• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Linkbuilding strategie tips

Linkbuilding strategie tips

Last Updated on 24 maart 2024 by connectyourworld

Linkbuilding uitbesteden, Linkbuilding Den Haag

Connect your World´s Linkbuilding strategie

Het Linkbuilding bureau Connect your World uit Den Haag begint deze blog post met uitleg over de terminologie in een linkbuilding strategie. Vervolgens volgen er talloze tips om uw linkbuilding strategie verder vorm te geven. Als de URL van uw website beschikbaar is op een hoog gerangschikte website, dan heeft u de kans, dat uw website snel geïndexeerd wordt. Uw website wordt nog zichtbaarder en de cirkel is weer rond met een hogere positie in de resultaten van Google.

Bij Linkbuilding gaat kwaliteit boven kwantiteit

Geschatte leestijd: 10 minuten

Wat is Linkbuilding?

Wat is Linkbuilding?

Linkbuilding is het actief vergaren van links van andere relevante websites naar uw website. Links worden ook wel SEO backlinks of hyperlinks genoemd. Met backlinks van goede kwaliteit verhoogt u de waarde van uw website.

Wat is een Linkbuilding strategie?

Een Linkbuilding strategie is het uitgedachte proces voor het vergaren van kwalitatief relevante backlinks voor uw website. Met dit soort backlinks bent u in staat om de populariteit van uw website te vergroten. Met de juiste linkbuilding strategie vergroot u de domein autoriteit en het vertrouwen in de website. Dit is een belangrijke ranking factor om uw website hoger in Google te plaatsen ten opzichte van uw concurrenten.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn externe links van andere websites of webpagina’s naar uw website. SEO backlinks zijn belangrijk om goed te scoren in zoekmachines zoals Google. Daarnaast kan een goede backlink extra verkeer naar uw website leiden.

Waarom Linkbuilding uitbesteden?

U kunt linkbuilding het beste uitbesteden, omdat als u SEO external linking niet goed aanpakt, het een negatieve impact kan hebben op uw rankings in Google. Tevens heeft een linkbuilder software tot zijn beschikking, waardoor SEO linkbuilding een stuk gemakkelijker wordt.


 1. Kwaliteit: SEO backlinks van hogere kwaliteit, meer vertrouwde sites geven hun waarde aan uw site. Laagwaardige, sites die zoekmachines niet vertrouwen, bezitten geen waarde om door te geven aan uw site.
 2. Relevantie: backlinks van sites, die actueel belangrijk zijn voor uw site zijn in staat om meer waarde te genereren. Deze relevantie eis is evenzeer van toepassing op de content op het domein in het algemeen. Dit geldt daarnaast voor de pagina, waarnaar wordt gelinkt en de ankertekst, die in de link wordt gebruikt. Heeft u een schoonheidssalon? Dan voegt een backlink van een website over boeken niet heel veel waarde toe.
 3. Crawlability: Hoewel een aspect op een webpagina eruitziet als een link, hebben de zoekmachines mogelijk geen toegang tot de content waarnaar het linkt. SEO backlinks, die bots niet kunnen crawlen, voegen niets toe aan uw sitewaarde. Zo verstrekken nationale verenigingen hun leden gewoonlijk een pagina, waarop zij hun basisinformatie kunnen vermelden en een retourlink kunnen aanleggen naar de websites van de leden. Deze ledenpagina’s zijn echter vaak alleen openbaar door te zoeken in de ledendatabase. Dat is iets, wat een zoekmachine zoals Google niet kan. Dus ook al heeft uw ledenpagina een link naar uw site, als Google er geen toegang toe heeft om het te zien, genereert het geen SEO waarde voor uw website.
 4. Vrijheid: links moeten vrij worden gegeven. “Betaal niet voor al uw SEO backlinks“.

