• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Local SEO problemen voorkomen – 20 factoren

Local SEO problemen voorkomen – 20 factoren

Last Updated on 22 mei 2024 by connectyourworld

De toegevoegde waarde van local SEO

SEO en met name Local SEO wordt de komende jaren voor veel bedrijfseigenaren nog belangrijker dan ooit. Hoe dan ook als bedrijfseigenaar ontkomt u er niet aan om veel aandacht te besteden aan lokale SEO. Het probleem is echter, dat zoekmachineoptimalisatie (SEO) een groot probleem is. Met name local SEO is tijdsintensief en lastig. Het is daarom verstandig voor lokale bedrijven om local SEO uit te besteden aan een SEO expert. Local online marketing is een geweldige manier om tegen relatief lage kosten meer inkomsten te genereren. Hierdoor wordt SEO aantrekkelijk voor lokale bedrijven, die misschien niet in de buurt zijn, om grootschalige digitale local online marketing campagnes uit te voeren.

Geschatte leestijd: 16 minuten

Twintig factoren die local SEO kunnen schaden

Over de meest gunstige local SEO rangschikkingsfactoren is al veel geschreven. Wat echter nog niet zo bekend is, zijn de schadelijke factoren voor een goede lokale SEO ranking, die uw website mogelijk naar beneden duwen op de resultatenpagina’s van de zoekmachines (SERP) zoals Google. Deze twintig oorzaken kunnen uw lokale SEO optimalisatie in Google immers schaden, zonder dat u het zelfs maar weet. Maar maakt u zich geen zorgen! Als u eenmaal de factoren hebt geïdentificeerd, die u pijn doen, is het gemakkelijk om daarop uw local online marketing strategie te richten op betere resultaten en het verhogen van uw positie in de zoekmachines.

Local SEO, Lokale SEO

1. Uw Google Bedrijfsprofiel vermelding bevat onvolledige of onjuiste informatie

Het hoofddoel van een Google Bedrijfsprofiel vermelding is om potentiële klanten te bereiken. De juiste vermeldingen geven gebruikers namelijk alle tools, die ze nodig hebben om een ​​bedrijf te vinden en contact op te nemen. Dit omvat bijvoorbeeld kantooruren (zodat klanten weten wanneer ze moeten gaan), een nauwkeurige bedrijfs-locatie, contactgegevens, juiste attributen zoals parkeerinformatie en zowel binnen- als buitenfoto’s. Dit laatste is belangrijk om klanten te laten zien, wat ze kunnen verwachten. Als bezoekers precies weten waarnaar ze op zoek zijn en waar ze tegenaan lopen, is de kans daarmee groter, dat ze gaan winkelen.

Local SEO, Google Mijn Bedrijd, Den Haag

Google Bedrijfsprofiel is een belangrijk visitekaartje in local SEO

Beschouw uw bedrijf bijvoorbeeld eens als een feest. Een Google Bedrijfsprofiel vermelding is de uitnodiging. Het ontvangen van een uitnodiging is geweldig, maar als er geen adres is, geen manier om te reageren of informatie over wat u moet dragen of meenemen, is de kans veel kleiner, dat u aanwezig bent. Als u niet goed scoort in de resultaten van zoekmachines, met name in Google Maps, moet u uw vermelding (en) controleren. Zo bent u er zeker van, dat ze allemaal over de juiste volledige informatie beschikken.

2. U heeft de laatste tijd geen nieuwe Google Bedrijfsprofiel foto’s of updates geplaatst

Google houdt van engagement. De algoritmen hebben namelijk de neiging om op twee manieren vermeldingen te promoten die betrokkenheid tonen. De eerste, is dat ze foto’s en berichten delen, die gebruikers (ook bekend als potentiële klanten) interesseren. Regelmatige posts en foto’s voegen om die reden iets belangrijks toe aan een Google Bedrijfsprofiel vermeldingen, wat gebruikers ertoe aanzet om met een bedrijf te communiceren.

