• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Lokale SEO tips voor MKB bedrijven

Lokale SEO tips voor MKB bedrijven

Lokale SEO tips

Geschatte leestijd: 22 minuten

Lokale SEO: de sleutel voor meer omzet

In deze blog vindt u de nodige Lokale SEO tips. Maar wat moet u daar nu precies mee als kleine lokale ondernemer of MKB-er? Het lijdt geen twijfel, dat SEO optimalisatie een belangrijke rol speelt, als het gaat om online zakendoen. Een groot aantal mensen bezoekt het internet om lokale bedrijven te vinden.

Zet Google slim in om de lokale vindbaarheid van uw site te verbeteren

Google verwerkt meer dan 1.000.000.000.000 (één biljoen) zoekopdrachten per jaar. De cijfers spreken voor zich en bewijzen voldoende, dat Google een enorme impact heeft op wat mensen zien wanneer ze iets zoeken. Wilt u als ondernemer tevreden klanten en een goed banksaldo? Dan zal u het spel met Google moeten meespelen. In deze bijdrage leest u diverse lokale SEO tips om de lokale vindbaarheid van uw website te vergroten. De belangrijkste tip in lokale SEO betreft Google Mijn Bedrijf, maar er zijn meer waardevolle tips voor lokale SEO.

Wat is lokale SEO?

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO gaat over de dingen, die moeten worden gedaan om uw website te optimaliseren en zo een beter breder publiek op een specifieke plek te bereiken. Dus als u een lokaal bedrijf heeft zoals een kapperszaak of misschien een supermarkt of zelfs een apotheek, moet u eerst het lokale publiek laten weten, dat uw bedrijf werkelijk bestaat en klaar is om mensen in het echte leven te dienen.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool, waarmee u kunt beheren hoe uw bedrijf wordt weergegeven op Google Zoeken en Google Maps. Dat omvat het toevoegen van uw bedrijfsnaam, locatie en openingstijden; 
het monitoren en beantwoorden van klantrecensies; foto’s toevoegen; 
leren waar en hoe mensen naar u zoeken, en meer.

Lokale vindbaarheid

Dus zelfs als u geen bezoekers krijgt in uw bedrijfsgebouw, dan bent u vaak toch gericht op een doelgroep, die zich in hetzelfde gebied bevindt als uw bedrijf. Hier zit waarschijnlijk ook een groep mensen bij, die lokale ondernemers extra omzet gunnen. Dan komt lokale SEO om de hoek kijen. “Om het kort te houden, kunnen we zeggen dat lokale SEO de SEO is, die is gedaan voor een specifieke geografische locatie om mensen uit het beoogde gebied aan te trekken”.

Waarom heeft u een lokale SEO check nodig?

Lokale SEO is van vitaal belang, vooral als u een bedrijf heeft, dat service verleent in een bepaalde plaats. Volgens een recente studie van ‘Forbes’ zijn er meer dan 4 miljard bezitters van mobiele telefoons (en slechts 3,5 miljard mensen gebruiken tandenborstels). Dit voorbeeld volstaat om te bewijzen, dat een mobiele telefoon niet langer een verslaving maar een noodzaak is.

Deze lokale SEO Tips zijn belangrijk omdat:

Ongeveer 95% van deze smartphonegebruikers voert lokale zoekopdrachten uit en 61% daarvan heeft het bedrijf gebeld of een bezoek aan de winkel gebracht. 

Wat vertellen al deze statistieken u? Deze statistieken zijn het concrete bewijs, dat de zoekopdrachten uitgevoerd door het lokale publiek dienst doen, als een belangrijk platform voor potentiële klanten. Deze aantallen groeien elk jaar in hoog tempo en zijn bedoeld om de komende jaren te blijven groeien. Deze resultaten kunnen ook worden aangeduid als relevante en gekwalificeerde leads, omdat het publiek naar een bedrijf heeft gezocht dat hen de producten biedt, die zij nodig hebben. En u toevallig degene bent, die bovenaan de lijst staat omdat u gebruik hebt gemaakt van de lokale SEO services. En het is ook veilig om te veronderstellen, dat dit gekwalificeerde leads zijn, die zeker ook een hogere conversieratio hebben. Dus hoe beïnvloedt lokale SEO uw bedrijf? Met de nu volgende Lokale SEO Tips gaat u op lokaal niveau naar de 1e pagina bovenaan in Google. Daarmee behaalt u meer omzet en een hogere winst.

