• 06-41226543
 • info@connectyourworld.nl

Linkbuilding Strategieën in 2024

Linkbuilding Strategieën in 2024

Last Updated on 18 juni 2024 by connectyourworld

Linkbuilding strategie, Linkbuilding, SEO backlinks

SEO Checklist Linkbuilding

Deze SEO Linkbuilding Checklist helpt u met één van de moeilijkste en arbeidsintensieve onderdelen van SEO, namelijk Linkbuilding. Bent u het gastbloggen beu om SEO backlinks te maken? Of misschien ontbreekt het u aan diversiteit in uw campagnes voor het opbouwen van externe links. Als u constant op de digitale weg bonkt en uw gasten vraagt ​​om links naar uw website te plaatsen, dan is deze post iets voor u. U vindt hier namelijk maar liefst 32 Linkbuilding strategieën.

Geschatte leestijd: 32 minuten

Linkbuilding strategieën

Een SEO linkbuilding checklist doornemen is verstandig. Er zijn namelijk vele manieren Om aan SEO Linkbuilding te doen. Sommige van de onderstaande SEO linkbuilding strategieën uit deze SEO Linkbuilding Checklist zullen beter werken dan andere, afhankelijk van uw situatie. Maar het zijn maar liefst 32 bruikbare manieren om uw linkbuilding profiel te vergroten en te versterken.

Linkbuilding bureau

Online marketing bureau Connect your World uit Den Haag gebruikt in elk SEO project linkbuilding strategieën om ook uw website bovenaan in Google te krijgen.

Er bestaan ​​in de eerste plaats links voor de bezoekers van uw website. Met een link kunt u gemakkelijk “reizen” van de ene weblocatie naar de andere. Maar backlinks zijn ook goed voor de zoekmachines. Zoekmachines volgen externe links om pagina’s op internet te ontdekken. Dit wordt crawlen genoemd. Om een ​​robot uw website te laten vinden, heeft u minimaal één hyperlink nodig van een website, die al wordt gecrawld. Zoekmachines gebruiken de links namelijk ook om te beoordelen of de site of pagina relevant is en welke onderwerpen er op de site of pagina worden behandeld. Ook spam wordt er bijvoorbeeld op deze wijze uitgefilterd.

Wat zijn backlinks?


Backlinks, ook bekend als inkomende links of externe links, zijn hyperlinks die van de ene relevante website naar een andere website linken. Ze zijn een belangrijk concept binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) en spelen een cruciale rol bij het bepalen van de autoriteit, betrouwbaarheid en rangschikking van een website in zoekmachines zoals Google.

Wat is een ankertekst?

De ankertekst heeft twee doelen: deze beschrijft waar de gekoppelde pagina over gaat en mensen moeten overgehaald worden om te klikken. Als een link een goed gemaakte ankertekst heeft, heeft dit twee voordelen: Meer mensen klikken erop, wat leidt tot meer direct verkeer. Het helpt zoekmachines namelijk te begrijpen, waar uw pagina over gaat, mogelijk leidend tot meer verkeer van zoekmachines. Natuurlijk kunt u niet bepalen hoe anderen naar uw site linken, maar u kunt het wel gebruiken om uw interne links te verbeteren .

Wat is linkbuilding?

Volgens Wikipedia is Linkbuilding het doen of laten genereren van links vanaf externe webpagina’s. Dit noemt men ook wel backlinks of inlinks. Deze links moeten verwijzen naar een specifieke website. Met het doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google te behalen op een relevant zoekwoord. Linkbuilding Den Haag, Linkbuilding strategie, Linkbuilding bureau


Een link zou u ook kunnen zien als een stem op uw website.


SEO rankings

SEO Linkbuilding is ondanks andere opkomende SEO ranking factoren nog steeds een essentieel aspect van SEO. U kunt het perfecte bericht schrijven, maar als zoekmachines niet minstens één link ernaar kunnen volgen, zal het waarschijnlijk lang duren, totdat bezoekers de uitstekende content tot zich kunnen nemen. Voor Google uw content kan vinden, heeft het links nodig van andere websites. Hoe meer backlinks, hoe beter. Maar pas op, de kwaliteit van de backlinks doet ertoe! Niet elke link is hetzelfde waard. Volg daarom meerdere linkbuilding strategieën.

