• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Wat zijn SEO backlinks?

wat zijn backlinks

Wat zijn SEO backlinks?

wat zijn backlinks

Het belang van links op andere websites verwijzend naar jouw website is heel groot. Links spelen een grote rol als het gaat om een goede positie van websites in Google. Dat maakt het voor de hand liggend om hier in te gaan op de vraag ‘Wat zijn backlinks?’. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat websites naar jouw website gaan linken?

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wat zijn backlinks?

Links zijn verwijzingen naar andere webpagina’s. Dit linken of verwijzen kan binnen de eigen website maar vanaf andere websites. Het is erg belangrijk om links te hebben op websites die niet van jou zijn. Wanneer je geen links hebt op andere websites, wordt je niet opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Ook backlinks kun je relevant maken voor het onderwerp. Dit kan door het gebruik maken van de juiste ankertekst. De ankertekst is het woord dat of de groep woorden die aanklikbaar is gemaakt om naar een andere webpagina op de eigen of externe website te gaan. Wat je nog veel ziet, is dat er in de tekst een link staat met de ankertekst ‘klik hier’. Doe dat niet meer! De ankertekst moet een aanwijzing geven waar naar toe gesurft wordt. Als je dat consequent doet, neemt de waarde van de pagina toe waar naar toe verwezen wordt.

Linkbuilding in SEO

Het hebben van backlinks naar jouw website op externe websites is niet alleen van belang voor de opname in de zoekmachine. Het is ook belangrijk voor het behalen van een goede positie in de zoekresultaten. Over het algemeen linken mensen niet uit zichzelf naar jouw website. Wanneer de informatie op jouw website echter als nuttig ervaren wordt, zal er eerder naar verwezen worden. Daarom vindt Google deze SEO ranking factor zo belangrijk.

Linkbuilding strategie

Je hebt als eigenaar van een website of een webshop nauwelijks invloed op het linken van anderen. Wie meer links heeft op andere websites, heeft betere content dan de concurrentie in de ogen van Google. Daarom staat een website met veel links hoger in de zoekresultaten. Hierbij speelt de kwaliteit en autoriteit van de verwijzende website een rol. Wanneer de verwijzende website door Google of door een andere zoekmachine hoog gewaardeerd wordt ook meer waarde aan jouw website toegekend.

Links die verwijzen naar webpagina’s binnen de eigen website doen niet mee voor de posities in Google. Dit noemen we ook wel interne links of in het Engels internal links. Hoewel ze niet direct een bijdrage leveren aan een hogere positie in Google, kunnen ze helpen om de website indirect hoger te laten scoren. Een goed voorbeeld van het gebruik van een effectieve linkstructuur is bijvoorbeeld de digitale encyclopedie Wikipedia.

Externe links dragen wel rechtstreeks bij aan een goede positie bovenaan bij Google. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk websites naar jouw site linken. De laatste jaren neemt de kwantiteitsfactor af en is het verstandig om voor kwalitatief goede backlinks te gaan. Een goede positie in Google kan niet zonder kwalitatief goede backlinks.

Een link op een andere website naar jouw website heeft het beste effect waarnaar er sprake is van eenrichtingsverkeer. Wanneer jij in ruil voor een link op een externe website een link terugplaatst is het effect weg. Dit soort backlinks worden reciprocal links of retour links genoemd.

Andere relevante blog posts

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van Online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is tevens een zeer ervaren SEO consultant en Content marketing expert. Heeft u naast het antwoord op de vraag ‘Wat is SEO?’ nog andere antwoorden nodig? Neem dan contact op via onderstaande button. Het uitbesteden van Linkbuilding aan Connect your World behoort ook tot de mogelijkheden.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.