Lokale vindbaarheid – Google SEO tips voor uw bedrijf

1. Informatie aan klanten verstrekken

Lokale SEO stelt bezoekers op internet in staat om precies te weten, waarmee ze te maken hebben. Minieme stukjes informatie over kleine dingen, zoals de beschikbaarheid van Wifi, speciale aanbiedingen en nog veel meer zouden gemakkelijk bekend kunnen zijn. Deze punten kunnen er klein uitzien, maar dit zijn voor sommige klanten de belangrijkste verkooppunten.

2. Help mensen met onze lokale SEO tips uw bedrijf te ontdekken

Veel zoekopdrachten op internet worden gedaan door mensen, die de producten of services zoeken, die ze nodig hebben. En als de lokale optimalisatie is voltooid, is uw bedrijf het eerste bedrijf, dat ze op de zoekpagina zien en kunt u binnenkort een bezoek verwachten. De meeste zoekopdrachten worden zelfs gedaan door mensen, die niet bij u in de buurt zijn. Dus u kunt ook aandacht krijgen van mensen uit andere gebieden, die ook aan populariteit winnen en tegelijkertijd uw bedrijf snel laten groeien.

3. Google Mijn Bedrijf product vermelding aanpassen om deze meer bekendheid te geven

Google staat bedrijven met Google Mijn Bedrijf profielen toe details te uploaden van de producten, die ze aanbieden. Dit kan door potentiële klanten worden bekeken in zowel mobiele als desktop zoekresultaten. De vermeldingen verschijnen in het Google My Business profiel in carrouselindeling op Google Maps en in zowel een carrousel als op het tabblad Producten in Zoeken. In beide formaten kunnen gebruikers op de product kaarten klikken voor meer details.

Lokale SEO tips, Google My Business

Google Mijn Bedrijf product vermeldingen werken als volgt

Het uploaden van uw producten naar een Google mijnbedrijf profiel is eenvoudig. Het enige, dat u hoeft te doen, is inloggen op uw Google Mijn Bedrijf-profiel, op Product toevoegen klikken en de stappen volgen. Als u bent ingelogd op het Google-account, dat is gekoppeld aan uw Google Mijn Bedrijf profiel, kunt u op uw vermelding in de SERP’s klikken en het product direct vanaf daar toevoegen. Producten toevoegen is eenvoudig. U kunt echter niet de volgorde instellen die ze in de carrousel weergeven. Google geeft ze weer in de volgorde, waarin ze zijn geüpload of bewerkt. Als u de volgorde van de Producten wilt wijzigen, moet u een beetje strategisch zijn. Door een product te bewerken, zelfs een kleine bewerking, komt het naar voren in de carrousel. Als u een product meer op de voorgrond van uw aanbod wilt brengen, maak dan een kleine bewerking en de carrouselvolgorde zal dienovereenkomstig veranderen.

Lead generatie – nieuwe business

Het kan zijn dat u om verschillende redenen bepaalde producten wilt laten zien boven andere. U heeft bijvoorbeeld een voorraadoverschot op een van uw locaties. Door die voorraad op de voorgrond te plaatsen op de Google Mijn Bedrijf lijst van die locatie, kunnen lokale klanten erop worden gewezen. Hiermee kunt u specifieke producten meer targeten op relevante doelgroepen, afhankelijk van hun locatie.

