van de concurrentie. De concurrentieanalyse geeft ook het percentage verkeer van elk kanaal voor de website en zijn concurrenten weer, samen met de meest verwijzende sites van de website.
 • Verkeersstatistieken: zie de Alexa Rank van de website, een lijst die websites over de hele wereld bestelt op basis van populariteit. U kunt ook een geografische uitsplitsing van de bezoekers van de website zien, evenals belangrijke statistieken zoals paginaweergaven per bezoeker, gemiddelde tijd op de site en bounce rate percentage.
 • Audience Insights: begrijp het publiek van een website beter met een lijst met de onderwerpen, waarin ze het meest geïnteresseerd zijn en welke zoekwoorden ze gebruiken. U kunt ook overlappingen tussen doelgroepen vinden door te vergelijken welke andere websites ze bezoeken.

De gratis tool wordt geleverd met dezelfde rapporten als in de betaalde abonnementen, maar sommige gegevens zijn beveiligd. Als u geïnteresseerd bent in het ontgrendelen van de volledige set gegevens, biedt Alexa een 14-daagse gratis proefperiode van hun geavanceerde abonnement.

9.7 SEO tools – Similar Web

Similar Web is een ’traffic informatie – oplossing’, die is ontwikkeld om gebruikers een gedetailleerde analyse van de bezoekers van een website te bieden. Terwijl sommige van de andere bedrijven op deze lijst een reeks SEO optimalisatie en marketingtools aanbieden, richt Similar Web zich uitsluitend op analyse van websiteverkeer. Wanneer u naar een website zoekt, krijgt u inzichten onderverdeeld in de volgende secties:

 • Verkeersoverzicht: het Verkeersoverzicht toont de globale, land- en categorierangschikking voor het websiteverkeer. Het biedt ook basisbetrokkenheidsstatistieken zoals gemiddelde bezoekduur, pagina’s per bezoek en ‘bounce rate percentage’, evenals een geografische uitsplitsing van het websiteverkeer samen met de belangrijkste verkeersbronnen.
 • Verwijzingen: bekijk welke websites verkeer naar de website sturen en wat de populairste bestemming is wanneer bezoekers de site verlaten.
 • Zoeken: een gedetailleerde analyse van de best presterende betaalde en organische zoekwoorden van de website
 • Sociaal: bekijk welke social media kanalen het meeste verkeer naar de website leiden.
 • Display-advertenties: een lijst van de uitgevers en advertentienetwerken, die de website gebruikt voor display-advertenties.
 • Publiek: ontdek in welke andere categorieën het publiek van de website is geïnteresseerd. ‘Audience Insights’ geeft ook een lijst van de andere websites, die het meest worden bezocht door de gebruikers van de site.
 • Concurrenten: een lijst met de naaste concurrenten van de website en andere vergelijkbare sites.

Similar Web biedt zowel gratis als betaalde versies van zijn platform. Met de gratis versie zijn de gegevens beperkt, aangezien u slechts 5 resultaten per statistiek, 1 maand app-gegevens en 3 maanden webverkeersgegevens krijgt.

9.8 SEO tools – Serpstat

Serpstat is een reeks SEO – oplossingen, die is uitgegroeid van een eenvoudige tool voor zoekwoordonderzoek om gebruikers nu een uitgebreidere set functies te bieden om de prestaties van hun website te begrijpen. Dit omvat backlink-analyse, rangschikking, site controle en verkeerscontrole voor andere websites.

Het platform is beschikbaar in zowel gratis als betaalde versies. Voordat u de gratis versie van SerpStat kunt gebruiken, moet u een account aanmaken door een e-mailadres, telefoonnummer en wachtwoord op te geven. Nadat u uw account heeft aangemaakt, kunt u het zoekveld op de startpagina gebruiken om een ​​website in te voeren en het verkeer ervan te analyseren.

De resultatenpagina geeft veel waardevolle inzichten, waaronder:

 • Trefwoorden: een lijst met de betaalde en SEO zoekwoorden, die verkeer naar de website leiden. Voor de organische zoekwoorden kunt u zien hoeveel zoekopdrachten nieuw zijn, hoeveel zoekgeraakt zijn en hoeveel hun positie hebben verbeterd.
 • Zichtbaarheid: een index, die meet hoe vaak de website wordt weergegeven in zoekresultaten voor de zoekwoorden, waarvoor deze wordt gerangschikt. Een hogere zichtbaarheid duidt meestal op een hoger verkeersniveau.
 • Verkeerstrend: een lijngrafiek met het aantal bezoekers, dat de website per maand ontvangt. U kunt de grafiek omschakelen om het jaar tot nu toe of de statistieken van alle tijden weer te geven.
 • Trefwoordentrend: een lijngrafiek, die laat zien hoe de interesse van gebruikers in de rangschikkings zoekwoorden van de site in de loop van de tijd is veranderd.
 • Toppagina’s: een lijst met de pagina’s, die het meeste verkeer naar de website leiden via organische zoekresultaten. Voor elke pagina kunt u alle zoekwoorden zien, waarvoor die pagina in de top 50 van de zoekresultaten van Google staat.

