• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

De beste SEO specialisten in Den Haag

De beste SEO specialisten in Den Haag

SEO specialisten Den Haag, SEO in letters

SEO specialisten Den Haag – Inleiding

Het vinden van de beste SEO experts in Den Haag is een uitdagende taak. Hoe kun je namelijk objectief bepalen wie de beste zijn? Dit wordt nog moeilijker als je zelf een van die SEO-specialisten bent. Desondanks ga ik proberen om de lezers van deze blogpost te begeleiden bij het vinden van de top SEO-specialisten in Den Haag.

Bovenaan Google met de SEO specialisten in Den Haag

Uw website bovenaan bij Google krijgen, gaat namelijk alleen lukken, als u een goede SEO specialist vindt, die bij u past. Mogelijk kunnen de SEO-experts van Connect your World dit voor u doen, maar wellicht past een ander SEO-bureau beter bij uw behoeften. Naast het verdienen van een goede boterham vinden we het namelijk even belangrijk om onze klanten goed vooruit te helpen wanneer ze een SEO-bureau inschakelen. Een tevreden klantenbestand is gunstig voor onze branche. Hier zijn enkele factoren die u kunnen helpen bij het vinden van de beste SEO-specialisten in Den Haag.

1. Googelen

Vaak is het eerste eenvoudige stapje om een SEO-specialist in Den Haag op te zoeken via Google. Maar betekent het feit dat ze bovenaan staan in de resultaten ook meteen dat ze de beste zijn? Op 09-04-2024 stonden de eerste vier resultaten als gesponsorde links. Deze bedrijven betalen Google voor een advertentie om helemaal bovenaan de eerste pagina te verschijnen. Echter, zoekmachinemarketing draait om het bereiken van de top van de ‘gratis’ organische zoekresultaten – dat zijn de zoekresultaten onder de gesponsorde links.

2. Gesponsorde zoekresultaten versus organische resultaten

Als u op zoek bent naar uitstekende SEO-specialisten in Den Haag, is het verstandig om de gesponsorde zoekresultaten over te slaan. De bureaus die op de eerste pagina van Google verschijnen, hebben dat niet zomaar bereikt. Het vergt namelijk veel meer dan alleen geld betalen voor een advertentie. Is het dus voldoende om simpelweg de eerste te kiezen, of zijn er andere belangrijke factoren om rekening mee te houden? Persoonlijk denk ik van wel. Overweegt u een lokaal SEO-bureau gevestigd in Den Haag, of is een SEO-bedrijf buiten Den Haag ook geschikt voor uw behoeften?

3. Een SEO bureau in Den Haag of juist niet

Heeft u een bedrijf in Den Haag? Dan is het mijns inziens fijn als uw SEO expert ook uit Den Haag komt. Voor overleg kunt u dan makkelijker elkaar ontmoeten. Daarnaast is het voor SEO specialisten een voordeel als ze op de hoogte zijn van de lokale context zoals bijvoorbeeld de andere online concurrentie. Zoals te verwachten zit van de gesponsorde resultaten geen enkel SEO bureau in Den Haag. Ze zitten namelijk in Borne (Limburg), Haarlem, IJsselstein, Breda en Leiden. Hieronder volgt een overzicht van de SEO bureaus op de 1e pagina en wat hun locatie is.

 • Ralf van Veen is gevestigd in Rotterdam
 • Met Brigitte is als eerste gevestigd in Den Haag
 • Novabrand zit in Rijswijk
 • Sam Online Marketing zit in Leiden
 • Web actueel zit in Rijswijk
 • Ranking Masters is gevestigd in Haarlem
 • Site Users zit in Den Haag
 • IQ Online zit in Den Haag
 • Connect your World is gevestigd in Den Haag

3. Google reviews

Het is altijd interessant om te lezen wat andere mensen/eerdere klanten te vertellen hebben over het SEO bureau, dat u mogelijk wilt kiezen. Focus niet op een enkele review. Dat kan namelijk van een vriend zijn. Daarnaast vragen bedrijven natuurlijk om een review bij klanten waarvan ze zeker weten, dat ze tevreden zijn. Probeer daarom een grote lijn erin te ontdekken. Hier volgt een overzicht van het aantal reviews van de SEO specialisten in Den Haag.

 • Ralf van Veen heeft 76 beoordelingen met een totaal score van 5.
 • Met Brigitte heeft 3 reviews met een totaalscore van 4.7.
 • Site Users heeft 64 Google reviews met een totaal score van 4.9.
 • Connect your World heeft 11 Google reviews met een totaal score van 5.
 • Web Actueel heeft 68 Google recensies met een totaal score van 4.4
 • Web Contentmarketing bureau Den Haag heeft 16 Google reviews met een totaal score van 4.9
 • SEO extra heeft 54 Google reviews en een totaal score van 4.9

Het aantal reviews is wel afhankelijk van hoe lang een SEO bureau al bezig is en hoeveel aandacht ze besteden aan het verkrijgen van deze reviews. Google reviews geven weer een beetje extra informatie om de beste SEO specialisten in Den Haag te vinden. Wij schreven ook een blog over het belang van Google recensies.

