• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Google Ads advertenties voor dummies

Google Ads advertenties voor dummies

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

Google Ads, Google Adwords, Google, Google advertenties

Google Ads Den Haag – Inleiding

Met Google Ads kunt u snel bovenaan in Google verschijnen, maar het vereist nauwkeurigheid. Jaarlijks genereert Google miljarden via advertenties. In deze blog zullen we uitleggen wat Google Ads inhouden. De essentiële vragen draaien echter om SEO: wie is uw doelgroep, waar zijn ze te vinden en welke zoekwoorden gebruiken ze voor uw product of dienst?

Geschatte leestijd: 7 minuten

Google Ads Advertentie

Een ideale Google Ads advertentie brengt meerdere voordelen met zich mee. Het kan niet alleen leads genereren, maar het heeft ook aanzienlijke invloed op de SEO van uw website. Bovendien zijn zoekwoorden essentieel in zowel SEO als Google Ads. Hoewel SEO en SEA verschillende disciplines zijn, kunnen ze samen een krachtig resultaat opleveren. In deze blog leggen we op een begrijpelijke manier uit hoe een optimale Google Ads advertentie eruitziet.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een online – advertentie programma waarmee bedrijven of organisaties reclame kunnen maken via zoekcampagnes, banner campagnes, videocampagnes, shopping – campagnes en app-campagnes. U kunt uw doelgroep selecteren en u betaalt bijvoorbeeld alleen per klik of per telefoontje.

Een Google Ads advertentie moet opvallen

Om ervoor te zorgen dat een advertentie maximaal opvalt, is het essentieel om alle beschikbare mogelijkheden van Google te benutten. Een Google Ads advertentie in het zoeknetwerk omvat de volgende onderdelen:

De uiteindelijke URL

De uiteindelijke URL is de bestemmingspagina of landingspagina van de website waarop de bezoeker terecht nadat hij op een advertentie heeft geklikt. Dit hoeft niet perse de homepage te zijn. Sterker nog, het is belangrijk om de bezoeker direct naar de juiste plek te leiden en dan is de homepage meestal niet de meest geschikte landingspagina.

Kop 1, 2, 3

Elke advertentie moet minstens één kop hebben, ook bekend als de titel van de advertentie. Recentelijk heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om meerdere koppen op te geven. Google hanteert geen vast formaat voor het weergeven van advertenties. Kop 2 verschijnt direct onder kop 1 en kan maximaal dertig tekens bevatten. Kop 2 wordt gescheiden van kop 1 door een verticaal streepje. Op mobiele apparaten kan kop 2 naar de tweede regel van de advertentie doorlopen. De weergave van koppen en andere delen van een tekst advertentie, inclusief extensies, kan variëren afhankelijk van het apparaat dat een potentiële klant gebruikt, of wanneer Google Ads voorspelt dat prestaties kunnen worden verbeterd door een andere weergave.

Weergavepad

Dit is de URL die wordt getoond in de advertentie. Het hoeft niet identiek te zijn aan de bestemmings-URL, maar moet wel hetzelfde domein bevatten als de landingspagina. In de velden Pad 1 en Pad 2 kunnen extra woorden worden toegevoegd om gebruikers extra informatie te geven over de landingspagina die ze bereiken nadat ze op de advertentie hebben geklikt. Bijvoorbeeld, als u wilt dat gebruikers die vanuit Google komen op de pagina voor een specifiek product belanden, kunt u extra productinformatie toevoegen aan de paden. Door SEO-zoekwoorden te verwerken in de paden, maakt u een tekst advertentie relevanter, wat ook gunstig is voor de kwaliteitsscore.

Beschrijving 1 en 2

De beschrijving is het tekstgedeelte, dat onder de koppen wordt weergegeven. Dit gedeelte bestaat uit maximaal 90 tekens. In de beschrijving kunt u uitgebreidere informatie kwijt op basis van de gebruikte informatie in de kopteksten.

Google Ads, Den Haag, Google Adwords specialist

Extensies

Om uw Google advertentie verder te optimaliseren, biedt Google de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen in de vorm van extensies. Hoewel deze extensies niet altijd worden weergegeven, is het van essentieel belang om er zoveel mogelijk van te benutten. Het integreren van extensies verbetert de zichtbaarheid van uw Google Ads advertentie aanzienlijk en stimuleert gebruikers om erop te klikken. Hieronder vindt u een overzicht van beschikbare advertentie extensies om uw Google Ads advertenties relevanter en opvallender te maken.

