• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Infographics laten maken

Infographics laten maken

Last Updated on 19 juni 2024 by connectyourworld

infographics voor content marketing, Content Den Haag, SEO Den Haag
Infographics trekken aandacht en dat is precies de bedoeling van online marketing

Unieke infographics zijn goud waard voor SEO

Infographics voor Contentmarketing zijn geweldig voor het creëren van nuttige, doelgroepgerichte SEO content. Deze visuele content-stukken maken immers gelabelde content verleidelijk en gemakkelijk voor online gebruikers, die op zoek zijn naar snelle antwoorden op hun vragen. Infographics behoren daarom tot de top-vijf content formats, die worden gebruikt door B2B-marketeers in een content marketing strategie. Studies tonen namelijk aan dat het menselijk brein beelden 60.000 keer sneller verwerkt dan geschreven tekst. In deze blog post volgen vele tips om goede infographics te laten maken.

1. Infographics ontvangen 94% meer views dan platte tekst
2. Goede infographics zorgen voor meer betrokkenheid, leermomenten en conversies
3. Je leert door infographics veel over je potentiële doelgroep
4. Met infographics kan je de verschillen met de concurrentie benadrukken
5. Door call to actions toe te voegen, gaan de conversies omhoog

Geschatte leestijd: 16 minuten

Wat is een infographic?

Bij infographics voor Contentmarketing zijn tekst en beeld één geïntegreerd geheel. Veel mensen zijn visueel ingesteld. Met infographics brengt u de boodschap verder duidelijk en snel over. Vaak wordt er gebruik gemaakt van statistieken, instructies, grafieken en schema’s.

Hoe kunt u een infographics (laten) maken?

Om infographics te laten maken, begint u met het definiëren van uw doel en doelgroep. Verzamel vervolgens relevante data en informatie, die u wilt visualiseren. Schakel een professionele grafisch ontwerper in of gebruik gespecialiseerde tools zoals Canva of Piktochart om uw ontwerp te maken. Werk nauw samen met de ontwerper om ervoor te zorgen, dat de infographic zowel visueel aantrekkelijk als informatief is. Review en bewerk de infographic om fouten te corrigeren en duidelijkheid te verbeteren. Tot slot, publiceer en deel de infographic via geschikte kanalen, zoals sociale media of uw website, om uw boodschap effectief over te brengen.

Waarom zijn infographics belangrijk?

Infographics zijn belangrijk voor het zo goed mogelijk overbrengen van informatie. Als u bijvoorbeeld statistieken wilt delen, die een bepaalde campagne of product promoten, kan de impact verloren gaan, als ze niet op de juiste manier worden gepubliceerd. Opvallende en esthetische infographics zijn namelijk een geweldige manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Perfect voor degenen, die niet veel tijd hebben, een infographic kan immers complexe gegevens of informatie opsplitsen in licht verteerbare hapklare brokken. Infographics zijn een onmisbaar onderdeel van uw contentmarketingstrategie.

Wat is Content Marketing?

Content marketing is een vaardigheid om nauwkeurig te begrijpen naar welk stukje content of welke informatie uw potentiële doelgroep op zoek is. U moet daarvoor inspelen op deze behoefte met SEO content, die helpt en verband heeft met de aankoop of het gebruik van uw producten en of dienstverlening. Dit soort SEO content biedt u vervolgens aan via een weldoordachte samengestelde mix van online en offline middelen en sociale media. Met Content Marketing trekt u vervolgens klanten aan en bindt u ze aan uw merk.

infographic, infographics voor content marketing

Infographics zijn een zeer goede manier om verhalen te ontvangen

Neem veel gegevens op in uw infographics zoals bijvoorbeeld grafieken of andere Visuals. Goed onderbouwde feiten en cijfers verlenen namelijk autoriteit en geven uw lezer een tastbaar referentiepunt. Infographics zijn ook scan-baar, dus wanneer bezoekers snel informatie nodig hebben, is een infographic een perfecte oplossing. Infographics in uw Contentmarketingstrategie spreken ook Google aan. Zo erg zelfs, dat zoekopdrachten vaak infographics opleveren tussen de beste zoekresultaten.


