• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Thought leadership content strategie

wat is on page SEO, SEO content

Thought leadership content strategie

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

SEO specialist Den Haag, SEO consultant Den Haag, SEO expert Den Haag, SEO tekstschrijver Den Haag
SEO specialist Den Haag

Thought leadership strategie -inleiding

‘Thought leadership’ kan u helpen klantenloyaliteit te verdienen door de verdiende inzichten en geheimen van uw merk te delen. Elk merk wil als een ‘thought leader’ worden beschouwd. Maar wat is ‘thought leadership’ nu precies en hoe maak je een ‘thought leadership’ strategie? Als het goed wordt gedaan, kan een ‘thought leadership’ marketing strategie uw bedrijf helpen de autoriteit in uw branche te behouden en verder uit te bouwen.

Geschatte leestijd: 9 minuten

Wanneer is een thought leadership strategie zinvol?

Uw content marketing teams moeten alleen een ‘thought leadership’ strategie nastreven, als uw merk de successen, perspectieven, reputatie en innovaties heeft om uw claims te ondersteunen. Als uw merk het vertrouwen van uw branche heeft verdiend, kunt u als volgt aan de slag gaan met dit specifieke type content.

Wat is thought leadership?

Wanneer een merk of individu wordt beschouwd als een ‘thought leader’, kijken anderen in dezelfde branche consequent naar hen voor inzichten. De content van ‘thought leadership’ kan onderzoek, meningen, persoonlijke anekdotes of toekomstvoorspellingen bevatten. Het kan verwijzen naar actuele gebeurtenissen, trends in de sector evalueren of discussies aanwakkeren onder andere opinieleiders.

Thought leadership vormen

Het kan ook vele vormen aannemen, waaronder:

 • E-boeken.
 • Witte papieren.
 • Infografieken.
 • Webinars.
 • Podcasts.
 • Originele onderzoek.

De realiteit is, dat de meeste content op internet nogal repetitief is en geen originele gedachten laat zien. Dus, wat onderscheidt de content van thought leadership?

Merk specifieke inzichten die de grotere gesprekken in uw branche vormgeven.

Wanneer moet ik beginnen met thought leadership content?

Nieuwe bedrijven of merken zullen niet klaar zijn om dit soort contentmarketing na te streven. Waarom? Omdat anderen in uw branche uw inzicht minder snel zullen vertrouwen als een grondige ervaring dit niet ondersteunt. Succesvol ‘thought leadership’ vereist een sterke basis in contentmarketing. Het vereist ook public relations, sociale media en reputatiebeheer. Als uw merk actief betrokken is bij de bovenstaande inspanningen, maakt u uw weg vrij voor een toekomst als ‘thought leader’.

Voordelen van thought leadership-content

Zoals alle contentmarketing kost het creëren van hoogwaardig ‘thought leadership’ tijd en middelen. Er zijn echter diverse voordelen te benoemen:

Verdient klantloyaliteit

Gedachtenleiders hebben het werk van het opbouwen van geloofwaardigheid in hun branche al gedaan. Omdat ze het vertrouwen van klanten hebben verdiend, kunnen ze hun ‘thought leadership’ strategie gebruiken om klantenloyaliteit te winnen. In een enquête van Edelman en LinkedIn beweerde bijna 60% van de respondenten, dat ze de ‘thought leadership’ strategie van een merk betrouwbaarder vonden dan hun traditionele marketingmateriaal. Content van ‘thought leadership’ heeft immers niet alleen invloed op klanten. Het helpt tevens concurrenten, journalisten en influencers. Ook iedereen, die interesse heeft in uw merk gaan u zien als een gezaghebbende stem in de branche.

