• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

SEO afbeeldingen optimaliseren

SEO afbeeldingen optimaliseren

Geschatte leestijd: 19 minuten

Gebruik altijd afbeeldingen in uw webteksten

Afbeeldingen optimaliseren voor SEO is belangrijk. Het helpt de lezers van uw blog de tekst beter te begrijpen. Afbeeldingen of foto’s zijn van toegevoegde waarde, mits het optimaliseren van deze website afbeeldingen goed gedaan is. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden is een alom bekend gezegde. Het is zeker waar, dat u 1000 saaie woorden moet en kan opvrolijken met een illustratie, afbeelding, diagram, gegevensstroomdiagram of overzichtelijke en inzichtelijke infographics. Door de SEO afbeeldingen beter te optimaliseren, helpt u ook Google nog eens om te begrijpen wat er op de afbeelding staat.

Voeg aan elke blog of artikel, dat u schrijft een afbeelding toe

Voeg SEO geoptimaliseerde afbeeldingen toe aan elk artikel, dat u schrijft om ze aantrekkelijker te maken. Aangezien visueel zoeken steeds belangrijker wordt, zoals te zien is ‘in de visie van Google voor de toekomst van zoeken’, kan het zorgen voor een aardig stukje extra verkeer. Als u visuele content heeft, is het logisch om SEO voor afbeeldingen iets hoger op uw takenlijst te zetten. Een tijdje geleden kreeg Google Afbeeldingen een geheel nieuwe interface met nieuwe filters, metadata en zelfs attributie. Deze gave nieuwe filters laten zien, dat Google steeds meer weet, wat er op een afbeelding of foto staat. Ze zien bijvoorbeeld ook al, hoe deze afbeelding in de grotere context past.

Wat zijn de juiste SEO afbeeldingen?

Het is altijd beter om gebruik te maken van originele afbeeldingen, foto’s die u zelf heeft gemaakt, dan stockfoto’s te gebruiken. Uw teampagina of over ons pagina heeft foto’s nodig van uw echte team. Uw artikel heeft een afbeelding nodig, die relevant is voor het onderwerp. Als u een willekeurige foto toevoegt om een ​​groen bolletje te krijgen in de content analyse de Yoast SEO-plug-in, dan doet u iets niet goed. De afbeeldingen voor de website of de webpagina moet het onderwerp van de post raken of illustratieve doeleinden hebben binnen het artikel of de blog. Probeer ook om de SEO afbeeldingen naast de relevante tekst te plaatsen. Als u een hoofdafbeelding hebt of een afbeelding, die u probeert te rangschikken, probeer, die dan bovenaan de pagina te houden. Een afbeelding met gerelateerde tekst scoort namelijk beter voor het trefwoord, waarvoor het is geoptimaliseerd. 


Foto´s optimaliseren voor website – de beste 17 gratis adviezen

Het SEO optimaliseren van afbeeldingen voor de website is een belangrijk onderdeel voor uw SEO. Optimaliseert u uw SEO afbeeldingen al voor zoekmachines als Google & Bing? SEO Optimalisatie is niet alleen belangrijk voor tekst. Bij het optimaliseren van foto’s voor de website kan er namelijk veel winst behaald worden. 1/4 van het zoekverkeer vindt tegenwoordig plaats op Google afbeeldingen. Ter vergelijking het zoekverkeer via Bing/Yahoo is ongeveer 4,6%. Zoals u ziet, ontvangen afbeeldingen een veel groter deel van het zoekverkeer dan de meeste mensen verwachten.

SEO E-commerce

Heeft u bijvoorbeeld een e-commerce webshop of bent u eigenaar van een bedrijf? Dan stelt u zichzelf vast wel eens de volgende vraag: hoe gebruik ik voor SEO afbeeldingen en foto’s in mijn tekst?


Goede website afbeeldingen zorgen er namelijk voor, dat uw content beter gelezen wordt.

Dit komt omdat:

 • Levendige website afbeeldingen zorgen voor een goede eerste indruk.
 • Relevante SEO afbeeldingen leggen de nadruk op het onderwerp van het artikel.
 • Ze maken uw content interessanter. Dit betekent, dat bezoekers eerder geneigd zijn uw artikel daadwerkelijk te lezen. 
 • Uw lezers zullen eerder een pagina met afbeeldingen op sociale media delen. Het gedeelde bericht heeft meer veranderingen om meer aandacht van sociale media te krijgen dan gewone tekstberichten. Volgens een recente studie krijgen berichten met afbeeldingen 150% meer ‘re tweets’.
 • Ze maakt u het de tekstschrijver gemakkelijker om een ​​concept uit te leggen of een punt sterker te maken.
 • Het is een andere gemakkelijke manier om uw SEO te handhaven door zoekmachines de juiste signalen te geven over waar uw content over gaat door middel van SEO afbeeldingen.
 • Uw afbeeldingen kunnen hoger scoren in Google Afbeeldingen zoeken en krijgen meer verkeer naar uw website.

