• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Conversies: content met overtuiging

Conversies: content met overtuiging

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

Conversie optimalisatie, Conversies

Conversie optimalisatie

Conversies daar draait het om bij het optimaliseren van een website voor SEO. Een conversie is bijvoorbeeld de inschrijving voor een nieuwsbrief of nog veel belangrijker: het kopen van uw product of het afnemen van uw dienstverlening. Om dit voor elkaar te krijgen is er Conversie optimalisatie nodig. U zou kunnen starten met het schrijven van content met overtuigingskracht.

Geschatte leestijd: 9 minuten

Conversies: grote stippen aan de horizon


Conversies daar draait het om op een website.


Wat is conversie?

Conversies zijn de momenten, waarop bezoekers van de website overgaan tot actie. Dit kan een aankoop, informatieaanvraag, het downloaden van een brochure of een andere commercieel interessante actie zijn. Conversies kunnen worden uitgedrukt in een absoluut aantal. Vaak worden conversies uitgedrukt in een percentage van het aantal bezoekers of ontvangers van een reclameboodschap. Het doel van de Conversie specialist is conversies verhogen.

Wie Online content maakt en optimaliseert, wil vaak bereiken, dat een tekst gelezen wordt of dat een video wordt bekeken. Het uiteindelijke doel is dat de bezoeker iets gaat doen: een product kopen of een dienst afnemen of een whitepaper downloaden. Hoe leidt u oriënterende bezoekers naar deze acties? Overtuigende SEO teksten is de sleutel tot succes.

SEO content

Als u het idee krijgt, dat bezoekers die wel tot uw doelgroep behoren voortijdig vertrekken, is het slim om eens naar uw content te kijken. SEO Content levert een wezenlijke bijdrage aan conversies. Een conversie is het omzetten van een bezoek naar een actie en wordt vaak uitgedrukt in een percentage van het aantal sitebezoekers.

Harde en zachte conversies

Er bestaan harde en zachte conversies. Harde conversies dragen direct bij aan het bedrijfsresultaat. Denk aan een aankoop, een boeking of een donatie. Bij zachte conversies gaat het om acties als:

 • contact opnemen
 • vragen stellen via een formulier
 • het inschrijven voor een nieuwsbrief
 • het downloaden van een white-paper
 • een catalogus of een product op een verlanglijstje plaatsen.
Lead generatie

Conversies en landingpaginas

Alle acties kunnen een touchpoint zijn in de klantreis die een klant gaat afleggen. Touchpoints leiden de bezoeker naar een landingspagina, ook wel actiepagina genoemd. Die pagina wijst de bezoeker de weg naar de conversie. Het is belangrijk om in te spelen op de klantvraag. Als u duidelijk maakt wat de klik oplevert, is de klant eerder bereid de klant te volgen.

Geef uw engaging content overtuigingskracht

De bezoeker laten doen, wat u voor ogen heeft is een subtiel spel. Het gaat om het bieden van een positieve klantervaring (user experience). Dat kan u bereiken door antwoorden te bieden op de vragen die bij klanten leven. Als u dan vervolgens ook nog de oplossing hebt, dan kunt u helemaal niet meer stuk.


Gratis tips om uw klant positief te beïnvloeden

 1. Benoem een gedeelde identiteit zoals bijvoorbeeld ‘Als Mantelzorger….’ of ‘Wij als fans van Ajax…. of Als bewoners van Den Haag….’
 2. Druk de gedeelde identiteit uit in persoonlijke voornaamwoorden zoals bijvoorbeeld: wij, ons, onze.
 3. Verwerk persoonlijke gegevens in de communicatie om een gevoel van samen te creëren. Laat bijvoorbeeld iemands naam terugkomen in een mailing. (Let wel op de Privacy regels).
 4. Personaliseer content. Bijvoorbeeld recent bekeken vakanties of een wenslijstje.
 5. Betrek mensen bij de ontwikkeling of verbetering van uw aanbod.
 6. Tijdelijke aanbiedingen of bijna uitverkochte producten creeren een nu of nooit gevoel. Ze maken mensen alerter en u zet ze aan tot een snellere actie. Hoe schaarser het product, hoe interessanter een product wordt. Mensen hebben er een hekel aan om er net naast te grijpen.
 7. Benut de kracht van getallen. Nog 2 plaatsen beschikbaar….
 8. Visualiseer slinkende of beperkte voorraad.
 9. Communiceer misgelopen aanbiedingen en vertel hoe de bezoeker voortaan wel tijdig op de hoogte is.
 10. Geef alleen een selecte groep toegang tot specifieke informatie en maak duidelijk hoe de bezoeker onderdeel kan worden van deze speciale groep.

Sociale bewijskracht

Als 10.000 mensen een bepaalde video hebben bekeken, dan moet deze video wel de moeite waard zijn toch. Sociale bewijskracht is een belangrijk wapen om mogelijke klanten te beïnvloeden om tot aanschaf over te gaan. In ons oordeel laten we ons vaak beïnvloeden door de mening van anderen, ook als we die ander niet persoonlijk kennen. U versterkt de sociale bewijskracht van uw aanbod door aanbevelingen van gebruikers te tonen. Dat kan anoniem of gepersonaliseerd. Het toevoegen van aanbevelingen levert meer kliks op.

Geef sociale bewijskracht een positieve impuls door deze SEO tips

 • Plaats reviews en ratings van gebruikers bij uw aanbod. Maak wel gebruik van de reviews van Google. Alleen op deze wijze doen ze wat voor uw SEO.
 • Laat zien welke andere producten andere bezoekers nog meer hebben bekeken of besteld.
 • Het toevoegen van een beoordeling moet super makkelijk gaan.
 • Vraag recensenten enige persoonlijke gegevens toe te voegen aan een recensie.
 • Benut Like en Share tools zoals Twitter, Facebook en Instagram.

