• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Content marketing strategie opstellen

Content marketing strategie opstellen

Content Marketing Strategie, Contentmarketing, Content Marketing, SEO & Content Marketing

Content marketing strategie cruciaal voor SEO succes

Een doordachte Content Marketing Strategie is essentieel voor het verbeteren van uw rangschikking in Google. Zonder waardevolle en geoptimaliseerde content ontbreekt het aan een solide basis voor een goede website. Het bereiken van de top in Google is dan ook onwaarschijnlijk. In 2023 introduceerde Google de ‘helpful content’ update, waarbij de nadruk nog meer kwam te liggen op behulpzame en relevante inhoud. Een Contentmarketingstrategie is zoals gezegd een wezenlijk onderdeel van de SEO strategie. Talloze studies tonen aan, dat het formuleren van uw contentdoelen helpt bij het daadwerkelijk bereiken ervan. Dit is voldoende reden om te overwegen hoe u een contentmarketingstrategie kunt ontwikkelen.

Geschatte leestijd: 10 minuten

Tekst is altijd de basis van zoeken. Dus als u ervoor zorgt, dat de teksten rond de items van uw website beschrijvend zijn, zullen ze goed scoren in de zoekresultaten. (HubSpot , 2024) (Source: https://www.hubspot.com/marketing-statistics)

Wat is een Content marketing strategie?

In een Content marketing strategie beschrijft u op strategische wijze, hoe u de markt benadert met het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content. Het doel is om met deze SEO content een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden. Waarbij het ultieme doel is om deze doelgroep aan te zetten tot winstgevend klantgedrag door middel van engaging content.

Wat is content marketing?

Content marketing omvat diverse vormen van marketing waarbij content of informatie wordt gecreëerd en verspreid voor consumenten. Deze content kan zowel in tekstuele als audiovisuele vorm zijn.

Voorbeelden van ‘content’ zijn:

1. Nieuwsberichten
2. Blogs posts / SEO content
3. Casestudies
4. Handleidingen
5. Video’s
6. Infographics
7. Checklists

Wat is het 6 C model?

Het doel van het 6 C-model is om een gestructureerd overzicht te bieden. Met dit overzicht kunt u ervoor zorgen dat alle content die uw bedrijf produceert effectief en efficiënt wordt ingezet. De zes onderdelen van het 6 C-model zijn: 1. Creatie van content, 2. Kanalen, 3. Crossmedia, 4. Curatie, 5. Gemeenschap en 6. Comfort.

content marketing strategie
In een contentmarketingstrategie zijn research, analyse en feedback onmisbare stappen. Huur een SEO specialist en Content marketing expert in.

SEO content – doelen

Het primaire doel van deze content is niet onmiddellijk gericht op het verkopen van diensten en producten. Het richt zich eerder op het verstrekken van informatie of advies aan consumenten, of het opbouwen van vertrouwen en autoriteit. Een effectieve content marketing strategie gaat doorgaans hand in hand met SEO-optimalisatie. Daarom dienen copywriters bij het schrijven van content rekening te houden met SEO-technieken. SEO content schrijven is namelijk een kunst op zich. U moet namelijk rekening houden met SEO zoekmachineoptimalisatie, zonder, dat dit een negatieve impact heeft op de leesbaarheid van de tekst door uw mogelijke doelgroep.

Elke organisatie heeft een uniek DNA, dat bepaalde klanten aanspreekt en aantrekt

Content marketing strategie – voorbereiden

Elke organisatie heeft uniek DNA, dat bepaalde klanten aanspreekt en aantrekt. Om dat DNA te bepalen, is er onderzoek nodig. Het DNA gaat bijvoorbeeld om:

 • Beleving
 • Identiteit
 • Imago

Bijvoorbeeld, de directie werpt licht op het gewenste imago door beleid te bepalen en het concreet te maken. Niettemin, het echte imago wordt gevormd binnen de organisatie zelf, onder de medewerkers. Dit fenomeen wordt ook wel cultuur genoemd. Het echte imago wordt ervaren door de klanten. Daardoor kunnen zij waardevolle inzichten bieden over hun informatiebehoefte, wat cruciale input vormt voor uw content marketingstrategie.


