• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Google zoekmachine optimalisatie technieken

Google zoekmachine optimalisatie technieken

zoekmachine optimalisatie Google, SEO Den Haag

Inleiding

Goed scoren in Google start met zoekmachine optimalisatie. Maar wat is zoekmachine optimalisatie? En Google is toch geen mens, maar een machine? In de loop der jaren is Google echter wel een heel slimme machine geworden. Google begrijpt steeds beter, waar een webtekst precies over gaat. Dat is super belangrijk voor Google. Zij willen namelijk de bezoekers van hun zoekmachine het beste antwoord bieden bij het intikken van een zoekopdracht. Google kan bijvoorbeeld zien of een pagina een informatief doel heeft of geschreven is om een product of dienst te verkopen.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Zoekintentie

Ze kunnen tegenwoordig al heel goed de zoekintentie van een vraag dus bepalen. Het blijft echter een machine! Als SEO specialist kan je Google echter een handje helpen om jouw website of webpagina beter te begrijpen. Daardoor kan Google weer beter bepalen, hoe het jouw website of pagina moet rangschikken in de zoekmachine ten opzichte van de concurrentie. Door zoekmachine optimalisatie in Google kun je dus bovenaan Google komen op de voor jou relevante zoekwoorden.

Hoe begrijpt Google uw website en web pagina’s?

 1. Bouw een nuttige en leerzame website

  Ontwerp een website en vul deze met veel relevante en nuttige informatie. Schrijf webpagina’s en blogs, die duidelijk, nauwkeurig en actueel uw inhoud beschrijven.

 2. Ruim voldoende tijd in voor een zoekwoordonderzoek

  Denk na en onderzoek welke woorden mensen gebruiken in Google om een bedrijf zoals dat van u te vinden. Laat een zoekwoordenonderzoek uitvoeren door een SEO expert. Deze SEO expert kan goed bepalen op welke zoekwoorden er mogelijkheden liggen om goed te scoren in Google. Deze relevante zoekwoorden moeten ergens op uw website terug te vinden zijn. Op die manier begrijpt Google weer een stukje beter, waar uw website overgaat.

 3. Titel elementen en alt attributen

  Let op om al uw titel elementen en alt attributen specifiek, beschrijvend en nauwkeurig in te vullen. Dit is een basiselement voor zoekmachine optimalisatie in Google.

 4. Pagina hiërarchie

  Maak een website ontwerp met een heldere conceptuele pagina hiërarchie. Hiermee helpt u Google met het bepalen van wat de belangrijkste pagina’s van de website zijn. En hoe beter Google uw website begrijpt, des te groter de kans is op posities bovenaan Google op voor uw relevante zoekwoorden.

 5. Verrijk uw content voor nog meer begrip van uw doelgroep

  Gebruik video’s, afbeeldingen en gestructureerde gegevens om uw content verder te verrijken en te verbeteren. Lezen is niet iedereens favoriete hobby. Met video verbreed je de doelgroep. Daarmee komt uw kennis nog beter tot zijn recht. Ze staan ook vaak bovenaan de zoekresultaten.

 6. Zorg voor links die Google kan crawlen

  Zowel interne links als backlinks hebben een belangrijke rol binnen SEO. Google gebruikt ze voor het crawlen van websites. Ze zijn constant bezig om te kijken of er nieuwe pagina’s zijn toegevoegd of dat er oude pagina’s zijn verwijderd. Verwijder of repareer daarom minstens 1X per maand broken links. Door extra links aan te leggen richting een bepaalde pagina, benadruk je de belangrijkheid van die webpagina.

 7. Content zichtbaar maken en houden

  Belangrijke content moet op uw website standaard zichtbaar zijn. Google is in staat om HTML-inhoud te crawlen, die u verbergt in ‘navigatie elementen’ zoals bijvoorbeeld uitvouwbare secties en tabbladen. Deze inhoud beschouwt Google als minder goed toegankelijk. Google raadt daarom aan om content te maken in de standaard pagina weergave in uw site.

 8. Advertentie links

  Voorkom, dat advertentielinks invloed hebben op de zoekresultaten in de zoekmachines. Dat kan door de tag rel="nofollow", of 
  rel= sponsored" te gebruiken.

 9. Alt tekst

  Afbeeldingen zijn elementen, die om enige verduidelijking vragen. Google kan aan het plaatje immers niet zien, wat er op staat. Je helpt Google er enorm mee om het veld alt tekst in te vullen. Op die manier kan Google beter beoordelen, wat er op de afbeelding staat. Ook voor de 250.000 personen in Nederland met een visueel handicap is het fijn. Zij begrijpen zo ook beter, wat er op een afbeelding staat.

Andere blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World gevestigd in Den Haag. Connect your World is gespecialiseerd in SEO zoekmachineoptimalisatie, SEO linkbuilding, Webteksten schrijven en Google Ads. Herman is een zeer ervaren SEO freelancer en content marketeer. Hij voert opdrachten uit in heel Nederland, maar met name in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Met meer dan 10 jaar ervaring met SEO en meer dan 15 jaar ervaring als content marketeer huurt u als opdrachtgever een zeer ervaren kracht in. Daarnaast is Herman Scrum en Lean Sigma gecertificeerd. Bent u op zoek naar een projectmanager voor online marketing projecten met veel inhoudelijke kennis, dan bent u bij Herman aan het goede adres. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Herman helpt u om meer klanten en omzet uit uw website te halen en uiteindelijk om meer winst te behalen. Dit doet hij door het toepassen van on page SEO en off page SEO technieken, waarin goede content en linkbuilding centraal staan. Herman is lid van de Sales Marketing Group (SMG), een kennis en opdrachten netwerk voor marketing professionals. Er is daardoor ontzettend veel kennis beschikbaar om u te ondersteunen met uw online marketing activiteiten. Laten we eens bellen tel. 06-41226543 om met elkaar kennis te maken. U kunt ook een mail sturen naar info@connectyourworld.nl om een afspraak te plannen. Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.