Relevante content

De andere manier waarop Google hier naar kijkt, is dat de bedrijfseigenaar tegelijkertijd wordt betrokken door de content voor klanten te maken. Door elke week een originele foto en op tekst gebaseerd bericht te plaatsen, kunnen bedrijfseigenaren zoekmachines en gebruikers laten zien dat ze actief, betrokken en bereid zijn om zaken te doen. Als u zich tijdens het lezen realiseert, dat u al een tijdje niets nieuws op het Google Bedrijfsprofiel heeft gedeeld, lees dan hoe u uw Google Bedrijfsprofiel vermeldingsberichten kunt optimaliseren en wat daarvoor de praktische tips voor bedrijfsfoto’s zijn.

3. U heeft onlangs wijzigingen aangebracht in de inhoud/content van uw website (inclusief titels en meta beschrijvingen)

Stel, dat u onlangs een nieuw zoekwoord of nieuwe SEO zoekwoorden heeft gevonden, die betrekking hebben op uw bedrijf. Als u zich geïnspireerd voelt en klaar bent om een ​​nieuwe tak van uw doelgroep te bereiken, ga dan aan de slag met uw website, waarbij u alles bijwerkt, van oude blogposts tot de metabeschrijvingen van hoofdpagina’s, om te profiteren van deze nieuwe zoekwoorden. Plots realiseert u zich, dat uw SEO rankings in Google zijn gedaald. Wanhoop niet! Als u onlangs op tekst gebaseerde content op uw website heeft bijgewerkt, kan het even duren voordat zoekmachines zijn doorzocht en u op de juiste manier opnieuw wordt gerangschikt. Wacht het af! Als er binnen een paar maanden niets verandert, is de volgende stap het bekijken van andere dingen, die uw SEO rankings kunnen schaden.

4. Google heeft onlangs een update doorgevoerd in zijn ranking-algoritme

Soms verandert de positie in de lokale zoekresultaten door verandering van het Google algoritme, ongeacht u iets gewijzigd heeft aan uw website. Naarmate de tijd verstrijkt, moet u uw content regelmatig bijwerken om deze actueel en trendy te houden. Hetzelfde geldt voor uw digitale en lokale SEO strategie. Op de hoogte blijven van Google nieuws is bijvoorbeeld een geweldige manier om voorop te blijven lopen, vooral nu de updates van Google Core Algorithm voortdurend uitgerold worden

5. Meerdere bedrijfslocaties hebben dezelfde content

Eén van de verantwoordelijkheden, die gepaard gaat met het hebben van meerdere bedrijfslocaties, ligt in de digitale wereld. Het niet goed behandelen van afzonderlijke locatie-vermeldingen of websites als unieke etalages kan immers de fout zijn in uw local online marketing, die u over het hoofd heeft gezien.

6. Uw Google Bedrijfsprofiel vermelding is ingesteld met de verkeerde categorieën

Bij het opzetten van uw Google Bedrijfsprofiel vermelding werd u gevraagd een categorie te kiezen, die het beste bij uw bedrijf paste. In de veronderstelling, dat u uw bedrijf beter kende dan wie dan ook, heeft u mogelijkerwijs per ongeluk de verkeerde categorie of te veel categorieën gekozen. Als u het moeilijk vindt om voor uw niche te rangschikken, bekijk dan de primaire categorie van uw vermelding. Google beschouwt de eerste categorie, die is gekozen als de primaire categorie.

Categorie en zoekwoorden

Stel uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen als u naar uw categorie kijkt:

  • Is dit hoe ik mijn bedrijf in een gesprek zou omschrijven?
  • Beschouw ik dit als mijn sleutel zoekwoord?
  • Is mijn zoekwoordenonderzoek gecentreerd rond deze specifieke categorie tekst?
  • Is de categorie, die ik heb gekozen specifiek genoeg?

7. Local SEO – Er is een toename van de lokale zoekconcurrentie voor uw niche

Hoewel dit een logische factor lijkt, wordt het vaak vergeten te midden van de overweldigende hoeveelheid controle om te zien of uw local SEO rankings zijn gedaald. Als u bezig bent met het dagelijkse onderhoud van een bedrijf en alle bijbehorende digitale verantwoordelijkheden, vergeet u gemakkelijk, dat er veel andere bedrijven meedoen aan het spel. U kunt uw lokale SEO strategie ontwikkelen en verfijnen, maar helaas krijgt u bij hevige concurrentie een beperkt deel van de lokale aandacht. Naarmate er meer bedrijven worden opgericht, neemt de concurrentie toe. In plaats van alleen maar te hopen, dat de markt stagneert, kunt u dit als een kans zien om vooruit te komen en beter te bepalen wat u onderscheidt van de concurrentie.

