• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Linkbuilding uitbesteden aan SEO buro

Linkbuilding uitbesteden aan SEO buro

Linkbuilding uitbesteden, Linkbuilding Den Haag

Geschatte leestijd: 7 minuten

Linkbuilding strategie bureau Connect your World

Het Linkbuilding bureau Connect your World uit Den Haag begint deze blog met wat uitleg over de terminologie in Linkbuilding. Vervolgens volgen er talloze tips om uw linkbuilding strategie verder vorm te geven. Als de URL van uw website beschikbaar is op een hoog gerangschikte website, dan heeft u de kans, dat uw website snel geïndexeerd wordt. Uw website wordt nog zichtbaarder en de cirkel is weer rond.

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het actief vergaren van links van andere relevante websites naar uw website. Links worden ook wel backlinks of hyperlinks genoemd. Met backlinks van goede kwaliteit verhoogt u de waarde van uw website.

Wat is een Linkbuilding strategie?

Een Linkbuilding strategie is belangrijk voor uw website. Neem contact op met een SEO bureau om hiermee stappen te maken. SEO Linkbuilding gaat eigenlijk over het vergroten van de populariteit van uw website. Voor Google is domein autoriteit namelijk een belangrijke ranking factor om uw website hoger in Google te plaatsen. En hoe meer mensen naar uw website linken, hoe populairder uw website is.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn externe links van andere websites of webpagina’s naar uw website. Backlinks zijn belangrijk om goed te scoren in zoekmachines zoals Google. Daarnaast kan een goede backlink extra verkeer naar uw website leiden.

Linkbuilding strategie, linkbuilding uitbesteden, SEO linkbuilding

Goede backlinks delen 4 kenmerken

 1. Kwaliteit: SEO externe links van hogere kwaliteit, meer vertrouwde sites geven hun waarde aan uw site. Laagwaardige, sites die zoekmachines niet vertrouwen, hebben geen waarde om door te geven aan uw website.
 2. Relevantie: links van sites, die actueel relevant zijn voor uw website zullen ook meer waarde genereren. Deze relevantie eis is evenzeer van toepassing op de content op het domein in het algemeen, de pagina waarnaar wordt gelinkt en de ankertekst die in de link wordt gebruikt. Heeft u een schoonheidssalon, dan voegt een link van een website over wasmachines niet heel veel waarde toe.
 3. Crawlability: Hoewel een element op een webpagina eruitziet als een link, hebben de zoekmachines mogelijk geen toegang tot de content waarnaar het linkt. SEO Backlinks, die bots niet kunnen crawlen, voegen niets toe aan uw sitewaarde. Zo verstrekken nationale verenigingen hun leden gewoonlijk een pagina, waarop zij hun basisinformatie kunnen vermelden en kunnen terug linken naar de websites van de leden. Deze ledenpagina’s zijn echter meestal alleen toegankelijk door te zoeken in de ledendatabase, iets wat een zoekmachine zoals Google niet kan. Dus ook al heeft uw ledenpagina een link naar uw site, als Google er geen toegang toe heeft om het te zien, genereert het geen SEO waarde voor uw website.
 4. Vrijheid: links moeten vrij worden gegeven. Betaal nooit voor SEO backlinks.

SEO Linkbuilding: doorlinken naar  websites met domein autoriteit

Google heeft als prioriteit, dat de gebruiker van Google altijd het antwoord vindt op de vraag, die hij of zij intikt op Google. Daarom vindt Google het door linken naar een website met domein autoriteit juist prettig. Wikipedia is bijvoorbeeld een website met autoriteit. Dus wilt u meer weten over SEO Linkbuilding, De Wikipedia pagina over Linkbuilding. Hoe dan ook, gebruik in dit geval geen ‘no follow links’ bij SEO linkbuilding. Want op deze manier geeft u aan, dat u deze website niet helemaal vertrouwt.

Backlinks – vier opties

1. One way backlinks

Dit zijn backlinks van andere websites, anders dan die van uwzelf. Google hecht grote waarde aan ‘one way links’, omdat deze komen van onafhankelijke partijen.

2. Reciprocal Links (wederzijdse links)

Het uitruilen van SEO backlinks heeft wel wat waarde voor uw link building profiel, maar een stuk minder dan ‘one way backlinks’.

3. Three way links

Dit zijn backlinks als een partner, u van een link voorziet naar een andere website.

4. Externe links

Dat zijn backlinks, die u aanbrengt naar andere websites. Link alleen naar kwalitatief goede websites. Dit is gebruikersvriendelijk voor de bezoekers van uw website.

Van welke websites wilt u backlinks ontvangen?

De belangrijkste manier voor een effectieve SEO linkbuilding strategie is om te kijken, wie er linkt naar uw concurrentie. Zorg, dat u ook links verkrijgt van deze websites! Als dat u lukt en u heeft nog backlinks van andere websites, dan passeert u de concurrentie in de ranking met als ultieme einddoel de hoogste positie in Google.