4. Bied kwaliteit

Mensen voeren een zoekopdracht uit wanneer ze iets nodig hebben. Als ze er namelijk achter komen, dat uw bedrijf of organisatie de oplossing voor hun probleem biedt, kunnen ze automatisch uw klant worden. Dus de meeste leads, die via lokale SEO komen, zijn legitiem.

5. Vertrouwen opbouwen bij de doelgroep

Hoe meer informatie u verstrekt op internet, hoe meer uw bedrijf waarschijnlijk als betrouwbaar wordt beschouwd door de mensen. Zodra deze basis van vertrouwen is opgebouwd, zult u zeker een voordelige relatie met uw klanten hebben. 

6. Bij Google Search Console en Bing Webmasters registreren

Als u al een website heeft, moet u zich eerst registreren bij de webmaster hulpprogramma’s van Google en Bing en uw sitemap indienen. Waarom? Het is de beste manier om zoekmachines te informeren over uw website en toekomstige content updates. Bovendien is het een uitstekende manier om te achterhalen, hoe uw website presteert tijdens het zoeken.

7. Google Analytics registratie

Hoewel Google Search Console u informatie kan geven vanuit de weergave van zoekmachines, kan Google Analytics u meer informatie geven vanuit de weergave van de gebruiker. Het is noodzakelijk om te begrijpen, hoe gebruikers omgaan met uw website om de kwaliteit van uw content te verbeteren en hen een betere gebruikerservaring te bieden.

8. Optimaliseer de titel en beschrijving van uw startpagina

Dit is SEO basiskennis, maar het is erg belangrijk om een ​​juiste titel (en beschrijving) op uw startpagina te hebben. De titel van uw startpagina naast uw merknaam moet ook trefwoorden of zoekwoorden bevatten waarmee gebruikers vertrouwd zijn, verbonden aan het type producten of diensten dat u verkoopt. Uw beschrijving moet uw bedrijf nauwkeurig beschrijven en een inzicht geven om gebruikers te helpen begrijpen, wat ze van uw website kunnen verwachten.

9. Structuur van uw website controleren

Het hebben van een goed geoptimaliseerde sitestructuur is erg belangrijk. Een goede structuur moet het voor zoekmachines gemakkelijk maken om uw content te indexeren en voor gebruikers om uit te zoeken wat ze willen in minder dan drie klikken. Veel eigenaren van kleine bedrijven geven meestal meer voorkeur aan hoe de website eruit ziet, maar een goede structuur hebben is veel belangrijker.

Lokale SEO tipsDe drie belangrijkste Google SEO Tips

10. Maak een melding van uw bedrijf in bedrijfsmappen

Lokale SEO is een locatie gebaseerde zoekopdracht. Dit betekent, dat uw fysieke adres feitelijk nodig is voor de diensten, waarvoor een locatie nodig is. Als het adres van de plaats, waar uw bedrijf gevestigd is niet wordt bijgewerkt in Google Mijn Bedrijf en andere online bedrijfsgidsen, dan is het erg moeilijk voor klanten om uw bedrijf te vinden. Vooral wanneer ze het filteren op ‘dichtbij mij’ zoeken .

11. Plaats uw NAW gegevens consistent en op vele plekken

Nadat u ervoor heeft gezorgd, dat uw locatie bij de mensen bekend is, is het tijd om ervoor te zorgen, dat mensen ook uw naam, adres en telefoonnummer weten. Het vermelden van deze drie in verschillende gidsen en sites is erg belangrijk. Verstrek uw NAW gegevens consistent, zodat Google kan afleiden, dat u een betrouwbaar bedrijf heeft. Hierdoor kunnen veel mensen kennis van uw bestaan ​​krijgen. Deze mensen kunnen contact met u opnemen of uw adres bekijken en binnenkort op bezoek komen.

12. De local pack is the place to be in Lokale SEO

Als er hier problemen zijn, dan zal Google voorkomen, dat uw bedrijf wordt vermeld in de ‘local pack’. De ‘Search Engine Ranking Pagina’ (SERP) van Google reageert op lokaal uitgevoerde zoekopdrachten door ze de bedrijven te tonen, die het meest relevant zijn in de vorm van een fragment. Er worden drie bedrijven genoemd en dit wordt ‘the local pack genoemd. Ze zijn van toegevoegde waarde, omdat deze drie bedrijven helemaal bovenaan de pagina worden genoemd.