Local SEO, Lokale vindbaarheid, Den Haag

8. Niet-gelokaliseerde zoekwoorddoelen in local SEO

Een van de meest voorkomende fouten die we zien als het gaat om lokale SEO, is het richten op brede, niet-specifieke Google zoekwoorden. Hoewel we allemaal graag goed willen rangschikken voor [beste loodgieter], is dit zoekwoord niet specifiek genoeg om het lokale verkeer te genereren, dat we willen. Bij het implementeren van uw local online marketing strategie moet u geo specifieke en service specifieke zoekwoorden identificeren, die uw doelgroep waarschijnlijk wel gebruiken bij een zoekopdracht in Google. Dus in plaats van te optimaliseren voor [beste loodgieter], zouden trefwoorden als [beste loodgieter Den Haag] of [Voordelige loodgieter in Amsterdam] veel beter passen.

9. Local SEO – Geen klantbeoordelingen (Recensies Google)

Veel bedrijfseigenaren beschouwen online beoordelingen als een “zou leuk zijn” toevoeging aan hun marketingstrategie – niet als een noodzaak. Maar in lokale SEO kan het hebben van positieve Google recensies (en veel daarvan) uw bedrijf helpen beter te scoren in lokale zoekresultaten. Het genereren van positieve Google recensies voor uw website, sociale media-profielen en online profielen zou een hoge prioriteit moeten hebben. Recensies helpen niet alleen om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten, maar ze geven Google ook aan, dat u een gerenommeerd bedrijf heeft. Deze signalen kunnen u helpen naar de top van Google Maps en de organische zoekresultaten te stijgen.

10. Geen directoryprofielen

Als u uw bedrijfsinformatie indient bij directory’s zoals Google Bedrijfsprofiel, Bing Places, Yelp en Gouden Gids, kan uw bedrijf beter scoren in de lokale zoekresultaten. Veel bedrijfseigenaren verzuimen hun lokale vermeldingen helemaal uit te bouwen, of houden zich strikt aan één directory. Als uw bedrijf in meerdere directory’s wordt vermeld, kan dit zelfs helpen om nog meer verkeer naar uw website te leiden, omdat u gebruikers meerdere mogelijkheden geeft om uw bedrijf in de zoekresultaten te vinden. Het doel is om een ​​reeks gerenommeerde directory’s te identificeren en uw bedrijfsinformatie in te dienen om verkeer te genereren. 

11. Local SEO – Negatieve beoordelingen negeren

Jammer – je hebt een negatieve SEO review (of meerdere) op Google, Yelp of een andere beoordelingssite van derden. Hoewel velen ervoor kiezen deze ontevreden klanten te negeren, kan dit uw bedrijf zelfs nog meer schaden. Zorg ervoor, dat u reageert op negatieve Google recensies van klanten om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Uw reactie kan context geven aan de situatie en een deel van de schade helpen verminderen. Bovendien kunt u vaak spam of onnauwkeurige beoordelingen in de directory melden en deze laten verwijderen, maar dit verschilt van platform tot platform.

Backlinks zijn een belangrijke ranking factor in SEO, maar het bouwen van backlinks wordt vaak over het hoofd gezien voor lokale bedrijven. U kunt niet alleen vertrouwen op website- en directory-optimalisatie om hoog te scoren in lokale zoekresultaten. U heeft ook backlinks van hoge kwaliteit nodig. Zorg ervoor, dat u een local online marketing strategie voor linkbuilding heeft om de autoriteit van uw site te verbeteren. Voor lokale bedrijven betekent dit vaak het publiceren van gastberichten op andere lokale websites of het creëren van geo specifieke content, die van nature backlinks aantrekt. 

