• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

7 Local SEO problemen voorkomen

7 Local SEO problemen voorkomen

Geschatte leestijd: 7 minuten

De toegevoegde waarde van local SEO

SEO en met name Local SEO wordt de komende jaren voor veel bedrijfseigenaren nog belangrijker dan ooit. Hoe dan ook als bedrijfseigenaar ontkom je er niet aan om veel aandacht te besteden aan lokale SEO. Het probleem is echter, dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) een groot probleem is. Met name local SEO is tijdsintensief en lastig. Het is daarom verstandig voor lokale bedrijven om local SEO uit te besteden aan een SEO expert. Lokale SEO is een geweldige manier om tegen relatief lage kosten meer inkomsten te genereren. Hierdoor wordt SEO aantrekkelijk voor lokale bedrijven, die misschien niet in de buurt zijn, om grootschalige digitale marketingcampagnes uit te voeren.

Zeven factoren die local SEO kunnen schaden

Over de meest gunstige local SEO rangschikkingsfactoren is al veel geschreven. Wat echter nog niet zo bekend is, zijn de schadelijke factoren voor een goede local SEO ranking, die uw website mogelijk naar beneden duwen op de resultatenpagina’s van de zoekmachines (SERP) zoals Google. Deze zeven oorzaken kunnen uw lokale SEO optimalisatie immers schaden, zonder dat u het zelfs maar weet. Maar maakt u zich geen zorgen! Als u eenmaal de factoren hebt geïdentificeerd, die u pijn doen, is het gemakkelijk om daarop uw strategie te richten op betere resultaten en het verhogen van uw positie in de zoekmachines.

Local SEO, Lokale vindbaarheid, Den Haag

1. Uw Google Mijn Bedrijf vermelding bevat onvolledige of onjuiste informatie

Het hoofddoel van een Google Mijn Bedrijf vermelding is om potentiële klanten te bereiken. De juiste vermeldingen geven gebruikers namelijk alle tools, die ze nodig hebben om een ​​bedrijf te vinden en contact op te nemen. Dit omvat bijvoorbeeld kantooruren (zodat klanten weten wanneer ze moeten gaan), een nauwkeurige bedrijfs-locatie, contactgegevens, juiste attributen zoals parkeerinformatie en zowel binnen- als buitenfoto’s. Dit laatste is belangrijk om klanten te laten zien, wat ze kunnen verwachten. Als bezoekers precies weten waarnaar ze op zoek zijn en waar ze tegenaan lopen, is de kans daarmee groter, dat ze gaan winkelen.

Local SEO, Google Mijn Bedrijd, Den Haag

Google Mijn Bedrijf is een belangrijk visitekaartje

Beschouw uw bedrijf bijvoorbeeld eens als een feest. Een Google Mijn Bedrijf vermelding is de uitnodiging. Het ontvangen van een uitnodiging is geweldig, maar als er geen adres is, geen manier om te reageren of informatie over wat u moet dragen of meenemen, is de kans veel kleiner, dat u aanwezig bent. Als u niet goed scoort in de resultaten van zoekmachines, met name in Google Maps, moet u uw vermelding (en) controleren. Zo bent u er zeker van, dat ze allemaal over de juiste volledige informatie beschikken.

2. U heeft de laatste tijd geen nieuwe Google Mijn Bedrijf-foto’s of updates geplaatst

Google houdt van engagement. De algoritmen hebben namelijk de neiging om op twee manieren vermeldingen te promoten die betrokkenheid tonen. De eerste, is dat ze foto’s en berichten delen, die gebruikers (ook bekend als potentiële klanten) interesseren. Regelmatige posts en foto’s voegen om die reden iets belangrijks toe aan Google Mijn Bedrijf vermeldingen, wat gebruikers ertoe aanzet om met een bedrijf te communiceren.

Relevante content

De andere manier waarop Google hier naar kijkt, is dat de bedrijfseigenaar tegelijkertijd wordt betrokken door de content voor klanten te maken. Door elke week een originele foto en op tekst gebaseerd bericht te plaatsen, kunnen bedrijfseigenaren zoekmachines en gebruikers laten zien dat ze actief, betrokken en bereid zijn om zaken te doen. Als u zich tijdens het lezen realiseert, dat u al een tijdje niets nieuws op Google Mijn Bedrijf heeft gedeeld, lees dan hoe u uw Google Mijn Bedrijf vermeldingsberichten kunt optimaliseren en wat daarvoor de praktische tips voor bedrijfsfoto’s zijn.

