• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

De Bing zoekmachine niet vergeten!

SEO optimalisatie, SEO bureau Den Haag,

De Bing zoekmachine niet vergeten!

Last Updated on 14 februari 2024 by connectyourworld

SEO optimalisatie, SEO bureau Den Haag, Bing Zoekmachine

Zoekmachine Bing – Inleiding

De Bing zoekmachine wie kent hem niet! Ondanks de zeer dominante marktpositie van Google zijn er nog andere zoekmachines zoals de zoekmachine van Bing, Duck Duck Go, Baidu (China) en Yandex (Rusland). In Nederland heeft Google een marktaandeel van 95%. Bing heeft een marktaandeel van 3%. Bedien je een internationale markt? Dan liggen de marktaandeelpercentages net iets anders. In de meeste landen blijft Google echter de meest dominante marktspeler. Met een 3% marktaandeel zijn er dus best nog wel veel mensen die op Bing zoeken. Reden genoeg om er eens verder in te duiken.

Geschatte leestijd: 15 minuten

Wat is Bing?

Bing is de zoekmachine van Microsoft. De Bing zoekmachine is in 2009 opgericht en een kleine concurrent van Google.

Wat is Bing SEO?

Het optimaliseren van een website of een webpagina voor SEO in de Bing zoekmachine om het organisch verkeer naar jouw website toe te laten nemen. Omdat elke bezoeker telt, wil je mensen die op Bing zoeken ook naar je website leiden.

Geschatte leestijd: 15 minuten

Belangrijkste punten Bing zoekmachine

Aandacht besteden aan de Bing zoekmachine

Moeten we naast Google aandacht besteden aan Bing als zoekmachine? 3% marktaandeel is niet veel. Alleen als je bijvoorbeeld een website hebt met 100.000 bezoekers per maand, dan heb je het wel over 3000 mensen, die een zoekopdracht doen in Bing. Zeker in een sterk concurrerende markt is elke klant er een. Hoe meer bezoekers er naar je website komen en blijven hangen om iets te lezen en uiteindelijk een product of dienst aan te schaffen, hoe beter het is voor SEO Optimalisatie. De Bing zoekmachine is zeker een stuk minder dan die van Google. Toch kan je door aandacht te besteden aan Bing extra organisch verkeer naar je website genereren. Mijns inziens de moeite waard om eens naar het gebruik van Bing te kijken.

Yahoo

Wist jij, dat Bing ook Yahoo aanstuurt? Yahoo is op dit moment de op 3 na grootste zoekmachine ter wereld. Doe je dus SEO optimalisatie voor Bing, dan pik je de zoekmachine van Yahoo automatisch mee

Bing Webmaster Tools

Microsoft heeft de Bing Webmaster Tools, waar heel veel informatie op staat om de vindbaarheid van jouw website verder te verbeteren. Op deze website staan verschillende SEO functies.

SEO en Bing, Bing SEO, Google Bing, Bing Zoekmachine

Bing Webmaster Tools functionaliteiten voor de Bing zoekmachine

In de Bing webmaster Tools heb je 4 belangrijke functionaliteiten:

  1. SEO website scan
  2. Zoekwoordenonderzoek
  3. Backlinks profiel checken
  4. SEO rapporten om fouten op te lossen

Onderaan dit blok staat een link genaamd ga gratis aan de slag. Als je deze aanklikt kom je op een scherm, waar je jouw website kan toevoegen aan de index van Bing en aan Google Search Console. Ook zit hier de optie om uw website te koppelen aan het Google Bedrijfsprofiel.

SEO in WordPress en Bing

Heb je een WordPress website? Dan kun je gebruik maken van een Bing plug-in. Met deze plug-in kan je automatisch URLS indienen bij de Bing Index.

Bing zoeken – Mobiel test

Ook kunt u gebruik maken van een tool genaamd ‘Testprogramma mobielvriendelijkheid’.

Bing zoekmachine, Bing vs Google SEO

Bing zoeken vs Google SEO

Google versus de Microsoft Bing zoekmachine marktaandeel

Een van de eerste verschillen tussen Microsoft Bing en Google is marktaandeel. Hoewel niet in alle landen, is Google in de wereldwijde zoekmarkt vele malen groter dan Bing en de meest dominante marktspeler. In Nederland heeft Bing rond de 3% procent marktaandeel. Hoewel het misschien verleidelijk is om je alleen op Google te concentreren, biedt Microsoft Bing goede conversies en heeft het een gebruikersbestand, die je niet kan negeren. Het is vooral belangrijk om te optimaliseren voor Bing als je focust op de VS. In feite wordt een derde van de online zoekopdrachten in de VS mogelijk gemaakt door Microsoft, als je rekening houdt met Yahoo en gesproken zoekopdrachten.

