• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

They ask you answer uitgelegd

They ask you answer uitgelegd

Last Updated on 20 juni 2024 by connectyourworld

they ask you answer, content marketing strategie

They ask you answer – Inleiding

In deze blog post bespreken we de bedrijfsfilosofie: ‘They ask you answer‘ Dit is een marketing strategie die de hele bedrijfscultuur, communicatie en sales ingrijpend beïnvloedt. Deze strategie begint met 1 obsessie en dat is “Wat denkt mijn (potentiële) klant?” en dat gaat verder met , Wat zoeken ze, vragen ze, voelen ze en vrezen ze?” Sommige bedrijven denken dat zijn het antwoord weten, maar in de praktijk blijkt dat heel vaak niet te kloppen.

Organisaties/bedrijven die de They ask you answer strategie omarmen, geloven dat hun plicht is de docent te zijn, de go to bron binnen hun branche. Zij zijn niet bang om elke vraag van de (potentiële) klant te beantwoorden, zelfs als die vraag als doodeng wordt ervaren. Niet alleen zijn zij bereid deze vragen aan te pakken dan wie dan ook in hun branche, zij laten deze vragen ook de koers van hun bedrijf te bepalen. Omdat ze zo scherp afstemmen op de markt, zien zij waar hun bedrijfsmodel heen moet en bewegen ze de juiste kant op. In het vervolg van deze blog post, gaan we in op hoe deze content marketing strategie, die uw bedrijf volledig op zijn kop zou kunnen zetten.

Vertrouwen

Alles draait om het vertrouwen winnen van mogelijke klanten. Dit neemt toe, als u de vragen die leven onder uw potentiële klanten op uw website zou kunnen beantwoorden.

De big 5

Uit grondig onderzoek kwamen er 5 soorten inhoudelijke onderwerpen of vragen aan het licht, die veel vaker voorkwamen dan de rest. Ze krijgen de naam ‘De Big 5’.

 • Prijzen en kosten
 • Problemen
 • Vergelijkingen
 • Recensies
 • De beste in zijn klasse

Dit zijn de 5 belangrijkste onderwerpen, die consumenten en bedrijven het meest onderzoeken voordat zij een aankoopbeslissing nemen. Dit geldt zowel voor B2B als voor B2C. Weet wel dat ondernemers en consumenten op een andere manier naar deze Big 5 kijken. Als klant zijn we vaak geobsedeerd door deze vijf onderwerpen, wanneer we zelf een aankoop overwegen. Als ondernemer negeren we deze vragen meestal of verbergen we ze zelfs.

Big 5 Overzicht in They Ask you answer

De Big 5 is dus een set van vijf onderwerpen of gebieden, waarop bedrijven zich moeten concentreren bij het creëren van waardevolle content voor hun publiek. Deze vijf gebieden zijn:

1. Kosten (Prijzen)

Het behandelen van de kosten en prijzen is cruciaal. Veel potentiële klanten hebben deze informatie nodig voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Openheid over prijzen helpt niet alleen bij het opbouwen van vertrouwen, maar kan ook leiden tot betere kwalificatie van leads.

2. Problemen

Content moet de vragen en zorgen van het publiek aanpakken. Door problemen aan te pakken, die vaak voorkomen in de branche of specifiek voor het product of de dienst, kan een bedrijf zich positioneren als een waardevolle bron voor oplossingen.

3. Vergelijkingen

Het maken van vergelijkingen tussen producten, diensten of oplossingen in de markt helpt het publiek om weloverwogen beslissingen te nemen. Bedrijven moeten bereid zijn om eerlijk en objectief te zijn bij het vergelijken van hun aanbod met dat van concurrenten.

4. Recensies

Het tonen van beoordelingen en getuigenissen van klanten bouwt geloofwaardigheid op. Positieve recensies kunnen potentiële klanten geruststellen, terwijl negatieve recensies kunnen worden gezien als kansen voor verbetering en transparantie.

5. Beste antwoorden

Door de “beste antwoorden” op de meest gestelde vragen van klanten te bieden, kan een bedrijf zich positioneren als een autoriteit in zijn vakgebied. Deze content moet diepgaand, informatief en nuttig zijn.

2. Waarom de Big 5 werkt

A. Vertrouwen opbouwen door transparantie

Door openhartig te zijn over kosten, problemen en vergelijkingen bouwt een bedrijf vertrouwen op. In een wereld waar consumenten steeds meer toegang hebben tot informatie, waarderen ze transparantie en eerlijkheid.

B. Inhaken op klantvragen en zorgen

Door zich te richten op de vragen en zorgen van klanten, kan een bedrijf waardevolle content creëren die direct aansluit op de behoeften van het publiek. Dit vergroot de kans op betrokkenheid en conversie.

C. Positionering als autoriteit

Het aanbieden van de beste antwoorden op veel gestelde vragen helpt bij het opbouwen van autoriteit. Klanten zullen eerder zaken doen met bedrijven, die laten zien dat ze de experts zijn in hun vakgebied.

D. Klantgerichtheid en empathie

De Big 5 benadrukt een klantgerichte benadering. Door te luisteren naar en te reageren op de behoeften van klanten, toont een bedrijf empathie en begrip. Dit is weer essentieel voor het opbouwen van langdurige klantrelaties.

