• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO optimaliseren met de beste 6 WordPress Plugins

SEO optimaliseren

SEO optimaliseren met de beste 6 WordPress Plugins

Last Updated on 3 januari 2024 by connectyourworld

SEO optimaliseren

SEO optimaliseren – Inleiding

SEO, oftewel Search Engine Optimization, is van cruciaal belang voor elke website. Het verbetert namelijk de zichtbaarheid van je website in zoekmachines zoals Google. Hierdoor kan je meer organisch verkeer aantrekken. WordPress, een van de meest populaire content management systemen ter wereld, biedt talloze mogelijkheden om de SEO van je website te optimaliseren. Een van de voordelen van WordPress is de uitgebreide verzameling plugins waarmee je specifieke functies kunt toevoegen aan je website. In dit artikel bespreken we daarom 6 van de beste WordPress plugins voor SEO optimalisatie.

Geschatte leestijd: 11 minuten

1. Yoast SEO

Yoast SEO is een van de meest populaire en krachtige SEO-plugins voor WordPress. Het biedt een uitgebreide set tools om je te helpen bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Enkele van de belangrijkste functies van Yoast SEO zijn:

 • Meta Tags Optimalisatie: Yoast helpt je bij het optimaliseren van de meta titels en beschrijvingen van je pagina’s. Dit helpt zoekmachines om beter te begrijpen waar je pagina over gaat.
 • Sitemap Generatie: De plugin genereert automatisch een XML-sitemap voor je website, wat zoekmachines helpt om je site efficiënt te indexeren.
 • Content Analyse: Yoast beoordeelt de leesbaarheid van je content en geeft suggesties voor verbeteringen. Dit is niet alleen goed voor SEO, maar ook voor de gebruikerservaring.
 • Focus Trefwoord Optimalisatie: Je kunt een focus trefwoord instellen voor elke pagina en Yoast zal je begeleiden bij het optimaliseren van je content rond dat trefwoord.

2. Yoast SEO Premium

Yoast Premium is een populaire WordPress-plugin, die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het optimaliseren van hun websites voor zoekmachines. Het biedt een scala aan functies en voordelen die kunnen bijdragen aan een betere zoekmachineoptimalisatie (SEO) en algemene websiteprestaties.

Hier zijn bijvoorbeeld enkele voordelen van de Yoast Premium-plugin om je website te optimaliseren:

 1. Uitgebreide SEO-analyse: Yoast Premium biedt diepgaande SEO-analyses van uw content. Het controleert uw pagina’s en berichten op cruciale SEO-factoren zoals zoekwoorden gebruik, meta-beschrijvingen, interne en externe koppelingen, leesbaarheid en meer. Dit helpt u om uw content te verbeteren voor zoekmachines en gebruikers.
 2. Meerdere trefwoordoptimalisatie: U kunt meerdere SEO zoekwoorden opgeven om te optimaliseren voor één enkele pagina of bericht. Dit is handig als u zich op verschillende zoektermen wilt richten om uw bereik te vergroten.
 3. Redirect-manager: Met de ingebouwde redirect-manager kunt u oude URL’s naar nieuwe URL’s omleiden zonder dat u technische kennis nodig hebt. Dit is essentieel om te voorkomen dat gebruikers op niet-bestaande pagina’s terechtkomen en helpt ook bij het behouden van uw zoekrangschikking.
 4. Sitemap-functionaliteit: Yoast Premium genereert automatisch XML-sitemaps voor uw website, waardoor zoekmachines gemakkelijker kunnen begrijpen, hoe uw site is gestructureerd. Dit helpt bij het indexeren van uw pagina’s en het verbeteren van uw SEO.
 5. Content Insights: De plugin geeft u waardevolle inzichten in uw content, zoals het gebruik van Google zoekwoorden en de leesbaarheid van uw tekst. Het helpt u bij het maken van content die zowel zoekmachinevriendelijk als aantrekkelijk is voor uw doelgroep.
 6. Social previews: Yoast Premium biedt voorbeeldweergaven van hoe uw pagina’s of berichten eruit zullen zien op sociale mediaplatforms, wanneer ze worden gedeeld. Hierdoor kunt u de weergave optimaliseren en aantrekkelijke sociale mediaberichten maken.
 7. Ondersteuning en updates: Als u Yoast Premium aanschaft, krijgt u toegang tot premium-ondersteuning en regelmatige updates. Dit betekent dat u op de hoogte blijft van de nieuwste SEO-trends en technologieën.
 8. Integraties met andere plugins en tools: Yoast Premium kan worden geïntegreerd met andere populaire WordPress-plugins en hulpmiddelen, zoals WooCommerce en Google Search Console, om uw SEO-inspanningen verder te verbeteren.
 9. Meertalige ondersteuning: De plugin ondersteunt meerdere talen, waardoor het een goede keuze is voor websites met internationale doelgroepen.
 10. Verbeterde blokeditor-integratie: Met de opkomst van de blokeditor in WordPress (Gutenberg) heeft Yoast Premium zijn integratie verbeterd om de optimalisatie van berichten en pagina’s nog eenvoudiger te maken.