Het is geen verrassing, dat content met relevante afbeeldingen 94% meer weergaven krijgt dan content zonder afbeeldingen.

Onderzoeken naar het gebruik van SEO afbeeldingen op een website

In een wat ouder eyetracking onderzoek uit 2015 van DDMA bleek, dat de afbeelding en met name de positie van de afbeelding voor een groot deel bepaalt of een pagina met tekst als aantrekkelijk wordt gezien. In een internationaal onderzoek van Lewis over afbeeldingen op websites kwam als resultaat naar voren, dat afbeeldingen van baby’s en van vrouwen de aantrekkelijkheid van een pagina met tekst het meest vergroot. Afbeeldingen en foto’s maken een tekst aantrekkelijker. Ze kunnen ook bijdragen aan een hogere positie in zoekmachines als Google. In deze bijdrage volgen 17 adviezen voor het optimaliseren van SEO afbeeldingen.

optimaliseren van afbeeldingen, Bovenaan in Google

1. Zoekwoordenonderzoek voor afbeeldingen starten

Doe een specifiek zoekwoordonderzoek voor uw afbeeldingen.

 1. Begin met een redelijk breed zoekwoord.
 2. Maak het meer specifiek door het gebruik van onderwerps categorieën.
 3. Gebruik de meest relevante zoekwoorden met een hoog zoekvolume.

2. Geen stock foto’s, maar unieke afbeeldingen gebruiken

Unieke SEO afbeeldingen zijn deze dagen cruciaal. Stock afbeeldingen brengt uw ‘E-E-A-T rating’ wat staat voor ‘Experience, Expertise’ ‘Authority’ and ‘Trust’ om zeep. Hoog kwalitatief goede website afbeeldingen zoals illustraties en diagrammen zijn gunstig voor uw ‘E-E-A-T rating’. Stockfoto’s zorgen er ook voor, dat uw website eruit ziet als vele andere websites. En dat wilt u niet! U moet zich namelijk onderscheiden van de massa.

3. Titel afbeelding

De titel van uw afbeelding wordt in WordPress automatisch overgenomen van de bestandsnaam. Dat is op zich prima, als die bestandsnaam maar omschrijft, wat er op de afbeelding staat. Het optimaliseren van foto’s voor de website start dus met het geven van goede bestandsnamen.

 • Gebruik nooit spaties of underscores in een bestandsnaam.
 • Verwerk eventuele modelnummers of serienummers in de bestandsnaam.
 • Plaats afbeeldingen op hetzelfde domein als de pagina en plaats geen foto’s vanaf andere domeinnamen.

4. Correcte afbeelding gebruiken

Het klinkt vanzelfsprekend, maar gebruik de juiste afbeelding. Bekijk bij het optimaliseren van afbeeldingen of een afbeelding copyright heeft en voor iedereen te gebruiken is. Websites die u hiervoor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Flickr, Freeimages en Public Domain Archive.

5. Juiste bestandstype kiezen

 • JPEG is het meest gebruikte bestandstype, dat u bijna overal kunt gebruiken. u zit echter qua kwaliteit en transparante achtergronden wat minder goed.
 • GIF is ideaal om te gebruiken voor simpele afbeeldingen en animaties. GIF is niet aan te bevelen voor gebruik bij foto’s.
 • PNG is het moderne alternatief voor JPEG en GIF, waarbij transparante achtergronden, korte tekst beschrijvingen in de afbeelding en een betere kleurenrange de voordelen zijn. Nadelen heeft dit bestandstype ook. PNG wordt nog niet overal ondersteund.

Voor de meeste e-commerce en blog doeleinden volstaat JPEG. Beperk het gebruik van het gif-formaat tot icons en bewegende afbeeldingen. Gebruik PNG bij afbeeldingen met egale vlakken en bij afbeeldingen waarbij transparantie een voorwaarde is.