De resultaten van de gratis versie zijn slechts een voorbeeld van de beschikbare gegevens. De gratis versie laat ook niet toe om de resultaten te zoeken en te filteren.

9.9 SEO Clarity

Een van de beste alles-in-1 SEO-platforms die er zijn. SeoClarity biedt AI-inzichten en automatiseert de SEO – uitvoering. Een geweldige functie van SEOClarity is, dat het onbeperkte crawls biedt. Het heeft ook geen limieten voor crawldiepte, crawlsnelheid of gegevensexport. Met SEOClarity kunt u JS crawlen, logbestandanalyse krijgen en real-time problemen volgen.

9.10 Spyfu

Spyfu is een betaalde tool waarmee u uw concurrenten kunt volgen en bespioneren. Met de tool kunt u de zoekwoorden volgen, waarop ze zich richten. U kunt deze informatie gebruiken om strategieën te ontwikkelen voor het aantrekken en verbeteren van de zoekresultaten en het websiteverkeer. Het is een krachtige reeks tools die concurrentieanalyse, zoekwoordonderzoek en SEO site-audits omvat.

Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken:

Concurrentieanalyse – Spyfu laat u zien, wie uw concurrenten zijn en hoe ze het doen met SEO, PPC, sociale media, enz. Het geeft u ook inzicht in hun backlinks, verkeersbronnen en meer.

Zoekwoordonderzoek – Spyfu kan u helpen de beste zoekwoorden te vinden om te targeten op basis van wat uw concurrenten doen.

SEO-audit – Spyfu laat u zien, waar uw website scoort voor specifieke zoekwoorden in Google, zodat u ervoor kunt zorgen dat deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google of Bing.

Andere mogelijkheden:-

 • SEO onderzoek.
 • PPC onderzoek.
 • Onderzoek naar backlinks.
 • Trefwoord rangschikking bijhouden.

9.11 Ahref Webmaster Tools

Ahrefs Webmaster Tools (AWT) is een SEO tool, die de SEO status en SEO prestaties van uw website bewaakt. In vergelijking met Google Search Console houdt het meer SEO problemen in de gaten. Vervolgens krijgt u uitleg hoe ze kunnen worden opgelost en biedt het meer gegevens over backlinks en zoekwoorden. U kunt het zien als een tool die de hiaten van GSC opvult. Maak een gratis account aan om AWT in te stellen. Voeg vervolgens uw websites toe en verifieer ze, zodat de tool ze kan crawlen. U kunt uw GSC account gebruiken om te verifiëren, als u dat wilt. 

9.12 Cognitive SEO

Deze tool richt zich op backlink-analyse, content-audits en concurrentieanalyse om je te helpen je SEO-strategie te verbeteren.

9.13 Serpple

Serpple, een eenvoudig te gebruiken SEO-tool, die blijft evolueren om
u te helpen uw organische zoekresultaten op te schalen. Het is de ideale ranktracker voor zoekwoorden beheer.


10.1 SEO Spy Glass

SEO SpyGlass is een backlink checker, die functioneel is voor SEO-professional, zelfs als gratis SEO tool. Elke gratis backlink-checker is meestal gratis, omdat het een voorbeeld is om u als klant binnen te halen. Dit soort free SEO tools zijn over het algemeen alleen nuttig voor een snelle en oppervlakkige backlink controles. De gratis versie van SEO SpyGlass is vrij beperkt, met de rapporten beperkt tot 1.100 backlinks. Maar de functionaliteiten stellen een SEO expert in staat om daadwerkelijk wat werk te doen. U krijgt een volledig beeld van welke backlinks naar welke pagina’s verwijzen, sinds wanneer, met behulp van ankerteksten en met welk soort domeinautoriteit. U kunt ook uw concurrenten onderzoeken, hetzij door voor elke concurrent een afzonderlijk project te maken, of door kruisende backlinks van een enkele concurrent te zoeken met behulp van een ‘Domain Comparison module’. 

Het goede nieuws : Er is geen limiet aan het aantal projecten, dat u kunt toevoegen en u krijgt een zeer gedetailleerde backlink analyse, compleet met backlink – ankertekst en backlink geschiedenis. U kunt ook aangepaste backlink rapporten maken. Het slechte nieuws: Het is desktopsoftware, dus de eerste analyse van uw domein zal enige tijd in beslag nemen. 

backlink checker Ahrefs, Gratis SEO tools, Free SEO tools

10.2 SEO tools – Ahrefs

In de SEO – wereld heeft deze backlink checker echt geen introductie nodig. Ahrefs domineert momenteel de markt voor SEO tools, en terecht. U kunt enkele van de functies van Ahrefs gratis gebruiken. Op een vergelijkbare manier als andere SEO tools voor het controleren van links in de lijst, is de gratis versie beperkt. U kunt alleen de top 100 backlinks naar uw domein zien. 