13. Website niet geoptimaliseerd voor mobiel

Meer gebruikers zoeken naar bedrijven via hun mobiele apparaten dan ooit tevoren. Hoewel de meeste websites zijn geoptimaliseerd voor desktops, kan het negeren van optimalisatie voor mobiel zoeken uw verkeerspotentieel aanzienlijk beperken. Werk samen met een SEO professional of ontwikkelaar om ervoor te zorgen, dat uw website mobielvriendelijk is. Het PageSpeed ​​Insights-rapport van Google geeft u enig inzicht in hoe uw website presteert op alle soorten apparaten. Uw website moet snel, gemakkelijk te navigeren en gebruiksvriendelijk zijn, ongeacht vanaf welk apparaat een gebruiker zoekt.

14. Website content van slechte kwaliteit

Het volstaat niet om uw doelzoekwoorden op uw website op te nemen. Het hebben van dunne, irrelevante of niet-geoptimaliseerde content is een van de grootste fouten, die bedrijven maken, als het gaat om hun lokale SEO. Uw website moet waardevolle, nauwkeurige, relevante en op SEO zoekwoorden gerichte content bevatten om in de zoekresultaten te scoren en meer verkeer te genereren. Dit omvat de content op uw belangrijkste webpagina’s en blog posts.

15. Local SEO – Duplicated content

Er zijn een paar redenen waarom een ​​bedrijf meerdere directoryvermeldingen kan hebben. Misschien is het bedrijf verhuisd en is er een nieuwe vermelding gemaakt met het nieuwe adres. Of de bedrijfseigenaar is vergeten, dat de vermelding bestond en heeft per ongeluk een nieuwe gemaakt. Hoe het ook zij, dubbele vermeldingen kunnen Google en gebruikers in verwarring brengen over waar uw bedrijf is en welke de juiste vermelding is. Dit kan er ook toe leiden, dat u het bijwerken van vermeldingen mist wanneer u in de toekomst wijzigingen aanbrengt, waardoor het vertrouwen van Google in de informatie die het over uw merk ziet, verder wordt aangetast.

Verwijder duplicated content

Opruimen is een belangrijke taak in uw lokale SEO strategie. U moet ernaar streven duplicated content te verwijderen, uw NAW gegevens bij te werken en ervoor te zorgen, dat u op een bepaald platform slechts één enkele, nauwkeurige vermelding voor uw bedrijf heeft. Sommige mappen maken dit moeilijk, dus het is altijd het beste om deze fout vanaf het begin te vermijden. Zorg ervoor, dat u op nieuwe duplicaten let, aangezien dit om verschillende redenen op elk moment kan gebeuren.

16. Geen contactgegevens op de website

Ontbrekende contactgegevens maken het voor potentiële klanten moeilijk om contact met u op te nemen. Het is ook een gemiste kans om zoekmachines extra context te bieden over waar uw bedrijf zich bevindt en hoe gebruikers u moeten bereiken. Zorg ervoor, dat uw bedrijfswebsite een duidelijke contactpagina heeft met nauwkeurige informatie. Nog beter, voeg uw locatie informatie toe met een ingesloten Google-kaart en zorg ervoor, dat deze overeenkomt met wat is opgenomen in uw andere directoryvermeldingen. Zorg er in uw local online marketing strategie voor, dat u nogmaals controleert of de kaartspeld op de juiste locatie staat.

17. Slechte beeldoptimalisatie verwoestend voor local SEO

Ontbreken uw website afbeeldingen geoptimaliseerde alt teksten? Vertraagt ​​de bestandsgrootte uw website? Slechte beeldoptimalisatie kan een slechte gebruikerservaring veroorzaken en ervoor zorgen, dat u meer verkeer misloopt van het zoeken naar afbeeldingen en uitgebreide zoekresultaten. Voer een crawl van uw website uit. U kunt SEO tools zoals Screaming Frog gebruiken om uw afbeeldingsbestanden te controleren en bestaande optimalisatieproblemen op te sporen. De meest voorkomende problemen zijn ontbrekende alt-tekst, grote bestandsgrootte of een slechte URL-structuur. Het is het beste om relevante, beschrijvende alt tekst voor alle SEO afbeeldingen op te nemen en uw website afbeeldingen te comprimeren om de website snelheid te verhogen.

