• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Interne linkstructuur – voorwaarden

interne linkstrtuctuur, interne links

Interne linkstructuur – voorwaarden

Last Updated on 12 februari 2024 by connectyourworld

interne linkstrtuctuur

De interne linkstructuur – inleiding

Het verbeteren van uw interne linkstructuur zal uw rankings in Google verbeteren, aldus vele SEO experts. Krijg hier inzichtelijk wat interne links voor SEO precies betekenen.

Geschatte leestijd: 12 minuten

Wat zijn interne links?

Ze zijn een vorm van hyperlinks, die verwijzen naar pagina’s op hetzelfde domein. Dit soort links zijn anders dan externe links, die backlinken naar pagina’s op andere domeinen. In plaats daarvan gaan interne links naar andere content op uw website.

Met dat gezegd, laten we eens kijken naar hoeveel interne links per pagina wenselijk is, waarom interne links belangrijk zijn voor uw digitale marketingstrategie en al het andere, dat u moet weten. Blijf scrollen om te leren, hoe u interne links op de juiste manier maakt!

Er is geen gouden regel voor het exacte aantal interne links, dat op een webpagina zou moeten staan. Google heeft eerder verklaard: “Meer dan 100 interne links op een enkele pagina is overdreven.” Vanwege de bandbreedtebeperking van het vroege algoritme van Google, waren bots beperkt tot de hoeveelheid gegevens, die ze voor elke specifieke website zouden analyseren. 100 links bleken destijds een goede vuistregel te zijn, voor wat er op een webpagina zou passen.

In 2022 verklaarden sommige leiders in de SEO-industrie, zoals Moz, echter dat bijzonder belangrijke pagina’s soms rond de 200 tot 250 volglinks kunnen zweven . Dat gezegd hebbende, is het voor de zekerheid een goed idee om het aantal links op een pagina te beperken tot 150, anders loopt u het risico de mogelijkheid te verliezen om extra pagina’s te laten crawlen. Als alternatief suggereert Neil Patel dat het opnemen van 2-4 interne links in een blogpost van 1500 woorden of meer een goede methode is voor interne linkbuilding. Over het algemeen hebben inhoudelijke pagina’s echter meestal 4 interne links in één stuk content.

Interne links helpen de crawlers van Google om alle webpagina’s op uw website te vinden, begrijpen en te indexeren. Als u ze strategisch kunt gebruiken, kunnen interne links uw domeinautoriteit helpen vergroten en PageRank doorgeven aan belangrijke pagina’s.

Matt Cutts wordt zelfs geciteerd en zegt : “Je kunt zeker je PageRank vormgeven. Een betere, effectievere vorm van PageRank-beeldhouwen is bijvoorbeeld kiezen naar welke dingen je wilt linken vanaf je homepage.”

PageRank is het systeem van Google, dat in 1997 is ontwikkeld om de kwaliteit en kwantiteit van links naar een bepaalde pagina te helpen evalueren. Samen met meer dan 200 andere factoren bepaalt de score de positie van een pagina in de rankings van zoekmachines. Door Google links te geven om te volgen samen met ankertekst, kunt u Google laten zien welke pagina’s van uw website belangrijk zijn en waar uw website over gaat. Sterker nog, de meeste bedrijven die linkbuilding uitbesteden besteden er minstens 25% van hun SEO budget aan. Het opbouwen van een sterke strategie voor interne links is van vitaal belang om PageRank naar uw website te leiden. Het goede aan interne links is echter, dat u controle heeft over waar de doel locatie van de link zelf naartoe gaat. Hiermee kunt u direct link equity of link juice van pagina naar pagina doorgeven en de meeste links ontvangen voor degenen die de minste ontvangen.

Hoe u een interne linkstructuur opbouwt

Toonaangevende experts uit de branche bij SEMrush hebben onderzoek gedaan naar rangschikkingsfactoren. Ze ontdekten, dat de sessieduur en het aantal bezochte pagina’s per sessie de twee belangrijkste factoren zijn. Dat gezegd hebbende, kan het hebben van een interne linkstrategie beide statistieken een boost geven door uw doelgroep te helpen gerelateerde content te vinden.

Hier zijn enkele tips voor het creëren van een goede linkbuildingstrategie :

  • Identificeer de hubpagina’s van uw website
  • Maak onderwerpgroepen aan met behulp van interne links
  • Kies de beste ankertekst
  • Identificeer de autoriteitspagina’s van uw website
  • Gebruik interne links om de positie van doelpagina’s te verhogen

Uw interne linkstrategie zou moeten beginnen met het maken van een lijst met hubpagina’s, die u kunnen helpen bij het bouwen van zogenaamde onderwerpgroepen of clusters voor een beter begrip van de structuur van uw website. Hubpagina’s zijn meestal gericht op brede zoekwoorden met een hoog zoekvolume in plaats van lange zoekwoorden.

Interne linkstructuur en silo’s

Ze zijn ook het type zoekwoorden, dat het meeste verkeer naar uw bedrijf leidt. Om samen te vatten, u moet uw interne linkstrategie bouwen rond deze hubpagina’s, die zich richten op uw belangrijkste zoekwoorden, die uw beste content bevatten.