Bing zoekmachine – Mobile First Index

Google heeft een mobile-first index, terwijl Microsoft Bing een ander standpunt inneemt en geen plannen heeft om een ​​mobile-first indexeringsbeleid toe te passen. In plaats daarvan onderhoudt Microsoft Bing één enkele index, die is geoptimaliseerd voor zowel desktop als mobiel. Dus het is belangrijk, om ervoor te zorgen, dat jouw site ervaring is geoptimaliseerd, snel wordt geladen en gebruikers biedt wat ze nodig hebben. Google is uitgegroeid tot meer dan alleen een zoekmachine met producten als Gmail, Maps, Chrome OS, Android OS, YouTube en meer. Microsoft Bing biedt ook e-mail via Outlook, evenals andere diensten zoals Office Online of OneDrive. In tegenstelling tot Google heeft het echter geen eigen besturingssysteem. 

Verschillen in gebruikersinterface en hulpmiddelen

Google heeft een schone, eenvoudige interface, die veel mensen gemakkelijk te gebruiken vinden. Dat geldt echter ook voor Microsoft Bing. Hoewel meningen verschillen is mijn mening, dat Bing eigenlijk een beetje meer visueel is. Beide zoekmachines geven nuttige informatie weer over gerelateerde zoekopdrachten, afbeeldingen, bedrijven en nieuws. Ze doen geweldig werk door gebruikers te informeren over alles, wat ze moeten weten over een bepaald onderwerp.

Zoekwoorden onderzoek in Google en Bing

SEO specialisten houden van tools en gegevens. Gelukkig hebben zowel Google als Microsoft Bing degelijke hulpprogramma’s voor zoekwoordonderzoek, die inzicht bieden in de prestaties: Een gebied waar Google achterloopt, zijn de gegevens, die het biedt in Google Search Console. Een van de coole functiesets in Microsoft Bing is de mogelijkheid om gegevens uit Google Search Console te importeren. Een andere Microsoft Bing zoeken functie, die volgens mij beter is dan Google, is het feit dat het SEO-rapporten biedt. Volgens Bing bevatten deze rapporten algemene aanbevelingen op paginaniveau op basis van SEO-best practices om jouw positie te verbeteren. De rapporten worden automatisch tweewekelijks gegenereerd en geven tips, waar aan te werken of naar te kijken.

Microsoft Bing kan uitblinken in afbeeldingen zoeken via Google

Als het gaat om het zoeken naar afbeeldingen, heeft Microsoft Bing mogelijk een voorsprong op Google door afbeeldingen van hogere kwaliteit te leveren. Ook de filterfuncties in het zoeken naar afbeeldingen zijn zeer goed, omdat je titels kunt uitschakelen en kunt zoeken op afbeeldingsgrootte, kleur of type. Test Bing Visual Image Search, waarmee je meer met afbeeldingen kunt doen. Google heeft meer afbeeldingen beschikbaar om te bekijken dan Microsoft Bing. Microsoft Bing biedt echter meer gedetailleerde informatie over de afbeelding, waarnaar gebruikers zoeken.

Hoe Microsoft Bing en Google met video zoeken omgaan

Microsoft Bing biedt een veel visuelere pagina met zoekresultaten voor video, inclusief een rasterweergave van grote miniaturen. De videoresultaten van Google zijn meer standaard, met een verticale lijst met kleine miniaturen. Microsoft Bing zoeken biedt ook een voorbeeld van bepaalde video’s en als je erop klikt, ben je niet weg van Bing, wat cool is. 

Kaartvermeldingen op beide zoekmachines zijn belangrijk voor lokale SEO

Beide engines hebben vergelijkbare functionaliteit voor kaarten, inclusief kaartvermeldingen en lokale vermeldingen op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Zorg ervoor, dat je al jouw vermeldingen claimt in zowel Microsoft Bing als Google en optimaliseer jouw profiel met bedrijfsinformatie, foto’s, juiste categorieën en links. Nauwkeurige informatie over naam, adres en telefoonnummer (NAP) is essentieel.

Optimaliseren voor Google Zoeken versus Microsoft Bing

Google houdt zich voornamelijk bezig met EAT: Expertise, Autoriteit en Vertrouwen. Google-zoekopdrachten worden mogelijk gemaakt door op machines gebaseerde algoritmen,, die bij het genereren van resultaten rekening houden met de eerdere zoekgeschiedenis en locatie van gebruikers. Dit betekent dat als een bepaalde gebruiker iets specifieks op Google wil vinden, dit veel gemakkelijker zal zijn dan op Microsoft Bing, omdat Google een vollediger beeld heeft van wie die persoon is, voordat ze iets in de browser typen.