SEO Linkbuilding: doorlinken naar  websites met domein autoriteit

Google heeft als prioriteit, dat de gebruiker van Google altijd het antwoord vindt op de vraag, die hij of zij intikt in Google. Dat is de reden, waarom Google het doorlinken naar een website met een goede DA waarde (domein autoriteit) juist prettig vindt. Wikipedia is bijvoorbeeld een website met veel autoriteit. Als u dus meer wil weten over SEO linkbuilding, De Wikipedia pagina over Linkbuilding. Hoe dan ook, gebruik in deze situatie geen ‘no follow links’. Dat is namelijk de manier om aan te geven, dat u deze site niet helemaal vertrouwt.

SEO, Backlinks, Linkbuilding strategie

SEO backlinks – vier opties

1. One way backlinks

One way backlinks zijn backlinks van andere websites, anders dan die van uzelf. Google hecht grote waarde aan ‘one way links’, omdat deze backlinks komen van onafhankelijke partijen.

2. Reciprocal Links (wederzijdse links)

Het uitruilen van SEO backlinks heeft wel wat waarde voor uw link building profiel, maar een stuk minder dan ‘one way backlinks‘.

3. Three way links

Dit zijn backlinks als een partner, u van een link voorziet naar een andere website.

Dat zijn backlinks, die u aanbrengt richting andere websites. Link alleen naar kwalitatief uitstekende websites. Dit is gebruikersvriendelijk voor de bezoekers van uw site.


Een kwalitatief goede backlink is een hyperlink van een externe website naar jouw eigen website die wordt beschouwd als waardevol en betrouwbaar door zoekmachines zoals Google. Lees hier wat bekende bronnen in het SEO werkveld zeggen over de kwaliteit van een backlink.

 1. Autoriteit en relevantie: “Een goede backlink komt van een site, die relevant is voor uw niche en een hoge autoriteit heeft binnen die niche.” volgens Moz
 2. Natuurlijkheid: “De beste backlinks komen op een natuurlijke manier tot stand, als gevolg van interessante en waardevolle content.” volgens Neil Patel
 3. Domeinautoriteit: “Een backlink van een website met een hoge domeinautoriteit draagt meer gewicht, dan die van een website met een lage autoriteit.” volgens Ahrefs
 4. Trust Flow en Citation Flow: “Een kwalitatief goede backlink is afkomstig van een website met een hoge Trust Flow en Citation Flow.” volgens Majestic SEO
 5. Relevante Anchor Text: “Het gebruik van relevante anchor text die verband houdt met de content van de gelinkte pagina is belangrijk voor de waarde van een backlink.” volgens Search Engine Journal
 6. Contextuele Links: “Backlinks binnen de context van relevante content hebben meer waarde dan losse links of links in zijbalken/voetteksten.” volgens SEMrush
 7. Natuurlijke Diversiteit: “Een gezonde backlinkprofiel bevat een natuurlijke mix van verschillende soorten backlinks, waaronder redactionele links, forum links, sociale media links, etc.” volgens Backlinko
 8. Do-follow Links: “Do-follow backlinks geven zoekmachines door dat ze de gelinkte pagina moeten crawlen en indexeren, wat de SEO-waarde verhoogt.” volgens Backlinko

Het is belangrijk om te onthouden, dat het niet alleen gaat om kwantiteit, maar vooral om de kwaliteit van de backlinks, die je website ontvangt. Het opbouwen van een sterk backlink profiel vereist geduld, consistentie en een focus op het creëren van waardevolle content ,die andere websites graag willen delen en naar willen linken.

Van welke sites wilt u backlinks krijgen?

De belangrijkste methode voor een doeltreffende linkbuilding strategie is om te kijken, wie er linkt naar uw concurrentie. Zorg, dat u ook links verkrijgt van deze websites! Als dat u lukt en u heeft nog backlinks van andere sites, dan passeert u uw concurrenten in de ranking met als ultiem doel de positie bovenaan in Google.

SEO Linkbuilding strategische tips

Surf naar Alexa.com en typ de website in van uw grootste concurrent. Alexa is een tool, die gebruikt wordt om te meten hoe populair een website is. Alexa baseert zich op de ‘browsing’ activiteiten van de mensen, die de Alexa toolbar hebben gedownload. Niet iedereen is bekend met deze optie, maar het is een aardig begin van uw Linkbuilding strategie. U ontvangt van Alexa een lijst met sites, die gelinkt hebben naar de site die u onderzoekt. Als dit soort sites directories zijn, kijk dan naar een aanvraagformulier. Als u een e-mail kan achterhalen, vraag dan aan de webmaster of deze de link van uw site ook wil toevoegen.