SEO Linkbuilding Strategie tips

Ga naar Alexa.com en typ de website in van uw grootste concurrent. Alexa is een tool, die gebruikt kan worden om de populariteit van een website te meten. Alexa baseert zich op de ‘browsing’ activiteit van de mensen die de Alexa toolbar hebben gedownload. Niet iedereen kent deze optie, maar het is een aardig begin van uw SEO Linkbuilding strategie. U ontvangt van Alexa een lijst met websites, die gelinkt hebben naar de website die u onderzoekt. Als deze websites directories zijn, kijk dan naar een aanvraagformulier. Als u een e-mail kan achterhalen, vraag dan aan de webmaster of deze de backlink van uw website ook wil toevoegen.

Hoe linkt u?

Het is belangrijk om Google vriendelijk aan SEO external linking te doen. Op deze wijze verbetert u de resultaten van een website. Link tekst wordt ook wel ‘Anchor tekst’ genoemd. Link tekst heeft verreweg de voorkeur boven URL tekst. Google ziet namelijk natuurlijke linken, die iets zeggen over de content, als een belangrijke ranking factor. Gebruik daarom goede ‘keywords’, merknaam of domeinnaam.

Google Penguin update benadrukt kwaliteit  bij SEO Linkbuilding

Door de Google Penguin update lag er minder gewicht op de anchor teksten. Daar voor in de plaats kwam de nadruk te liggen op de actualiteit en kwaliteit van de website waar naar toe gelinkt is. Ga dus voor kwaliteit boven kwantiteit.

SEO Linkbuilding tips voor uw Linkbuilding strategie

 1. Schrijf content en deel het op andere websites, inclusief een url naar uw website.
 2. Geef commentaar op blogs van anderen, inclusief een ondertekening met uw naam en website url.
 3. Beantwoord vragen op forums, ook weer inclusief een url in de ondertekening.
 4. Maak gebruik van social bookmarking.
 5. Ontwikkel en deel video’s. Google is gestart met het delen van video resultaten in de organische zoekresultaten. Op deze wijze kunt u met behulp van een video hoger in Google komen.
 6. Vul uw Google Mijn Bedrijf profiel in en kom hoog in Google voor uw lokale zoekresultaten.
 7. Bied een RSS feed aan op uw website.
 8. Deel foto’s.
 9. Zorg voor IP diversiteit. Google wil links van zo veel mogelijk verschillende plaatsen.

Linkbuilding uitbesteden scheelt veel tijd

Een SEO Linkbuilding Strategie opzetten en uitvoeren hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezond boeren verstand en mijn SEO linkbuilding tips komt u een heel eind. Een Linkbuilding strategie uitvoeren, kost echter wel veel tijd. Ten eerste moet u een analyse doen op de huidige stand van zaken. Ten tweede voegt u de meest voor de hand liggende website urls toe. Ten derde moet u uw concurrentie analyseren en ervoor zorgen, dat u hoger in Google komt dan de concurrent. Tot slot, wees er van bewust, dat als u de hoogste positie in Google bereikt, u geen jager meer bent, maar een prooi. Uw rankings in Google en andere zoekmachines moet u dus maandelijks evalueren.

SEO optimalisatie, Linkbuilding & Content Marketing Blogs

Linkbuilder Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren SEO consultant en een Content Marketing specialist uit Den Haag met ruim 20 jaar ervaring. Hij is eigenaar van SEO bureau Connect your World, een SEO & Content Marketing Bureau uit Den Haag. Wij nemen opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Wij hebben ook meerdere SEO project succesvol afgerond in Leiden, Zoetermeer, Rijswijk en Delft. Surf naar onze Contactpagina, als u vragen heeft over een SEO Linkbuilding Strategie of als u ons als SEO specialist wil inhuren. SEO bureau Connect your World is ook altijd op zoek naar Linkbuilding partners om links uit te wisselen.

SEO bureau Den Haag – Openingstijden

Maandag8:30 AM - 5:30 PM
Dinsdag8:30 AM - 5:30 PM
Woensdag8:30 AM - 5:30 PM
Donderdag8:30 AM - 5:00 PM
Vrijdag8:30 AM - 5:00 PM
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

SEO checklist

Met behulp van deze SEO checklist bent u in staat om de SEO rankings van uw website verder te verbeteren.

Linkbuilding strategie – infographic

In onderstaande infographic vindt u nog meer Linkbuilding strategieën.

Linkbuilding outreach strategieën

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

SEO en Content Marketing bureau Connect your World uit Den Haag is in 2018 door Herman Geertsema opgericht. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG). SMG is een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Wij hebben allerlei online marketing disciplines in huis om onze klanten professioneel te bedienen. Daarnaast hebben de leden van SMG ontzettend veel kennis in huis om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.