Longtail keywords, SEO checklist, SEO checklists, SEO citations, Lokale SEO tips

13. Citaten

Het citaat is niets anders dan een website – listing van een derde partij die uw bedrijf als een referentiepunt gebruikt. Dit citaat zou veel dingen moeten bevatten zoals de naam, de locatie van uw bedrijf of de contactgegevens. Het perfecte voorbeeld is een blog van uw hand op een grote en belangrijke website in uw expertisegebied. Dit kan al dan niet een link bevatten naar uw website. Wat dit doet, is dat Google laat weten dat uw bedrijf betrouwbaar is en dat u wordt gepromoveerd bij het rangschikken. Dit vergroot uw kansen om toegang te krijgen tot het lokale 3-pack waardoor je veel bezoekers krijgt. Hier vindt u een overzicht van de beste lokale citations in Nederland.

Zoekmachineoptimalisatie op lokaal niveau

Zaken, van welk type dan ook, trekken over het algemeen mensen aan om uw producten of diensten te kopen. Maar in de datum van vandaag is er veel concurrentie op de markt en is er geen gebrek aan ondernemers, die dezelfde producten verkopen als u. Om concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van uw concurrenten, is het daarom noodzakelijk om in te zetten op lokale SEO. Met zoekmachineoptimalisatie op lokaal niveau kunt u niet alleen op het web zichtbaar zijn voor lokale zoekopdrachten, maar krijgt u ook veel klanten terug.

14. Google Mijn Bedrijf voor lokale SEO

De belangrijkste lokale SEO tips zijn echter om rekening te houden met de andere zoekmachines dan Google en een goede vermelding in Google mijnbedrijf te krijgen. Dit is namelijk een gratis optie van Google. Daarom heet het eigenlijk Google My Business. In de blog hieronder vertellen wij u veel meer over Google Mijn Bedrijf. Eén van de belangrijkste dingen is het goed gebruik maken van labels. Dit zijn een soort van zoekwoorden, waarmee u goed kan aangeven, wat uw organisatie of bedrijf precies doet. Tot slot willen wij ook nog een lans breken voor de andere zoekmachines zoals Bing & Yahoo. Deze zijn wel veel kleiner dan Google, maar hebben toch nog steeds een redelijk marktaandeel. En vergeet in de toekomst ook niet te kijken naar partijen zoals Amazon en Alibaba. Zij gaan zich ook mengen in de strijd om de klant. Meer informatie over Google Mijn Bedrijf

15. Streef ernaar om snippets te krijgen

Uitgelichte fragmenten krijgen meer zichtbaarheid, dan enige andere positie op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines. Een fragment is zelfs meer prominent dan de bovenste positie en wordt vaak de 0-positie genoemd. U kunt het bewijs hiervan zien in de volgende schermafbeelding. U moet ernaar streven om aanbevolen fragmenten voor uw content te krijgen, als u verzekerd wilt zijn van zichtbaarheid en meer verkeer naar uw site wilt trekken. Hoewel er geen garanties zijn om dit doel te bereiken, zijn er enkele tactieken, die u helpen, uw kansen op het krijgen van aanbevolen fragmenten te verhogen. 

