• 06-41226543
 • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Een SEO strategie verbind je met de wereld

SEO Strategie: inleiding

Connect your World is de specialist in SEO & Content Marketing in Den Haag. Wil je lokaal zichtbaarder worden of wil je je product in het buitenland afzetten? SEO bureau Connect your World heeft zowel kennis van lokale SEO als van SEO International.

Wat is SEO?

De term SEO voluit Search Engine Optimization verwijst naar het proces van het direct beïnvloeden van de zichtbaarheid / vindbaarheid van een website of webpagina in de resultatenpagina (SERP) van een zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. We hebben het hierbij over de organische zoekresultaten. Wat is SEO

SEO Strategie

Google houdt rekening met ruim 200 verschillende SEO ranking factoren. Daarom moet je als SEO specialist van vele markten thuis zijn. iedere SEO specialist heeft zijn eigen SEO strategie en legt zijn eigen accenten. Door een jarenlange ervaring is de SEO specialist van SEO bureau Connect your World van vele markten thuis. De SEO specialist van Connect your World is tekstueel zeer sterk, maar vreest ook niet om nieuwe technieken toe te passen in zijn SEO strategie.

1. SEO webteksten laten schrijven

Het schrijven van SEO vriendelijke webteksten is een sport op zich. Teksten moet goed leesbaar zijn voor de bezoeker van de website. Aan de andere kant heb je in een tekst verschillende mogelijkheden om Google duidelijk te maken, waar een tekst over gaat. Als Google dat weet, indexeert hij je website en geeft hem daarbij de juiste SEO ranking. De balans hier tussen vinden, is elke keer weer een uitdaging en dat doe ik graag voor u. Ook kan ik u als tekstschrijver helpen met het schrijven van nieuwe SEO webteksten.

2. Afbeeldingen zijn ook content

Content bestaat niet alleen uit teksten, maar ook uit afbeeldingen en ander beeldmateriaal. Bij vele websites is dit nog niet op orde, terwijl slecht geoptimaliseerde afbeeldingen een zeer negatieve invloed kunnen hebben op de SEO van een website. Foto’s met een te grote bestandsgrootte zorgen er bijvoorbeeld voor dat een website trager wordt en dat heeft een negatieve uitwerking op de rankings van je website.

3. Linkbuilding in SEO

Andere websites, die naar jouw website verwijzen ook wel door linken genoemd, geven hiermee aan, dat ze jouw website interessant en relevant vinden. In het begin van Google was dit het allerbelangrijkste algoritme, die zorgde voor een goede SEO ranking in de zoekmachines. Het was echter al snel duidelijk, dat dit principe te manipuleren was. Daarom zijn er op het gebied van Linkbuilding de laatste jaren verfijningen aangebracht en zijn er meer ranking factoren bijgekomen zoals Pagespeed, Mobiel, Unieke Content, Reviews etc.

Linkbuilding belangrijk onderdeel SEO strategie

SEO Linkbuilding is echter nog steeds een belangrijk onderdeel van een SEO strategie. Ik help u er graag mee. SEO is super bewerkelijk en arbeidsintensief. Je komt daarom dan ook pas bovenaan in Google als je een combinatie van ranking factoren verbetert.

SEO International, persoonsgegevens, SEO strategie, SEO Audit, SEO ranking
Het Vredespaleis in Den Haag

4. International SEO

In Den Haag en de Randstad zijn veel internationale organisaties gevestigd. Daarnaast is Nederland een exportland, met als gevolg dat veel bedrijven en organisaties buiten Nederland hun product of dienst verkopen. Daarom is Connect your World gespecialiseerd in International SEO. We helpen hiermee (internationale) organisaties en bedrijven aan internationale zichtbaarheid. Is uw product of dienst bijvoorbeeld geschikt voor mensen uit andere landen? Wilt u dus uw afzetmarkt vergroten? Als het antwoord ‘ja’ is, krijgt u namelijk te maken met klanten die een andere taal spreken. SEO International is dan een must voor u. Een Internationale SEO strategie is wel lastig. Daarom zou ik altijd een SEO specialist inhuren.

Wat is International SEO?

SEO International is het proces van het optimaliseren van uw website, zodat de zoekmachines makkelijk kunnen bepalen welke landen uw voorkeur hebben om zaken mee te doen en welke talen u gebruikt voor uw bedrijf of  zichtbaarheid. We starten met het onderzoeken van uw internationale zichtbaarheid, verkeer en conversies op dit moment. We maken een 0 meting en gebruiken hiervoor onder andere de geo – rapporten in Google Analytics.

