• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

E-commerce SEO-strategieën

E-commerce SEO-strategieën

e-commerce SEO-strategieën, SEO ecommerce, webshops
Webshops, SEO ecommerce, e-commerce SEO-strategieën

E-commerce SEO-strategieën winkelen

Welke e-commerce SEO-strategieën gebruikt u? Zoekmachine-optimalisatie (SEO) lijkt misschien lastig, maar er zijn ook zoveel componenten. Het proces is zelfs nog moeilijker voor e-commerce websites, die bijvoorbeeld anders werken dan blogs. E-commerce SEO-strategieën kunnen bijvoorbeeld zijn: het maken van unieke content van hoge kwaliteit, optimaliseren voor laadtijden van mobiele apparaten en sites en regelmatig onderhoud. 

Geschatte leestijd: 6 minuten

Wat is E-commerce?

E-commerce of e-business (elektronische handel) zijn alle transacties, die op digitale wijze worden afgehandeld. Bijvoorbeeld de aankoop van een product zoals schoenen in een e-commerce webshop. Vaak worden ook ondersteunende activiteiten als onderdeel van e-commerce gezien zoals bijvoorbeeld het afhandelen van online betalingen, distributie en digital marketing. M-commerce is het deel van e-commerce, dat zich afspeelt op mobiele apparaten. E-commerce SEO-strategieën zijn dus noodzakelijk om uw webshop goed vindbaar te maken.

Laadtijden verminderen

Snellere laadtijden helpen niet alleen de gebruikerservaring te verbeteren. Ze kunnen ook van invloed zijn op het rangschikken van zoekmachines. U moet streven naar een laadtijd van bijvoorbeeld 100 tot 200 milliseconden. Hoewel er voldoende opties zijn om de laadtijden te verbeteren, is beeldcompressie het nuttigst. Gebruik e-commerce SEO-tools of Google Tag Manager om de inventaris van actieve scripts op uw site bij te houden. Als uw lijst te lang lijkt, moet u overtollige oproepen, die uw site vertragen, elimineren. Komt u er zelf niet uit, schakel dan een expert in. Soms kan een tweede paar oren iets vinden, dat u niet heeft opgemerkt.

Unieke productbeschrijvingen

Het volgende waarop u zich moet concentreren, is het maken van unieke product omschrijvingen. Dit is belangrijk voor het verbeteren van het algehele uiterlijk en de prestaties van uw website. Wij weten dat het eenvoudiger is om de oorspronkelijke product beschrijving van een fabrikant te gebruiken of delen van een beschrijving van vergelijkbare producten te herschrijven. Het is echter de beste methode om een ​​unieke beschrijving voor elk van uw producten te maken. Hoewel het meer werk en creativiteit vereist, kan duplicated content een negatieve invloed hebben op uw positie in zoekmachines. Unieke content loont op de lange termijn.

SEO Optimaliseren voor mobiele apparaten

Als uw website niet is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, moet u ermee beginnen. Gebruikersgewoontes hebben namelijk aangetoond, dat consumenten winkelen en producten onderzoeken op hun mobiele apparaten. Responsive mobile design is belangrijk voor SEO optimalisatie en de algehele gebruikerservaring. Als u het een en ander verder wilt helpen, kan de AMP van Google uw website voor mobiele apparaten optimaliseren. Dit doet het door uw positie op mobiele apparaten te verbeteren en de laadtijden te verkorten. Een andere tool genaamd Website Grader kan detecteren of uw website reageert op mobiele apparaten en of de ‘Viewpoints’ zijn geconfigureerd.

Klantenrecensies aanmoedigen

Moedig Google reviews of klantenrecensies van elk van uw producten aan. Zoekmachines vinden het namelijk geweldig om unieke, hoogwaardige content te zien. Met een e-commerce site heeft u bijvoorbeeld een grotere kans om gratis content van uw klanten te ontvangen. U verhoogt de omzet door mensen meer inzicht te geven in de producten en services, die u verkoopt.

Breng sitenavigatie tot stand

Dit is belangrijk als u de positie van zoekmachines wilt verhogen en de algehele gebruikerservaring wilt verbeteren. Scheid uzelf van uw product pagina’s door ze te categoriseren en ze gemakkelijk te vinden. U wilt namelijk, dat uw sitemap wordt opgepikt door zoekmachines. Houd u bij het ontwerpen van uw website aan een schoon en minimaal ontwerp. Zorg dat het aantrekkelijk is en neem uw klanten mee, naar waar ze moeten zijn.