U ontvangt wel een algemeen aantal van de backlinks, die naar uw website zijn gevonden, maar u kunt niet achterhalen, wat deze zijn en naar welke pagina’s ze verwijzen. Alleen de top 100 backlinks worden volledig aan u getoond. U kunt ook uw top vijf van meest gelinkte pagina’s en de meest gebruikte ankerteksten bekijken. Het goede nieuws is, dat de controle super snel gaat. Ankerteksten worden niet alleen weergegeven zoals ze zijn, maar als onderdeel van een zin, in context. Verkeerskolom voor elke getoonde backlink kan een zeer nuttige benadering zijn voor een backlink audit. Het slechte nieuws is, dat 100 backlinks niet erg veel zijn om mee te werken. U zult uw backlinks bijvoorbeeld niet echt kunnen volgen. U kunt uw projecten ook niet opslaan of een bijvoorbeeld een rapport maken.

10.3 SEO tools – SEObility

De gratis linkchecker van Seobility is een heel ander ras dan Ahrefs en de andere apps op deze lijst. In plaats van alleen het aantal resultaten te beperken, dat u zou kunnen krijgen bij het controleren, wordt de limiet opgelegd aan de vragen die u invoert. Iedereen op internet kan naar de website van Seobility komen en een backlinks – analyse uitvoeren voor drie verschillende domeinen. 

Als u er echter voor kiest om u aan te melden voor de gratis versie van hun software, kunt u het linkprofiel van vijf verschillende URL’s of domeinen opzoeken. Dus u kunt onmiddellijk tot vier van uw concurrenten zoeken. De limieten voor het crawlen voor uw project in de gratis versie zijn echter aanzienlijk. Seobility crawlt slechts 1.000 pagina’s en 200 externe backlinks. Toch krijgt u met deze gratis backlinks checker een mooi beeld van uw linkbuilding profiel. 


11. SEO tools – Yoast Duplicated Post

Met Yoast Duplicated Post plug-in kan je heel gemakkelijk een blog of artikel laten herschrijven en opnieuw publiceren.

11.1 Siteliner

Siteliner is een eenvoudige maar effectieve tool om duplicate content en andere technische problemen op je website te identificeren.


12. Readabillity tools

Readable is “’s werelds krachtigste tool voor het scoren van leesbaarheid.” Het biedt veel functies, waaronder functionaliteit, die speciaal is ontworpen voor websites.

12.1 Readable

Het biedt ook bereikstatistieken om u te helpen begrijpen welk percentage van uw publiek de content kan begrijpen. De leesbaarheidstool voor websites scant, scoort en bewaakt voortdurend de content van uw website, inclusief kop- en voetteksten en niet-inhoudelijke tekst. Het stelt u ook in staat om de zoekwoorddichtheid te controleren om te voorkomen, dat u door Google wordt benaderd voor het vullen van zoekwoorden.

12.2 WebFX-leesbaarheidstest

De leesbaarheidstest van WebFX is een snelle manier om te controleren hoe uw content scoort. U kunt tekst kopiëren en plakken, de URL van een pagina invoeren of code insluiten om een ​​hele pagina of een enkel gebied te testen. Dit geeft een snel overzicht van het leesgemak en de leeftijdsgroep waarvoor het kan worden begrepen, evenals verschillende scores voor uw tekst. Je krijgt statistieken over zinnen, complexe woorden, woorden per zin en gemiddelde lettergrepen per woord. De meningen verschillen over welke leesbaarheidsstandaard het meest nauwkeurig is, dus WebFX geeft je vijf keuzes. Naast Flesch-Kincaid berekent het ook uw Gunning Fog – score, de SMOG-index , de Coleman-Liau- index en de Automated Readability – index. De WebFX-leesbaarheidstest is gratis te gebruiken. 

12.3 Grammarly online writing assistant

Grammarly is een app, cloud gebaseerde tool en browserextensie voor het identificeren van content problemen zoals grammatica, spelling, beknoptheid en toon. Met behulp van kunstmatige intelligentie suggereert het alternatieven voor moeilijk te begrijpen woorden en zinnen. Het controleert ook op plagiaat. Grammarly heeft een gratis basisplan, evenals twee abonnementsplannen die meer uitgebreide hulp bieden voor schrijvers. 