SEO linkbuilding, SEO linkbuilding checklist, Linkbuilding Den Haag

SEO Linkbuilding: een linkbuilding strategie is belangrijk

Eén van de essentiële factoren in het Google algoritme zijn backlinks, die naar uw website verwijzen. Voor zowat elk semi competitief zoekwoord kan uw website niet rangschikken zonder backlinks. Het is niet alleen het enorme aantal links, maar ook de kwaliteit van uw backlink portfolio. Backlinks van kwalitatieve websites zullen namelijk meer gewicht in de schaal leggen en zullen uw inspanningen helpen om beter te scoren dan backlinks van lage kwaliteit. Volgens SEO Expert Insight is in het huidige algoritmische klimaat, SEO Linkbuilding minder over wat u doet en meer over waar. Het vinden van de beste partnersites in uw branche is namelijk niet eenvoudig.


SEO Linkbuilding doelen

 • SEO Linkbuilding biedt verwijzingsverkeer
 • Met Linkbuilding indexeert u verweesde of geïsoleerde pagina’s
 • Het draagt waarde bij aan lezers op pagina’s
 • SEO Linkbuilding kan dienen als een citaat voor onderzoek
 • Het kan helpen met het opbouwen van relaties in uw branche

Maandelijkse SEO linkbuilding activiteiten

Exporteer een volledige lijst met uw backlinks vanuit Google Search Console. Begin vervolgens met het handmatig beoordelen van de sites en voeg irrelevante sites van lage kwaliteit toe aan uw ‘disavow-bestand’.

Update afwijzingslijst

Ik bekijk mijn afwijzingsdossier altijd elk kwartaal. Het is een goede kans om sites te verwijderen of meer aan de lijst toe te voegen.

Elk kwartaal haal ik de backlink gegevens op voor drie van mijn beste concurrenten. Ik analyseer de gegevens en bouw een lijst met websites op die goed zouden zijn voor mijn klanten.

Linkbuilding Den Haag

SEO bureau Connect your World gevestigd in Den Haag zet alles voor u op een rij:

 • Backlinks vertellen zoekmachines zoals Google, dat uw website belangrijk en relevant is.
 • Links kunnen een belangrijk signaal zijn voor ‘keyword phrases’.
 • Niet alle backlinks zijn nuttig voor SEO ranking doeleinden.
 • De beste links zijn backlinks, die worden gegeven door relevante websites.
 • Het nadenken over een linkstructuur of linkprofiel kan handig zijn bij de start van het bouwen van een website.

SEO Linkbuilding checklist

1. Unieke website maken

U moet een website maken waar mensen naar toe willen linken. Zoek eerst uit wie uw publiek is. Wie probeert u bijvoorbeeld te bereiken met uw content? Wat voor soort content hebben ze nodig? Naar welke informatie zoeken ze en welke vragen stellen ze? Als u deze vragen namelijk kunt beantwoorden, wordt het eenvoudiger om SEO content te maken, die past bij uw publiek. Door contact op te nemen met uw doelgroep, heeft u misschien al de eerste backlinks voor SEO optimalisatie te pakken.

2. Content marketing strategie

Het ontwikkelen van relevante content om verkeer naar uw website te leiden, is namelijk één van de slimste manieren om natuurlijke backlinks te verkrijgen. Bijvoorbeeld een ´linkbait strategie´ waarin gefocust wordt op een relevant stuk content voor normale bezoekers/potentiële klanten levert kwalitatief goede links op. Lees hier de Content marketing strategie van Online marketing bureau Connect your World.

3. Linkbuilding strategie – Verouderde content updaten of verwijderen

Verreweg een van mijn favoriete methoden is het bijwerken en updaten van content voor een verouderde bron. In zowat elke sector veranderen dingen, bedrijven veranderen, technieken veranderen en nieuwe producten komen bijvoorbeeld tot leven. Er zweeft enorme hoeveelheden verouderde content online rond. Sommige bronnen zitten op websites van hoge kwaliteit met backlinks, die verwijzen naar deze specifieke pagina’s. Deze pagina’s zijn puur goud in de wereld van SEO Linkbuilding. Dit zou geen volledige herschrijving zijn, maar u zou bijvoorbeeld de verouderde informatie kunnen corrigeren en nieuwe relevante informatie toevoegen om de content weer actueel te maken. U wilt uw meerwaarde laten zien, neem dus de tijd en zorg, dat het artikel een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe informatie bevat.