 1. Het is eenvoudiger om aanbevolen fragmenten te krijgen, als u al op de eerste pagina staat. Dus begin met het focussen van uw inspanningen om uw content te verbeteren, waarvoor u al op de eerste pagina staat.
 2. Verbeter uw opmaak, zodat Google gemakkelijker snapt waar uw content over gaat. Vat uw punten samen in lijsten en opsommingen, omdat deze gemakkelijker te begrijpen zijn voor de zoekmachine. Zorg ervoor, dat u h3-tags in uw sub-koppen gebruikt, omdat Google deze tags soms opnieuw opslaat in opsommingstipjes in aanbevolen fragmenten.
 3. Als u volledig nieuwe content maakt, moet u zich op vragen richten, omdat deze meestal meer aanbevolen fragmenten bevatten. U kunt platforms zoals Quaora & Answer the Public gebruiken om veel gestelde vragen over uw target zoekwoorden te ontdekken.
Lokale SEO tips, Google reviews

16. Google recensie of Google reviews goed zichtbaar maken 

Klantrecensies of Google Reviews zijn essentieel voor succesvolle lokale SEO en voor succesvolle bedrijfsactiviteiten in het algemeen. Dit is, omdat mensen de reputatie van uw bedrijf willen weten voordat ze een nieuwe klant worden. Recensies bieden nuttige informatie aan potentiële klanten, hebben een directe impact op de zoekresultaten en vormen een bron van sociaal bewijs. Al deze factoren kunnen ertoe bijdragen, dat uw bedrijf de voorkeur van de klant krijgt boven de concurrentie! 

Lokale SEO tips – Google recensies

Dus hoe kunt u echte klantrecensies krijgen om die positieve effecten op uw bedrijf te zien? Een manier waarop u dit kunt doen, is door contact op te nemen met uw bestaande klantenbestand. Vraag hen via e-mail of sociale media om een ​​recensie achter te laten met een aanbieding zoals een korting in de winkel, online kortingsbon of punten in uw loyaliteitssysteem. Zorg ervoor, dat het beoordelingsgedeelte van uw website gebruiksvriendelijk is en moedig klanten aan om ook beoordelingen achter te laten op sites van derden, zoals Yelp en Tripadvisor. 

Lokale SEO tips, Lokale SEO, Google Maps

17. Google Maps slim gebruiken

Een ding, dat u misschien niet weet, is dat Google Maps SEO gebruikt om resultaten te retourneren. U heeft een Google Maps – ranglijst, die wordt bepaald door twee belangrijke dingen: rang en nabijheid. Het is duidelijk, dat nabijheid niet iets is, dat gecontroleerd kan worden. Het betekent praktisch, dat zoekresultaten op Google Maps worden weergegeven op basis van de fysieke locatie van de gebruiker. Als u bijvoorbeeld restaurants in Den Haag of in Amsterdam zoekt en die van u ligt 5 km verderop, dan verschijnt deze niet als eerste. Ook kunt u bij Google Maps foto’s toevoegen en de rest van uw gegevens updaten. Bij uw naam kunt u zelf nog een relevant zoekwoord kwijt.

SEO rankings Den Haag

Rankings is veel belangrijker, en u kunt er invloed op uitoefenen. Google analyseert verschillende dingen, zoals bijvoorbeeld:

 • Recensies
 • Sterbeoordelingen
 • Lokale zoekwoorden
 • Optimalisatie van de Google Mijn Bedrijf vermelding. 

Daarom moet u alle vereiste informatie invullen. Voeg openingstijden en foto’s toe. Onthoud, dat als u de dingen goed doet, zelfs de SEO ranking factoren, die niet onder controle kunnen worden gehouden, zoals nabijheid, worden verbeterd. Stel, dat u een restaurant runt en er zijn 2 andere restaurants op 50 meter afstand van u. Als iemand in de buurt is op zoek naar een restaurant, kan hij / zij Google Maps gebruiken. De aanbevelingen zijn geordend op rang, omdat ze zo dicht bij elkaar liggen.

18. Optimaliseer de zakelijke website voor mobiele gebruikers

Helaas zijn de meeste bedrijfseigenaren gefixeerd op het gebruik van strategieën die de SEO-resultaten snel verbeteren. Daardoor realiseren ze zich niet, dat ze veel belangrijkere dingen missen. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het niet optimaliseren van de website voor mobiele gebruikers.

