• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO interne links – 12 vragen

SEO interne links – 12 vragen

Last Updated on 3 maart 2024 by connectyourworld

SEO interne links, interne links, SEO Den Haag

Interne links zijn gunstig voor SEO optimalisatie. Weet u echter, hoe u ze moet gebruiken? Begrijpt u hun waarde voor SEO? Dit is namelijk voor niet iedereen altijd even duidelijk. Nu volgen 10 veel gestelde vragen over SEO interne links en hun nut voor zoekmachineoptimalisatie.

Geschatte leestijd: 6 minuten

1. Wat zijn de verschillen tussen interne en externe links?

Een interne link beheert u zelf. U linkt van een van uw eigen webpagina’s naar een andere pagina van uw site. Externe links ook wel SEO backlinks genoemd worden op een andere website gemaakt en verwijzen naar die van u.

2. Op welke manier helpen interne links bij SEO?

Interne links zijn belangrijk voor drie dingen:
Signaalwaarde: Zoekmachines gaan ervan uit, dat uw interne links uw prioriteiten aangeven. U brengt immers interne links aan naar wat u belangrijk vindt.
Signaalrelevantie: De woorden, die in de ankertekst van een link worden gebruikt, helpen vervolgens zoekmachines de betekenis te begrijpen van de pagina, waarnaar wordt gelinkt.
Creëer relaties tussen pagina’s: Het is onwaarschijnlijk, dat twee niet gerelateerde pagina’s naar elkaar zullen linken. Interne links verbinden om die reden twee pagina’s contextueel met elkaar, waardoor aan beide een extra betekenis wordt gegeven.

Externe links brengen dus de meeste waarde over, maar internal links helpen de waarde gelijkmatiger te verdelen, zodat andere pagina’s een betere kans hebben om in organische zoekresultaten te worden gerangschikt. Deze linkwaarde wordt daarom ook wel ‘link juice’ genoemd.SEO interne links, interne links, Den Haag

3. Naar welke pagina’s moet ik linken?

Link naar pagina’s, die u echt wilt rangschikken. Hoe meer u een pagina nodig hebt om te rangschikken, hoe meer links, die pagina nodig heeft.

4. Waar moet ik interne links voor SEO plaatsen?

Link vanaf pagina’s met een hogere waarde, zoals bijvoorbeeld een startpagina of categoriepagina’s op een hoger niveau. Maar alle relevante pagina’s zijn kandidaat voor interne links. Elke pagina op uw website linkt naar andere pagina’s via de kop- en voet tekst navigatie. Gebruik die navigatiestructuur om daarmee naar uw belangrijkste pagina’s te linken.

U kunt ook contextuele links maken in het hoofdgedeelte van de pagina. U kunt bijvoorbeeld vanuit een alinea op uw startpagina een interne link aanmaken naar uw belangrijkste categoriepagina. Zorg er echter voor, dat de interne links deel uitmaken van het ontwerp van de pagina en enige waarde hebben voor uw klanten. Het slaan van een lijst met links onder aan een pagina, uitsluitend voor SEO, is spam en daarom zullen zoekmachines het dienovereenkomstig behandelen.

5. Hoeveel interne links moet mijn site voor SEO bevatten?

Er is daarvoor geen definitief antwoord, behalve dat SEO internal links relevant moeten zijn voor de content en daarnaast nuttig moeten zijn voor het winkelend publiek. Het plaatsen van meer dan drie links in een zin zal er om die reden onaangenaam uitzien voor het winkelend publiek. Als een zin echter een lijst met opsommingstekens met nuttige bronnen is, kunnen zes links voor zes opsommingstekens zo maar geschikt zijn.

6. Wat moet de linktekst zijn?

Het zichtbare deel van de link – “ankertekst” of “linktekst” genoemd – moet relevante SEO zoekwoorden bevatten. Vermijd het gebruik van “meer informatie” en “klik hier”, tenzij u daarvoor probeert te rangschikken.

7. Moet ik vanaf mijn blog naar mijn e-commerce website linken?

Ja. Een blog of ander content gedeelte moet verwijzen naar uw e-commerce pagina’s en omgekeerd. Links van pagina’s met een hoge autoriteit hebben hoe dan ook de meeste waarde.

8. Hoe maak ik een interne link in HTML?

Eenvoudige HTML links zijn gestructureerd, zoals hier weergegeven, met een ankertag, een URL en ankertekst. Als u onderwater kijkt op de pagina, dan ziet u bijvoorbeeld onderaan:

<a href = “https://connectyourworld.nl/interne-links-seo-den-haag/”target = “_blank” rel = “no referrer no opener”> intere links zeer belangrijk voor uw SEO</a>

9. Hoe maak ik SEO interne links in WordPress?

In WordPress is linken net zo eenvoudig als het kopiëren van de URL waarnaar u wilt linken. Klik op het link pictogram en plak vervolgens de URL in het veld dat verschijnt.

10. Hoe identificeer ik verbroken interne links?

U zult vroeg of laat te maken krijgen met verbroken links als u content toevoegt en verwijdert en URL’s wijzigt. U kunt gebroken links gratis volgen in het dekkingsrapport van Google Search Console, dat URL’s weergeeft, die een 404-fout retourneren. Gebruik voor elk van deze URL’s de URL inspectietool van Google Search Console om te bepalen waarvandaan ze worden doorgelinkt. Als alternatief kunt u een crawler gebruiken zoals Screaming Frog’s SEO Spider of DeepCrawl. Het zal u namelijk vertellen welke van uw URL’s 404-foutcodes retourneren en de pagina’s die ernaar linken.

11. Wat is het belang van een logische en gestructureerde interne linkhiërarchie?

Een logische en gestructureerde interne linkhiërarchie is van groot belang voor een website om verschillende redenen: Verbeterde gebruikerservaring: Een goed gestructureerde interne linkhiërarchie helpt gebruikers om gemakkelijk door een website te navigeren. Het stelt hen in staat om relevante inhoud te vinden en snel tussen verschillende pagina’s te schakelen. Dit verbetert de gebruikerservaring en maakt het gemakkelijker voor bezoekers om de gewenste informatie te vinden. Daarnaast helpt het bij een betere indexering van zoekmachines en een verminderd bounce percentage.

12. Wat zijn veel gemaakte fouten bij het maken van interne links bij SEO?

Veel gemaakte fouten bij het plaatsen van interne links zijn: gebroken links, overmatig gebruik van interne links, onjuiste ankerteksten die verwijzen naar niet relevante content, onjuiste linkstructuur en te lange of complexe linkstructuur.

SEO interne links

SEO en content marketing blogs

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een SEO specialist in Den Haag. Daarnaast is Herman de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een ervaren SEO expert en Content marketing expert.

SEO specialist inhuren

Bij SEO bureau Connect your World kunt u ook een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Heeft u een vraag over SEO interne links? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren en linkbuilding uitbesteden? Neem dan contact op.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.