Wederkerigheid verhoogt het aantal conversies

Iets weggeven om er later iets voor terug te krijgen is in de zakelijke wereld heel gebruikelijk. Cadeautjes en gunsten verhogen conversies. Want als u gratis en belangeloos iets schenkt, dan is de ander geneigd vroeg of laat iets terug te doen. En vaak is de tegenprestatie net iets groter, aangezien bijna niemand wil dat er een restschuld overblijft.

 • Verras uw bezoekers met een uniek geschenk, bijvoorbeeld handige tips of informatie, een gratis proefperiode om kennis te maken met een dienst of een service, een white-paper over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO optimalisatie en Content Marketing of een quick scan.
 • Verbind geen restricties of voorwaarden aan uw aanbod, dan voelt het niet als een cadeau.
 • Doe eventueel suggesties voor een tegenprestatie, maar verplicht tot niets.
 • Deel kennis en inzichten die voor bezoekers interessant zijn. Verwerk bijvoorbeeld statistieken in een mooie infographic.

Commitment en consistentie: merkbeleving

Commitment is super belangrijk. Als men zich eenmaal heeft gecommitteerd aan een bepaald merk, dan is men vaak zeer trouw aan een merk. Ook als dat merk kleine gebreken vertoont, blijven deze het merk trouw. Denk hierbij aan de aanschaf van een auto of de aanschaf van een telefoon. Vaak krijgt u direct na een online aankoop een e-mail met een gefeliciteerd met uw aankoop boodschap. Vaak worden daarin nog eens de voordelen van het product benoemd. Dit doet men om het gedrag en het gevoel op een lijn te krijgen. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt om dit aan te schaffen? Grote kans is, dat u een week later een verzoek krijgt om een beoordeling te geven.

 • Begin met een klein verzoek. Neem bijvoorbeeld een abonnement op uw nieuwsbrief of vraag om mee te doen aan een onderzoek.
 • Ga daarna door met iets omvangrijkers. Verzoek om een retweet, een like of een vind ik leuk.
 • Stimuleer mensen om openlijk uw merk of product te gebruiken. Geef een review met enkele persoonlijke gegevens.
 • Bouw commitment op door herhaalbezoeken aan uw website te stimuleren met polls, prijsvragen of product aanbiedingen of product aankondigingen.
 • Werk aan commitment door nieuwsbrieven te personaliseren.

Met sympathie bindt u klanten

Mensen laten zich het meest beïnvloeden door mensen en merken, die ze sympathiek en aantrekkelijk vinden. Waarom een veel duurdere Iphone kopen, dan een goedkopere net zo goede Samsung telefoon? Dat schaft u niet rationeel aan. Er komt een gevoel bij kijken. Een sympathiek bedrijf heeft meer fans en die bevelen dit bedrijf meer aan bij andere mensen in hun omgeving.

 • Geef complimenten
 • Laat zien wie uw merk leuk vindt
 • Plaats like and share tools om het delen van SEO webteksten makkelijker te maken.
 • Gebruik Google afbeeldingen en foto’s die uw doelgroep aantrekkelijk vindt. Wist u dat foto’s van vrouwen en baby’s voor veel meer conversie zorgen dan foto’s van mannen?
 • Biedt herkenning eventueel met de inzet van persona’s.

Conversies gaan makkelijker als uw bedrijf autoriteit heeft

Mensen houden van merken en bedrijven, die zich al lang en breed bewezen hebben. In het bepalen van kwaliteit en autoriteit bieden keurmerken, symbolen en Google reviews enige houvast. Hoe kunt u autoriteit verdienen?

 • Toon kwaliteitskeurmerken van uw sector, branche of vakgebied.
 • Heeft u (bijzondere) studies, cursussen of workshops gevolgd. Laat het de mensen weten.
 • Vermeld vak prijzen en eervolle vermeldingen.
 • Heeft u veel volgers op Sociale media? Toon dat dan.
 • Kies de juiste plek op de homepage voor conversiemogelijkheden.

Conversies op uw website

 • Stop met te grote header foto’s. Deze header foto’s drukken belangrijke informatie naar beneden. De website bezoeker boeit het niet. Hij of zij wil weten of de website nuttige informatie bevat.
 • Maak interactie zo gemakkelijk mogelijk.
 • Stop met sliders en carrousels. Het zijn vooral conversie killers en ze nemen heel veel ruimte in op een homepage.
 • Wees zo duidelijk mogelijk op uw website.
 • Verhoog de conversies op uw website door lijstjes met bullets. Als u scannend leest, dan kijkt u als eerste naar kopjes en bullets.
 • Vertel bij invoervelden op een formulier waarom u bepaalde informatie nodig heeft.
 • Herhaal call to actions onderaan de website.

SEO en Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

De eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag heet Herman Geertsema. Hij is een ervaren SEO consultant en Content Marketeer.

SEO specialist inhuren

Connect your World is als SEO bureau ook actief in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over conversie optimalisatie en wilt u het aantal conversies verhogen? Of wilt u een SEO specialist inhuren om bovenaan in Google te komen? Bel of mail ons.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO checklist

Nog meer weten over SEO? Lees dan deze SEO checklist door.

Free SEO tools

Op deze website vindt u een overzicht met veelal gratis SEO tools. Hiermee kunt al vast een start maken met de SEO optimalisatie van uw website. Uw SEO laten doen, blijft natuurlijk ook een optie.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.