19. Houdt de Google Mijn Bedrijf Q & A van uw concurrenten in de gaten

Google Mijn Bedrijf (Google My Business) heeft een geweldige functie, die wonderen kan doen voor het laten groeien van nieuwe klanten: de Q & A functie. Als u het goed gebruikt voor uw eigen organisatie, kan het helpen om klanten te converteren, die anders uw neus voorbij gaan. Maar stop daar niet. Besteed ook tijd aan het onderzoeken van de Q & A’s van uw concurrenten. Bekijk wat uw potentiële klanten aan anderen in uw branche vragen.

Hoe werkt Google mijnbedrijf Q&A?

Op uw Google Mijn Bedrijf profiel ziet u mogelijk een knop ‘Een vraag stellen’. Eenmaal aangeklikt, worden gebruikers doorgestuurd naar een scherm waar ze een vraag kunnen indienen. Dit volgende stukje is de sleutel. De vraag wordt niet ingediend bij de eigenaar van het profiel. Het wordt ingediend bij het profiel. Dat betekent, dat het zichtbaar is voor iedereen, die een Google mijnbedrijf vermelding ziet. Zodra een vraag is gepost op de Google My Business vermelding van uw concurrenten, kunt u deze zien. En zodra de vraag is beantwoord, is die informatie en de betrokkenheid er voor iedereen in de toekomst om te zien.

Hoe helpt dit bij het opbouwen van nieuwe business?

Deze vragen zijn een geweldige manier om nieuwe klanten van lokale zoekers aan te moedigen. Vragen worden waarschijnlijk gesteld door mensen, die dat bedrijf nog nooit eerder hebben bezocht, maar zich wel in uw doelmarkt bevinden. Ze zijn al betrokken bij het merk, maar hebben wat meer informatie nodig, voordat ze zich committeren aan een bezoek.

Voor uw eigen vermelding

Op uw eigen Google Mijn Bedrijf profiel kunt u van deze gelegenheid gebruikmaken om te praten met een potentiële lokale consument die zich ver in de conversietrechter bevindt. Als ze zich in het stadium bevinden, waarin ze u hebben gevonden en voldoende aandacht aan u besteden om wat vragen te stellen, kan een doordacht antwoord voldoende zijn om ze door uw deuren te zien lopen.

Op de vermelding van een concurrent

Kijk welke vragen de klanten en potentiële klanten van uw concurrenten stellen. Gebruik dit om de informatie op uw eigen profiel en website beter in te vullen. Als u merkt, dat er veel vragen worden gesteld over de beschikbaarheid van pizza’s zonder gluten van andere pizza ketens in uw omgeving, wilt u er bijvoorbeeld voor zorgen, dat u uw glutenvrije producten onder de aandacht brengt op uw site en vermelding. Met dit soort onderzoek kunt u lokale concurrenten een stap voor blijven, vooral als de vragen, die hen zijn gesteld enigszins negatief van toon zijn.

Google My Business

Beantwoord de vragen, die aan uw concurrenten worden gesteld op uw eigen website en Google My Business profiel, voordat iemand erom vraagt. Dit kan u een aanzienlijk voordeel opleveren ten opzichte van uw lokale concurrenten voor het binnenhalen van nieuwe klanten in uw regio. Wanneer u proactief een vraag van potentiële klanten beantwoordt voordat ze die zelfs maar hoeven te stellen, laat u zien, dat u hun behoeften en wensen begrijpt.

20. Lokale SEO tip – Structured data

Om goed te scoren met lokale SEO zal u gebruik moeten maken van Schema. Dat klinkt als iets ingewikkelds, maar dat hoeft het niet te zijn. Met Schema voegt u kleine stukjes code toe, waarmee u het Google nog gemakkelijker maakt om te ontdekken waar een webpagina of een website over gaat. Dit kan in de volgende zaken toegevoegd worden:

 1. Persoon
 2. Artikel
 3. How to
 4. FAQ
 5. Lokaal bedrijf
 6. Diensten
 7. Video object
 8. Evenement
 9. Review
 10. Product
 11. Recept
 12. Image license