Met sitelinks heeft u de mogelijkheid om extra links naar meer specifieke landingspagina’s te voorzien. Deze links kunnen variëren van product pagina’s tot rechtstreekse verwijzingen naar contact- of ondersteuningspagina’s. Elke sitelink kan worden voorzien van een beschrijving van maximaal twee regels en 35 tekens per regel.

Highlight extensies

Deze extensies zijn perfect geschikt om uw unieke verkooppunten (USP’s) te benadrukken, die de redenen zijn waarom bezoekers juist voor uw product of dienst moeten kiezen. In tegenstelling tot sitelinks zijn deze extensies niet direct klikbaar.

Oproepextensies

Je kunt een telefoonnummer toevoegen aan oproepextensies, waardoor het zichtbaar wordt in je advertenties. Als je advertenties worden weergegeven op een mobiel apparaat, kunnen gebruikers het toestel direct bellen door op het telefoonnummer in de advertentie te klikken.

Berichtenextensies

Met behulp van berichtenextensies kunnen gebruikers via sms aangeven, dat ze extra informatie willen ontvangen. Deze sms-berichten kunnen worden ontvangen op een geschikt telefoonnummer of per e-mail. U kunt configureren welk standaardantwoord een bezoeker ontvangt en welke stappen moeten worden genomen nadat de gebruiker het verzoek om meer informatie heeft verzonden.

Locatie extensies

U kunt met locatie extensies de adresgegevens van uw bedrijf zichtbaar laten weergeven als onderdeel van uw advertenties. Deze adresgegevens worden opgehaald uit het Google Bedrijfsprofiel account. Dit account dient u dus aan uw Google Ads account te koppelen.

Locatie extensies voor partners

Met deze locatie extensies maakt u het gebruikers gemakkelijk om winkelketens te vinden die uw producten verkopen.

Extensies voor website informatie

Met deze extensies is het mogelijk om specifieke aspecten van producten en services in de advertentietekst te laten weergeven en extra te laten opvallen.

Prijs extensies

Om uw advertenties nog beter op te laten vallen is het met prijs extensies mogelijk om producten extra onder de aandacht te brengen. De volgende prijsextensies zijn op basis van de volgende kenmerken beschikbaar:

  • Merken
  • Evenementen
  • Locaties
  • Buurten
  • Productcategorieën
  • Service categorieën
  • Service niveaus

Via de optie prijsextensies is het mogelijk om prijsinformatie weer te geven voor producten of diensten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld prijsindicaties wilt communiceren. Zo is het mogelijk om prijsranges, vanaf prijzen en gemiddelde prijzen op te nemen in de prijsextensies.

App extensies

Met een app extensie stelt u gebruikers van Google in staat om vanuit uw Google Ads adverentie een app te downloaden. Deze app extensie is geschikt voor het promoten van zowel Android als IOS apps.

Promotie extensies

U kunt tijdelijke aanbiedingen toevoegen aan uw advertenties met behulp van de promotie-extensies. Deze bieden een extra oproep tot actie en zijn ideaal voor het promoten van acties met een beperkte looptijd. U kunt verschillende soorten kortingen promoten, zoals geldkortingen, kortingen in percentages of kortingen tot een bepaald bedrag. Daarnaast zijn er standaard diverse speciale gelegenheden beschikbaar die uitnodigen tot het voeren van speciale promoties. Het is handig om een start- en einddatum op te geven, zodat uw actie altijd op tijd en tijdens de juiste periode wordt weergegeven.

Uw Google Ads advertentie kan geplaatst worden

Nadat u wel of geen extensies heeft opgegeven, zit het werk er bijna op. Nog even bevestigen en gefeliciteerd! U campagne is klaar voor gebruik.

SEO en Content Marketing Blogs

Google Ads Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World gevestigd in Den Haag en de goedkoopste Google Ads Specialist in de regio Den Haag. Hij is tevens een ervaren SEO consultant en Content Marketing expert.

SEO specialist inhuren

Bij Connect your World kunt u ook een SEO specialist inhuren in de volgende regio’s:

Wilt u mij als Online marketing expert inhuren? Of heeft u gewoon een vraag over Google Ads advertenties? Surf dan naar onze contactpagina en bel of mail ons.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Geef een reactie

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.