• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Met Chatgpt de SEO van uw website verbeteren

Chat GPT SEO

Met Chatgpt de SEO van uw website verbeteren

Last Updated on 7 oktober 2023 by connectyourworld

Chatgpt SEO, AI

Chatgpt om de SEO van uw website te verbeteren

De laatste weken wordt er zowel in de SEO wereld als daarbuiten veel gesproken over Chat GPT, een artificial intelligence tool, die geheel nieuwe teksten kan produceren uit alle content op het web, dat al aanwezig is. Mijn nieuwsgierigheid was direct gewekt. Echter ben ik van nature een bedachtzaam persoon. Eerst eens horen wat anderen zeggen. Maar als SEO specialist ben je toch nieuwsgierig en ga je op onderzoek uit.

Geschatte leestijd: 8 minuten

What is Chat GPT?

Chat GPT staat voor “Conversational Generative Pre-trained Transformer”. Het is een taalmodel dat is ontwikkeld door OpenAI en is gebaseerd op de Transformer-architectuur. Het model is getraind op enorme hoeveelheden tekstdata, zodat het in staat is om natuurlijk taalgebruik te begrijpen en te genereren. Chat GPT is ontworpen om gebruikt te worden voor natuurlijke taalverwerkingstaken, zoals chatbots, automatische vertaling, samenvattingen en meer. Het model heeft verschillende versies, zoals GPT-2 en GPT-3, die verschillen in omvang en trainingsdata en steeds geavanceerder worden.

Wat als eerste opvalt, is dat de kwaliteit van de Engelstalige antwoorden een stuk hoger is dan de Nederlandstalige antwoorden. Daarom wissel ik in deze bijdrage van Nederlands naar Engels en vice versa.

Hoe werkt Chat GPT?

Chat GPT (Generative Pre-trained Transformer) is a large-scale natural language processing (NLP) model developed by OpenAI. It uses a deep learning technique called Transformer architecture to generate human-like text based on the input it receives.

Patterns and relationships

The model is pre-trained on a large corpus of text data, which means it has been exposed to a vast amount of written text and has learned to recognize patterns and relationships between words and phrases. This pre-training allows the model to generate coherent and contextually relevant responses to a wide range of questions and prompts.

Learn from each interaction

When a user inputs a question or prompt, Chat GPT processes the text and generates a response based on the context and previous input. The model is designed to continuously learn from each interaction, improving its responses over time as it receives more input.

Content generation

Chat GPT can be used for a variety of applications, including chatbots, question-answering systems, and content generation. Its ability to generate human-like text has made it a valuable tool for improving customer service, providing personalized recommendations, and automating content creation.

Chat GPT en SEO

Als je de vraag intikt ´Hoe kan ik met Chat GPT de SEO van mijn website verbeteren?’, dan krijg je in het Engels het volgende antwoord:

Artificial intelligence (AI) can be used to improve the search engine optimization (SEO) of your website in several ways. Here are a few examples:

  1. Keyword research: AI-powered tools can analyze search engine data to identify high-volume, low-competition keywords that can improve your website’s visibility in search results.
  2. Content optimization: AI tools can analyze your website’s content and suggest changes to improve its relevance and quality, which can help it rank higher in search results.
  3. Image optimization: AI tools can help you optimize your website’s images for search by analyzing them and suggesting ways to improve their alt tags, file names, and other attributes.
  4. Linkbuilding: AI tools can analyze your website’s backlink profile and suggest strategies for building high-quality links that can improve its search engine rankings.
  5. User experience: AI tools can help you improve your website’s user experience by analyzing user behavior and suggesting ways to improve navigation, page speed, and other factors that can impact search engine rankings.

There are many AI-powered SEO tools available, including SEMrush, Moz, Ahrefs, and more. You can also hire an SEO agency that uses AI to help you improve your website’s search engine rankings.

Dit antwoord is op dit moment natuurlijk vrij beperkt. Wie weet hoe het in de toekomst is, aangezien het een lerende tool is, die van eerdere conversaties leert.

Hoe kan ik als SEO specialist profiteren van Chat GPT?

Onlangs het bovenstaande kan je met Chat GPT op snelle wijze content creëren, die heel gedetailleerd is. Het algoritme gebruikt grote hoeveelheden bestaande tekst en is in staat om dat veel sneller en accurater te ontwikkelen. Daarnaast kan je met GPT vraaggesprekken opzetten en heel eenvoudig vragen beantwoorden. Tot slot wordt het opschonen van data en het ontwikkelen van verschillende soorten content een stuk gemakkelijker.