4. Maak slim gebruik van podcasts

Dit is iets vrij nieuws voor een SEO Linkbuilding Checklist. Podcasts winnen namelijk al jaren aan populariteit en er zijn talloze podcasts in elke branche. Een gast worden op een podcast is bijvoorbeeld een geweldige manier om merkblootstelling op te bouwen. De meeste podcast-hosts zullen op hun blog schrijven over de podcast. Daarbij maken ze meestal een link naar de website van de gast. Aan de andere kant heeft het hosten van uw eigen podcast hetzelfde effect. Gasten die worden uitgenodigd om deel te nemen aan uw show, linken bijvoorbeeld vaak terug naar de webpagina waar de podcast zich bevindt.

4.1 Hoe komt u op een podcast?

Vraag of ze op zoek zijn naar een gast. Kort gezegd is het plaatsen van een podcast vergelijkbaar met het plaatsen van een gastpost artikel. U wilt uzelf voorstellen en uitleggen, hoe u de podcast van waarde kunt voorzien. Volgens SEO Expert Insights is Podcasting één van de favoriete schaalbare methoden om links te bouwen buiten het plaatsen van berichten. Niet alleen is het nog steeds relatief onaangesproken in de meeste online niches, maar onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat de recall-snelheid voor luisteraars die actie ondernemen op merken die worden gepromoot op podcasts veel hoger is.

4.2 Social proof

Als u bijvoorbeeld drie mensen op een podcast hebt geïnterviewd en de podcast op uw website hebt gepost, heeft u een goede kans, dat die drie mensen er een link naar maken en het zeker socialiseren. Hoogstwaarschijnlijk zou u ook mensen hebben, die het aan elkaar aanbevelen, waardoor hun populariteit in het algemeen toeneemt. En dat is goed voor het natuurlijk aantrekken van SEO backlinks. “

5. Linkbuilding strategieën – Geef waarde weg

Sommige van de gemakkelijker te verkrijgen backlinks worden gedaan door gewoon waarde aan een publiek te geven. In dit geval heeft de waarde de vorm van een korting. Sommige bedrijven voeren mogelijk een verkoop uit op hun website, wat relatief vaak voorkomt. Dus vraag uzelf af hoe u anders kunt zijn en gebruik dit voor SEO Linkbuilding.

5.1 Zijn kortingsacties een optie?

Gebruik in plaats daarvan grotere kortingscodes en promoot deze bij bloggers, die een vergelijkbaar publiek delen met uw website. Bij een paar andere keren vragen mensen over het algemeen hoe ze de gunst kunnen terugbetalen. Het enige wat u hoeft te doen is vermelden, dat u uw website probeert te promoten, en een link terug zou super handig zijn! Ze hielpen allemaal graag om te helpen en linken naar mijn website. Dit werkt beter in de SEO of enige technische industrie. In andere dienstverlenende sectoren kan dit moeilijker zijn, maar nog steeds zeer haalbaar.      

6. Benut bekende experts in uw niche

Het ondervragen van bekende experts binnen uw branche is een geweldige manier om meerdere links te krijgen. Nadat het interview is gepubliceerd, deelt u het met de persoon die u heeft geïnterviewd. Ze zullen het waarschijnlijk delen op sociale media en sommigen linken er zelfs naar vanaf hun website. Het voegt meer straatbelijdenis voor hen toe. Om meer kilometers uit deze techniek te halen, moet u namelijk enige ´outreach´ uitvoeren en andere bloggers en publicaties op de hoogte stellen van het interview. Als het nieuwswaarde heeft of als het interview uitstekende waarde biedt, zult u meer SEO backlinks oppikken. Wees niet bang om uit uw netwerk te geraken voor deze interviews.

6.1 Thought leadership

De beste manier om meer aandacht te krijgen voor uw interview, is om mensen te interviewen, die experts zijn in een gerelateerde branche. Volgens SEO Expert Insight gaat het opbouwen van backlinks vaak over het opbouwen van relaties. Ik merk namelijk, dat dit zich uitstrekt tot het letterlijk opbouwen van relaties met mensen één voor één. Het loont namelijk vaak de moeite om achter de computer vandaan te komen en auteurs, branche-beroemdheden en bedrijfsdenkers op conferenties en evenementen offline te ontmoeten. Bouw letterlijk een relatie op met de werkelijke persoon. Nadat ze u kennen, staan ​​ze mogelijk meer open voor een interview dan voor een totale onbekende persoon die hen via e-mail benadert. Thought leadership heeft ook alles te maken met het E-E-A-T algoritme. Google probeert het een en ander te meten, wat experience, expertise, authority and trust positief beïnvloedt.

Testimonials, SEO advies, SEO Den Haag
Testimonials zijn een sterke tool om potentiële kopers over te halen om tot aankoop over te gaan.