Google Afbeeldingen ondersteunt bijvoorbeeld afbeeldingen met de volgende indelingen: BMP, GIF, JPEG, PNG, WEBP, SVG en inline afbeeldingen. 


6. Afbeeldingen optimaliseren voor SEO

Wanneer u afbeeldingen voor het internet optimaliseert is uw doel om de bestandsgrootte zoveel mogelijk te verkleinen. Dit alles zonder teveel kwaliteit te verliezen. Er zijn hiervoor meerdere opties. Online tools zoals bijvoorbeeld TinyPNG of Compress JPEG kunnen dit gemakkelijk voor u doen.

7. De filenaam van de afbeelding optimaliseren

 • Beschrijf de content van een afbeelding in 1 tm 5 woorden.
 • Voeg uw hoofd zoekwoord toe.
 • Gebruik komma’s om zoekwoorden te onderscheiden.
 • Verwijder stopwoorden.
 • Pas op voor keyword spamming.

8. Alt tekst

Wat is alt tekst?

Alt tekst (ook bekend als alternatieve tekst of alt-attribuut) is tekst, die een afbeelding nauwkeurig beschrijft. Het wordt toegevoegd aan de tag <img> in de HTML van een pagina. De alt tekst wordt niet getoond wanneer een pagina in de browser wordt bekeken. Deze wordt namelijk zichtbaar, wanneer een afbeelding niet kan worden geladen. Crawlers van zoekmachines lezen de alt tekst waarde. Het primaire doel van alt-tekst is om web content toegankelijker te maken voor personen met een visuele beperking die schermlezers of andere ondersteunende technologieën gebruiken om op internet te navigeren.

Waarom is een alt tekst van belang?

Het is om vier redenen belangrijk om een ​​alt tekst voor al uw SEO afbeeldingen in te stellen:

 • De alt tekst wordt weergegeven op de plaats van de afbeelding wanneer de afbeelding niet kan worden geladen. Dit is voor het geval, dat gebruikers verbindingen met lage bandbreedte hebben.
 • De alt tekst verbetert de toegankelijkheid van een pagina. Gebruikers met een visuele handicap ruim 250.000 mensen in Nederland en schermlezers kunnen een beschrijving van de afbeelding horen. Dit is ook een van de kernprincipes van SEO vriendelijk webdesign.
 • Zoekmachines gebruiken de alt tekst om te begrijpen, waar een afbeelding over gaat en het is goed voor SEO.
 • Als de afbeelding als een koppeling wordt gebruikt, wordt de alt tekst gebruikt als ankertekst.

Alt tekst is het belangrijkste element om te configureren bij het SEO optimaliseren van afbeeldingen, omdat het helpt bij het crawlen van zoekmachines voor het onderwerp van de afbeelding.


Het is niet het enige element. Ze gebruiken ook beeldverwerkings-algoritmen, om erachter te komen, waar een afbeelding over gaat. De alt tekst geeft ze, als ze op de juiste manier worden gebruikt, een hele grote hint.

Alt tekst helpt een afbeelding hoog te scoren in Google Afbeeldingen zoeken

Een andere manier waarop alt tekst SEO helpt, is als het gaat om het rangschikken van website afbeeldingen in Google Afbeeldingen zoeken. Er zijn miljoenen mensen, die zoeken naar afbeeldingen op Google. (visual search SEO) Als u wilt dat uw afbeeldingen hoog scoren, moet u:

 • Zorgen voor een zinvolle alternatieve tekst
 • De afbeeldingen moeten worden opgenomen op pagina’s met relevante tekst
 • Gebruik afbeeldingen van hoge kwaliteit
 • Maak gebruik van zinvolle afbeeldingsbestandsnamen

Alt tekst noodzakelijk bij gebruik Lazy Loading

‘Lazy loading’ is een manier om de laadsnelheid van een pagina te verbeteren door afbeeldingen alleen te laden, als ze zich in de weergavepoort van de gebruiker bevinden. Met andere woorden, in plaats van alle SEO afbeeldingen in één keer te laden, worden ze afzonderlijk geladen, wanneer gebruikers naar beneden scrollen op een pagina. Dit is een goede techniek, maar er zijn twijfels in de SEO community of dit goed is voor SEO optimalisatie of niet. Mensen zijn bang, dat de Google bot mogelijk niet alle afbeeldingen kan lezen, als deze niet vanaf het begin worden geladen. Een manier om dit risico te minimaliseren is door een alt tekst te gebruiken voor al uw afbeeldingen. De Google bot kan de waarde van de alt tekst lezen, zelfs als de afbeeldingen voor de website niet volledig zijn geladen.