Onderwerpclusters zouden moeten beginnen met de hoofd hubpagina van uw silomodel, deze hoofdpagina voor een bepaald onderwerp zou gerelateerde pagina’s moeten bevatten, die zullen fungeren als ondersteunende content. Deze pagina’s moeten intern terug linken naar uw hoofd hubpagina om een ​​relevant onderwerp onder de aandacht te brengen en aan Google te bewijzen, dat uw hoofdpagina de meest gezaghebbende bron is.

Tot slot volgen hier nog enkele aanvullende tips voor het maken van een interne linkstrategie:

  • Creëer veel relevante nieuwe content
  • Gebruik ankertekst
  • Gebruik deeplinking
  • Gebruik links, die natuurlijk aanvoelen
  • Gebruik een WordPress-plug-in om relevante links te detecteren (zoals Yoast SEO of All in One SEO)

Site-architectuur begrijpen belangrijk voor interne linkstructuur

De structuur en koppelingen van uw website moeten zo worden uitgevoerd, dat uw publiek niet alleen gemakkelijk kan vinden, wat ze zoeken, maar ook de crawlers van zoekmachines in staat stelt de relatie tussen elke verschillende pagina te begrijpen. De meest effectieve structuur voor het maken van de interne links van uw website moet er uitzien als een piramide : Uw startpagina zou bovenaan moeten staan ​​en de rest van uw webpagina’s zouden daaruit moeten druppelen.

Dit type structuur heeft het minimale aantal links tussen homepages en een bepaalde pagina. Een piramide-websitestructuur kan nuttig zijn voor webmasters of site-eigenaren omdat het zorgt voor ranking power en pagina-autoriteit. Deze praktijk wordt link equity genoemd. Link equity stroomt vervolgens door de hele website en verhoogt het ranking potentieel voor elke pagina. Websitestructuur en interne links zijn belangrijke basiscomponenten voor elke goede (technische) SEO-strategie.

Hier zijn een paar tips voor het maken van een goede sitestructuur:

  • Webontwerp niet op basis van uw voorkeuren
  • Denk aan je publiek
  • Onderzoek uw ideeën
  • Heb een duidelijk en direct doel
  • Begrijp gebruikerspersonages
  • Houd het doel van uw website voor ogen
  • Blijf consistent

Bovendien is het een goede gewoonte om een ​​ontwerp en architectuur te maken die uw links logisch gestructureerd houden. Desalniettemin, zolang u een goede interne linkstructuur heeft, zal uw website door zoekmachines worden gecrawld en geïndexeerd.

Interne links helpen de crawlers van zoekmachines om uw website effectiever te indexeren. Ze helpen uw websitebezoekers ook om uw informatie gemakkelijker te vinden.

Hier zijn een paar tips voor interne links:

  • Vertrouw niet op generieke ankertekst
  • Probeer uw ankertekst niet te veel te optimaliseren
  • Link niet te diep
  • Voeg niet te weinig of te veel interne links per pagina toe
  • Laat geen verweesde pagina’s achter
  • Link naar belangrijke webpagina’s
  • Link niet naar websites met spam

Dat gezegd hebbende, elk van deze soorten interne links is om verschillende redenen belangrijk. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen in linktypes en wanneer ze te gebruiken:

Contextuele links zijn een soort interne links die u deelt op uw website of blog content. Hoeveel interne links per pagina? Dit soort links volgen nog steeds de algemene regel van 150 links per pagina. Het is ook een SEO-strategie, die helpt bij het bouwen van links binnen relevante content op andere websites, waar uw doelgroepen het grootste deel van hun online tijd doorbrengen. Contextueel linken is een goede methode om backlinks van gezaghebbende websites van hoge kwaliteit te bouwen en tegelijkertijd business voor uw merk te genereren. Ze kunnen de naamsbekendheid, betrouwbaarheid en het organisch verkeer vergroten . Bovendien zullen bezoekers van die websites, indien correct gedaan, u onthouden wanneer ze besluiten om toekomstige aankopen te doen.

Nofollow-links zijn links waaraan HTML-tags rel=”nofollow” zijn gekoppeld. De nofollow-tag vertelt zoekmachines in feite gewoon om een ​​link te negeren en niet te indexeren. Omdat nofollow-links de PageRank niet halen, hebben ze geen linkwaarde en hebben ze ook geen directe invloed op de zoekrangschikking. Als bezoeker van een webpagina is het eigenlijk onmogelijk om het verschil te zien tussen een nofollow-link en een follow-link. U kunt op nofollow-links klikken, kopiëren en gebruiken, net als elke andere link. Als het echter om SEO gaat, is er een groot verschil tussen de twee. Het belangrijkste verschil is dat dofollow-links uw SEO helpen, terwijl nofollow over het algemeen uw rankings niet verbetert.