7. Linkbuilding strategieën – Testimonials inzetten

Zijn er diensten of producten, die u gebruikt waar u van houdt? Geef ze een testimonial en laat hen weten, dat ze het op hun website kunnen gebruiken. Deze links zijn goed omdat ze vaak 1-2 klikken van hun startpagina zijn gekoppeld en meer gewicht in de schaal leggen. De tip hier is om uw testimonial met bijvoorbeeld uw naam, functie en bedrijfs-URL te verzenden. Voorbeeld: “Product XYZ helpt me echt tijd en geld te besparen. Ik kan nu dubbel zoveel werk krijgen in dezelfde hoeveelheid tijd. U krijgt niet altijd 100% van de tijd een link. Maar als ze uw getuigenis plaatsen, heeft dit de neiging om ongeveer de helft van de tijd te werken.

Hoe dan ook, dit is een supersnelle manier om kwalitatief goede SEO backlinks te maken. Deze techniek werkt bijvoorbeeld goed voor middelgrote tot grote websites of merken, maar sluit dit ook niet uit voor kleinere websites. Er komt namelijk elke dag veel content online bij. In deze pagina’s en artikelen linkt niet iedereen via zijn website naar een bedrijfsnaam. Het hoeft niet eens uw bedrijfsnaam te zijn. Het kan ook goed werken voor merkdiensten en merkproducten. Zoek naar deze vermeldingen online en vraag om een ​​link. Er zijn hulpmiddelen, die u kunt gebruiken, waaronder bijvoorbeeld Ahrefs Content Explorer. Of u kunt een Google zoekopdracht uitvoeren. Dit werkt het beste als u daarvoor aanhalingstekens rond de merknaam gebruikt. Voorbeeld: “Samsung” U kunt zelfs proactief zijn en Google Alerts instellen.

Hoewel deze tactiek meer tijd in beslag kan nemen, heeft het jaren lang goed gewerkt. U kunt een website vinden met een pagina, die al dan niet is verbroken. Goede voorbeelden hiervan zijn een hulppagina, een handleiding of een uitstekend informatief artikel. De volgende stap die u kunt doen, is een vergelijkbare betere bron maken. Er is een goede kans, dat de bron een beetje verouderd is en enkele updates kan gebruiken. Nadat u uw gids heeft voltooid, is het tijd om een ​​lijst samen te stellen van websites die naar de oude content linken. U kunt elk aantal backlink-tools gebruiken zoals bijvoorbeeld Ahrefs, SEMrush of Majestic. U wilt dan wat hulp bieden en uitleggen, dat ze een verbroken link hebben. Vervolgens wilt u hen een link naar de nieuwe bijgewerkte informatie geven, zodat zij hun website kunnen bijwerken.

9. Round up berichten

De reden, dat ik van round-up-berichten hou, is dat mensen naar hen linken en ze vaak via sociale media delen. Met als gevolg, dat u een grotere exposure krijgt. Meestal bieden roundups waardevolle informatie allemaal op één pagina. Dit zijn link aanvallende goudmijnen. Een ander belangrijk aspect van roundup berichten is het feit, dat ze minimale inspanningen leveren om deel te nemen. Meestal is alles wat u nodig heeft uw gedachten over een onderwerp in een paar paragrafen. Natuurlijk is bijvoorbeeld het schrijven van blog posts van 1500 woorden om een ​​link te krijgen ook een optie.

9.1 Wat zijn round-up posts?

Roundup posts ook verzamel posts genoemd ,zijn ietwat bijzondere blogberichten. Immers, eerder dan zelf een volledig artikel te schrijven over een bepaald onderwerp, toont u de lezer de weg naar interessante content elders op het web. Simpelweg door een aantal stukken te verzamelen, ze kort in te leiden en er een linkje naar te plaatsen.

SEO blogging, SEO linkbuilding checklist
9.2 SEO blogging

Sommige blogs doen wekelijks een verzameling nieuwsevenementen in hun niche. Als u iets maakt, zullen nieuwswaardige roundup bloggers dat doen. Let op! U kunt namelijk ook de kans vergroten, dat u in hun wekelijkse bijeenkomst wordt vermeld door ze te e-mailen en te vragen. Terwijl sommige bloggers round ups maken voor informatieve of leerdoeleinden, zoeken dit soort razzia’s naar experts uit de industrie om een ​​perspectief op een onderwerp te geven. Als u het geluk hebt om te worden gevraagd deel te nemen aan een round-up, doe het dan. Niet alleen helpt het bij het opbouwen van uw merk, maar u krijgt meestal ook een link naar uw website. Als u geen aangepaste afbeeldingen aan elke post toevoegt, doet u het nu.