Goede alt tekst schrijven bij het optimaliseren van SEO afbeeldingen

 • Beschrijf de afbeelding in eenvoudig en foutloos Nederlands
 • Plaats niet te veel zoekwoorden in de alt tekst, dat wordt als spam gezien
 • Verwerk details in de alt tekst
 • Vermijd 1 woord alt tekst
 • Gebruik uw belangrijkste zoekwoorden en of LSI woorden
 • Een alt tekst hoeft niet het woord foto of afbeelding te bevatten
 • Een goede alt tekst is kort max 125 tekens maar beschrijvend

Image Alt Text: How to Do Image SEO for More Traffic


9. Thumbnails bij het optimaliseren van afbeeldingen

Wat zijn thumbnails?

Thumbnails zijn kleine, verkleinde versies van afbeeldingen, video’s of andere media-inhoud. Ze worden vaak gebruikt om snel een voorbeeld te tonen van de volledige inhoud, meestal in een lijstweergave of rasterweergave. Thumbnails worden vaak gebruikt op websites, in mediagalerijen, in bestandsverkenner-apps en op sociale-mediaplatforms.

De miniaturen van SEO afbeeldingen moeten zo klein mogelijk zijn Op deze wijze heeft het geen invloed op bijvoorbeeld de laadtijd van de pagina. Gebruik hiervoor Photoshop of bijvoorbeeld een gratis online tool zoals Pixlr, Fotor of GIMP.

Thumbnails

Veel e-commerce webshops en blogs gebruiken thumbnails voor kleine previews van een product of blog, op de categoriepagina’s. Het gebruik van thumbnails is een ideale manier om op een klein oppervlak veel SEO afbeeldingen te laten zien. Bij verkeerd gebruik kunnen thumbnails veel invloed hebben op de laadtijd van een pagina. Het verkleind weergeven van een grote afbeelding via HTML ziet er weliswaar goed uit, maar zorgt er alsnog voor dat de originele afbeelding wordt geladen met bijbehorende laadtijd.

Gebruik geen HTML-code om een website afbeelding te verkleinen of te vergroten. Zorg ervoor, dat de afbeelding zelf al verkleind is. Gebruik een andere alt tekst dan bij de volledige grootte van de foto. Sommige marketeers pleiten er zelfs voor om de alt tekst bij thumbnails weg te laten. Het is immers ongewenst, dat Google de thumbnail afbeelding indexeert in plaats van de originele afbeelding.

10. Social media marketing integreren

De makkelijkste manier om sociale media te integreren in uw afbeeldingen is door het toevoegen van sociale media sharing buttons. Denk hier bijvoorbeeld aan de Pinterest ‘Pin it’ button. Pinterest is razend populair en hoe meer mensen uw afbeelding pinnen, des te beter het is voor SEO.

11. Ondertitels gebruiken bij het optimaliseren van afbeeldingen

Een onderschrift helpt de lezer om zich te oriënteren. Deze tekst is belangrijk, omdat de lezers een artikel eerst op afbeeldingen scannen en de ondertitels van deze afbeeldingen bekijken. Pas wel enig beleid toe bij het plaatsen van ondertitels. Sommige SEO afbeeldingen dienen puur als blikvanger en hebben geen informatieve functie. In dergelijke gevallen is het vaak beter om geen ondertitel te gebruiken en zo over optimalisatie te voorkomen.

“Onderschriften onder afbeeldingen worden gemiddeld 300% meer gelezen, dan de body-copy zelf. Dus als u ze niet of niet correct gebruikt, mist u de kans om een ​​groot aantal potentiële lezers aan te spreken.”

 • Denk bij het optimaliseren van foto’s voor de website vanuit de gebruiker en niet vanuit SEO optimalisatie oogpunt. Welke informatie wil de gebruiker hier zien?
 • Beschrijf bij het optimaliseren van afbeeldingen de relatie tussen afbeelding en tekst.

12. Bestandsgrootte minimaliseren van SEO afbeeldingen

SEO Afbeeldingen hebben een grote invloed op laadtijden. De laadtijd van een pagina is een belangrijke factor voor een hoge gebruiksvriendelijkheid en een hoge SEO ranking. Hoe sneller een website laadt, hoe gemakkelijker het is om door de website te navigeren.

