• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

SEO site checkup met de beste SEO tools

SEO site checkup, SEO tools

SEO site checkup met de beste SEO tools

Last Updated on 6 mei 2024 by connectyourworld

SEO site checkup, SEO tools

SEO site checkup – inleiding

Zoekmachinemarketing ook wel SEO optimalisatie kan niet zonder minimaal 1 goede SEO tool. Zonder SEO tools lukt het u namelijk niet om een goede SEO site checkup te doen. Een SEO checkup van uw website is nodig om te bepalen hoe uw website er op dit moment voorstaat. Daarnaast is deze checkup ook weer nodig om te bekijken of uitgevoerde SEO werkzaamheden effect hebben gehad op uw SEO rankings. Hieronder volgt een lijst met de belangrijkste SEO tools, die u zou kunnen inzetten voor een SEO site checkup.

Geschatte leestijd: 6 minuten

All in one SEO pakketten

1. Ahrefs

Met Ahrefs, volgt u backlinks, zoekwoorden en merknaamvermeldingen. U kunt heel gemakkelijk concurrentiestatistieken en nog veel meer bekijken. Voor velen is Ahrefs het beste pakket wat er is.

2. SEMrush

Met de SEMrush, tool analyseert u organisch en betaald verkeer met functies voor rank tracking, zoekwoorden analyses, on page SEO analyses, merknaam monitoring, sociale media, backlinks analyse, zeer uitgebreide concurrentiestatistieken en bent u in staat om uitgebreide rapportages en nog veel meer uit SEMrush te halen.

3. SEO Powersuite

SEO PowerSuite, zoekmachinemarketing software voor zoekwoorden rankings, zoekwoordonderzoek, on page SEO analyses, rapportages van backlink scores en sociale media en meer.

4. Search Metrics

Search Metrics, is een uitgebreide SEO tool voor SEO content optimalisatie, backlinking statistieken, (historische) zoekwoorden data, mobiele vindbaarheid, lokale vindbaarheid en concurrentieanalyse.

5. Moz

Met MOZ heeft u een SEO tool in handen voor zoekwoordenonderzoek, website SEO audit, rank tracking analyses, backlink analyses & lokale SEO.

6. SERanking

De SEO tool SERanking gebruiken we veel bij Connect your World, tool voor zoekwoordenonderzoek inclusief longtail zoekwoorden en related zoekwoorden, backlinks check, on page SEO checker, concurrentie analyse, rapportage opties en een content editor en een content idea finder.

7. CognitiveSEO

Door middel van cognitiveSEO kunt u backlinks analyseren, content analyseren, concurrenten analyseren en zoekwoord statistieken onderzoeken.

8. Sistrix

Met de Sistrix SEO optimalisatie tool heeft u een SEO tool voor zoekwoorden data, backlinks statistieken en nog veel meer.

SEO rank tracking tools

9. AWR

Met AWR heeft u een SEO tool in handen voor geautomatiseerde SEO ranking rapportages voor desktop, mobiel en lokale zoekopdrachten.

10. Accuranker

De SEO tool Accuranker is een zeer snelle rank tracking tool inclusief uitgebreide analyse opties.

11. Wincher

De SEO rank tracker Wincher is een gebruiksvriendelijke tool met onder andere dagelijkse updates en alerts.

12. Pro Rank Tracker

Met de Pro Rank Tracker tool heeft u een SEO tool voor het bijhouden van zoekwoorden posities. Deze tool is ook beschikbaar als App.

13. Rank ranger

In de Rank Ranger tool kunt u dagelijks zoekwoorden posities voor meerdere zoekmachines bijhouden.

14. Rank Tracker

De Rank Tracker is desktop software waarmee u onbeperkt zoekwoorden kunt monitoren.

15. Serpfox

De Serpfox tool is in staat u dagelijkse SEO ranking updates te geven, waarvoor diverse beschikbare functionaliteiten zeer handig zijn.

SEO tools voor on site analyses

16. Screaming Frog

Elke SEO specialist kent natuurlijk Screaming Frog. Dit is een zeer uitgebreide SEO spider tool, waarmee u websites kunt crawlen en site elementen mee kunt binnenhalen.

17. Raven Tools

Kent u Raven Tools al? Dit is een ideale tool voor een SEO site checkup. Het is namelijk een website auditor tool voor de analyse van de nodige SEO issues.

18. Deepcrawl

Met Deepcrawl heeft u de ideale website crawler, waarmee u technische problemen en content verbeteringen kunt opsporen en aanpassen.

19. Netpeak

Met Netpeak heeft u een krachtige tool in handen voor het controleren van belangrijke SEO problemen en het vergelijken van meerdere websites. Ideaal voor een SEO site checkup.

20. Structured data testing tool

De Structured data testing tool is een tool die in belang toeneemt. Het is een SEO tool van Google, waarmee u gestructureerde data kunt testen.

21. Pingdom

Met de Pingdom, tool is het mogelijk voor u om uptime, server prestaties en incidenten te monitoren en te verbeteren..

22. Web dev

Web.dev, een tool van Google om te bekijken hoe een website presteert en voor tips om gebruikerservaring te verbeteren.

23. Mobielvriendelijke test

Iedereen is wel bekend met het feit, dat een website mobiel vriendelijk moet zijn. Gebruik daarom deze mobielvriendelijke test Met deze Google test analyseert u een pagina en krijgt u een melding of de pagina mobielvriendelijk ontworpen is.

24. Botify

Met Botify heeft u een overzichtelijke en eenvoudige website controle tool, waarmee u SEO verbeterpunten monitort. Ideaal voor een SEO site checkup!

25. ContentKing

Content is belangrijker dan ooit voor Google. Gebruik daarom de volgende SEO tool ContentKing. Deze SEO tool kunt u inzetten voor het checken en optimaliseren van content op het gebied van SEO zoekmachineoptimalisatie.

26. ChatGPT (OpenAI) – automatisch teksten genereren

Met de chatbot ChatGPT kunt u door middel van kunstmatige intelligentie dialogen voeren met een gebruiker. Voor SEO specialisten of Content marketeers is deze tool handig om automatisch en snel teksten te genereren. Dit soort teksten zijn niet helemaal perfect, want het blijft een chatbot. Wel kunt u met ChatGPT sneller een landingspagina maken door zelf ontwikkelde content te combineren met AI content.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Online Marketing Bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een zeer ervaren SEO freelancer en Content marketeer. Marketing bureau Connect your World heeft de afgelopen vele projecten succesvol afgerond in de volgende regio’s:

SEO expert inhuren

Wilt u een freelance SEO specialist inhuren of een content marketeer? Druk dan op onderstaande button. Een uitgebreider overzicht van gratis SEO tools hebben wij ook voor u.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl

Interessante blogs

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.