SEO International, SEO strategie, SEO audit

International SEO kent drie vraagstukken

 • Bepaal het land of uw regio, waar u exposure wilt. Stel daarvoor een internationaal vriendelijke URL structuur op (country targeting)
 • Stel de taal op uw pagina’s vast en gebruik ‘taal tags’ (language targeting)
 • Maak en onderhoud content in de taal van uw doelgroep.

Verdere SEO signalen

 • Host uw site op een lokaal IP adres.
 • Link naar content uit het land waar u zich op richt.
 • Doe aan SEO linkbuilding met lokale bronnen uit het land waar u zich op richt.
 • Zorg voor een ranking op lokale zoekmachines zoals Baidu in China.
 • Zorg voor contact informatie op internationale directories & GMB pages
 • Stel de locatie in waarop u zich richt in Google Search Console.

Meer weten over International SEO?

Wil je meer weten over SEO in een internationale context en een Internationale SEO strategie optuigen? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar Mijn Contactpagina. De eigenaar heeft gewerkt bij een internationaal bedrijf en is een SEO specialist en Contentmarketing expert.

Lees ook deze blog over een Internationale SEO Strategie.

5. Lokale SEO

Bij Google is de laatste jaren steeds meer nadruk komen te liggen op Lokale SEO. Als je bijvoorbeeld een loodgieter of een kledingwinkel nodig hebt, dan zoek je deze in je eigen stad of dorp. SEO bureau Connect your World heeft banden in het Midden en Klein Bedrijf (MKB) en helpt u daardoor op weg om jouw concurrentie voor te blijven.

Iedereen kent Google als zoekmachine. En hoewel Google veruit de grootste is, zijn er namelijk ook nog andere zoekmachines zoals bijvoorbeeld Yahoo, Bing en Baidu. Per keer wordt gekeken of we ook aan deze zoekmachines aandacht moeten besteden.

Lokale SEO checklist & Google Mijn Bedrijf

Een korte Lokale SEO checklist met gratis tips en adviezen. Vind hier de handleiding van Google Mijn Bedrijf.

Lokale SEO blogs:

Wat is lokale SEO?

Lokale zoekmachineoptimalisatie is een onderdeel van SEO, dat zich speciaal richt op de optimalisatie van een website voor lokale zoekopdrachten. Lokale SEO is belangrijk voor lokale ondernemers in branches, waarin veel concurrentie is. Mensen zoeken daarnaast ook naar een loodgieter of een restaurant in hun eigen buurt, plaats, dorp of stad. 

Lokale SEO Tips

97% van de gebruikers heeft in Google wel eens een lokale zoekopdracht ingevoerd. Uit onderzoek bleek, dat 50% de dag erna contact opneemt of zich meldt in de winkel. Lokale SEO kan bijvoorbeeld interessant zijn voor loodgieters, klusbedrijven, schoenenwinkels, kledingwinkels en vele andere branches waarin de concurrentie hoog is. Het kan bijvoorbeeld ook interessant zijn in branches waarin de waarde van een mogelijke klant zo groot is, dat een online investering zich makkelijk terug verdient.

Als lokale SEO specialist doe je niet zoveel anders dan bij reguliere SEO. Bij zaken als zoekwoordenonderzoek en linkbuilding hou je volop rekening met de lokale context.  Daarnaast besteed je aandacht aan de Google & Facebook my business page, manage je jouw Google reviews, vergeet je de basis SEO niet en zorg je voor consistente NAW gegevens. Lokale SEO hoeft niet duur te zijn voor de lokale ondernemer in verhouding met wat het gaat opleveren. Uit onderzoek bleek de volgende doorklik percentages per positie in Google.

SEO International

Meer weten over Lokale SEO

Lokale zichtbaarheid is super belangrijk. Wil je er veel meer over weten? Bel mij op tel. 06-41226543 of surf naar mijn contact pagina.

Op deze website vindt u de volgende blog:

Lokale SEO tips voor kleinere bedrijven.

6. Website migratie & SEO

Wat is een websitemigratie?

Een websitemigratie is een veel gebruikte term door SEO specialisten om een gebeurtenis te beschrijven van een website, die aanzienlijke veranderingen ondergaat. Deze veranderingen kunnen een zeer grote invloed hebben op de zichtbaarheid in zoekmachines.