3. U heeft onlangs wijzigingen aangebracht in de inhoud van uw website (inclusief titels en metabeschrijvingen)

Stel, dat u onlangs een nieuw zoekwoord of nieuwe zoekwoorden heeft gevonden, die betrekking hebben op uw bedrijf. Als u zich geïnspireerd voelt en klaar bent om een ​​nieuwe tak van uw doelgroep te bereiken, ga dan aan de slag met uw website, waarbij u alles bijwerkt, van oude blogposts tot de metabeschrijvingen van hoofdpagina’s, om te profiteren van deze nieuwe zoekwoorden. Plots realiseert u zich, dat uw SEO rankings in Google zijn gedaald. Wanhoop niet! Als u onlangs op tekst gebaseerde content op uw website heeft bijgewerkt, kan het even duren voordat zoekmachines zijn doorzocht en u op de juiste manier opnieuw wordt gerangschikt. Wacht het af! Als er binnen een paar maanden niets verandert, is de volgende stap het bekijken van andere dingen, die uw SEO rankings kunnen schaden.

4. Google heeft onlangs een update doorgevoerd in zijn ranking-algoritme

Soms verandert de positie in de lokale zoekresultaten door verandering van het Google algoritme, ongeacht u iets gewijzigd heeft aan uw website. Naarmate de tijd verstrijkt, moet u uw content regelmatig bijwerken om deze actueel en trendy te houden. Hetzelfde geldt voor uw digitale en lokale SEO strategie. Op de hoogte blijven van Google nieuws is bijvoorbeeld een geweldige manier om voorop te blijven lopen, vooral nu de updates van Google Core Algorithm voortdurend uitgerold worden

5. Meerdere bedrijfslocaties hebben dezelfde content

Eén van de verantwoordelijkheden, die gepaard gaat met het hebben van meerdere bedrijfslocaties, ligt in de digitale wereld. Het niet goed behandelen van afzonderlijke locatie-vermeldingen of websites als unieke etalages kan immers de fout zijn, die u over het hoofd heeft gezien.

6. Uw Google Mijn Bedrijf vermelding is ingesteld met de verkeerde categorieën

Bij het opzetten van uw Google Mijn Bedrijf vermelding werd u gevraagd een categorie te kiezen, die het beste bij uw bedrijf paste. In de veronderstelling, dat u uw bedrijf beter kende dan wie dan ook, heeft u mogelijkerwijs per ongeluk de verkeerde categorie of te veel categorieën gekozen. Als u het moeilijk vindt om voor uw niche te rangschikken, bekijk dan de primaire categorie van uw vermelding. Google beschouwt de eerste categorie, die is gekozen als de primaire categorie.

Categorie en zoekwoorden

Stel uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen als u naar uw categorie kijkt:

Is dit hoe ik mijn bedrijf in een gesprek zou omschrijven?
Beschouw ik dit als mijn sleutel zoekwoord?
Is mijn zoekwoordenonderzoek gecentreerd rond deze specifieke categorie tekst?
Is de categorie, die ik heb gekozen specifiek genoeg?

7. Er is een toename van de lokale zoekconcurrentie voor uw niche

Hoewel dit een logische factor lijkt, wordt het vaak vergeten te midden van de overweldigende hoeveelheid controle om te zien of uw local SEO rankings zijn gedaald. Als u bezig bent met het dagelijkse onderhoud van een bedrijf en alle bijbehorende digitale verantwoordelijkheden, vergeet u gemakkelijk, dat er veel andere bedrijven meedoen aan het spel. U kunt uw lokale SEO strategie ontwikkelen en verfijnen, maar helaas krijgt u bij hevige concurrentie een beperkt deel van de lokale aandacht. Naarmate er meer bedrijven worden opgericht, neemt de concurrentie toe. In plaats van alleen maar te hopen, dat de markt stagneert, kunt u dit als een kans zien om vooruit te komen en beter te bepalen wat u onderscheidt van de concurrentie.

Local SEO, Lokale vindbaarheid, Den Haag

Wat te doen met wijzigingen in de SEO rankings

Een van de beste manieren om concurrerend te blijven, is door bij te houden, wat er in uw niche gebeurt. U kunt dit op een aantal manieren doen, hoewel sommige gemakkelijker zijn dan andere. Een van de handigste manieren om uw lokale rankings regelmatig te controleren, is door een lokale SEO ranking checker te gebruiken. Deze handige tools besparen talloze uren zoeken in de incognito modus en het maken van spreadsheets om uw bevindingen bij te houden. Door te controleren, opnieuw te controleren en geduld te hebben, zodat uw nieuwe wijzigingen een impact kunnen hebben op uw lokale rankings kunt u op de hoogte blijven en profiteren van de groei op de lokale markt.

Local SEO Blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO & Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren Content marketing expert en SEO speciialist. Connect your World voert opdrachten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Breda en Utrecht. Wij hebben onder andere meerdere SEO projecten uitgevoerd in Leiden, Zoetermeer, Delft en Rijswijk. Heeft u een vraag over local SEO of wilt u meer lokale SEO tips? Neem dan contact met ons op.

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Leave a Reply

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.