Yoast SEO Premium – voor website optimalisatie

Over het algemeen biedt Yoast Premium een breed scala aan functies om uw SEO-inspanningen te verbeteren en uw websiteprestaties te optimaliseren. Het kan een waardevolle investering zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers van WordPress die serieus bezig zijn met zoekmachineoptimalisatie.

3. Yoast SEO lokale SEO

De Yoast SEO Local plugin is een handige tool voor website-eigenaren die hun website lokaal willen optimaliseren voor zoekmachines. Deze plugin is ontwikkeld door Yoast, een bekend bedrijf op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Daarnaast is het een uitbreiding van de populaire Yoast SEO-plugin. Met de Yoast SEO Local plugin kunnen website-eigenaren specifieke informatie toevoegen en optimaliseren voor lokale zoekopdrachten.

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies en mogelijkheden van Local SEO Yoast plugin:

 1. Lokale SEO-titels en metabeschrijvingen: Met de plugin kun je aangepaste titels en metabeschrijvingen maken die zijn geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten. Dit helpt je om beter zichtbaar te worden in de lokale zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.
 2. Google Maps-integratie: Je kunt eenvoudig kaarten toevoegen aan je website met gedetailleerde informatie over je locatie. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om je bedrijf te vinden.
 3. Openingstijden: De plugin stelt je in staat om je openingstijden duidelijk weer te geven, wat nuttig is voor potentiële klanten die willen weten wanneer ze je bedrijf kunnen bezoeken.
 4. Contactgegevens: Je kunt belangrijke contactgegevens zoals je adres, telefoonnummer en e-mailadres toevoegen aan je website, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om contact met je op te nemen.
 5. Sociale profielen: De plugin biedt ook de mogelijkheid om links naar je sociale media-profielen toe te voegen, wat kan helpen bij het opbouwen van een online aanwezigheid en het aantrekken van meer volgers.
 6. Schema Markup: Yoast SEO Local genereert automatisch schema markup voor je lokale bedrijf, waardoor zoekmachines de informatie op je website beter begrijpen en mogelijk rijke zoekresultaten weergeven, zoals kaarten en openingstijden.
 7. Bewaking van online vermeldingen: Je kunt de prestaties van je lokale SEO in de gaten houden en zien hoe je website scoort in lokale zoekresultaten.

Lokale vindbaarheid

De Yoast SEO Local plugin is een handige tool voor bedrijven die afhankelijk zijn van lokale klanten en verkeer. Het helpt je om je website te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten en kan bijdragen aan een verbeterde zichtbaarheid in zoekmachines. Het is belangrijk om regelmatig je gegevens bij te werken, vooral als er veranderingen zijn in je locatie, openingstijden of contactgegevens, om ervoor te zorgen dat potentiële klanten altijd de meest accurate informatie vinden.

4. WP Schema Pro

WP Schema Pro is een populaire WordPress-plugin die is ontworpen om gestructureerde gegevens (schema markup) toe te voegen aan je WordPress-website. Schema markup helpt zoekmachines zoals Google beter te begrijpen waar je content over gaat, wat kan resulteren in verbeterde zoekresultaten en rich snippets in de zoekresultaten.

Hier zijn bijvoorbeeld enkele belangrijke kenmerken en voordelen van WP Schema Pro voor website optimalisatie:

 1. Eenvoudige implementatie: WP Schema Pro maakt het gemakkelijk om schema markup aan je website toe te voegen, zelfs als je geen technische kennis hebt. De plugin biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee je schema-instellingen kunt configureren zonder code te schrijven.
 2. Diverse schema types: Deze plugin ondersteunt een breed scala aan schema types, waaronder schema’s voor artikelen, evenementen, producten, beoordelingen, recepten en meer. Hierdoor kun je gestructureerde gegevens toevoegen aan verschillende soorten inhoud op je website.
 3. Automatische gegevensinvoer: WP Schema Pro kan automatisch relevante gegevens invullen op basis van de inhoud van je pagina’s. Hierdoor hoef je niet alle gegevens handmatig in te voeren.
 4. Compatibiliteit met andere plugins: De plugin is ontworpen om goed te werken met andere populaire WordPress-plugins en -thema’s, zodat je geen conflicten hoeft op te lossen.
 5. Verbeterde zoekresultaten: Door gestructureerde gegevens toe te voegen, kan je website opvallen in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot een betere zichtbaarheid en klikfrequentie.
 6. Ondersteuning voor lokale bedrijven: WP Schema Pro bevat ook schema markup voor lokale bedrijven, waardoor je lokale SEO kunt verbeteren en de kans vergroot dat je bedrijf wordt weergegeven in lokale zoekresultaten.
 7. Regelmatige updates: De ontwikkelaars van de plugin brengen regelmatig updates uit om ervoor te zorgen dat deze up-to-date blijft en compatibel is met de nieuwste WordPress-versies en SEO-praktijken.