Infographics ideaal voor visueel ingestelde mensen

De meeste mensen zijn behoorlijk visueel. Veel van de informatie, die naar de hersenen wordt gestuurd, is visueel en wordt sneller door de hersenen verwerkt dan tekst. Daarom kijken de meeste mensen liever naar een infographic om iets te leren dan een lang stuk tekst over hetzelfde onderwerp te lezen.


Bezoekers zien op een website echter niet alle tekst op een webpagina en niet alles wordt gelezen door bezoekers. In feite scannen de meeste bezoekers de webpagina op zoek naar specifieke informatie om aan hun vraag te voldoen en lezen ze niet de volledige berichten. Een infographic stelt bezoekers in staat om sneller door de content te bladeren, zoals eerder vermeld, en het gebruik van een infographic aan het einde van een bericht (wat logisch is omdat de lengte van infographics betekent dat bezoekers vaak niets anders lezen dan de afbeelding) moedigt bezoekers aan om tenminste langs het eerste scherm met tekst te scannen. Zorg er daarom voor, dat uw infographics uw logo en websitelink bevatten, zodat mensen die de infographic vinden, die is gedeeld vanaf een andere website, de kwaliteit van uw werk kennen en uw expertise over het onderwerp herkennen.

Het is een betere manier om de dekking te maximaliseren

Uw bericht is slechts zo effectief als uw vermogen om te delen. En mensen delen graag infographics buiten hun gebruik door andere website-eigenaren. Bezoekers pinnen namelijk infographics op Pinterest, tweeten en re tweeten ze op Twitter, en ze worden vaak gedeeld en / of geliket op Facebook. Door Infographics toe te voegen aan de Content marketing strategie, krijgt u vervolgens meer mogelijkheden om berichten viraal te laten gaan, waardoor uw merkbekendheid toeneemt en de reputatie verbetert.

Extra verkeer naar uw website

Een handige infographic leidt verkeer naar uw website, omdat bijvoorbeeld de shares en links meer gebruikers bereiken op basis van het deelgedrag. Investeren in infographics zorgt verder voor een organische boost van uw zoekmachine SEO rankings met al die backlinks en meer bezoeken aan uw website. Maak u geen zorgen, dat u geen zoekwoorden kunt gebruiken of links kunt insluiten in Infographics of andere SEO optimalisatie technieken kunt gebruiken omdat het afbeeldingen zijn. U vermijdt namelijk de meeste van deze problemen door een HTML-indeling voor infographics te gebruiken en insluitcodes te markeren om hun prestaties bij te houden wanneer ze worden gedeeld op andere websites of sociale media.

Infographics voor content marketing, SEO specialist Den Haag, SEO bureau Den Haag

Hoe pas ik infographics toe op mijn strategie?

Over het algemeen kunt u infographics laten maken, wanneer u content op een samengevatte manier wilt weergeven en informatie gemakkelijk te consumeren wilt maken. Dit kan bijvoorbeeld op vier manieren:

1. Vergelijkingen

Dit is een leuke manier om een ​​parameter tussen twee objecten vast te stellen, wat bijvoorbeeld een product, dienst, resultaat, voordelen of andere kenmerken kan zijn. Als u wilt laten zien, hoe uw bedrijf zich onderscheidt van uw concurrenten, zijn infographics een uitstekend stuk content om dit te doen.

2. Verhalen vertellen

Als u een verhaal vertelt, kunt u vervolgens een heel verhaal maken rond het onderwerp, dat u behandelt. Het maakt het een stuk eenvoudiger om contact te maken met uw publiek door meer gehumaniseerde en gecontextualiseerde content te brengen. Infographic storytelling levert het namelijk allemaal door het publiek bij het verhaal te betrekken.

3. Gegevens weergeven

Dit is een van de meest voorkomende toepassingen voor infographics. Weet u nog dat onderzoek, dat u deed? U kunt de verzamelde gegevens ordenen volgens de hiërarchie van de informatie en de geografische locatie, of u kunt elke fase creëren, die volgens u relevant is voor elk geval. Zorg ervoor, dat de hele infographic gemakkelijk te begrijpen cijfers en gegevens bevat.

