• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Wat zijn backlinks?

wat zijn backlinks, wat is linkbuilding

Wat zijn backlinks?

Last Updated on 2 juni 2024 by connectyourworld

wat zijn backlinks

Het belang van links op andere websites verwijzend naar jouw website is heel groot. Links spelen een grote rol als het gaat om een goede positie van websites in Google. Dat maakt het voor de hand liggend om hier in te gaan op de vraag ‘Wat zijn backlinks?’. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat websites naar jouw website gaan linken? Welke linkbuilding strategie zet je daarvoor op poten?

Geschatte leestijd: 5 minuten

Wat zijn backlinks?

Links zijn verwijzingen naar andere webpagina’s. Dit linken of verwijzen kan binnen de eigen website maar vanaf andere websites. Het is erg belangrijk om links te hebben op websites die niet van jou zijn. Wanneer je geen links hebt op andere websites, wordt je niet opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een cruciaal aspect van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het verwijst naar het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen site.

Ook backlinks kun je relevant maken voor het onderwerp. Dit kan door het gebruik maken van de juiste ankertekst. De ankertekst is het woord dat of de groep woorden die aanklikbaar is gemaakt om naar een andere webpagina op de eigen of externe website te gaan. Wat je nog veel ziet, is dat er in de tekst een link staat met de ankertekst ‘klik hier’. Doe dat niet meer! De ankertekst moet een aanwijzing geven waar naar toe gesurft wordt. Als je dat consequent doet, neemt de waarde van de pagina toe waar naar toe verwezen wordt. Het is daarom altijd belangrijk om uw backlinks te checken.

Linkbuilding in SEO

Het hebben van backlinks naar jouw website op externe websites is niet alleen van belang voor de opname in de zoekmachine. Het is ook belangrijk voor het behalen van een goede positie in de zoekresultaten. Over het algemeen linken mensen niet uit zichzelf naar jouw website. Wanneer de informatie op jouw website echter als nuttig ervaren wordt, zal er eerder naar verwezen worden. Daarom vindt Google deze SEO ranking factor zo belangrijk.

Je hebt als eigenaar van een website of een webshop nauwelijks invloed op het linken van anderen. Wie meer links heeft op andere websites, heeft betere content dan de concurrentie in de ogen van Google. Daarom staat een website met veel links hoger in de zoekresultaten. Hierbij speelt de kwaliteit en autoriteit van de verwijzende website een rol. Wanneer de verwijzende website door Google of door een andere zoekmachine hoog gewaardeerd wordt ook meer waarde aan jouw website toegekend.

Links die verwijzen naar webpagina’s binnen de eigen website doen niet mee voor de posities in Google. Dit noemen we ook wel interne links of in het Engels internal links. Hoewel ze niet direct een bijdrage leveren aan een hogere positie in Google, kunnen ze helpen om de website indirect hoger te laten scoren. Een goed voorbeeld van het gebruik van een effectieve linkstructuur is bijvoorbeeld de digitale encyclopedie Wikipedia.

Externe links dragen wel rechtstreeks bij aan een goede positie bovenaan bij Google. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk websites naar jouw site linken. De laatste jaren neemt de kwantiteitsfactor af en is het verstandig om voor kwalitatief goede backlinks te gaan. Een goede positie in Google kan niet zonder kwalitatief goede backlinks.

Een link op een andere website naar jouw website heeft het beste effect waarnaar er sprake is van eenrichtingsverkeer. Wanneer jij in ruil voor een link op een externe website een link terugplaatst is het effect weg. Dit soort backlinks worden reciprocal links of retour links genoemd.

Andere relevante blog posts

SEO specialist inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is tevens een zeer ervaren SEO consultant en Content marketing expert. Heeft u naast het antwoord op de vraag ‘Wat zijn backlinks?’ nog andere antwoorden nodig? Neem dan contact op via onderstaande button. Het uitbesteden van Linkbuilding aan Connect your World behoort ook tot de mogelijkheden.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.