Naar verwachting zal in 2022 50% van de zoekopdrachten van Voice search vandaan komen. Hoe gaat u daarop inspelen? Het gebruik van een smartspeaker kenmerkt zich doordat de speaker veelal vragen wordt gesteld. Denk bijvoorbeeld aan: Wat wordt het weer vandaag? Hoe laat is de voetbalwedstrijd van Feyenoord in Rotterdam? Normaal zou u voetbalwedstrijd, Feyenoord en eventueel Rotterdam erachter intikken. Gebruikers gaan slechts 1 resultaat ontvangen en dat is jammer. Zoekvragen zijn daarom langer en natuurlijker geformuleerd en vaak wordt er dus een vraag gesteld. Tot slot zijn de commando’s navigeren en informeren via Voice Search veel duidelijker.

Lokale SEO Tips, Mobile SEO

22. Mobile SEO

Houd er rekening mee dat de meeste lokale zoekopdrachten tegenwoordig worden uitgevoerd met behulp van een mobiel apparaat. Daarom moet de site volledig responsive zijn. Dit betekent, dat deze er perfect uitziet op elk mogelijk schermformaat. Het goede nieuws is, dat het nu heel eenvoudig is om responsieve websites te maken. Als dat niet het geval is, moet u een ontwikkelaar inhuren en zijn de benodigde wijzigingen eenvoudig door te voeren. Bij een content management systeem zoals WordPress, houden alle moderne thema’s hier rekening mee.

23. SEO Linkbuilding met een lokale insteek

Registreer uw bedrijf op lokale telefoongidsen Als u een vermelding in vertrouwde lokale mappen heeft, kunt u uw positie verbeteren voor lokale zoekopdrachten. Stimuleer Google reviews en beantwoord ze. Het hebben van echte beoordelingen op vertrouwde platforms zoals Google Mijn Bedrijf, Facebook of Yelp, helpt veel als het gaat om lokale SEO. Zorg ervoor, dat u uw klanten prikkelt om een ​​Google recensie te schrijven. Reageer op elke beoordeling, zowel goed als slecht!

24. Maak een analyse van uw belangrijkste concurrenten

Als uw doel is om bovenaan Google te komen, moet u er rekening mee houden, dat de concurrentie ook niet stil zit. Deze concurrentie kan ook al jaren bezig zijn met haar website. Dit kan betekenen, dat deze website een hoge autoriteit heeft gekregen van Google. Met andere woorden Google vertrouwt, deze website en is van mening, dat u dat u op deze website het antwoord vindt, waar u naar op zoek bent. Voor u betekent dit, dat u extra energie moet steken in het optimaliseren van uw website. Ook bij Lokale SEO voor MKB bedrijven is er winst te behalen met relatief kleine ingrepen. Als u Connect your World wilt inhuren als SEO specialist, vertel ik u er graag meer over en geven wij u nog meer Lokale SEO tips.

25. Lokale SEO checklist

Op deze website staan tal van SEO tips en SEO advies voor elke website in de diverse SEO checklists, zoals deze Lokale SEO checklist.

SEO optimalisatie & Content Marketing Blogs

Freelance SEO specialist Den Haag

De auteur is een ervaren SEO specialist & Content Marketing expert uit Den Haag. Hij is eigenaar van SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij heeft veel kennis in huis en kan u nog veel meer Google SEO tips of SEO blog tips geven.

SEO specialist inhuren

U kunt bij SEO bureau Connect your World een content marketeer en SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Google SEO Tips

Heeft u nog meer lokale SEO tips? Geef het door en laat een reactie achter. Wilt u ons als lokale SEO specialist inhuren en uw lokale vindbaarheid vergroten? Bel of mail ons. Lees anders stug verder, check deze Google SEO tips en krijg antwoord op de vraag: “Wat is SEO?”

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

SEO tools

In deze lijst met veelal gratis SEO tools vindt u de tool die u nodig heeft voor SEO optimalisatie van uw website.

connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.