4. Samenvatten en onderwijzen

U heeft waarschijnlijk een geweldige tekst gelezen of zelfs geproduceerd. Om het nog waardevoller te maken, kunnen vervolgens afbeeldingen illustreren, waar dat stukje informatie voor staat. Dit is uiterst belangrijk om de hoeveelheid tekst in te korten en het voor mensen een stuk gemakkelijker te maken om te begrijpen wat de auteur probeert te zeggen. Het opleiden van het publiek is namelijk essentieel om betere resultaten te behalen en infographics zijn hier om daarbij te helpen.


Infographics laten maken om uw merkbekendheid te vergroten

U kunt Infographics gemakkelijk omzetten in bijvoorbeeld presentaties, posters, brochures, folders en ander materiaal om uw merk te ondersteunen. Anderen zullen uw infographics ook offline delen. Het herhalen van de Infographic in Contentmarketing op verschillende platforms verbetert zelfs uw merk door herhaling. Omdat Infographics uw logo bevatten en voldoen aan uw visuele identiteit, ondersteunen ze altijd en overal uw marketingcampagnes en communiceren ze uw merkidentiteit. Infographics zijn namelijk een geweldige manier om de merkbekendheid te vergroten, omdat ze zoveel mogelijke doelgroepen op verschillende manieren bereiken.


Met infographics presenteert u content op een aantrekkelijke manier

Infographics werken inderdaad goed om content op een aantrekkelijke manier te presenteren. Maar hoe creëert u een infographic waar uw doelgroep van houdt? In deze blog post behandelen wij vervolgens een aantal manieren om mooie, resultaatgerichte infographics te maken.

1. Kies een onderwerp

Een Infographic verschilt namelijk van een blogpost. Dat moet u onthouden bij het bepalen van een relevant onderwerp. Het visuele content format is een weergave van feiten en statistieken. Daarvoor heeft u een onderwerp nodig, dat gemakkelijk in kleine delen kan worden opgesplitst. Een opiniestuk kunt u bijvoorbeeld niet omzetten in een infographic.


Denk aan een eenvoudige grondregel: analyseer of het onderwerp kan worden verklaard met behulp van korte, makkelijk verteerbare stukjes content. Zo ja, dan bent u op de goede weg.


Hier zijn enkele tips om een ​​aantal interessante onderwerpen te vinden:
 1. Blader door de infographic ontwerpen van concurrerende bedrijven. Op Pinterest staan bijvoorbeeld duizenden infographics. Let wel op, daar zitten vele goede exemplaren tussen maar ook slechte.
 2. Brainstorm binnen het team en maak daar vervolgens een mindmap van.
 3. Zorg dat uw onderwerp een hoog share gehalte heeft.
 4. Gebruik tools als Google Trends en Buzzsumo om populaire onderzoeks-items en nieuwsitems te achterhalen.
 5. Kies vervolgens een infographic type:
  • Een tijdlijn
  • Een handleiding
  • Een vergelijking
  • Een assortiment van grafieken
  • Een processtroomschema

Zorg ervoor, dat uw infographic een probleem oplost. Doe een snel zoekwoordonderzoek om inzicht te krijgen in de veel voorkomende uitdagingen, waarmee uw doelgroep wordt geconfronteerd.

2. Gegevens verzamelen

U moet onderzoek doen naar het onderwerp om originele en betrouwbare gegevens te verzamelen.

 • Start door alle relevante links in een document te noteren.
 • Vervolgens moet u beginnen met het ophalen van aanwijzingen en trends van elk van deze links.
 • De infographic kan een combinatie zijn van feiten, statistieken en stappen. U kunt de grootte van elk element bepalen, afhankelijk van het onderwerp.
 • Bepaal bij het afronden welke feiten en statistieken er allemaal in de infographic passen.
Recycle uw bestaande content

Audit uw huidige content zoals bijvoorbeeld blogs, whitepapers, video’s en kijk welke de best presterende items zijn. Als er informatie is, die al relevant en interessant is voor het publiek, is een goede strategie om sommige van die content opnieuw te maken in een infographic indeling. Dit is een gemakkelijke en snelle manier om nuttige infographic content te maken, die waarschijnlijk aandacht en betrokkenheid krijgt.