Los Site-fouten op

Houd uw website schoon en overzichtelijk door Google Search Console te gebruiken, voorheen Webmasterhulpprogramma’s van Google. Veelvoorkomende sitefouten zijn bijvoorbeeld onder meer gebroken links, 404 pagina’s of fouten met sitemapbestanden. Hoewel niet alle fouten hetzelfde zijn, verbetert het oplossen van uw zoekresultaten zo snel mogelijk uw zoekmachine rankings. Het stelt Google ook in staat, om uw site zo snel mogelijk te indexeren.

Optimaliseer de laadtijd van de site

U kunt de laadtijden ook optimaliseren door de grootte van uw foto’s te verkleinen. Hoewel het belangrijk is om afbeeldingen van hoge kwaliteit weer te geven in product beschrijvingen, wilt u er niet te veel aan toevoegen. Het hebben van te veel foto’s op één pagina kan de pagina vertragen. Dit is slecht voor uw SEO rankings. Verklein de grootte van uw foto’s. Voeg een functie toe waarmee uw klanten kunnen inzoomen om een ​​grotere versie te bekijken. Dit optimaliseert namelijk de laadtijd van de website en biedt uw klanten kwaliteitsafbeeldingen.

Optimaliseer uw content voor SEO optimalisatie

Deze belangrijke stap pakt twee componenten aan: categoriepagina’s en product beschrijvingen. De categoriepagina’s staan ​​bijvoorbeeld bekend als uw individuele pagina’s. Optimaliseer de titels en content voor de zoektermen, waarnaar u probeert te rangschikken. Dit kan uw kansen op een hogere SEO ranking in zoekmachines vergroten.

Productbeschrijvingen

Productbeschrijvingen zijn moeilijk voor eigenaars van e-commercebedrijven, die producten rechtstreeks van fabrikanten verkopen. Om uwzelf op te laten vallen, verschuift uw aandacht naar de psychologie achter dit product. Waarom zouden uw klanten het kopen? Verstrek meer details, dan uw fabrikant geeft.

Zoekwoorden

Denk aan uw content in termen van SEO. Neem de zoekwoorden en zoektermen op waarvoor u wilt rangschikken. Hoewel het vullen van zoekwoorden nooit wordt aangemoedigd, onderzoek de juiste zoekwoorden en gebruik deze op gebieden die zinvol zijn. Als u nog steeds hulp nodig hebt bij deze stap, kunt u een UX-ontwerpbureau gebruiken, dat is gespecialiseerd in het schrijven van content of een digitaal bureau, dat zowel ontwerp- als inhoudsmarketing omvat.

Foto’s en video’s opnemen

E-commerce winkels staan ​​bekend om hun visuele content, wat een belangrijk onderdeel is van SEO. Voeg foto’s en video’s van hoge kwaliteit voor elk van uw producten samen met metadata toe. Dit verbetert de kans, dat afbeeldingen in de zoekresultaten verschijnen. Maar sla ze op een manier op die de laadtijd van de site niet vertraagt. Gebruik elk van deze strategieën en werk uw website regelmatig bij. E-commercesites hebben hun eigen problemen, maar met de juiste SEO-praktijken kunnen deze gemakkelijker worden aangepakt.

SEO & Content Marketing Blogs

SEO specialist Den Haag inhuren

Herman Geertsema is de eigenaar van SEO bureau Connect your World uit Den Haag. Hij is een ervaren SEO specialist en Content Marketing expert. Connect your World voert opdrachten in de regio Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht & Breda. Wij hebben bijvoorbeeld meerdere SEO projecten in Leiden, Rijswijk, Delft & Zoetermeer met succes afgerond. Voor meer informatie over SEO & Content Marketing kunt u ook een kijkje nemen op mijn Facebook of Twitter account. Heeft u een vraag over e-commerce SEO-strategieën? Of wilt u mij inhuren als SEO specialist? Bel of mail mij.

SEO checklist

Pak deze SEO checklist erbij en verbeter je website.

connectyourworld

Mijn naam is Herman Geertsema. Ik ben de eigenaar van SEO & Content Marketing Bureau Connect your World uit Den Haag. Wij voeren projecten uit in de regio Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht & Breda. Hoe kom ik bovenaan in Google is een vraag die ik kan beantwoorden. Gespecialiseerd in lokale SEO, linkbuilding, content marketing & Google Ads.

Laat je bericht achter

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.