Brengt SEO-waarde met zich mee

Thought leadership’ content, die permanent op uw website staat, kan worden gerangschikt voor relevante zoekwoorden en organisch verkeer genereren. Off-site ‘thought leadership’ content, die backlinks naar uw website bevat, hetzij in de byline van de auteur of binnen de content, stuurt link equity naar uw webpagina’s, waardoor uw domein autoriteit en uw algehele rangschikkingspotentieel worden verbeterd. In tegenstelling tot traditionele gastposting, kan ‘thought leadership’ u helpen SEO backlinks te verkrijgen van gezaghebbende domeinen die anders enigszins moeilijk te verkrijgen zijn.

Lead generatie

Vooral voor B2B-merken kan een ‘thought leadership’ strategie helpen om gekwalificeerde leads binnen te halen. De meeste B2B-klanten hebben veel kennis van hun vakgebied. Velen werken regelmatig samen met een partij met ‘thought leadership’ om op de hoogte te blijven van trends en innovaties in de sector. Als ze ontdekken, dat uw merk de bron is van ‘thought leadership’, is de kans groter, dat ze u nastreven als hun dienstverlener of oplossing.

Hoe u een marketingstrategie voor denkend leiderschap kunt ontwikkelen

Het creëren van ‘thought leadership’ is heel wat anders dan het simpelweg bijdragen van een gastpost aan een branchewebsite of het aanbieden van how-to-blogs op uw eigen domein. ‘Thought leaders’ gebruiken hun enorme expertise en kennis om hun publiek uitzonderlijke waarde te bieden, die niemand anders kan.

Identificeer uw expertisegebieden

Bij het ontwikkelen van uw strategie voor ‘thought leadership’ is het belangrijk om te overwegen, wat u onderscheidt van andere thought leaders.

Denk na over de unieke invalshoeken en perspectieven die uw merk kan gebruiken:

 • Heeft u een gedifferentieerd product of technologie?
 • Wat doe jij anders dan andere merken in jouw ruimte?
 • Heeft u origineel onderzoek gedaan of gerapporteerd over brancheonderwerpen?
 • Heeft u nieuwe oplossingen gevonden voor bekende brancheproblemen?
 • Welke uitdagingen of tegenslagen heeft uw merk overwonnen?

Dit zijn slechts een paar vragen om u te helpen brainstormen, aangezien veel onderwerpen kunnen worden gebruikt voor ‘thought leadership’. Onthoud, dat uw unieke perspectieven niet noodzakelijk beperkt zijn tot uw producten en diensten. Uw bedrijfscultuur, bedrijfsmissie of -waarden, groeistrategie en meer kunnen allemaal worden gebruikt om effectief ‘thought leadership’ te creëren.

Kies je denkleiders

De naamregel van uw ‘thought leadership’ content moet afkomstig zijn van een persoon in uw bedrijf met de kennis, ervaring en expertise om met autoriteit te spreken. Dat betekent vaak oprichters, directeuren of belangrijke belanghebbenden bij uw organisatie of bedrijf. Titels zijn belangrijk in de wereld van ‘thought leadership’. Uw publiek moet erop kunnen vertrouwen, dat de spreker nauw verbonden is met de verdiende geheimen van uw merk.

Bepaal waar uw thought leadership content zal leven

‘Thought leadership’ kan waardevolle activa zijn, die permanent op uw website staat. Misschien wilt u deze content gebruiken in e-mailmarketing, het genereren van leads of andere delen van het klanttraject. Net als bij een strategie voor het plaatsen van gasten, kun je ‘thought leadership’ pitchen voor andere publicaties met commentaar van deskundige stemmen. Om aan de slag te gaan met extern ‘thought leadership’, stelt u een lijst samen met publicaties, waarin experts uit de branche willen werken. Neem dan contact op met de redactie of contentmanagers. Vraag of ze geïnteresseerd zijn in het publiceren van de originele content van uw merk. Uw outreach doelen moeten een hogere Domain Authority score hebben dan uw website en sterke SEO signalen weergeven.