Google is altijd een op links georiënteerde zoekmachine geweest, waarbij de kwaliteit van links er nog steeds toe doet in plaats van kwantiteit. Links zijn niet zo belangrijk op Microsoft Bing. De Bing zoekmachine is altijd gericht geweest op on-page optimalisatie. Het legt meer gewicht op content, die goed is geoptimaliseerd, of die belangrijke elementen op de pagina bevat, zoals titels, beschrijvingen, URL’s en content.

Sociale signalen

In tegenstelling tot Google stelt Microsoft Bing in zijn richtlijnen voor webmasters, dat het sociale signalen in zijn algoritme opneemt. Dat betekent, dat je ook moet concentreren op Twitter en Facebook – inclusief het bouwen van SEO content van goede kwaliteit op jouw website en sociale platforms. Content is voor beide zoekmachines enorm belangrijk. Focus altijd op content van hoge kwaliteit, die voldoet aan de informatiebehoefte van de gebruiker. Door nuttige en relevante content te maken, zullen gebruikers ernaar linken.

Ankertekst

Dus als ik bijvoorbeeld op zoek ben naar fietsen, dan moet je me waardevolle relevante content over het onderwerp laten zien. Microsoft Bing richt zich echter meer op het gebruik van ankertekst. Het is bekend, dat Bing sites beloont met overeenkomende ankertekst voor een paginatitel, die vele jaren geleden door Google werd gedevalueerd.

Bing versus Google – oordeel

Zowel Microsoft Bing als Google voorzien elke dag in de informatiebehoeften van miljoenen mensen. Ze bieden allebei mogelijkheden voor jouw merk om nieuwe gebruikers te bereiken en stellen u voor miljoenen gekwalificeerde klanten, die op zoek zijn naar informatie, producten en diensten. Optimaliseren voor beide zoekmachines is vergelijkbaar. De Microsoft Bing zoekmachine is meer gericht op on-page optimalisatie en neemt sociale signalen op, terwijl Google meer gericht is op E.E.A.T. en backlinks. Microsoft Bing is het afgelopen jaar zeker verbeterd en is concurrerender met Google, vooral in zijn unieke functies. Daarom het advies om voor beide te optimaliseren, om het overgrote deel van de internet-zoekopdrachten te bereiken en de zichtbaarheid te maximaliseren.

Bing SEO Optimalisatie Tips

Dus nu je precies weet, wat je moet doen om jouw SEO voor Bing strategieën te optimaliseren, volgen hier enkele belangrijke technieken om in praktijk te brengen.

1. Denk aan gebruikersbetrokkenheid

Bing beoordeelt de betrokkenheid van gebruikers bij jouw pagina door pogo-sticking te analyseren. Deze term beschrijft een situatie waarin iemand op jouw websitelink klikt, geen actie onderneemt en terugkeert naar de zoekpagina. Dit is een duidelijk teken van een negatieve ervaring. Je moet ervoor zorgen, dat de gebruiker content vindt, die echt aansluit bij wat hij zoekt om pogo-sticking te voorkomen.

2. Verhoog de klikfrequentie op de pagina nadat deze in de resultaten is weergegeven

De klikfrequentie (CTR ) nadat jouw pagina in de zoekresultaten op Bing is weergegeven, is een andere factor om de relevantie van elke website te meten. Zorg er daarom voor, dat gebruikers zich aangetrokken voelen tot jouw titels en beschrijvingen. Hierdoor is de kans op klikken per weergave groter.

3. Gebruik de functie Verbonden pagina’s van Bing 

Om ervoor te zorgen, dat jouw content meer autoriteit op de markt krijgt en als autoriteit wordt gezien, is het gebruik van de functie Verbonden pagina’s een geweldige manier om Bing te laten zien, wie er achter de content zit. Koppel jouw website aan jouw Facebook-, LinkedIn- en Twitter-accounts, zodat de tool weet, dat je een autoriteit bent op dit gebied. Het verbinden van jouw sociale kanalen voegt ook een samenhang toe aan jouw branding.

4. Backlinks gebruiken

Net als bij Google, moet je bij het nadenken over SEO voor Bing rekening houden met SEO backlinks in je strategie. In die zin kan investeren in gastbloggen een goed idee zijn, aangezien het mechanisme het belang erkent van relevante websites, die jouw pagina’s aanbevelen.

5. Investeer in ankerteksten

Op Bing werkt een ankertekst ook en is deze nog relevanter dan op Google, waardoor je aan specifieke referenties moet denken om je content te versterken. Met andere woorden, links die ook over dat onderwerp praten, waarbij het gemarkeerde trefwoord nauwkeurig wordt afgestemd.

6. Gebruik een trefwoord op het websitedomein

Het is essentieel voor het rangschikken met Bing om het zoekwoord op het websitedomein te hebben. Probeer het dus op een natuurlijke manier in jouw domein in te passen en een paar posities op te schuiven in de zoekopdrachten.