18. Zoekwoorden vulling als onderdeel van local SEO

We hebben besproken dat u geo specifieke zoekwoorden moet vinden om op uw website te gebruiken. Keyword stuffing’ is de praktijk om uw Google zoekwoorden in verschillende delen van uw website of vermeldingen te plaatsen. Zozeer zelfs, dat uw site in wezen “over-geoptimaliseerd” en niet gebruiksvriendelijk is. Het resultaat is een slechte ervaring voor bezoekers en een spamachtige uitstraling voor zoekmachines. Gebruik in uw local online marketing strategie uw doel zoekwoorden zo natuurlijk mogelijk op uw website. Dit omvat in uw paginatitels, metabeschrijvingen, hoofd inhoud en zelfs afbeeldings alt tekst, maar op een gebruiksvriendelijke manier.

Blijf natuurlijk schrijven

Dit is geen gelegenheid om al uw zoekwoorden in de voet tekst van uw website te gebruiken of om zoveel mogelijk zoekwoorden te gebruiken. Bedenk ook dat Google een stuk slimmer is dan u misschien denkt. Het begrijpt meervoud versus enkelvoud, synoniemen en andere nuances, dus u hoeft niet elke andere vorm van een woord te gebruiken om ervoor te optimaliseren. Denk in plaats daarvan aan het onderwerp als geheel.

19. Niet-geoptimaliseerde blog content

Als u de gewoonte heeft om op uw blog te posten, heeft u waarschijnlijk als doel meer verkeer te genereren. Maar blog content zonder een duidelijke zoekwoorden focus of on-page SEO zal waarschijnlijk niet goed scoren in de zoekresultaten. Voer lokaal zoekwoordonderzoek uit om geo- specifieke zoekwoorden te vinden, die u in uw blogartikelen kunt targeten. U zult er misschien versteld van staan, ​​welke content ideeën u zou kunnen vinden. Volg vervolgens de best practices voor SEO op de pagina om uw artikelen te optimaliseren voor zoeken. Let daarbij goed op elementen zoals de titel-tag, hoofd content, interne links en website afbeeldingen.

20. Slechte technische SEO

Technische SEO is belangrijk voor elke SEO-strategie. Het omvat de architectuur van uw website, het vermogen van uw site om door Google te worden geïndexeerd en een reeks andere factoren. Een technische audit van uw website helpt bij het ontdekken van bestaande technische problemen. De problemen, die mogelijk moeten worden opgelost, zijn bijvoorbeeld ontbrekende HTTPS, slechte sitebeveiliging of duplicated content. Een technische SEO professional of website ontwikkelaar zou al deze problemen voor u moeten kunnen oplossen. Zo is uw site technisch in orde en klaar is om te ranken in de lokale zoekresultaten. Vermijd de veelvoorkomende local SEO online marketing ongelukken. Hoewel er veel “fout” kan gaan bij het optimaliseren van uw website, zijn deze fouten eenvoudig te vermijden, als u met de juiste informatie uw strategie ingaat.

Wat te doen met wijzigingen in de local SEO rankings

Een van de beste manieren om concurrerend te blijven, is door bij te houden, wat er in uw niche gebeurt. U kunt dit op een aantal manieren doen, hoewel sommige gemakkelijker zijn dan andere. Een van de handigste manieren om uw lokale rankings regelmatig te controleren, is door een local SEO ranking checker te gebruiken. Deze handige tools besparen talloze uren zoeken in de incognito modus en het maken van spreadsheets om uw bevindingen bij te houden. Door te controleren, opnieuw te controleren en geduld te hebben, zodat uw nieuwe wijzigingen een impact kunnen hebben op uw lokale rankings kunt u op de hoogte blijven en profiteren van de groei op de lokale markt.

Local SEO Blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World een SEO bureau uit Den Haag. Hij is een ervaren Content marketing expert en freelance SEO specialist.

SEO specialist inhuren

Kies ook een SEO specialist uit in de volgende regio’s :

Heeft u een vraag over lokale SEO of wilt u meer lokale SEO tips? Neem dan contact met ons op.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Local online marketing checklist

Op deze website staat ook een SEO checklist over Local SEO. Hiermee kunt al vast zelf een start maken met de Lokale SEO van uw website. Uw SEO laten doen, blijft natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.