Spreek voor uw Content marketing strategie met de directie, medewerkers en klanten


Content marketing – Achterhaal het DNA van de onderneming

Om het DNA van een organisatie te achterhalen, spreekt u dus met de directie, de medewerkers en de klanten. Alleen zo kunt u een goed plan van aanpak maken voor uw Content marketing strategie. Het geeft u informatie om een ‘buyer- of customer journey‘ te maken en vervolgens de ‘persona’s’ te creëren.   


1. Content marketing strategie – Golden circle theorie

Alles begint met de ´Waarom´ vraag?, volgens de ‘Golden Circle theorie’ van Simon Sinek. Het hele idee achter het beginnen met ‘Waarom’ is, dat de emotionele band, die u opbouwt met uw klanten veel sterker en betekenisvoller is dan een relatie, die gebaseerd is op eigenschappen en voordelen. 

Golden Circle Simon Sinek

Het delen van emotionele waarden creëert een diepere emotionele band dan louter het feitelijk delen van wat uw product of dienst omvat. Rationele verkoopargumenten resulteren hoogstens in enkele herhaalaankopen. Een pitch die de juiste snaar raakt, biedt daarentegen meer kans op loyaliteit en het opbouwen van duurzame relaties.

Content marketing strategie, Den Haag
The Golden Circle and brain illustration of Simon Sinek has 3 elements starting with Why question. Diagram vector presentation inform the origin of human performance or behavior of user target goal

Content strategie – maak keuzes

Alleen door te begrijpen ‘waarom’ de cirkel is nog niet volledig gesloten. Het ‘hoe’ toont uw kracht en onderscheidt u bijvoorbeeld van uw concurrenten. Hier maakt u keuzes en zoekt u naar evenwicht tussen ’tijd en geld’ en ‘relevantie en belang’. Is het nodig om uw content op alle belangrijke sociale mediaplatforms te verspreiden? Ik betwijfel het, omdat niet elk platform aansluit bij de geformuleerde doelstellingen.

Ook door middel van een goed Zoekwoordenonderzoek kunt u bijvoorbeeld keuzes maken en tot een goed afgebakende Content marketing strategie komen.


2. Content marketing strategie B-Model: boeien en binden

Het B-model is het meest interessante Content Marketing Strategie model. Het op een rij zetten van de ‘B’s’ zegt bovendien al voldoende. 

 • Boeien
 • Binden
 • Beleving
 • Betrokkenheid
 • Bepalen en Beslissen
 • Bestellen

3. Content matrix

Een contentmatrix is een instrument dat wordt ingezet om de content van diverse projecten, zoals websites, marketingcampagnes of trainingsprogramma’s, te organiseren en te structureren. Het faciliteert het plannen, creëren en beheren van content door de diverse elementen te categoriseren en gestructureerd weer te geven.

Typisch omvat een content matrix verschillende dimensies, zoals:

 1. Contenttypes: Dit kunnen bijvoorbeeld blogposts, video’s, afbeeldingen, infographics, whitepapers, enzovoort zijn.
 2. Onderwerpen: De onderwerpen of thema’s waarover de content gaat, bijvoorbeeld technologie, gezondheid, reizen, enzovoort.
 3. Doelgroep: De doelgroep die wordt bereikt met de content, zoals klanten, prospects, specifieke demografische groepen, enzovoort.
 4. Kanaal: De distributiekanalen waarop de content wordt verspreid, zoals sociale media, e-mailnieuwsbrieven, blogs, enzovoort.
 5. Status: De status van de content, zoals concept, in productie, gepubliceerd, enzovoort.

Het gebruik van een contentmatrix stelt teams in staat een alomvattend beeld te krijgen van alle gecreëerde content, zodat deze consistent is, effectief is afgestemd op de doelgroep en optimaal wordt verspreid via relevante kanalen. Dit kan de efficiëntie verbeteren en de consistentie en kwaliteit van de inhoud verhogen.


SEO content draait om balans

We leven namelijk in een wereld van ‘information overload’. Het boeien van de website bezoeker met goede content is dan ook extreem moeilijk, maar niet onmogelijk. Zoals eerder gezegd, is een grondig onderzoek daarvoor bijzonder belangrijk. Het boeien van de bezoekers is één van de voorwaarden om een bezoeker te binden. Dit is ook best lastig. Klanten stappen in vergelijking met vroeger steeds sneller over naar een andere leverancier of aanbieder.

