• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Hoe werkt WordPress – Posts en Pages

Hoe werkt WordPress – Posts en Pages

Last Updated on 11 juli 2024 by connectyourworld

Hoe werkt WordPress

Hoe werkt WordPress – Inleiding

De kans is groot, dat als u eigenaar bent van een website, het een WordPress website is. Daarom is het van belang, dat u als website eigenaar weet hoe WordPress werkt. Als Online marketing bureau / SEO specialist schrijf ik hierover, omdat het opbouwen van een website in een later stadium impact heeft op SEO optimalisatie. Een goed design en gebruikerservaring zijn belangrijke voorwaarden voor een goed zichtbare en vindbare website in zoekmachines zoals Google. In deze blog behandelen we het verschil tussen posts en pages in WordPress.

Posts en Pages

Posts en Pages zijn de bouwstenen van de content van uw website, elk met een uniek doel. Dit geeft u de kennis om uw content effectiever te creëren, beheren en organiseren. Dus zonder verder oponthoud duiken we in de wereld van WordPress en ontdekken we de onderscheidende kenmerken, die posts en pagina’s definiëren. Op die manier kunt u het maximale uit uw webpresence halen.

Posts – Dynamische content voor bloggen

Posts zijn de levensader van een WordPress-blog. Ze zijn ontworpen voor regelmatig bijgewerkte content, zoals artikelen, nieuws en verhalen. Posts spelen een cruciale rol bij het onderhouden van een actieve blog en het bieden van frisse, regelmatig bijgewerkte content voor bezoekers. Ze zijn geschikt voor het publiceren van artikelen, nieuwsupdates, persoonlijke reflecties, tutorials en andere soorten blog posts.

Dit moet u weten over posts

Een nieuwe post toevoegen

Om een ​​nieuwe post te maken, gaat u naar het WordPress Admin Panel en klikt u op Posts in het menu. Selecteer daar Add New. U wordt doorgestuurd naar de post-editor, waar u zelf content kunt schrijven en opmaken.

Een bericht verwijderen

Als u een bericht wilt verwijderen, gaat u naar het gedeelte Berichten in het Adminpaneel. Zoek het bericht, dat u wilt verwijderen en beweeg de muis over de titel. Er verschijnt een reeks opties, waaronder de prullenbakoptie. Klik erop om het bericht naar de prullenbak te sturen. Vergeet niet, dat u verwijderde berichten binnen een bepaalde periode uit de prullenbak kunt halen voordat ze permanent worden verwijderd.

Voor SEO is het belangrijk, dat u een bericht op de correcte manier verwijdert. Dit kan u doen door de 410 code naar Google te sturen. Op die manier verdwijnt dit bericht ook uit de index van Google. Hulp nodig? E-mail info@connectyourworld.nl

Een bericht bijwerken

Om een ​​bestaand bericht bij te werken, gaat u naar het gedeelte Berichten, zoekt u het bericht, dat u wilt bewerken en klikt u op de titel. Hiermee opent u de berichteditor, waar u wijzigingen kunt aanbrengen in de content, de titel kunt bijwerken, google afbeeldingen kunt toevoegen of verwijderen en elk ander element kunt wijzigen. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan of te publiceren als u klaar bent.

Berichtformats

WordPress biedt verschillende berichtformaten, zoals standaard gallerij, video, audio, citaat en meer. Met deze formaten kunt u uw content in verschillende stijlen presenteren, waardoor de visuele aantrekkingskracht en betrokkenheid van uw berichten wordt vergroot. U kunt het gewenste formaat selecteren in de berichteditor.

Pagina’s – Content voor essentiële informatie

In tegenstelling tot berichten zijn pagina’s bedoeld voor statische content, die niet vaak hoeft te worden bijgewerkt. Pagina’s zijn ideaal voor het maken van tijdloze informatie, zoals uw over ons pagina, contactpagina of servicepagina. Laten we dieper ingaan op de details:

Een nieuwe pagina toevoegen

Om een ​​nieuwe pagina te maken, gaat u naar het Admin Panel en klikt u op Pages in het menu. Kies Add new om de pagina-editor te openen. Net als bij het maken van een bericht, kunt u uw content invoeren, deze opmaken en indien nodig media toevoegen.

Een pagina verwijderen

Om een ​​pagina te verwijderen, navigeert u naar het gedeelte pagina’s in het Admin panel. Zoek de pagina, die u wilt verwijderen, beweeg de muis over de titel en klik op de prullenbakoptie. Verwijderde pagina’s worden opgeslagen in de prullenbak, zodat u ze indien nodig kunt herstellen.

Ook bij pagina’s geldt, dat het voor SEO belangrijk is om een pagina op de correcte manier te verwijderen. Dat wil zeggen met een 410 code om de pagina te verwijderen uit de Google index.