4. Groot SEO bureau of SEO Freelancer

Voor vele Haagse bedrijven is de omvang van het SEO-bedrijf een belangrijke overweging. Ik ben van mening, dat freelance SEO-specialisten (ZZP’ers) even capabel zijn om grote projecten aan te pakken als grotere SEO-bureaus. Kleine SEO-bureaus kenmerken zich vaak door kortere communicatielijnen, wat resulteert in effectievere communicatie. Bovendien genieten zij vaak van de gunfactor. Het is aan de klant om te overwegen of zij zich meer op hun gemak voelen bij een groot SEO-bedrijf of dat zij de voorkeur geven aan een SEO-freelancer.

SEO specialisten Den Haag – SEO freelancers

 • Connect your World
 • Met Brigitte
 • Ralph van Veen

SEO specialisten Den Haag – Grotere SEO bureaus

 • Novabrand
 • Site Users
 • Sam Online Marketing
 • Web Actueel
 • Ranking Masters
 • IQ Online

5. Prijs SEO specialisten Den Haag

Het tarief voor een freelance SEO-specialist varieert doorgaans tussen de 40 en 110 euro per uur. Het is echter essentieel om te begrijpen, dat SEO-specialisten met meer ervaring vaak efficiënter werken en een diepgaandere expertise hebben opgebouwd. Hoewel prijs belangrijk is, is het nog belangrijker om vooraf doelen vast te stellen en te verwachten dat deze worden bereikt. In dat geval is het acceptabel om iets meer te betalen. Bij Connect your World zijn we transparant over onze tarieven voor een SEO-specialist uit Den Haag: mijn uurtarief is 50 euro. Bij grote opdrachten kan daar zelf nog een beetje vanaf. SEO abonnementen kunt u afsluiten voor 250 Euro per maand.

Op de websites van SEO specialisten heb ik de volgende prijzen kunnen ontdekken:

 • Bij Ralf van Veen kunt u een SEO abonnement afsluiten. Ik heb op zijn website echter geen prijzen kunnen ontdekken.
 • Met Brigitte kunt u al inhuren vanaf 65 Euro per uur.
 • Bij Web Actueel is het starttarief 450 Euro. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van het project.
 • Bij Ranking Masters kon ik geen prijzen op de website vinden.
 • Site Users biedt SEO pakketten aan vanaf 359 Euro, 575 Euro of 850 Euro per maand.

6. Portfolio

Succesverhalen zijn mooi om te lezen, maar voorkom ‘Wij van WC Eend’. Om het echt zeker te weten, zou je een paar klanten van een SEO bureau kunnen opbellen. Hieronder vind je een overzicht van de portfolio van SEO specialisten in Den Haag:

Extra tips om de beste SEO specialisten in Den Haag te vinden

 1. Netwerkevenementen
  Bezoek lokale zakelijke netwerkevenementen, seminars of workshops. Hier kunt u in contact komen met professionals in de branche, inclusief SEO-specialisten.
 2. Online platforms
  Bekijk online platforms zoals LinkedIn, Freelancer, Upwork, en andere freelance websites. Veel SEO-specialisten adverteren hun diensten op deze platforms. U kunt daar recensies en aanbevelingen lezen.
 3. Brancheverenigingen
  Controleer of er brancheverenigingen of professionele organisaties zijn in Den Haag, die gerelateerd zijn aan digitale marketing of SEO. Deze organisaties kunnen lijsten van gekwalificeerde professionals hebben.
 4. Vergelijk portfolio’s en ervaring
  Bekijk de portfolio’s en ervaring van de SEO-specialisten. Let op eerdere succesverhalen, klantrecensies en resultaten, die ze hebben behaald voor andere bedrijven.
 5. Vraag om een consult
  Neem contact op met potentiële SEO-specialisten en vraag om een gratis consult. Dit geeft u de mogelijkheid om meer te weten te komen over hun aanpak, strategieën en hoe ze uw specifieke bedrijf kunnen helpen.
 6. Budget en prijsstelling
  Bepaal uw budget voor SEO-diensten en vergelijk de prijsstelling van verschillende specialisten. Let op dat goedkoper niet altijd beter is, en kwaliteit belangrijk is voor lange termijn succes.
 7. Check referenties
  Vraag om referenties van eerdere klanten. Dit geeft u inzicht in de ervaringen van anderen en de resultaten, die de specialisten hebben behaald.
 8. Houd rekening met specialisaties
  Overweeg welke specifieke aspecten van SEO belangrijk zijn voor uw bedrijf, zoals lokale SEO, technische SEO, contentoptimalisatie of linkbuilding, enz. Kies een specialist, die expertise heeft in de gebieden die voor u relevant zijn.

De beste SEO specialisten vinden in Den Haag – Conclusie

Door deze bovenstaande stappen te volgen, kunt u de beste SEO-specialist vinden, die past bij de behoeften van uw bedrijf in Den Haag. Vaak klopt het eerste gevoel. Ik raad u altijd aan om minstens 1 keer live in gesprek te gaan met een van de SEO specialisten in Den Haag, die u wil gaan uitkiezen.

Nuttige content voor bedrijven in Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.