Maak hoogwaardige content

Het meest tijdrovende onderdeel van elke content marketing strategie is de tijd en moeite om hoogwaardige engaging content te creëren. Maar in tegenstelling tot andere content op uw website, moet ‘thought leadership’ aan bepaalde vereisten voldoen om dienovereenkomstig te worden gecategoriseerd. Om content te maken, die het prestige en de kwaliteit van thought leadership heeft, moet u aan de volgende normen voldoen. Uw publiek moet het gevoel hebben, dat het een kijkje krijgt in uw bedrijf en de strategieën of benaderingen, die u succesvol hebben gemaakt.

Persoonlijke deskundige stemmen

Hoewel uw merknaam het gewicht van de naamregel kan dragen, heeft de beste ‘thought leadership’ content een echte, persoonlijke stem, naam en gezicht erachter. U wilt, dat uw publiek het gevoel krijgt, dat het persoonlijke toegang krijgt tot belangrijke besluitvormers en belanghebbenden bij uw bedrijf of organisatie.

Kortetermijn- en langetermijnwaarde

‘Thought leadership’ moet actief betrokken zijn bij de gesprekken, die nu in uw branche plaatsvinden. Maar er moeten ook altijd groene elementen in uw content op het gebied van opinieleiderschap zitten, die ervoor zorgen, dat die content organisch scoort in de zoekresultaten. U wilt, dat uw marketingteam de content van ‘thought leadership’ kan gebruiken voor meer dan alleen de week dat de hottakes van andere merken op sociale media verschijnen. De beste ‘thought leadership’ strategie heeft waarde op de lange termijn. Hierdoor heeft uw team altijd goede hoogwaardige content voor toekomstige inbound marketinginspanningen.

Geïnformeerd door uw producten of diensten

Uiteindelijk is ‘thought leadership’ nog steeds een contentmarketingstrategie en kunt u het gebruiken om nieuwe leads en klanten te verdienen. Toch zijn de daadwerkelijke producten of diensten, die uw merk levert, de basis voor het beste ‘thought leadership’. Dat betekent niet een front-and-center verkooppraatje. Uw producten en diensten moeten subtieler aanwezig zijn. Op die manier worden ze gezien als een belangrijke bron van waar uw expertise vandaan komt.

Promoot uw content en opinieleiders

Het opbouwen van een ‘thought leadership’ aanwezigheid betekent het creëren van content en deze delen op sociale – media sites met het loyale publiek, waar uw organisatie zo hard voor heeft gewerkt.

De meeste opinieleiders zijn actief (en geverifieerd!) op websites zoals Twitter, waar realtime gesprekken plaatsvinden als reactie op gebeurtenissen in de sector. Journalisten kijken ook naar opinieleiders om inzichten of deskundige sourcing te bieden bij het rapporteren over nieuws uit de sector en houden ervan om content te citeren, die als sterk bewijs kan dienen in hun rapportage. U kunt uw ‘thought leadership’ content strategie gebruiken om uw PR-bereik te vergroten. Aangezien journalisten de voorkeur geven aan prominente ‘thought leaders’ in plaats van minder gerenommeerde bronnen.

Thought leadership content strategie – Conclusie

Het zal tijd en bewezen succes vergen om de status van ‘thought leader’ te bereiken. Maar eenmaal verdiend, heeft ‘thought leadership’ marketing een fantastische manier om alle andere gebieden van uw digitale strategie te verrijken. Pas deze strategie consequent toe en u zult de loyaliteit verdienen van professionals uit de branche, die altijd wachten om te horen, wat uw merk hierna gaat zeggen.

Andere relevante blog posts

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een online marketing bureau uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO freelancer en content marketeer en hij is tevens de auteur van deze blog post.

SEO specialist inhuren

Heeft u nog vragen over hoe een ‘thought leadership’ strategie u zou kunnen helpen? Of wilt u ons als SEO expert inhuren of als content marketing expert? Neem dan contact met ons op.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.