12.4 LanguageTool writing assistant

LanguageTool is een proefleestool die controleert op grammatica- en stijlfouten. Verkrijgbaar in 22 talen, online, als app of als plug-in. Het belicht schrijfproblemen in uw content en helpt u gebieden te identificeren die verbetering kunnen gebruiken. Het geeft je ook een geschatte leestijd voor een stuk. De gratis versie controleert grammatica, interpunctie en stijl.


13. Content

buzzsummo, SEO tools

13.1 Buzzsumo

BuzzSumo is de beste tool voor het vinden van populaire content over uw niche. U kunt het gebruiken om berichten te vinden die momenteel op sociale media worden gedeeld, of u kunt op zoekwoorden zoeken en te weten komen over welke onderwerpen mensen in uw branche praten.

Buzzsumo is een van de meest populaire SEO tools, die er zijn omdat het het vinden van content ideeën een fluitje van een cent maakt. Je kunt het gebruiken om de meest populaire content over elk onderwerp of elke concurrentwebsite te vinden, zodat je iets beters kunt creëren en een nieuw publiek voor je eigen werk kunt vinden. Het is een geweldige manier om te onderzoeken wat anderen hebben geschreven en hun ideeën vervolgens te gebruiken als inspiratie voor nieuwe content op uw eigen site. Ik zocht bijvoorbeeld naar ‘contentmarketing’ met BuzzSumo en vond talloze andere artikelen over dit onderwerp (zowel populaire van grote sites zoals Inc. als minder bekende dingen). Dit heeft me geholpen om wat frisse ideeën op te doen voor mijn eigen post over contentmarketing!

Buzzsumo heeft drie hoofdfuncties:

 • Content Explorer – Vind met deze functie de best presterende stukken content op sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter en Google+.
 • Influencer Finder – Bepaal wie geweldig werk levert binnen uw branche door de zoekfunctie van Buzzsumo te gebruiken die de meest gedeelde links toont van mensen met dezelfde interesses als de uwe . Neem dan rechtstreeks contact op met deze influencers om een ​​relatie met hen op te bouwen!
 • Monitoring – bewaakt uw concurrenten, merkvermeldingen en branche-updates. Waarschuwingen zorgen ervoor dat u belangrijke gebeurtenissen opvangt en niet onder de lawine van sociale media terechtkomt.

13.2 SEO surfer

Laat uw SEO strategie niet aan het toeval over. Surfer geeft u een stapsgewijze SEO workflow om uw organisch verkeer te stimuleren, uw zichtbaarheid te vergroten en uw positie te verbeteren. Gebruik SEO Surfer om te onderzoeken, schrijven, optimaliseren en controleren! Haal het giswerk uit SEO. Alles wat u nodig hebt om een ​​uitgebreide contentstrategie te creëren die echte, meetbare resultaten oplevert, vindt u hier bij SEO Surfer.

14. AI Tools

14.1 Chat GPT

Misschien wel de meest bekende AI-tool die er is, ChatGPT kan een grote hulp zijn bij uw SEO-inspanningen. U kunt om advies vragen, content ideeën genereren en zelfs hulp krijgen bij zoekwoordenonderzoek. Het is alsof u een SEO maatje hebt waarmee u op elk moment kunt brainstormen. Terwijl de Premium ChatGPT, dat wil zeggen ChatGPT 4, betaald wordt, is ChatGPT 3.5 gratis.

14.2 AIRPM for Chat GPT

Beschouw AIPRM als uw persoonlijke assistent om de mogelijkheden van ChatGPT een boost te geven. Het helpt u bij het opstellen van aanwijzingen, die meteen ter zake komen, of u nu op zoek bent naar SEO zoekwoorden suggesties, content ideeën of SEO-strategieën, waardoor uw interacties met ChatGPT nog vruchtbaarder worden.

14.3 SEO AI

Deze innovatieve tool maakt gebruik van AI om de afstemming van uw contentop SEO-best practices te analyseren en biedt suggesties voor verbetering. Het kan inzicht bieden in zoekwoordoptimalisatie, leesbaarheid en andere SEO-factoren op de pagina, waardoor u uw content kunt verfijnen zodat deze beter aansluit bij de algoritmen van zoekmachines en de verwachtingen van gebruikers. U kunt 10 content audits gratis krijgen!

SEO en content marketing blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketing expert en woont in Den Haag.

SEO specialist inhuren

Connect your World kunt u ook als SEO bureau inschakelen in de volgende regio’s:

Stel gerust u vraag als u een vraag heeft over SEO en Content Marketing. Als u vindt, dat een bepaalde gratis SEO tool niet kan ontbreken in deze lijst, laat het ons dan weten. Ook hebben wij diverse SEO checklists op onze website staan om een start te maken met de SEO optimalisatie van uw website. Ook kunt u bij ons een gratis SEO scan website aanvragen.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.