SEO in de praktijk

Het eerste wat mij te binnen schiet, is natuurlijk dat Google niet van duplicated content houdt. Google is gek op unieke content. Dit gezegd hebbende, lijkt mij de SEO specialist op dit moment Chat GPT alleen als hulpmiddel kunt gebruiken. Verder kan je natuurlijk alleen oordelen als je de tool ook daadwerkelijk gebruikt. Ik moest bijvoorbeeld een blog schrijven over de stad Tilburg. Door middel van Chat GPT was ik er heel snel achter welke leuke evenementen en festivals er plaatsvinden in Tilburg. Vanuit daar kon ik vervolgens het artikel verder uitbreiden.

De kwaliteit van het antwoord hangt natuurlijk af van het feit of je wel de juiste vragen stelt. Stel daarom altijd vervolgvragen om meer details te achterhalen.

4 manieren om Chat GPT te gebruiken voor SEO

1. Content creëren

Het creëren van content kan een gedoe zijn, vooral als je geen bekwame (en bescheiden) schrijver in dienst hebt. Kan ChatGPT dit voor je doen? Nou, dat kan, maar je moet het waarschijnlijk vermijden om webpagina’s en blogposts te schrijven. In 2022 zei Google Search Expert John Mueller in niet mis te verstane bewoordingen dat de zoekmachine content, die met kunstmatige intelligentie is gemaakt, beschouwt als spam. Dit is daarom een schending van de richtlijnen van het bedrijf. Op dit moment kunnen Google algoritmen door AI gegenereerde content identificeren en bestraffen, zelfs content die anti-detectie-algoritmen gebruikt. Bij het werken met AI moet u altijd menselijk toezicht gebruiken.

2. Onderzoek en analyse van zoekwoorden

Chat GPT maakt zoekwoordonderzoek praktisch moeiteloos. Het enige, wat u hoeft te doen is de chatbot te openen en een paar van uw doel zoekwoorden in te typen en om gerelateerde zoekwoorden te vragen. Chat GPT zal een lijst met gerelateerde zoekwoorden samenstellen op basis van zijn begrip van zoekresultaten.

3. Beter begrip van zoekintentie

Voor mij is dit het meest interessante SEO – gerelateerde potentieel van Chat GPT: het vermogen om dieper in te gaan op de zoekopdracht en verder te kijken dan de woorden naar de bedoeling van de zoekopdracht. Ja, Google probeert dit te doen, en ja, het is drastisch verbeterd gedurende de levensduur van de zoekmachine.

“Google neemt uw vraag en probeert deze te beantwoorden. ChatGPT neemt uw vraag en zal deze vaak verbeteren.

Keiran Flanagan

Hoewel de bètaversie van deze chatbot nog niet is verbonden met internet, lijkt het erop, dat het leervermogen van ChatGPT hem in staat zal stellen een exponentieel beter begrip te ontwikkelen van wat elke zoekopdracht zoekt, waarbij soms zelfs informatie wordt verstrekt, die de zoeker niet kende ze zochten. Als SEO professional hoeft u niet te worden verteld, dat door uw content vorm te geven om een ​​vraag beter te beantwoorden, u in de SEO rankings omhoog schiet. Chat GPT kan u daarbij helpen.

4. Goede SEO-titels genereren

Vraag het aan een willekeurige schrijver en zij zullen je vertellen dat titels een van de moeilijkste dingen zijn om te schrijven, vooral voor SEO optimalisatie doeleinden. Al te vaak eindigen ze als droge dingen zoals “Hoe backlinks te bouwen” of een saai equivalent. Met Chat GTP kan je originelere alternatieven tevoorschijn toveren.

Chat GPT en SEO conclusie

AI presenteert een dappere nieuwe wereld voor SEO

ChatGPT is een buitengewoon indrukwekkende tool. En het is gemakkelijk om meegesleept te worden in de opwinding van wat het biedt en uiteindelijk in de toekomst zou kunnen doen voor SEO Optimalisatie. Alleen al met de kleine greep uit de hierboven besproken functionaliteit, kan dit u mogelijk honderden uren per jaar besparen. Het is echter niet zonder nadelen. Ten eerste is het, zoals het momenteel werkt, gebaseerd op gegevens van uiterlijk 2021, wat betekent dat het geen informatie over actuele gebeurtenissen kan verstrekken. Het is waarschijnlijk veilig om aan te nemen, dat een latere versie van de chatbot dit probleem zal verhelpen. We weten echter nog steeds niet hoe lang het zal duren voordat de AI nieuwe gebeurtenissen leert kennen en deze in verband brengt met andere onderwerpen.

Gratis SEO Tools

Wist u dat er een hoop gratis SEO tools beschikbaar zijn om de SEO optimalisatie van uw website aan te pakken.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van online marketing bureau Connect your World gevestigd in Den Haag. Hij is een zeer ervaren freelance SEO specialist en content marketeer. Hij is vooral werkzaam in de Randstad. SEO bureau Connect your World heeft inmiddels vele SEO projecten afgerond in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast zijn we ook zeer actief in de provincie Noord Brabant en Utrecht. Wilt u een SEO expert inhuren? Neem dan contact op via onderstaande button.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.