• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Zoekmachine optimalisatie Google technieken

Zoekmachine optimalisatie Google technieken

Last Updated on 5 mei 2024 by connectyourworld

zoekmachine optimalisatie Google, SEO Den Haag

Zoekmachine optimalisatie Google – Inleiding

Goed scoren in Google start met zoekmachine optimalisatie. Maar wat is zoekmachine optimalisatie? En Google is toch geen mens, maar een machine? In de loop der jaren is Google echter wel een heel slimme machine geworden. Google begrijpt steeds beter, waar een webtekst precies over gaat. Dat is super belangrijk voor Google. Zij willen namelijk de bezoekers van hun zoekmachine het beste antwoord bieden bij het intikken van een zoekopdracht. Bij zoekmachine optimalisatie kan Google bijvoorbeeld zien of een pagina een informatief doel heeft of geschreven is om een product of dienst te verkopen.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Zoekintentie

Ze kunnen tegenwoordig al heel goed de zoekintentie van een vraag dus bepalen. Het blijft echter een machine! Als SEO specialist kan je Google echter een handje helpen om jouw website of webpagina beter te begrijpen. Daardoor kan Google weer beter bepalen, hoe het jouw website of pagina moet rangschikken in de zoekmachine ten opzichte van de concurrentie. Door zoekmachine optimalisatie in Google kun je dus bovenaan Google komen op de voor jou relevante zoekwoorden.

Hoe begrijpt Google uw website en web pagina’s bij zoekmachine optimalisatie?

 1. Bouw een nuttige en leerzame website

  Ontwerp een website en vul deze met veel relevante en nuttige informatie. Schrijf webpagina’s en blogs, die duidelijk, nauwkeurig en actueel uw inhoud beschrijven.

 2. Ruim voldoende tijd in voor een zoekwoordonderzoek

  Denk na en onderzoek welke woorden mensen gebruiken in Google om een bedrijf zoals dat van u te vinden. Laat een zoekwoordenonderzoek uitvoeren door een SEO expert. Deze SEO expert kan goed bepalen op welke zoekwoorden er mogelijkheden liggen om goed te scoren in Google. Deze relevante zoekwoorden moeten ergens op uw website terug te vinden zijn. Op die manier begrijpt Google door goede zoekmachine optimalisatie weer een stukje beter, waar uw website overgaat.

 3. Titel elementen en alt attributen

  Let op om al uw titel elementen en alt attributen specifiek, beschrijvend en nauwkeurig in te vullen. Dit is een basiselement voor zoekmachine optimalisatie in Google.

 4. Pagina hiërarchie

  Maak een website ontwerp met een heldere conceptuele pagina hiërarchie. Hiermee helpt u Google met het bepalen van wat de belangrijkste pagina’s van de website zijn. En hoe beter Google uw website begrijpt, des te groter de kans is op posities bovenaan Google op voor uw relevante zoekwoorden.

 5. Verrijk uw content voor nog meer begrip van uw doelgroep

  Gebruik video’s, afbeeldingen en gestructureerde gegevens om uw content verder te verrijken en te verbeteren. Lezen is niet iedereens favoriete hobby. Met video verbreed je de doelgroep. Daarmee komt uw kennis nog beter tot zijn recht. Ze staan ook vaak bovenaan de zoekresultaten.

 6. Zorg voor links die Google kan crawlen

  Zowel interne links als backlinks hebben een belangrijke rol binnen zoekmachine optimalisatie in Google. Google gebruikt ze voor het crawlen van websites en de indexatie daarvan. Ze zijn constant bezig om te kijken of er nieuwe pagina’s zijn toegevoegd of dat er oude pagina’s zijn verwijderd. Verwijder of repareer daarom minstens 1X per maand broken links. Door extra links aan te leggen richting een bepaalde pagina, benadruk je de belangrijkheid van die webpagina.

 7. Content zichtbaar maken en houden

  Belangrijke content moet op uw website standaard zichtbaar zijn. Google is in staat om HTML-inhoud te crawlen, die u verbergt in ‘navigatie elementen’ zoals bijvoorbeeld uitvouwbare secties en tabbladen. Deze inhoud beschouwt Google als minder goed toegankelijk. Google raadt daarom aan om content te maken in de standaard pagina weergave in uw site.

 8. Advertentie links

  Voorkom, dat advertentielinks invloed hebben op de zoekresultaten in de zoekmachines. Dat kan door de tag rel="nofollow", of 
  rel= sponsored" te gebruiken.

 9. Zoekmachine optimalisatie in Google – Alt tekst

  Afbeeldingen zijn elementen, die om enige verduidelijking vragen. Google kan aan het plaatje immers niet zien, wat er op staat. Je helpt Google er enorm mee om het veld alt tekst in te vullen. Op die manier kan Google beter beoordelen, wat er op de afbeelding staat. Ook voor de 250.000 personen in Nederland met een visueel handicap is het fijn. Zij begrijpen zo ook beter, wat er op een afbeelding staat.

Andere blogs van Connect your World

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Connect your World is gespecialiseerd in SEO zoekmachineoptimalisatie, SEO linkbuilding, Webteksten schrijven en Google Ads. Herman is een zeer ervaren SEO freelancer en content marketeer. Hij voert opdrachten uit in heel Nederland, maar met name in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda en Dordrecht. Heeft u een vraag over zoekmachine optimalisatie in Google of wilt u uw SEO uitbesteden? Klik dan op de volgende button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.