10. Linkbuilding strategieën – Afbeeldingen optimaliseren

Zorg ervoor, dat u uw SEO afbeeldingen ook optimaliseert. Dit zal u namelijk links helpen verdienen. Mensen zoeken op Google en wanneer ze een goede foto vinden, gebruiken ze deze. Ze gebruiken het voor sociale media, SEO blogging en andere online pagina’s. Sommige van de afbeeldingen waar we het meeste succes mee hebben gehad, zijn meme-achtige afbeeldingen. Unieke afbeeldingen van hoge kwaliteit doen het ook heel goed. Het belangrijkste is dat u geen stockfoto’s gebruikt in uw blog posts.

10.1 Google afbeeldingen

Sommige websites geven u krediet voor de afbeelding en linken terug naar uw website. Maar velen niet en u moet websites vinden, die uw afbeeldingen gebruiken. U kunt dit doen door de omgekeerde Google beeldzoekmachine te gebruiken. Zodra u uw afbeelding daar plaatst, toont deze u andere plaatsen online, die die afbeelding gebruiken. De volgende stap zou zijn om contact op te nemen met die websites en een verzoek in te dienen om u krediet te geven voor uw afbeelding. In mijn ervaring werkt dit goed, hoewel sommigen het beeld gewoon helemaal weghalen.

11. Netwerk en wees lid van een branchevereniging

Of het nu lokaal of branchespecifieker is, behoren tot een beroepsvereniging geeft voordelen. De meeste kunnen goede mogelijkheden voor netwerken zijn en veel van de verenigingen zullen uw bedrijf voorzien van een profielpagina, die vaak wordt geleverd met een link. Branchespecifieke associaties kunnen goed zijn om mee te doen. De meeste bieden doorlopende branchespecifieke informatie om u op de hoogte te houden van problemen. U kunt uw lidmaatschap bijvoorbeeld ook als marketingtool gebruiken door klanten te laten weten, dat u bij die specifieke associatie hoort. Ik zou me niet aanmelden voor elke brancheorganisatie, maar misschien een of twee kiezen. Als uw enige doel is om een ​​backlink te krijgen, kunt u hun lidmaatschapspagina’s bekijken en zien hoe ze linken.

12. Laat bloggers uw product of dienst uitproberen

Een hele inventieve tip in deze SEO Linkbuilding Checklist is om bloggers uw product of dienst te laten uitproberen. Het is een geweldige manier om een ​​link te krijgen. Laat ze weten, dat u probeert meer bekendheid te krijgen en u zou een post erover waarderen. Niet alle bloggers zullen u product proberen. Sommige zijn gewoon te druk en worden veel te vaak benaderd met vergelijkbare verzoeken. Dit komt neer op een paar dingen. Het hangt af van uw relatie met de blogger en het is ook een getallenspel. Hoe meer gratis producten of services u verstuurt, hoe groter uw kansen op succes.

Linkbuilding, gastbloggen
12.1 Gastbloggen en producten uitproberen

Het is het beste om vooraf contact op te nemen met de blogger en te vragen of ze uw product of dienst willen uitproberen. Veel van de populaire bloggers hebben specifieke protocollen opgesteld over hoe ze omgaan met product / service reviews. Richt u niet alleen op de beste bloggers. U zult namelijk een beter slagingspercentage hebben als u zich richt op die middelmatige bloggers. Ergens tussen de hoogste bloggers en de bloggers op de onderste rij. Deze bloggers krijgen veel minder verzoeken, maar hebben nog steeds blogs van hoge kwaliteit. De meesten zullen gevleid zijn u hen producten of diensten hebt gestuurd. Ze zullen het graag met hun publiek delen door middel van gastbloggen.

Een wedstrijd en of het creëren van opwinding rond uw merk kan tot enorme hoeveelheden SEO backlinks leiden. Vanzelfsprekend kunt u de cadeaubon van 5 EUR niet weggeven en verwachten van mensen, dat ze uw content online delen. Hoe groter de prijs, hoe meer het geroezemoes. Er zijn twee hoofdaspecten bij het uitvoeren van een wedstrijd. Geef eerst prijzen van goede waarde weg. Maak het gaaf voor mensen om zich aan te melden voor de wedstrijd. De meeste mensen verspillen hun tijd niet aan laagwaardige prijzen. Ten tweede, voeg een twist toe aan uw wedstrijd. Iets dat u onderscheidt en zorgt voor meer buzz rond de wedstrijd.

