• 06-41226543
  • hermanconnects@gmail.com voor een SEO check

Een goede Content Strategie bouw je met het 6 C model

Een goede Content Strategie bouw je met het 6 C model

Een Content Strategie is een noodzaak voor een hogere SEO ranking.

Content Strategie
Content Marketing literatuur

Het opzetten van een goede Content Strategie is in de eerste plaats hard werken. Daarom is ‘Engaging Content‘ zeer belangrijk voor je website. Op deze manier blijven de mensen namelijk langer op je website en is de kans groter, dat je ze binnenhaalt als klant. Een grotere ‘dwell time’ heeft bijvoorbeeld ook een gunstige invloed op je ranking in de zoekmachine.

Het DNA van de organisatie leren kennen

Van essentieel belang is het om de organisatie of het bedrijf in te gaan en te gaan praten met de directie, de medewerkers en de klant. Alleen op deze wijze doorgrond je namelijk het DNA van de organisatie of het bedrijf. De directie, medewerkers en klanten denken vaak verschillend over een bedrijf of organisatie. De verschillen hierin kunnen waardevolle inzichten opleveren.

Het 3 C & 6 C Content Strategie model

Om een Content Strategie beter op te zetten en vorm te geven, zijn er diverse modellen beschikbaar. Ik ben bijvoorbeeld zelf zeer gecharmeerd van het 3 C en 6 C model als Content Strategie model.

Het 3 C Content Strategie model

De 3 C’s zorgen voor een constante focus op content marketing.

  • Consistent

Zorg voor een consistent verhaal met een rode draad. Verbind de verhalen, de kanalen en de losse verhalen. Doe dit aan de hand van de analyse die je hebt gemaakt van de organisatie of van het bedrijf. Het is een feit dat klanten steeds meer de conversatie willen aangaan met organisaties en daarom moet alles kloppen.

  • Context

Maak, publiceer en deel de content in de juiste context op het juiste kanaal op het juiste moment.

  • Conversatie gericht

Zorgt de waardevolle content ervoor, dat er iets gebeurt bij de lezer? Dit kan de aanschaf van een product zijn, maar ook het inschrijven van een nieuwsbrief of het inwinnen van informatie. Conversatie kan ook offline, maar zeker online via een like of een boodschap delen of een retweet.

Het 6 C model vormt de basis van een Content Strategie

De eerste C staat voor ‘Content creatie’. Dat kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld video’s, blogs, infographics of een ‘cornerstone content’ artikel.

De tweede C staat voor ‘Channels’. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel kanalen waarop je je boodschap kan verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan: websites, blogs, krant, Facebook, LinkedIn en nog veel meer.  Op welk kanaal is jouw doelgroep vertegenwoordigd? Wees wijs en maak een keuze op welke kanalen je inzet.

De derde C staat voor ‘Cross media’ en borduurt voort op de tweede C. Het gaat namelijk om de combinatie van kanalen en hoe je die kanalen slim inzet.

De vierde C staat voor ‘Curatie’. Dit gaat over het verwerken van basis content in een eindproduct. Daardoor kan je iets toevoegen aan aan bestaande content met meerwaarde.

De vijfde C staat voor ‘Comunity’. Het viraal delen van content in een betrokken omgeving. Denk bijvoorbeeld hierbij aan de groepen op LinkedIn.

De zesde C staat voor ‘comfort’ en gaat bijvoorbeeld over het gebruik van de content op het kanaal naar keuze. Content moet altijd en overal beschikbaar zijn via mobiele apparaten.

De 3 B’s in een Content Strategie

Na het goed invullen van dit model stappen we van de C’s over naar de B’s.  Er moet uiteindelijk een resultaat komen, die zorgt voor Buzz, Bereik en Bekendheid. Met als doel om bezoekers te binden en te boeien. Dit doen we door continu te sturen op het ‘wow effect’ en de conversie van gestelde doelen.

Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

De auteur is een ervaren SEO specialist en Content Marketing expert uit Den Haag. Hij is eigenaar van SEO bureau Connect your World: de SEO & Content Marketing specialist uit Den Haag. Wij nemen opdrachten aan in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Breda. Meer weten over de auteur Herman Geertsema. Wil je meer weten over het opzetten en uitrollen van een Content Strategie? Of wil je een Content Marketing specialist inhuren? Bel mij op tel 06-41226543 of e-mail hermanconnects@gmail.com

Content Marketing checklist

Goede actuele content is belangrijk voor een website. Gebruik daarom deze Content Marketing checklist voor een verdere verbetering van uw website.

connectyourworld

Laat je bericht achter