• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO roadmap maken

SEO roadmap, SEO specialist Den Haag

SEO roadmap maken

Last Updated on 5 mei 2024 by connectyourworld

SEO roadmap, SEO specialist Den Haag

SEO roadmap

Search Engine Optimization, beter bekend als SEO, is een essentieel onderdeel van de digitale marketingstrategie voor elk bedrijf dat online aanwezig is. Het is namelijk de kunst en wetenschap van het optimaliseren van uw website om hoger te scoren in zoekmachineresultaten, waardoor u meer organisch verkeer kunt aantrekken. Daarom is het opstellen van een SEO roadmap een cruciale stap om uw online aanwezigheid te verbeteren en uw doelen te bereiken. In deze blog post gaan we dieper in op hoe u een effectieve SEO roadmap kunt maken, wat er in dat SEO plan moet staan en welke voordelen het biedt.

Waarom hebt u een SEO Roadmap nodig?

Een SEO roadmap is een strategisch document, dat de koers uitzet voor je SEO-inspanningen. Het is daarom essentieel om de volgende redenen:

 1. Gestroomlijnde strategie: Een roadmap helpt u namelijk om een gestructureerde en georganiseerde SEO-strategie te ontwikkelen, waardoor u in staat bent om uw inspanningen effectiever te richten.
 2. Meetbare doelen: Het stelt meetbare doelen vast, die u kunt bijhouden en analyseren om uw voortgang te meten en te verbeteren.
 3. Prioritering: Het helpt u om prioriteiten te stellen en te beslissen waar u uw beperkte middelen het beste kunt inzetten om de meeste impact te hebben.
 4. Teamcoördinatie: Een roadmap zorgt voor duidelijkheid en coördinatie binnen uw SEO-team of met externe partners, zoals bijvoorbeeld bureaus.
 5. ROI verbetering: Het SEO plan helpt u om uw return on investment (ROI) te verbeteren door middel van gestructureerde en gefundeerde beslissingen.

Belangrijke stappen voor het maken van een SEO roadmap

Nu u begrijpt waarom een SEO roadmap van essentieel belang is, laten we de belangrijkste stappen bespreken om er een te maken.

Stap 1: Start met een grondige website audit

Voordat u een roadmap kunt maken, moet u een grondige audit van uw website uitvoeren. Dit omvat het analyseren van technische aspecten, content, on-page optimalisatie en off-page factoren. Enkele belangrijke elementen om in overweging te nemen zijn:

 • Technische fouten: Zorg ervoor dat uw website vrij is van technische problemen zoals kapotte links, laadsnelheidsproblemen en crawlbaarheid.
 • Zoekwoordonderzoek: Identificeer de zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf en branche, en bepaal vervolgens welke zoekwoorden kansen bieden.
 • Concurrentieanalyse: Analyseer de SEO-strategieën van uw concurrenten en identificeer kansen om ze te overtreffen.
 • Contentkwaliteit: Beoordeel de kwaliteit en relevantie van uw bestaande content en identificeer hiaten die moeten worden aangepakt.
 • Backlinkprofiel: Controleer de kwaliteit en kwantiteit van de backlinks, die naar uw website verwijzen.

Een grondige website-audit zal vervolgens dienen als basis voor de verdere ontwikkeling van uw SEO roadmap.

Stap 2 SEO roadmap: Stel duidelijke doelen en KPI’s vast

Na het uitvoeren van de website-audit is het tijd om duidelijke doelen en Key Performance Indicators (KPI’s) vast te stellen. Deze doelen moeten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden (SMART) zijn. Enkele voorbeelden van SEO-doelen zijn:

 • Het verhogen van organisch verkeer met X% binnen zes maanden.
 • Het verbeteren van de click-through rates (CTR) van belangrijke pagina’s met X% in het komende kwartaal.
 • Het verwerven van X kwalitatieve backlinks per maand.
 • Het verbeteren van de laadsnelheid van de website naar X seconden.

Het vaststellen van duidelijke doelen helpt bij het richten van uw inspanningen en het meten van uw succes.

Stap 3: Identificeer prioritaire acties

Op basis van de website-audit en de vastgestelde doelen, is het nu tijd om prioritaire acties te identificeren. Dit omvat het bepalen welke aspecten van uw website en SEO-strategie het meest urgent zijn en de grootste impact hebben op uw doelen. Enkele voorbeelden van prioritaire acties zijn:

 • Het oplossen van technische problemen die de websiteprestaties belemmeren.
 • Het optimaliseren van belangrijke pagina’s voor relevante zoekwoorden.
 • Verbeteren van de interne linkstructuur om de diepte van de site te verminderen en belangrijke pagina’s te benadrukken.
 • Het creëren van nieuwe content om dekking te bieden aan relevante zoekwoorden en onderwerpen.

Het identificeren van prioritaire acties helpt bij het toewijzen van middelen en het bepalen van de volgorde waarin u aan de doelen werkt.

Stap 4 SEO roadmap: Maak een contentstrategie

Content is een van de belangrijkste factoren voor SEO-succes. Het is belangrijk om een contentstrategie te ontwikkelen die gericht is op het creëren van hoogwaardige en relevante content voor uw doelgroep. Enkele overwegingen bij het opstellen van een contentstrategie zijn:

 • Identificeer de onderwerpen en zoekwoorden die relevant zijn voor je doelgroep.
 • Plan de publicatie van content en houd rekening met seizoensgebonden trends en belangrijke datums in uw branche.
 • Overweeg verschillende contentformaten, zoals blogberichten, video’s, infographics en meer.
 • Zorg voor een consistente publicatieplanning om een gestage stroom van content te behouden.

Een effectieve contentstrategie helpt bij het aantrekken van organisch verkeer en het verbeteren van uw positie in zoekmachineresultaten.

Stap 5: Optimaliseer voor Mobiel

Met het toenemende gebruik van mobiele apparaten om toegang te krijgen tot internet, is mobiele optimalisatie van cruciaal belang voor SEO. Zorg er daarom, voor dat uw website responsief is en goed presteert op mobiele apparaten. Dit omvat het verbeteren van de laadsnelheid en het optimaliseren van de code.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren freelance SEO specialist en content marketeer uit Den Haag. Tevens is hij eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Connect your World voert opdrachten uit in heel Nederland, altijd op basis van een SEO plan of roadmap. We zijn bijvoorbeeld actief als:

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.