Content Den Haag

Het online marketingbureau Connect your World, gevestigd in Den Haag, staat klaar om zowel nieuwe als bestaande klanten de volle aandacht te geven. Voor ons is het vanzelfsprekend om een stapje extra te zetten voor onze klanten. Het verrassen van hen door verwachtingen te overtreffen en effectief verwachtingen te managen, vormt de kern van klanttevredenheid en betrokkenheid. Wanneer alles perfect op zijn plaats valt en klopt, wordt de bezoeker gestimuleerd tot actie.

Content for marketing

Voor ‘snackable’ SEO content raadpleeg onder andere deze Content Marketing Checklist. Er is al veel geschreven over content marketing en er zijn diverse andere Content marketing strategie modellen zoals bijvoorbeeld de ‘Content Marketing Cycle’. Ook hierbij geldt weer, maak keuzes en maak vervolgens gebruik van de elementen van een strategie, die passen bij uw organisatie en uw werkwijze.

Bedrijfscultuur en bewustwording

In mijn takenpakket staat dat niet vermeld. Daarvoor is geen budget beschikbaar. Wie gaat dan de content schrijven? Dit zijn veelgehoorde redenen in de wereld van Content Marketing. Vaak realiseren besluitvormers zich niet hoeveel verkeer de website van hun bedrijf of organisatie maandelijks genereert. Zelfs een gemiddelde organisatie kan snel op 10.000 bezoekers per maand komen. Grote organisaties en bedrijven halen regelmatig zelfs meer dan 100.000 bezoekers per maand binnen.

SEO content cruciaal bij online content marketing

Dus, in slechts één maand maken 100.000 mensen kennis met uw organisatie of bedrijf. Dat zijn 100.000 potentiële klanten! Welke kansen laat u liggen als u deze bezoekers niet optimaal bedient via uw website? U heeft alle tools tot uw beschikking om klanten te binden en te boeien. Op die manier creëert u een rijkere ervaring en betrokkenheid bij uw product of dienst. Met een conversie van slechts 1% praten we al over 1000 klanten.

Content marketing strategie, Den Haag

Content marketing strategie – stappenplan

Onderzoek van het DNA van uw organisatie of onderneming

Bedrijfscultuur en bewustwordingsproces van invloed

Het ontwikkelen en implementeren van een effectieve Content Marketing Strategie is zonder twijfel een uitdagende taak. De stappen die nodig zijn om tot een solide strategie te komen, variëren in aard en duur afhankelijk van de bedrijfscultuur en het bewustwordingsproces.

Content marketing strategie kan veel waarde toevoegen

Zoals eerder benadrukt, kan het investeren in een Content Marketing Strategie aanzienlijke waarde toevoegen aan uw organisatie. Bovendien heeft het een aanzienlijke impact op de SEO-optimalisatie van uw website. Dit leidt tot een verbeterde vindbaarheid en zichtbaarheid, wat resulteert in een toename van bezoekers en potentiële klanten voor uw bedrijf of organisatie. U kunt Connect your World uit Den Haag ook inschakelen om een Contentstrategie voor uw bedrijf of organisatie op te stellen.

Content marketing blogs


Free SEO tools

 1. Er zijn veel gratis SEO tools. Profiteer daarvan!
 2. SEO site checkup met de beste SEO tools

Linkbuilding en SEO laten doen

Connect your World is de specialist in Linkbuilding en SEO. Het uitbesteden van zowel SEO optimalisatie als SEO Linkbuilding is om die reden bij Connect your World in goede handen.


SEO specialist in Den Haag

Herman Geertsema is een SEO specialist freelancer en content marketeer uit Den Haag. Tevens is hij de eigenaar van Connect your World, een Content Marketing en SEO bureau in Den Haag. Wij zijn trouwens ook werkzaam als online marketing bureau in Wassenaar. Hij is een ervaren SEO expert in Den Haag en heeft ook vele jaren ervaring in Content Marketing. Heeft u een vraag over een Contentmarketingstrategie? Of wilt u ons inhuren als Content Marketing expert of als SEO freelancer? Klik dan op de rode button.


Summary
Content Marketing Strategie onmisbaar
Article Name
Content Marketing Strategie onmisbaar
Description
De Content Marketing Strategie van SEO bureau Connect your World wordt in deze bijdrage uitgelegd.
Author
Publisher Name
SEO bureau Connect your World uit Den Haag
Publisher Logo
Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.