Kwaliteit van de afbeelding versus website snelheid

Experimenteer met verschillende kwaliteitsinstellingen in een fotobewerkingsprogramma. Een lagere kwaliteitsinstelling zorgt voor een kleine bestandsgrootte, maar heeft uiteraard invloed op de kwaliteit van de foto. Doorgaans is een kwaliteitsinstelling van 70 voldoende voor internetdoeleinden. Een goede stelregel is, dat een afbeelding niet groter dan 70 kb mag zijn. Dit is echter afhankelijk van de resolutie van de afbeelding.

website snelheid, afbeeldingen optimaliseren voor SEO

Optimaliseren voor website snelheid

Het is belangrijk, om ervoor te zorgen, dat uw afbeeldingen snel worden geladen. Hiervoor zijn er een paar dingen die u moet onthouden:

 • Beeldcompressie: door het  comprimeren van SEO afbeeldingen kunt u de bestandsgroottes aanzienlijk verkleinen, terwijl voldoende kwaliteit behouden blijft zodat een afbeelding nuttig kan zijn. Soms kan dit zelfs een afname van 90% van de bestandsgrootte tot gevolg hebben. Twee voorbeelden van hulpmiddelen, die u kunt gebruiken zijn TinyPNG en Imagify. TinyPNG kan ook worden geïntegreerd met WordPress, Magento en andere systemen. Dus, dat is een groot pluspunt!
 • De juiste grootte bieden: als iemand browset op een mobiele telefoon, heeft het geen zin afbeeldingen te dienen met een breedte van 2000 pixels. Daarom loont het om afbeeldingen van verschillende grootten te presenteren, afhankelijk van de verschillende apparaten die worden gebruikt.

13. Decoratieve afbeeldingen voor website

Veel websites gebruiken decoratieve website afbeeldingen, zoals een achtergrondafbeelding of menuknoppen. Dit kan een positieve invloed hebben op het uiterlijk van een website, maar zorgt ook voor een langere laadtijd.

 • Bij simpele afbeeldingen zoals omlijningen en patronen gebruikt u bijvoorbeeld PNG of GIF.
 • Voor de opmaak van een menu gebruikt u bijvoorbeeld HTML5 of CSS.
 • Gebruik geen alt tekst voor decoratieve afbeeldingen, dit wordt als spam gezien.

14. Foto’s van aantrekkelijke mensen plaatsen

Een foto van een baby zorgt voor de hoogste emotionele betrokkenheid. Maar niet in alle gevallen is het slim om een baby te portretteren. Het kan negatieve invloed hebben op de professionele uitstraling van een website. Foto’s van aantrekkelijke mensen zorgen wel voor meer professionaliteit en trekken ook aandacht naar zich toe. Kiest u voor een dergelijke foto? Zorg dan, dat er een vrouw op de foto staat. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid bij mannelijke lezers. Een foto van een man zorgt daarentegen niet voor een hogere betrokkenheid bij vrouwelijke lezers.

 • Zorg ervoor, dat de afgebeelde personen er verzorgd en aantrekkelijk uitzien.
 • De kwaliteit van de foto is belangrijk voor een professionele uitstraling.

15. SEO afbeeldingen optimaliseren – Google Webmaster Guidelines

Google heeft SEO speciale handleidingen opgesteld. Eén handleiding gaat over het optimaliseren van afbeeldingen en bevat informatie voor het optimaliseren van afbeeldingen. Het geeft tips over, hoe u deze het beste kunt optimaliseren voor hun zoekmachine. De belangrijkste nog niet genoemde bevindingen leest u hier:

 • Google Afbeeldingen is een manier om op visuele wijze informatie op internet te ontdekken. Gebruikers kunnen snel informatie bekijken met meer context rond afbeeldingen en dat met nieuwe functies zoals bijschriften, prominente badges en AMP resultaten. 
 • Door u af te melden voor inline links in de resultaten van Google Afbeeldingen zoeken, kunt u voorkomen, dat de afbeelding in volledig formaat wordt weergegeven op de pagina met zoekresultaten van Google Afbeeldingen zoeken.
 • Bied een goede context: Zorg ervoor, dat uw visuele content aansluit op het onderwerp van de pagina. We raden u aan uitsluitend afbeeldingen weer te geven als deze originele waarde aan de pagina toevoegen. Het is niet raadzaam pagina’s te maken waarop de afbeeldingen en de tekst geen originele content zijn.
 • Optimaliseer de plaatsing: Plaats afbeeldingen waar mogelijk in de buurt van relevante tekst. U kunt overwegen de belangrijkste afbeelding bovenaan de pagina te plaatsen als dit een logische keuze is.
 • Sluit geen belangrijke tekst in afbeeldingen in: Voorkom, dat u tekst insluit in afbeeldingen, zoals belangrijke tekstelementen als paginakoppen en menu-items, omdat niet alle gebruikers er dan toegang toe hebben (en omdat vertaalprogramma’s voor pagina’s niet werken in het geval van afbeeldingen).
 • Maak een goede URL-structuur voor uw afbeeldingen: Google gebruikt zowel het URL pad als de bestandsnaam om uw afbeeldingen beter te begrijpen. Probeer uw afbeeldingscontent zo te ordenen dat de URL’s logisch zijn opgebouwd.

