• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

De kracht van herhaling in content marketing

Time for content, Contentmarketingstrategie,

De kracht van herhaling in content marketing

Last Updated on 17 januari 2024 by connectyourworld

De kracht van herhaling, content marketeer

De kracht van herhaling – Inleiding

In herhaling vallen. Het is iets wat we niet graag doen. En zeker niet wanneer we bezig zijn met personal content. We willen namelijk graag verfrissend, vernieuwend en origineel uit de hoek komen. Elke keer weer opnieuw! Wanneer we bang zijn om in herhaling te vallen, gaan we echter voorbij aan een zeer belangrijk gegeven: datgene wat voor ons vanzelfsprekend is, is dat meestal niet voor onze audience. Wij zijn misschien wel dagelijks bezig met datgene wat we te bieden hebben, waardoor het voor ons al snel aanvoelt als herhaling, maar voor onze doel publiek niet.

Content bombardement

Bovendien is het echt niet zo, dat je audience enkel en alleen wordt geconfronteerd met jouw content. Volgens Adformatie worden we we gemiddeld blootgesteld aan tussen de 6000 en 10000 commerciële boodschappen iedere dag weer. Het doorsnee menselijk brein is gewoon niet in staat om zo’n bombardement aan content te verwerken. Dat heeft als gevolg, dat we het overgrote deel van wat we zien, gewoon negeren of binnen enkele seconden weer vergeten zijn. Het is dus zeer nodig om je boodschap te herhalen. Dat is namelijk de enige manier om consistent, consequent en relevant te zijn. De kracht van herhaling is ook de beste manier om te raken, te binden en te verbinden.

Wat gebeurt er als je herhaalt

Door herhaling leren we. Denk maar aan de Duitse werkwoorden of de reken tafels. In de reclamewereld zegt men, dat je een boodschap minstens drie a 5 keer gezien moet hebben, voordat er iets van blijft hangen. Omdat ons brein dagelijks overspoeld wordt met zoveel nieuwe impulsen, onthouden we maar een fractie ervan. Zeker wanneer het gaat om nieuwe informatie.

Volgens de Duitse psycholoog Ebbinghaus vergeten we maar liefst 90% procent van de nieuwe dingen die we leren binnen 30 dagen.

Raken, binden en verbinden

Wanneer informatie herhaald wordt, reageert het brein anders en wordt het gemakkelijker om het te onthouden. Wil je raken, binden en verbinden met je content, dan is herhaling je beste vriend. Gelukkig betekent het, dat je niet letterlijk elke keer opnieuw hetzelfde moet schrijven of zeggen. Dat is ook het verschil tussen content marketing en reclame: personal content is geen tv reclame die je op piekmomenten verschillende keren laat zien. Herhaling verwerken in je content is een subtiel spel, waarbij je contentpijlers een belangrijke rol spelen.

Hoe kan je herhalen zonder in herhaling te vervallen?

Herhaling is dus een absolute must in contentmarketing. Maar hoe zorg je voor herhaling en blijf je toch nog interessant en vernieuwend? Dat is eigenlijk heel simpel! Door te spelen met verschillende invalshoeken, formats en je content pijlers kan je op verschillende manieren hetzelfde vertellen, zonder dat het gaat vervelen. Een contentpijler kan over je aanbod van je producten of diensten gaan. Productinformatie, testimonials, vergelijkingen met concurrerende producten zijn bijvoorbeeld verschillende invalshoeken. Andere mogelijke contentpijlers zijn bijvoorbeeld: je missie, aanpak, je niche en je waarden. Daarmee kan je eindeloos spelen zonder dat je in herhaling valt.

8 tips om je boodschap te herhalen zonder in herhaling te vervallen

  1. Gebruik synoniemen: Varieer de woordkeuze en gebruik synoniemen om dezelfde boodschap over te brengen. Dit houdt de tekst fris en interessant. Let er echter op dat de gebruikte synoniemen dezelfde betekenis behouden.
  2. Verander de zinsstructuur: Speel met de zinsstructuur om de boodschap op verschillende manieren te formuleren. Gebruik variatie in zinnen, zoals afwisseling tussen korte en lange zinnen, om de tekst dynamisch te houden.
  3. Vertel verhalen of voorbeelden: Integreer relevante verhalen, anekdotes of voorbeelden die de boodschap ondersteunen. Hierdoor wordt de boodschap op een indirecte manier herhaald en blijft het interessant voor de lezer.
  4. Gebruik visuele elementen: Ondersteun je tekst met visuele elementen zoals afbeeldingen, infographics of diagrammen. Deze kunnen de boodschap versterken zonder dezelfde woorden te herhalen.
  5. Herhaal via verschillende kanalen: Overweeg het gebruik van verschillende kanalen binnen je website of marketingcampagne om de boodschap te herhalen. Dit kan bijvoorbeeld via tekst, video, infographics, sociale media en meer.
  6. Focus op verschillende aspecten: Verdeel de boodschap in verschillende aspecten en benadruk elk aspect op een andere manier. Dit kan helpen om de boodschap op subtiele wijze te herhalen zonder eentonig te worden.
  7. Creëer een rode draad: Bedenk een rode draad die door je hele tekst loopt en die de boodschap verbindt. Dit kan een specifiek thema, een kerngedachte of een herkenbaar motief zijn dat de lezer door de tekst leidt.
  8. Vraag interactie van de lezer: Moedig de lezer aan om vragen te stellen, opmerkingen te plaatsen of deel te nemen aan discussies. Dit kan een subtiele manier zijn om de boodschap te herhalen terwijl je de betrokkenheid vergroot.

De kracht van herhaling – Conclusie

Veel contentmarketeers zijn bang om in herhaling te vallen. Terwijl dit net van groot belang is, als je wilt raken, binden en verbinden. Door herhaling leren we, dat informatie die regelmatig herhaald wordt, verloren gaat. Het is geen toeval dat herhaling wordt toegepast in de literatuur, belangrijke toespraken en reclame. Het is een beproefde techniek om een boodschap op een duurzame manier over te brengen. Wat voor de een vanzelfsprekend lijkt, is voor de ander mogelijk een totaal nieuw en zeer belangrijk inzicht. Door te spelen met de contentpijlers enerzijds en verschillende invalshoeken en formats anderzijds kan je eindeloos herhalen in je content zonder te vervelen.

SEO tekstschrijver Den Haag inhuren

Herman Geertsema is een ervaren content marketeer en SEO specialist uit Den Haag. Tevens is Herman eigenaar van Connect your World, een content marketing bureau in Den Haag. Herman voert projecten uit en schrijft teksten voor bedrijven in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en vele andere steden. Heeft u vragen over De kracht van herhaling? Neem dan contact met ons op.

Interessante blogs

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.