7. Produceer originele content

Het heeft geen zin om al deze acties in de praktijk te brengen als de gepubliceerde content niet goed is. Daarom is het belangrijk om te investeren in de productie van originele content, waarbij goed gebruik wordt gemaakt van zoekwoorden en betrouwbare bronnen, die jouw informatie bevestigen en die de gebruiker daadwerkelijk helpen. Zorg daarbij ook voor conversiegerichte webteksten.

8. Wees relevant op sociale media

Een andere belangrijke ranking factor op Bing is de populariteit van jouw pagina’s op sociale media . Met andere woorden, hoe groter de betrokkenheid van gebruikers bij content, die door jouw bedrijf is geproduceerd, hoe beter jouw positie in de Bing zoekmachine.

Welke tools kunnen nuttig zijn voor uw Bing-strategie?

Naast het optimaliseren van jouw zoekmachine ranking met SEO voor Bing, moet je andere beschikbare bronnen gebruiken om jouw strategieën nog efficiënter te maken. Bekijk enkele gratis tools, die erg handig kunnen zijn voor een succesvolle planning.

Richtlijnen voor Bing-webmasters

De Bing zoekmachine richtlijnen voor webmasters zijn een snelle en praktische gids, die je zullen helpen precies te leren wat je moet doen en wat je moet vermijden als het gaat om SEO voor Bing.

Bing SEO-analyser

Om de SEO-prestaties van jouw pagina’s te verbeteren, is de Bing SEO Analyzer tool zeer handig. Het enige wat u hoeft te doen, is uw link op de website in te voegen en enkele tips te krijgen over wat je kunt verbeteren en hoe je betere resultaten kunt krijgen.

Bing zoekmachine – XML-sitemaps

Het gebruik van XML-sitemaps is een geweldige manier om zoekmachines zoals de Bing zoekmachine te laten zien, welke pagina’s je op jouw website wilt indexeren. Op deze manier wordt het scannen door de tools efficiënter en verbeteren de resultaten.

Bing Zoekkwaliteit Blog

Vertrouwen op de hulp van een zoekmachine kan zeer de moeite waard zijn. Dit is precies, wat de Bing Search Quality Blog biedt: officiële content met de best practices en trends als het gaat om Bing-zoekopdrachten.

Microsoft SEO-toolkit

De gratis Microsoft SEO Toolkit scant jouw website of pagina en identificeert welke punten moeten worden geoptimaliseerd om de ranking van jouw domein te verbeteren.

Bing zoekmachine – Inpakken

Investeren in SEO voor Bing moet in jouw bedrijf worden overwogen. Ook als jouw organisatie geen groot team heeft, is het belangrijk om manieren te vinden om jouw merk onder de aandacht te brengen in andere zoekmachines dan Google.

Wat zijn de voordelen van het onder de aandacht brengen van uw merk op Bing?

Hoewel het publiek van Bing niet de grootste op de markt is, zijn er enkele voordelen aan het investeren in deze zoekmachine. In de volgende sectie hebben we enkele voordelen van de tool van Microsoft verzameld. Bekijk ze zodat je jouw SEO-strategieën voor Bing kunt verbeteren.

Standaardzoekmachine voor populaire functies

Naast de standaardzoekmachine voor alle Microsoft-producten, die al een relatief hoog publiek garandeert, is Bing ook de standaardzoekmachine voor populaire applicaties zoals Apple’s Siri. Het is niet verrassend, dat 70% van de zoekopdrachten op mobiele apparaten van Bing op iOS wordt uitgevoerd.

Bing zoekmachine – Lager bounce percentage dan Google

Degenen die werken aan het versterken van SEO voor Bing, vallen uiteindelijk op op een platform met enkele belangrijke statistieken voor hun bedrijf. Zo is het bounce rate percentage van Bing lager, dan dat van Google en worden er meer pagina’s bekeken.

Exclusieve gebruikers van Bing

Niet iedereen gebruikt Google, en dit genereert uiteindelijk een publiek, dat bestaat uit exclusieve Bing-gebruikers. Ter illustratie van deze informatie: 72% van alle zoekopdrachten op Bing over financiën en zaken zijn afkomstig van gebruikers, die niet op Google of andere zoekmachines staan.

Over optimalisatie

Als je jouw website over optimaliseert voor SEO, is Bing niet zo streng als Google. Zolang je content geweldig is, kan je het aantal focus keywords redelijk uitbundig toepassen.

Andere blog posts Connect your World

SEO specialist inhuren voor de Bing zoekmachine

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO freelancer voor zowel grote als kleine websites. Connect your World werkt onder andere voor opdrachtgevers in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk,Rotterdam en Delft. Heb je een vraag over zoekmachinemarketing, over SEO tools bijvoorbeeld? Of wil je ons inhuren als SEO expert of content marketeer? Klik dan op onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.