Houd er rekening mee dat, hoewel WP Schema Pro een krachtige tool is om gestructureerde gegevens aan je website toe te voegen, het belangrijk is om te begrijpen hoe schema markup werkt en welke schema types relevant zijn voor je content. Het correct implementeren van schema markup kan aanzienlijke voordelen bieden voor je SEO-inspanningen en de algehele prestaties van je website.

5. Smush Pro

Smush Pro is een populaire WordPress-plugin die wordt gebruikt voor het optimaliseren van afbeeldingen op je website. Deze plugin is bedoeld om afbeeldingen te comprimeren en te optimaliseren, waardoor je website sneller kan laden en een betere gebruikerservaring kan bieden.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en functies van Smush Pro:

 1. Afbeeldingscompressie: Smush Pro comprimeert automatisch afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor worden afbeeldingsbestanden kleiner, wat de laadtijden van je website verbetert.
 2. Bulkoptimalisatie: Je kunt Smush Pro gebruiken om bestaande afbeeldingen op je website in bulk te optimaliseren. Dit is handig als je al veel afbeeldingen hebt geüpload voordat je de plugin hebt geïnstalleerd.
 3. Lazy Loading: Deze functie zorgt ervoor dat afbeeldingen pas worden geladen wanneer ze in het zichtbare deel van de pagina komen. Hierdoor wordt de laadtijd van je pagina’s verminderd, vooral op lange pagina’s met veel afbeeldingen.
 4. WebP-ondersteuning: Smush Pro ondersteunt het converteren van afbeeldingen naar het WebP-formaat, dat een uitstekende compressie biedt zonder veel kwaliteitsverlies. Dit kan de prestaties van je website verder verbeteren.
 5. Automatische schalen: De plugin kan afbeeldingen automatisch schalen naar de juiste afmetingen op basis van het apparaat van de gebruiker. Hierdoor worden onnodige grote afbeeldingen voorkomen.
 6. Directory Smushing: Hiermee kun je afbeeldingen optimaliseren die zich niet in de mediabibliotheek van WordPress bevinden, zoals afbeeldingen in thema’s of externe locaties.
 7. Statistieken: Smush Pro biedt inzichtelijke statistieken over de optimalisatie van je afbeeldingen, zodat je de prestaties kunt volgen en verbeteren.
 8. Compatibiliteit: De plugin is compatibel met de meeste populaire WordPress-thema’s en andere plugins, waardoor je geen conflicten hoeft te verwachten.

Smush Pro is een handige tool voor website-eigenaren die de laadtijd van hun website willen verbeteren en de algehele prestaties willen optimaliseren door afbeeldingen te comprimeren en te optimaliseren. Het is een betaalde plugin, maar de investering kan de moeite waard zijn als snelheid en gebruikerservaring belangrijk voor je zijn. Vergeet niet om regelmatig updates uit te voeren om van de nieuwste functies en verbeteringen te profiteren.

Gebroken links kunnen schadelijk zijn voor je SEO en gebruikerservaring. De Broken Link Checker plugin is specifiek ontworpen om je te helpen bij het opsporen en corrigeren van dode links op je website. Enkele van de functies zijn:

 • Automatische Linkcontrole: De plugin controleert automatisch je hele website op gebroken links en ontbrekende afbeeldingen.
 • Waarschuwingen en Rapporten: Je ontvangt meldingen en rapporten in je WordPress-dashboard wanneer gebroken links worden gedetecteerd.
 • Bulkacties: Je kunt gebroken links direct vanuit het dashboard bewerken of verwijderen.
 • Aanpasbare Instellingen: Je kunt de frequentie van de linkcontrole aanpassen en bepalen welke soorten links worden gecontroleerd.

SEO optimaliseren – conclusie

Voor het optimaliseren van je SEO zijn er talloze plug-ins op de markt. Het aantal downloads zegt meestal wel iets over de kwaliteit van de plug-in. Let daarbij ook op of de gebruikte plug-in compatibel is met je WordPress thema.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een zeer ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Heb je vragen over het verbeteren van je SEO? Of wil je een SEO specialist inhuren om de SEO van je website te optimaliseren? Neem dan contact op via onderstaande button.

Interessante blog posts

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.