3. Implementatie van de Big 5 in de ‘They ask you answer’ methodiek

A. Content creatie strategieën:

 1. Blogposts: Schrijf gedetailleerde blogposts over kosten, problemen, vergelijkingen, recensies en beste antwoorden. Gebruik relevante zoekwoorden om de vindbaarheid te vergroten.
 2. Videocontent: Maak video’s waarin u uitleg geeft over kosten, product vergelijkingen en het oplossen van veelvoorkomende problemen. Video’s kunnen een krachtig medium zijn om complexe informatie op een toegankelijke manier te presenteren.
 3. Infographics: Visualiseer vergelijkingen, recensies en beste antwoorden met behulp van infographics. Dit maakt informatie gemakkelijk te begrijpen en te delen.
 4. Klantgetuigenissen: Publiceer echte klantverhalen en getuigenissen om de positieve ervaringen van anderen te benadrukken.

B. Interactie met het Publiek:

 1. Reageren op vragen: Wees proactief in het beantwoorden van vragen van klanten, zowel op uw eigen platform als op sociale media.
 2. Live evenementen: Organiseer live Q&A-sessies om direct met het publiek te communiceren en vragen te beantwoorden.
 3. Sociale media engagement: Gebruik sociale media als een platform om content te delen en in gesprek te gaan met uw doelgroep.

4. They ask you answer – Meetbaarheid en aanpassing

A. Analytics gebruiken:

Implementeer tools zoals Google Analytics om de prestaties van uw content te meten. Monitor het verkeer, de betrokkenheid en conversies om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt.

B. Feedback en iteratie:

Verzamel feedback van klanten en publiek. Gebruik deze informatie om uw benadering aan te passen en voortdurend te verbeteren. Wees niet bang om uw strategie bij te werken op basis van de resultaten.

5. They ask you answer – Conclusie

“They Ask, You Answer” is geen eenmalige inspanning maar eerder een filosofie, die voortdurende betrokkenheid en aanpassing vereist. Door de Big 5-principes toe te passen, kunnen bedrijven hun marketinginspanningen transformeren en een meer klantgerichte benadering aannemen. Het draait allemaal om het begrijpen en aanpakken van de behoeften van de doelgroep, het opbouwen van vertrouwen door transparantie, en het positioneren van het bedrijf als een waardevolle bron van informatie en oplossingen.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van de They Ask You Answer methode?

De “They Ask, You Answer” methode biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven, met name in het verbeteren van klantinteracties en marketingstrategieën. Ten eerste bevordert deze methode vertrouwen en transparantie door vragen van klanten eerlijk en open te beantwoorden, wat de klanttevredenheid verhoogt. Ten tweede verbetert het klantrelaties, doordat bedrijven een klantgerichte benadering aannemen, waarbij de zorgen en behoeften van de klant centraal staan. Daarnaast leidt deze methode tot betere SEO en meer organisch verkeer, omdat content die specifieke vragen van klanten beantwoordt, hoger scoort in zoekresultaten.

Een ander voordeel is de verhoging van conversies; goed geïnformeerde klanten maken sneller een aankoopbeslissing. Bovendien helpt het bedrijven bij het creëren van educatieve content, wat hen positioneert als experts in hun vakgebied en langdurige waarde biedt. De methode vermindert ook onzekerheid en twijfels bij klanten door proactief informatie te verstrekken. Ten slotte kan het een concurrentievoordeel opleveren door een consistente en betrouwbare bron van informatie te zijn, wat klanten aantrekt en behoudt.

Heeft de They Ask You Answer methode ook nadelen?

Hoewel de “They Ask, You Answer” methode veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen. Het kan tijdrovend zijn om voortdurend nieuwe content te creëren en bij te houden, wat aanzienlijke middelen en inspanning vereist. Daarnaast bestaat het risico, dat gevoelige bedrijfsinformatie wordt onthuld, wat kan leiden tot concurrentievoordelen voor andere bedrijven. Niet alle vragen kunnen eenvoudig of bevredigend worden beantwoord, wat tot klantontevredenheid kan leiden als antwoorden te algemeen of ontwijkend zijn. Tot slot kan de focus op het beantwoorden van vragen leiden tot een overload aan informatie, waardoor de klant overweldigd raakt en het lastig wordt om de juiste informatie te vinden.

Wat kan de They Ask You Answer methode opleveren?

De “They Ask, You Answer” methode kan aanzienlijke resultaten opleveren voor bedrijven. Het kan leiden tot verhoogde klanttevredenheid en loyaliteit, doordat klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen door de directe en eerlijke antwoorden op hun vragen. Dit verhoogt ook de conversieratio’s, aangezien goed geïnformeerde klanten sneller geneigd zijn een aankoop te doen. Bovendien kan deze methode een aanzienlijke verbetering in SEO-prestaties en organisch websiteverkeer opleveren, doordat content specifiek gericht op klantvragen hoger scoort in zoekmachines. Bedrijven kunnen zich positioneren als experts in hun vakgebied, wat hun reputatie en geloofwaardigheid versterkt. Uiteindelijk kan dit alles bijdragen aan een duurzame groei van het bedrijf door een solide, betrouwbare relatie met de klant op te bouwen en te onderhouden.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren content marketeer en SEO specialist in Den Haag. Tevens is hij eigenaar van Connect your World, een content marketing bureau en SEO bureau uit Den Haag. Naast Den Haag is hij veel werkzaam als:

Interessante andere blog posts

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.