• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com (Gratis SEO Scan)

Linkbuilding besteed je uit aan een SEO bureau

Linkbuilding besteed je uit aan een SEO bureau

Wat is SEO linkbuilding?

Een SEO Linkbuilding strategie is belangrijk voor uw website. Neem contact op met een SEO bureau om hiermee stappen te maken. SEO Linkbuilding gaat eigenlijk over het vergroten van de populariteit van uw website. Voor Google is autoriteit namelijk een belangrijke ranking factor om uw website hoger in Google te plaatsen. En hoe meer mensen naar uw website linken, hoe populairder uw website is. Linkbuilding Strategie, SEO Linkbuilding, Linkbuilding Den Haag

Als de url van uw website beschikbaar is op een hoog gerangschikte website, dan heeft u de kans, dat uw website snel geïndexeerd wordt. Uw website wordt nog zichtbaarder en de cirkel is weer rond.

SEO Linkbuilding: doorlinken naar  websites met domein autoriteit

Google heeft als prioriteit, dat de gebruiker van Google altijd het antwoord vindt op de vraag, die hij of zij intikt op Google. Daarom vindt Google het door linken naar een website met autoriteit juist prettig. Wikipedia is bijvoorbeeld een website met autoriteit. Dus wil je meer weten over SEO Linkbuilding, De Wikipedia pagina over Linkbuilding.

Hoe dan ook, gebruik in dit geval geen ‘no follow links’. Want op deze manier geeft u aan, dat u deze website niet helemaal vertrouwt. Lees ook deze blog over Link Autoriteit.

Vier SEO Linkbuilding opties

1. One way links

Dit zijn links van andere websites, anders dan die van uw zelf. Google hecht grote waarde aan ‘one way links’, omdat deze komen van onafhankelijke partijen.

2. Reciprocal Links (wederzijdse links)

Het uitruilen van links heeft wel wat waarde voor uw link building profiel, maar een stuk minder dan ‘one way links’.

3. Three way links

Dit zijn links als een partner, u van een link voorziet naar een andere website.

4. Externe links

Dat zijn links, die u aanbrengt naar andere websites. Link alleen naar kwalitatief goede websites. Dit is gebruikersvriendelijk voor de bezoekers van uw website.

Van welke websites wilt u links ontvangen?

De belangrijkste manier voor een effectieve SEO linkbuilding strategie is om te kijken wie er linkt naar uw concurrentie. Zorg dat u ook links verkrijgt van deze websites. Als dat u lukt en u heeft nog links van andere websites, dan passeert u de concurrentie in de ranking met als ultieme einddoel de hoogste positie in Google.

SEO Linkbuilding Strategie tips

Ga naar Alexa.com en typ de website in van uw grootste concurrent. Alexa is een die gebruikt kan worden om de populariteit van een website te meten. Alexa baseert zich op de ‘browsing’ activiteit van de mensen die Alexa toolbar hebben gedownload. Niet iedereen kent deze optie, maar het is een aardig begin van uw SEO Linkbuilding strategie.

U ontvangt van Alexa een lijst met sites, die gelinkt hebben naar de website die u onderzoekt. Als deze sites directories zijn, kijk dan naar een aanvraagformulier. Als u een e-mail kan achterhalen, vraag dan aan de webmaster of deze de link van uw website ook wil toevoegen.

Hoe linkt u?

Het is belangrijk om Google vriendelijk te linken. Op deze wijze verbetert u de resultaten van een website. Link tekst wordt ook wel ‘Anchor tekst‘ genoemd. Link tekst heeft verreweg de voorkeur boven url tekst. Google ziet namelijk natuurlijke linken, die iets zeggen over de content, als een belangrijke ranking factor. Gebruik daarom goede ‘keywords’, merknaam of domeinnaam.

Google Penguin update benadrukt kwaliteit  bij SEO Linkbuilding

Door de Google Penguin update lag er minder gewicht op de anchor teksten. Daar voor in de plaats kwam de nadruk te liggen op de actualiteit en kwaliteit van de website waar naar toe gelinkt is. Ga dus voor kwaliteit boven kwantiteit.

SEO Linkbuilding tips voor uw Linkbuilding strategie

  1. Schrijf content en deel het op andere websites, inclusief een url naar uw website.
  2. Geef commentaar op blogs van anderen, inclusief een ondertekening met uw naam en website url.
  3. Beantwoord vragen op forums, ook weer inclusief een url in de ondertekening.
  4. Maak gebruik van social bookmarking.
  5. Ontwikkel en deel video’s. Google is gestart met het delen van video resultaten in de organische zoekresultaten. Op deze wijze kunt u met behulp van een video hoger in Google komen.
  6. Vul uw Google Mijn Bedrijf profiel in en kom hoog in Google voor uw lokale zoekresultaten.
  7. Bied een RSS feed aan op uw website.
  8. Deel foto’s.
  9. Zorg voor IP diversiteit. Google wil links van zo veel mogelijk verschillende plaatsen.

Het uitbesteden van uw SEO linkbuilding Strategie scheelt veel tijd

Een SEO Linkbuilding Strategie opzetten en uitvoeren hoeft niet moeilijk te zijn. Met gezond boeren verstand en mijn SEO linkbuilding tips komt u een heel eind. Een Linkbuilding strategie uitvoeren, kost echter wel veel tijd. Ten eerste moet u een analyse doen op de huidige stand van zaken. Ten tweede voegt u de meest voor de hand liggende website urls toe. Ten derde moet u uw concurrentie analyseren en ervoor zorgen, dat u hoger in Google komt dan de concurrent. Tot slot, wees er van bewust, dat als u de hoogste positie in Google bereikt, u geen jager meer bent, maar een prooi. Uw rankings in Google en andere zoekmachines moet u dus maandelijks evalueren.

SEO, Linkbuilding & Content Marketing Blogs

SEO Specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is een ervaren SEO consultant en een Content Marketing specialist uit Den Haag met ruim 20 jaar ervaring. Hij is eigenaar van SEO bureau Connect your World, een SEO & Content Marketing Bureau uit Den Haag. Wij nemen opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Surf naar Mijn Contactpagina, als je vragen hebt over SEO Linkbuilding of als u mij wilt inhuren als SEO specialist. SEO bureau Connect your World is ook altijd op zoek naar Linkbuilding partners om links uit te wisselen.

SEO checklist

Met behulp van deze SEO checklist bent u in staat om de SEO rankings van uw website verder te verbeteren.

In onderstaande infographic vindt u nog meer Linkbuilding strategieën.

Linkbuilding outreach strategieën
connectyourworld

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.