13.1 Huisdieren en kinderen

Leuke elementen zoals het delen van foto’s of het betrekken van huisdieren of kinderen hebben de neiging mensen te laten praten en online te laten delen. U wilt een speciale pagina of blogpost op uw website hebben voor deze wedstrijd. Dit geeft een locatie waar mensen naartoe kunnen linken en een plaats waar ze zich kunnen aanmelden voor de wedstrijd. Voordat u de wedstrijd aankondigt, moet u een lijst met potentiële bloggers identificeren die mogelijk uw wedstrijdinformatie willen delen.

Een volgende tip in deze SEO Linkbuilding checklist is om nooit de opbouw van lokale koppelingen te verwaarlozen. Het gebruik van uw vrienden, lokale bedrijven en lokale bloggers in uw stad om links te helpen bouwen, kan zeer effectief zijn. Dit zijn misschien niet de krachtigste backlinks, die u kunt bouwen, maar ze kunnen veel gewicht in de schaal leggen, vooral voor lokale SEO. Begin met vrienden of kennissen, die u hebt en vraag hen naar een link naar uw website.

14.1 Gebruik uw vrienden voor SEO linkbuilding

De meeste vrienden zullen het niet erg vinden en dit zijn de super eenvoudige links die wint. U kunt dit ook gebruiken als een cross-promotiemethode om uw bedrijf rechtstreeks te vergroten. Een goed voorbeeld is een lokaal restaurant en een hotel, of een spa en een lokaal hotel. De meeste hotels hebben geen eigen spa’s en u kunt een partnerschap tot stand brengen waarbij zij uw bedrijf aanbevelen aan hun gasten. Vaak hebben hotels een pagina met lokale eetgelegenheden of dingen, die er te doen zijn en kunt u uw website daar laten weergeven. Dit is slechts een voorbeeld en u zult aan iets soortgelijks voor uw bedrijf moeten denken.

14.2 Lokale SEO heeft lokale content nodig

U kunt ook een lokale Content marketing strategie implementeren om lokale backlinks aan te trekken en een hulpmiddel voor uw stad te worden. Begin met het maken van een sectie op uw website over lokale nieuwsevenementen of lokale bronnen voor uw community. Lokale link building hoeft niet moeilijk te zijn, u moet gewoon creatiever zijn.

15. Speel in op het nieuws

Als het gaat om ‘newsjacking’ is timing alles. Als u te lang wacht, heeft het idee geen zin meer en zal het geen nieuwswaardig nieuws meer zijn. Kopieer het nieuws niet rechtstreeks. U zult uw unieke perspectieven op het verhaal erin willen brengen. En wat u ook doet, kies niet voor een nieuwsverhaal, dat een tragedie is.  

16. Traditionele media

Stel de media op de hoogte zoals kranten en vaktijdschriften als u een studie of rapport heeft uitgebracht, waaruit ze kunnen citeren. Dit soort media heeft vaak een hoge domein autoriteit.

17. Linkbuilding strategieën – Bouw een fantastische gratis tool

Iedereen houdt van gratis dingen, vooral als het een handige online tool is. Deze SEO Linkbuilding techniek is alleen zo goed als de gratis tools die u maakt. Mensen zullen informatie over nuttige online hulpmiddelen linken en delen. Maar maak niet alleen een gratis hulpmiddel voor het doel ervan. Niemand zal linken naar een waardeloze tool. Maak iets nuttigs dat mensen nodig hebben en gebruiken. Dit werkt vooral goed in de technologie-industrie, omdat mensen altijd op zoek zijn naar gratis hulpmiddelen om hun taken gemakkelijker te maken.

17.1 Online promotie

Houd in gedachten; alleen maar omdat u een goede gratis tool maakt, betekent dat niet, dat mensen er meteen van zullen houden en ernaar linken. U moet uw tool toch online promoten. Begin met het maken van een lijst met populaire bloggers waarvan u denkt dat ze de juiste doelgroep voor uw tool hebben. Neem contact op met die bloggers en zie hoe ze het leuk vinden. Als het antwoord goed is, vraag hen dan of ze het op hun blog of sociale media willen vermelden. Goede gratis online hulpmiddelen kunnen uw backlinks jarenlang leren.