De impact van een migratie op de online zichtbaarheid

Op volgorde van impact zijn er verschillende type migraties te onderscheiden:

 1. Nieuw design
 2. Protocol http naar https
 3. Content migratie of structuurwijziging
 4. Platform doorontwikkeling
 5. Rebranding
 6. Complete platformmigratie

Een websitemigratie is vaak een spannende en drukke tijd, waarbij je soms bang bent, dat je iets vergeet. Zeker als het gaat om zoekmachine optimalisatie, kunnen de gevolgen groot zijn, als er dingen mis gaan tijdens de migratieperiode. Met Google Analytics en of Google Search Console kan je het gehele proces goed monitoren en actie ondernemen, wanneer dat nodig is.

Meer weten over de migratie van een website en SEO?

Bang dat je wat vergeet? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar mijn contactpagina. 

7. SEO & Mobiel

De mobiele vindbaarheid van websites en apps is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Zeker nu het aantal zoekopdrachten via smartphones groter is. dan het aantal op desktop computers. En als uw website niet “mobielvriendelijk”op het scherm van uw potentiële klant verschijnt, zijn ze vervolgens binnen één klik weer weg.

Waarom is SEO voor mobiel zo belangrijk?

SEO International

Uw website is “mobielvriendelijk” wanneer deze zonder extra moeite goed te bekijken is op een mobiel apparaat. Met de verandering van het zoekgedrag in de zoekmachine, stimuleert Google namelijk partijen om zorg te dragen voor een mobielvriendelijke website. Google heeft een tool ingericht om de mobiel vriendelijkheid van je website te testen. Deze test vind je hier.

Meer weten over SEO & mobiel?

Heb je hulp nodig om jouw website ook te mobiliseren voor mobiel? Bel mij op tel 06-41226543 of surf naar mijn contactpagina.

8. E-commerce en SEO

Het winkelen via internet heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen en is voor de jongere generaties gemeengoed geworden. Maar ook steeds meer ouderen weten de weg naar de webshop te vinden. SEO voor webshops is in de basis niet anders dan de SEO voor bijvoorbeeld een bedrijfswebsite. Toch kennen e-commerce sites een aantal bijzondere aandachtspunten, die niet of in meerdere mate voor bedrijfswebsites gelden. Lees ook de blog: SEO voor e-commerce websites

SEO Checklist

 1. Zorg voor unieke productinformatie en neem deze niet klakkeloos over van de leverancier.
 2. Geef de voorkeur aan de belangrijkste producten, die de meeste omzet opleveren en begin met het optimaliseren van deze productpagina’s.
 3. Zorg voor creatieve content en verplaats je bij het schrijven van de productinformatie in uw klant.
 4. Voorkom dubbele content en gebruik de cannonical om straf van Google te voorkomen.
 5. Zorg voor een goede hiërarchische structuur en navigatie, verhouding hoofd en subcategorieën en de verfijning hiervan. Welke producten worden aangeklikt en welke niet.
 6. Let goed op filters en parameters. Deze zijn fijn voor de klant, maar kunnen voor de SEO vooral van duplicate content zorgen. Gebruik cannonicals en geef goede instructies aan Google via Search Console, hoe om te gaan met dubbele content.
 7. Zorg bij filters en parameters voor de juiste inhoud door middel van een zoekwoordenonderzoek.
 8. Interne linkbuilding is ook bij webshops belangrijk.
 9. Optimaliseer pagina’s voor de juiste zoektermen. De hiërarchische structuur van de belangrijkste pagina’s binnen een e – commerce website bestaat meestal uit drie niveaus: hoofdcategorieën, subcategorieën en product detailpagina’s.
 10. Zorg voor een goede update van uw metadata.
 11. Maak gebruik van gestructureerde gegevens en benut de rich snippet  (bijvoorbeeld de sterren review) mogelijkheden om op te vallen.
 12. Tover met woorden. Bijvoorbeeld woorden als gratis, nu, jij, onmiddellijk, beste converteren zeer sterk.
 13. Personaliseer je content.
 14. Test, Test, Test

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema, de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld meerdere SEO projecten met succes afgerond in Leiden, Zoetermeer, Delft & Rijswijk. Wilt u mij bijvoorbeeld inhuren als een SEO specialist of Content Marketing expert? Of heeft u bijvoorbeeld gewoon een vraag over SEO Linkbuilding? Bel of mail mij.