Een gebroken link is een hyperlink op een website, die doorlinkt naar een lege of niet bestaande externe landingspagina. Wanneer op een verbroken link wordt geklikt, wordt er meestal een foutmelding weergegeven. Gebroken links kunnen ook optreden als er een probleem is met een van uw interne links. Een van de beste manieren om dit op te lossen, is door een SEO-audit uit te voeren op de content van uw website.

Dat gezegd hebbende, kunt u als volgt een SEO-audit uitvoeren:

  • Gebruik een SEO-audittool
  • Kruip door uw website
  • Voer een handmatige Google-zoekopdracht uit
  • Zorg ervoor, dat er slechts één versie van uw website is die doorzoekbaar is
  • Voer SEO-controles op de pagina uit voor het aantal links per pagina en verbroken links
  • Beheer ook uw externe links
  • Controleer de laadsnelheid van uw website
  • Controleer uw off-site SEO en overweeg zelfs om een ​​backlink-audit uit te voeren

Menu-/navigatiekoppelingen

Navigatielinks zijn de links, die worden gebruikt om uw navigatiebalk gemakkelijk te maken voor de bezoekers van uw website om van pagina naar pagina te gaan.

Voettekst

Links in het footer-gedeelte van uw website worden footer-links of boilerplate-links genoemd. Dit soort links worden meestal op elke pagina van uw website weergegeven.

Zijbalk

Samenvattend is een zijbalk een kolom die links of rechts van het primaire inhoudsgebied van een bepaalde website wordt geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende soorten informatie voor uw publiek weer te geven. Navigatielinks, sleutelpagina’s, product pagina’s of services worden gewoonlijk in zijbalklinks geplaatst.

Weespagina’s

Weespagina’s zijn webpagina’s, die niet zijn gekoppeld aan een andere interne pagina of website. Dat betekent dat alleen iemand met de URL-link toegang heeft tot de pagina. Deze kunnen vanaf een andere webpagina niet worden gevolgd door crawlers, wat bovendien betekent, dat ze zelden worden geïndexeerd door zoekmachines.

Afbeeldingslinks zijn interne links, die u geeft onder de beelden, die u deelt op een bepaalde content pagina.

Hoe u de interne links van uw website kunt controleren

Voordat u doorgaat met uw digitale marketingstrategie, moet u uw reeds bestaande links controleren.

Het zal uw website doorzoeken en controleren op problemen zoals:

  • Uitvoering
  • HTML-tags
  • Sociale labels
  • Kwaliteit van de content
  • Lokalisatie
  • Interne links (zoals verbroken links of verweesde pagina’s)
  • Uitgaande links (detecteren omleidingen en gebroken pagina’s)
  • Bronnen

Zodra u uw website heeft gecrawld en gecontroleerd, krijgt u een rapport, waarin u eventuele gebroken pagina’s op uw website kunt zien. Gebroken links moeten zo snel mogelijk worden hersteld en de regel volgen van hoeveel interne links per pagina. Alle pagina’s, die kapot zijn, zijn slecht omdat ze uw linkjuice verspillen en resulteren in een slechte gebruikerservaring en uw bounce percentage verhogen.

Hier zijn een paar manieren om kapotte pagina’s op te lossen:

  1. De kapotte pagina hersteld met dezelfde URL
  2. Leid de kapotte pagina om naar een andere URL en update of verwijder alle interne links die ernaar verwijzen

Het rapport toont u ook alle omgeleide pagina’s op uw website. Met de Ahrefs-tool kun je sorteren op “aantal links” en op “hoog naar laag” klikken om prioriteit te geven aan de pagina’s met de meeste links. Het is belangrijk om te begrijpen dat niet al deze resultaten problemen met uw website zullen zijn, maar het is een goede gewoonte om ze te controleren en bij te werken. Bovendien zouden de resultaten u alle verweesde pagina’s moeten laten zien. Sommige pagina’s zouden verweesd moeten blijven, omdat ze belangrijk zijn.

Google kan ze niet indexeren en er wordt geen PageRank overgedragen via interne links, aangezien die er niet zijn. Ga je gang en blader door de lijst van je rapport om te zien wat daar verschijnt. Als u veel pagina’s op uw site heeft, kunt u proberen de lijst te sorteren op organisch verkeer van ‘hoog naar laag’. Verweesde pagina’s die nog steeds verkeer genereren, krijgen waarschijnlijk meer als ze intern zijn gelinkt.

Interne linkstructuur – samengevat

Linkbuilding kan verwarrend zijn, er is veel technische informatie en methoden, die overweldigend kunnen aanvoelen als SEO en webdesign in het algemeen nieuw voor je zijn. Als u echter weet hoeveel interne links u per pagina moet opnemen, kunt u uw strategie echt verbeteren. Als je een beetje hulp nodig hebt, neem dan vandaag nog contact met ons op.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO expert en Content Marketeer. Connect your World heeft al vele SEO projecten succesvol afgerond in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Amersfoort en de Drechtsteden.

SEO specialist inhuren

Heeft u verdere vragen over een interne linkstructuur (interne links) of over een ander SEO gerelateerd onderwerp? Of wilt u ons als SEO specialist inhuren. Druk op onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.