18. SEO Linkbuilding: Old school methods

Ik weet, dat het geen 2004 is en ik raad u niet aan om uw website naar 100 webmappen/directories te sturen. In elke niche zijn er echter een handvol goede mappen, waarin uw bedrijf moet worden vermeld. Wanneer u op zoek bent naar een branche specifieke webdirectory, zorg er dan voor dat u de redactie goed inschat. Een van de belangrijkste dingen, waar ik naar op zoek ben, is de ankertekst die wordt gebruikt om naar een website te linken. Gebruiken ze de officiële bedrijfsnaam of een trefwoord? Als ze de officiële bedrijfsnaam gebruiken, is dit een goed teken van een kwaliteitsdirectory.

18.1 Onderzoek de waarde van een map of pagina

Voer ook een rapport uit in bijvoorbeeld SEMRush en kijk of de map daadwerkelijk verkeer van Google ontvangt. Als dit het geval is, is dit een goed teken dat de map de moeite van het vermelden waard is. Als er geen verkeer is, zou ik mijn tijd niet verspillen. Universitaire websites hebben veel kwaliteit. Ze zijn vaak gekoppeld aan zeer hoogwaardige bronnen zoals andere universiteiten, overheidswebsites en nieuwspublicaties. Dit is de reden waarom de SEO wereld gek is op het bouwen van wetenschappelijke links. Het is niet alleen een goede manier om backlinks te bouwen, maar u kunt er ook wat voor terug doen.

Mensen zijn altijd op zoek naar banen en online is er geen tekort aan informatie. Of het nu bedrijven zijn die vacatures plaatsen of mensen die hun cv zoeken en plaatsen. Er zijn twee kanten om een ​​link te krijgen via vacatures. Ten eerste, is het creëren van een vacaturebord voor uw branche en koppel het aan uw website. Dit is een geweldige manier om na verloop van tijd natuurlijke SEO backlinks te verdienen. Evenals het krijgen van wat extra exposure binnen uw branche.

19.1 Lijsten met openstaande vacatures

Ten tweede kunt u een pagina op uw website maken met de open posities die uw bedrijf heeft. Dit alleen zal u geen links opleveren. Er zijn echter een overvloed aan vacaturesites en websites, waarmee u lijsten kunt maken voor uw openstaande vacatures. Deze lijsten zijn een geweldige manier om u te helpen het woord te krijgen, dat u aan het huren bent, evenals een eenvoudige manier om een ​​aantal links op te halen. Deze zijn goed, maar de echte goudmijn is het vinden van bloggers, die specifiek berichten schrijven over openingen.

189.2 Wervingsblogs

Meestal is het geen toegewijde functie maar verschijnt het in een nieuwsbrief of een verzamelpunt. U kunt bijvoorbeeld ook een zoekopdracht uitvoeren voor het zoeken naar wervingsblogs. Meestal blijven de berichten bij de rekruteringsblogs staan, evenals de links die ze gebruiken om naar uw website te linken. Zorg ervoor, dat u een professioneel ogende carrière sectie op uw website maakt. Dit zal namelijk bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen bij de exploitanten van deze blogs en het plaatsen van borden.

Er is een eindeloos aantal evenementen, waarvoor sponsors nodig zijn. Niet alle sponsorschappen zullen resulteren in links. Het helpt bij het zoeken naar sponsorschappen, die een link naar uw website bieden. Sommige evenementen hebben verschillende niveaus van sponsoring. Ze vermelden meestal op hun website, wat u krijgt voor de specifieke sponsoring. Waarschuwing, ga niet akkoord met die goedkope sponsorschappen die geld van iemand nemen alleen voor een link. U kunt deze namelijk herkennen aan de lange lijst met spam websites waarnaar ze linken. Mijn grootste tip is om een ​​echt evenement te sponsoren, dat voor het goede doel is in uw omgeving of branche. Vaak komen deze evenementen met enige exposure die goed is voor branding.

Ideeën voor sponsoring:
 1. Conferenties
 2. Lokale evenementen
 3. Podcasts
 4. Non-profitorganisaties

U kunt ook online enkele creatieve zoekopdrachten uitvoeren om te zoeken naar mogelijkheden voor sponsoring. U kunt bijvoorbeeld uw stadsnaam + “sponsors” of branche + “sponsors” gebruiken om u op weg te helpen.

infographics, SEO linkbuilding checklist, SEO bureau Den Haag

21. Linkbuilding strategieën – Infographics

Weet u nog toen infographics 7-8 jaar geleden al de rage waren? Ze zijn nog steeds erg effectief en kunnen een goede linkbuilding strategie zijn. Sommige infographics verdienen namelijk jarenlang nieuwe links, omdat ze keer op keer worden gedeeld. Er zijn twee belangrijke stappen naar een goede infographic. Ten eerste moet het gegevens gestuurde feiten bevatten of iets op een interessante en informatieve manier uitleggen.