Hoe linkt u?

Het is belangrijk om Google vriendelijk aan SEO external linking te doen. Op deze wijze verbetert u de resultaten van een site. ‘Link tekst’ noemt men ook wel ‘Anchor tekst’ of ankertekst. Link tekst heeft verreweg de voorkeur boven URL tekst. Google ziet namelijk natuurlijke linken, die iets zeggen over de content, als een belangrijke rankings of wegingsfactor. Maak daarom gebruik van goede SEO zoekwoorden, ‘merk naam’ of ‘domein naam’.

Google Penguin update onderstreept kwaliteit bij Linkbuilding

Door het ingaan van de Google Penguin update lag er minder gewicht op de anchor teksten. Daar voor in de plaats kwam de nadruk te liggen op de kwaliteit en actualiteit van de website waar naar toe gelinkt is. Kies daarom altijd voor kwaliteit boven kwantiteit.


linkbuilding strategie, Linkbuilding tips

SEO Linkbuilding tips voor een uitstekende Linkbuilding strategie

 1. Schrijf goede SEO content en distribueer het op andere sites, met een URL naar uw website inbegrepen.
 2. Geef commentaar op blogs van anderen, inclusief een ondertekening met uw naam en website URL.
 3. Beantwoord vragen op forums, ook weer inclusief een URL in de ondertekening.
 4. Maak gebruik van social bookmarking.
 5. Ontwikkel en deel video’s. Google is gestart met het delen van video’s in de organische zoekresultaten. Op deze wijze kunt u door middel van video’s hoger in Google komen.
 6. Vul uw Google Bedrijfsprofiel in en kom hoog in Google voor uw lokale zoekresultaten.
 7. Bied een RSS feed aan op uw website.
 8. Deel website afbeeldingen.
 9. Zorg voor IP diversiteit. Google wil links van zo veel mogelijk verschillende plaatsen.

Linkbuilding uitbesteden bespaart u veel tijd

Een SEO Linkbuilding Strategie opzetten en uitvoeren behoeft niet moeilijk te zijn. Met gezond boeren verstand en onze SEO linkbuilding tips komt u een heel eind. Een Linkbuilding strategie uitvoeren, kost echter wel veel tijd. Ten eerste moet u een analyse doen voor een 0 meting. Ten tweede voegt u de meest voor de hand liggende website URL’s toe. Ten derde moet u uw concurrentie analyseren en ervoor zorgen, dat u hoger in Google komt dan de concurrent. Tot slot, wees er van bewust, dat als u de hoogste positie bovenaan in Google bereikt, u geen jager meer bent, maar een prooi. Uw SEO rankings in Google en andere zoekmachines moet u dus maandelijks evalueren.

Linkbuilding Blog Posts

Linkbuilder Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren SEO consultant en een Content Marketeer uit Den Haag met ruim 20 jaar ervaring. Hij is eigenaar van Connect your World, een SEO bureau en Content Marketing Bureau gevestigd in Den Haag Zuid West (Houtwijk). Hij verzorgt de linkbuilding voor diverse bedrijven in Den Haag.

U kunt bij Connect your World ook een linkbuilder of een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Surf naar onze Contactpagina, als u vragen heeft over een SEO Linkbuilding Strategie of als u ons als SEO specialist wil inhuren. SEO bureau Connect your World is ook altijd op zoek naar Linkbuilding partners om links uit te wisselen.

SEO tarieven

SEO checklist

Met behulp van deze SEO checklist bent u in staat om de SEO rankings van uw website verder te verbeteren. Uw SEO laten doen is ook een optie. Zo houdt u extra tijd over om te ondernemen.

Gratis SEO tools

Op deze website vindt u ook een overzicht van veelal gratis SEO tools, die u kunt gebruiken voor de SEO optimalisatie van uw website.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.