3. Schrijf een creatieve Brief

Het is essentieel om de toon van het ontwerp in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, lettertypen, de verhaallijn (indien van toepassing) en de grafische weergave. Wat is de sfeer in de infographic? Wordt het bijvoorbeeld goed, grappig of iets anders? Een creatieve korte brief helpt de ontwerper vervolgens om te beginnen met het visualiseren van het ontwerp. Dit gebeurt meestal door het maken van een wireframe.

 • Vergeet als eerste niet om het publiek te beschrijven in bijvoorbeeld persona’s
 • Voeg een paar referentie-infographics toe
 • Elke infographic moet een afhaalmenu bevatten – zeg het maar.
 • Neem tot slot uw merkrichtlijnen op voor het gebruik van de relevante lettertypen, kleuren en logo’s .

De opdracht geeft duidelijkheid over de doelen en doelstellingen van infographics voor Contentmarketing.

4. Ontwikkel een wireframe

Een wireframe helpt u om het ontwerp op papier te zetten en het te visualiseren. Het helpt u verder om het ontwerp in verschillende secties te verdelen. Zorg er daarom voor, dat uw infographic wordt geleverd met een paar basiselementen:

 • Een kop en een introductie
 • Het hoofdgedeelte – inclusief sub-kopjes en de sub-secties
 • De conclusie of een call-to-action
 • De citaten

Het wireframe helpt u om die reden de basis te leggen voordat u aan de slag gaat.

5. Werk aan interactiviteit

In een interactieve ervaring zijn de gegevens, die u uit uw publieksbetrokkenheid haalt, het meest waardevolle stuk. Laten we eens kijken, hoe u interactiviteit kunt toevoegen om zinvolle gegevens te vergemakkelijken. Animaties zijn daartoe een geweldige manier om de aandacht van de gebruiker te vestigen op belangrijke punten of statistieken. Animaties moeten vervolgens subtiel zijn en worden gebruikt om het verhaal te vertellen en het tegelijkertijd mooier en boeiender te maken.

Delen

Geef de gebruiker toegankelijke opties voor het delen van uw content. Door een “deel dit”- of “Tweet dit”-component in uw infographic toe te voegen, moedigt het de gebruiker aan. De kans is daardoor groter, dat hij de content deelt. Test bijvoorbeeld de kennis van gebruikers over het onderwerp met behulp van eenvoudige quizvragen. Dit is ook een leuke manier om ze betrokken te houden bij de content, die u aanbiedt. Zodra deelnemers de infographic hebben gelezen, willen ze meer weten. Bied vervolgens extra middelen om gebruikers betrokken te houden en om ze verder in de trechter te brengen.

6. Werk aan het ontwerp

U kunt kiezen om te werken met een vooraf ontworpen infographic sjabloon of een aangepaste sjabloon te maken. Als de verhaallijn uniek is en ingewikkeld ontwerp vereist, dan is het beter om voor een aangepast ontwerp te gaan. Het doel van een infographics voor Contentmarketing is verder om informatie te vereenvoudigen. Een overzichtelijke lay-out maakt het voor het publiek gemakkelijk om elk element te doorlopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: grafieken, diagrammen, tekst en afbeeldingen.

Zes tips

 • Zorg ervoor, dat u het ontwerp in evenwicht houdt met kleuren, plaatsing van tekst en afbeeldingen.
 • Het is beter om de tekst minimaal te houden en het verhaal via visuals te vertellen.
 • Zorg ervoor, dat de lettergrootte van de tekst groot genoeg is om comfortabel te kunnen lezen.
 • U kunt tekens gebruiken om het ontwerp leven in te blazen en het aantrekkelijker te maken.
 • Vergeet niet om royale hoeveelheden witte ruimte weg te laten.
 • De ideale breedte van een infographic ligt tussen 600 en 800 pixels, terwijl de hoogte tussen 2000 en 5000 pixels ligt. De uiteindelijke grootte hangt af van de hoeveelheid content en grafische elementen.
 • Volg de nieuwste trends in grafisch ontwerp om uw ontwerp er eigentijds te laten uitzien.
 • Schrijf een krachtige kop om te beginnen.
 • Laat ruimte over voor citaten voor het einde van de infographic.
 • Zorg, dat het simpel blijft. Iedereen is visueel ingesteld. Als uw vrouw of kinderen deze infographic niet begrijpen, dan snapt niemand hem.