Een pagina bijwerken

Om een ​​bestaande pagina bij te werken, gaat u naar het gedeelte pagina’s, zoekt u de pagina die u wilt bewerken en klikt u op de titel. De pagina-editor wordt geopend, zodat u de content kunt wijzigen, de paginatitel kunt bijwerken, de lay-out kunt wijzigen of nieuwe elementen kunt toevoegen. Vergeet niet om uw wijzigingen op te slaan na het bewerken.

Paginasjablonen

WordPress biedt verschillende paginasjablonen, die de lay-out en het ontwerp van uw pagina’s bepalen. Met deze sjablonen kunt u verschillende stijlen voor specifieke pagina’s maken, zoals pagina’s met volledige breedte, landingspaginas of contactformulieren. U kunt een paginasjabloon kiezen tijdens het bewerken of maken van een pagina.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt WordPress?

Hoe werkt WordPress?

WordPress is een gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS) waarmee u eenvoudig websites en blogs kunt maken en beheren. Na de installatie van WordPress op uw webhosting kunt u vervolgens via een intuïtief dashboard bijvoorbeeld content toevoegen, pagina’s creëren en thema’s aanpassen.

U kunt kiezen uit duizenden gratis en premium thema’s om het uiterlijk van uw site te personaliseren. Met behulp van plugins kunt u extra functionaliteiten toevoegen, zoals contactformulieren, SEO-tools en e-commerce mogelijkheden. WordPress maakt gebruik van een visuele editor, die het eenvoudig maakt om tekst, afbeeldingen en video’s toe te voegen zonder enige kennis van codering. Regelmatige updates en een grote community zorgen ervoor, dat het platform veilig en up-to-date blijft. Bovendien biedt WordPress uitgebreide documentatie en ondersteuning om gebruikers te helpen bij het oplossen van problemen en het optimaliseren van hun websites.

Is WordPress gratis?

Ja, WordPress is gratis. De software zelf, die u kunt downloaden van WordPress.org, is open source en kosteloos te gebruiken. Echter, er zijn wel enkele kosten waar u rekening mee moet houden bij het opzetten en onderhouden van een WordPress-website:
Domeinnaam: Dit is het adres van uw website (bijv. jouwwebsite.com) en moet jaarlijks worden betaald.
Webhosting: Dit is de service, die uw website online houdt. Er zijn zowel gratis als betaalde hostingopties beschikbaar, maar voor een professionele website wordt een betaalde hostingservice aangeraden.
Premium thema’s en plugins: Hoewel er veel gratis thema’s en plugins beschikbaar zijn, kunnen premium versies met extra functionaliteiten geld kosten.
Aanpassing en onderhoud: Als u niet technisch bent en professionele hulp nodig hebt voor het aanpassen en onderhouden van uw website, kunnen hier ook kosten aan verbonden zijn.
Ondanks deze mogelijke extra kosten blijft WordPress zelf een krachtig en kosteneffectief platform voor het bouwen van websites.

Wat zijn WordPress post types?

WordPress post types zijn verschillende soorten content, die u kunt maken en beheren binnen een WordPress-website. Standaard biedt WordPress vijf hoofdtypes: posts, pages, attachments, revisions en menus. Posts zijn voor blogberichten en worden chronologisch weergegeven, terwijl pages statische content bevatten zoals ‘Over ons’ en ‘Contact’. Attachments beheren mediabestanden zoals afbeeldingen, en revisions houden eerdere versies van posts en pages bij. U kunt ook aangepaste post types (custom post types) creëren voor specifieke content zoals portfolio’s, producten of evenementen, om uw website beter te organiseren en weer te geven.

Wat is een post slider in WordPress?

Een post slider in WordPress is een dynamische widget of plugin, die een reeks berichten op uw website toont in de vorm van een schuifbalk. Het helpt om meerdere berichten of afbeeldingen op een aantrekkelijke manier te presenteren, waarbij bezoekers door de content kunnen bladeren. Een post slider kan automatisch scrollen of handmatig bediend worden met navigatieknoppen. Dit is vooral handig voor het benadrukken van belangrijke of populaire content. U kunt de slider vaak aanpassen qua uiterlijk en functionaliteit om het beter te laten passen bij de stijl van uw website.

Wat zijn related posts in WordPress?

In WordPress zijn “related posts” (gerelateerde berichten) artikelen, die verband houden met het bericht dat een bezoeker op dat moment leest. Ze worden vaak onderaan het bericht weergegeven en helpen lezers om gerelateerde content te ontdekken, wat kan leiden tot een langere verblijftijd op uw website. Related posts worden meestal geselecteerd op basis van gemeenschappelijke tags, categorieën of andere overeenkomsten in content. Dit kan handmatig worden ingesteld of automatisch gegenereerd met behulp van plugins. Het tonen van gerelateerde berichten kan de betrokkenheid van bezoekers vergroten en de algehele gebruikerservaring verbeteren.

Online marketing bureau Den Haag

Connect your World is een online marketing bureau in Den Haag. Herman Geertsema is de eigenaar. Hij is een zeer ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Wilt u alles onder 1 dak houden? Dan kunnen we regelen, dat we ook de nieuwe website voor u maken.

Interessante blogs

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.