16. Gestructureerde gegevens toevoegen

Als u gestructureerde gegevens opneemt, kan Google Afbeeldingen uw SEO afbeeldingen weergeven als uitgebreide resultaten. Zo krijgen gebruikers relevante informatie over uw pagina te zien en kan er beter getarget verkeer naar uw website worden geleid. Google Afbeeldingen biedt ondersteuning voor gestructureerde gegevens voor de volgende typen:

Volg de algemene richtlijnen voor structured data en richtlijnen die specifiek zijn bedoeld voor het door u gebruikte type gestructureerde gegevens. Als u dit niet doet, zijn uw gestructureerde gegevens mogelijk niet geschikt voor de weergave van uitgebreide resultaten in Google Afbeeldingen. In elk van deze typen gestructureerde gegevens is het afbeeldingskenmerk een verplicht veld om in aanmerking te komen voor de badge en uitgebreide resultaten in Google Afbeeldingen.

 • Op Google Afbeeldingen helpt het AMP-logo  gebruikers pagina’s te identificeren, die snel en vloeiend worden geladen. Overweeg uw host pagina voor afbeeldingen over te zetten naar AMP om de laadtijd van pagina’s in te korten.

17. SEO afbeeldingen optimaliseren in sliders

Veel websites maken nog gebruik van Sliders ook wel caroussels genoemd. In deze sliders gebruikt men vaak mooie afbeeldingen. Wij zijn echter geen fan van sliders. Bezoekers van uw website hebben namelijk weinig geduld en zullen niet wachten, voordat ze alle afbeeldingen in de slider gezien hebben. Yoast geeft aan dat Sliders slecht zijn voor uw website en uw SEO en Jacob Nielsen van de Nielsen Norman Groep gaf al in 2013 aan, dat sliders teveel nadelen hebben. Houd dit in gedachte, als u bezig bent met het optimaliseren van afbeeldingen voor uw website.


Samenvatting over het optimaliseren van SEO afbeeldingen

 • Gebruik een relevante afbeelding, die overeenkomt met uw tekst en deze versterkt
 • Kies een goede bestandsnaam voor uw afbeelding. Denk hierbij aan de zoekwoorden in je zoekwoordenonderzoek
 • Zorg ervoor, dat de afmetingen van de afbeelding overeenkomen met de afbeeldingsgrootte zoals weergegeven
 • Verklein de bestandsgrootte voor sneller laden
 • Voeg indien nodig een bijschrift toe om de pagina gemakkelijker te kunnen scannen
 • Gebruik afbeelding alt tekst. Geen titel tekst nodig
 • Voeg gestructureerde gegevens toe aan uw SEO afbeeldingen
 • Voeg OpenGraph- en Twitter Card-tags toe voor de afbeelding
 • Gebruik afbeeldingen in uw XML-sitemaps
 • Website afbeeldingen aanbieden door middel van een CDN
 • Verschaf zoveel mogelijk context!

Contentmarketing en Lokale SEO Blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een SEO expert en SEO tekstschrijver uit Den Haag. Daarbij is hij ook de eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Herman is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer.

Online marketeer inhuren

Bij Online marketing bureau Connect your World kunt u een online marketeer inhuren en SEO bureau inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over het optimaliseren van afbeeldingen voor SEO of wilt u ons als SEO consultant inhuren of als Content Marketing expert om bovenaan in Google te komen? Bel of mail ons. Wij hebben bijvoorbeeld een hele mooie SEO actie voor MKB bedrijven.

SEO tarieven

De beste SEO checklist

Met deze SEO checklist verbetert u de vindbaarheid van uw website. De Google SEO Guidelines geven u ook de nodige inzicht in welke SEO factoren van belang zijn.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.