Een goed uitziend, gebalanceerd en publiekgericht ontwerp gaat vervolgens een lange weg in het ophalen van nieuwe volgers en evangelisten voor uw merk en content.

7. Reik uit en promoot

De eerste stap naar het verspreiden van bewustzijn is het plaatsen van de infographic op uw zakelijke blog. Voeg een alinea toe met tekst waarin u het onderwerp introduceert en laat het publiek weten, wat erin staat voor hen.

 • Optimaliseer de infographic post voor zoeken door de relevante metatags toe te voegen.
 • Geef een insluitcode onderaan de infographic zodat bezoekers deze gemakkelijk kunnen delen.
 • Deel de infographic post op uw sociale media-pagina’s en in uw nieuwsbrief.
 • Maak een outreach sjabloon om deze infographic te delen met niche influencers en autoriteitswebsites.

Promotie speelt een cruciale rol in het genereren van verkeer en de infographic’s engagement.

8. Infographics voor Contentmarketing: goede en slechte voorbeelden

Vrijwel iedereen is in staat om een infographic te ontwerpen. Helaas kan niet iedereen een kwalitatief goede en waardevolle infographic maken. Voor een goede infographic is dit belangrijk:

 • De infographic heeft een eenvoudig ontwerp. De infographic geeft een duidelijk gevoel van orde en balans. Op deze wijze is het lezen van de infographic prettig voor de ogen.
 • Het heeft een logische flow die gemakkelijk te volgen is. Het heeft een leesbare lettergrootte voor de tekst.
 • Het richt zich op de behoeften van de doelgroep. Het bombardeert of overweldigt lezers niet met onnodige gegevens of informatie zonder enige waarde. Het doel is om extra waarde toevoegen.

  Een inferieure infographic:
 • richt zich niet op een specifieke doelgroep.
 • ontbreekt het aan voldoende en betrouwbare gegevens.
 • is niet origineel en u vertrouwt op sjablonen en afbeeldingen die gratis online beschikbaar zijn.
 • ontbreekt het aan een duidelijk marketingplan of strategie.
 • voegt toevallige elementen samen, in één zone van de infographic.
 • past een kleine letter toe, die te moeilijk te lezen is.
 • maakt gebruik van slechte grafische elementen, die afleiden en geen visuele flow of hiërarchie tot stand brengen.

8. Belangrijkste leermomenten en Conclusie

Het doel van Infographics laten maken is om het publiek te informeren en te entertainen. Het visuele content-formaat helpt beiden. Infographics voor Contentmarketing brengen merk gerelateerde content tot leven en maken deze meer deelbaar. Het format verbetert de tijd op de site, haalt backlinks op en helpt bij het verbeteren van de zoekresultaten. Dus, staat u in de startblokken om een ​​ontzagwekkende infographic voor uw bedrijf te maken?


Leermomenten infographics

 • Kies een boeiend onderwerp
 • Voeg ten eerste navigatie toe
 • Plaats vervolgens een call to action
 • Citeer uw bronnen
 • Gebruik een pakkende titel en beschrijving om te delen
 • Houd Visuals eenvoudig en verteerbaar
 • Kies voor effectieve datavisualisatie
 • Beperk tekst tekst tot een minimum
 • Contentstroom maken
 • Creëer Visuals, die kunnen worden verkleind voor mobiel
 • Trek de aandacht met animaties
 • Voeg quiz vragen toe
 • Maak content gemakkelijk deelbaar
 • Deel als laatste eventuele aanvullende relevante items

Infographics voor Content Marketing tools


SEO en Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer.

Connect your World is als SEO en Content Marketing bureau ook actief in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over het maken van Infographics? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren of als Content Marketeer om goede SEO content te maken? Bel of mail ons. Naast infographics zou u ook whitepapers kunnen maken om klanten naar binnen te trekken.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Content Marketing checklist

Lees deze Content Marketing checklist eens door en verbeter daarmee de vindbaarheid en zichtbaarheid van uw website.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.