21.1 Wees nauwkeurig met de data in infographics

Het moeilijkste deel is het verzamelen van de gegevens. De gegevens moeten nauwkeurig zijn en afkomstig van geloofwaardige bronnen. Als dat niet het geval is, wordt u erop gebeld en mislukt de kans dat het op populaire blogs wordt gepubliceerd. Ten tweede moet het visueel aantrekkelijk zijn. Neem geen snelkoppelingen hier. Als u een ontwerper moet inhuren, doe het dan. Een professioneel uitziende infographic helpt uw kansen om te delen te vergroten. Zodra uw infographic is gemaakt, is het tijd om deze te promoten. Naast bloggers in uw branche zijn er infographic mappen, die uw werk publiceren. Dit zijn niet de doelen, maar ze kunnen u helpen meer oogjes op uw project te krijgen, waardoor de kans dat u het deelt, groter wordt. Creativiteit is belangrijk om de tips in deze SEO Linkbuilding Checklist uit te voeren.

22. Maak slim gebruik van influencers

Probeer het ego van invloedrijke mensen in uw branche te beïnvloeden om aandacht te krijgen voor uw blog. Mensen worden namelijk graag opgenomen of vermeld in een bericht. Vooral als u ze een compliment geeft, waar ego-baiting om draait. Uw content hoeft geen 101 influencers in de branche te hebben. U kunt best een bericht plaatsen met een handvol influencers en vergelijkbare resultaten behalen. U krijgt vaak genoeg backlinks van de influencers in uw bericht, omdat ze erover kunnen bloggen of ze aan hun verzamelpost toevoegen.

23. Linkbuilding strategieën – Gastbloggen

Er is niets nieuws aan de tactiek om gastbloggen te gebruiken als een tactiek voor het bouwen van backlinks, maar er is een andere manier om te benaderen wat nog steeds een succesvolle strategie is als u de aandacht kunt trekken. Vermijd de sites, die daadwerkelijk op zoek zijn naar gastblogs en richt uw inspanningen op het pitchen naar sites die zich binnen uw niche bevinden, zelfs als ze niet adverteren, dat ze gastblogs willen.

23.1 SEO blogging

De meeste websites accepteren graag een goed geschreven en relevant bericht en dat betekent, dat u meer kans heeft om gepubliceerd te worden, wanneer er minder concurrentie is. Deze regeling is wederzijds voordelig en het is een goede manier om gastblogs vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Een simpele, maar een die nog wel eens over het hoofd wordt gezien, omdat er zoveel verschillende sociale media platformen zijn. Check in ieder geval de volgende platformen:

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Snapchat
 • Goodreads
 • Reddit
 • Tumblr
 • Pinterest
 • Flickr
 • Quora
 • Periscope.

25. Linkbuilding voor een specifieke pagina of blog

Niet alle pagina’s op een website zijn even belangrijk. De kans is groot, dat u bijvoorbeeld de pagina over uw dienstverlening als een van de belangrijkste beschouwt. Ook als u een bepaalde blog heeft geschreven, waarvan u wilt dat deze gaat scoren, kunt u deze blog met linkbuilding een stuk belangrijker maken. Gebruik daarvoor de relevante zoekwoorden in uw anker tekst en zorg voor backlinks van websites met autoriteit.

Linken is geweldig, het heeft vele voordelen. Te veel SEO backlinks maken tekst moeilijk leesbaar. Zou u op elke link klikken? Zou u ze zelf lezen? PR leeft nog steeds en vloeit door elke link op een pagina, intern en extern. Dus, heeft u te veel links? Dan wordt uw pagina zwak en alle interne links erop zullen steriel worden en niet in staat zijn om autoriteit te genereren en uw website beter te laten rangschikken.

Omdat het goed is voor de gebruikersvriendelijkheid. Mensen, die erop klikken, zijn mogelijk geïnteresseerd in die andere post. Maar ze willen waarschijnlijk niet weggaan terwijl ze de uwe lezen. Ook zorgt het langer behouden van mensen op uw website voor allerlei positieve SEO. Het verlengt de verblijftijd en vermindert het ‘bounce rate percentage’. En die persoon kan het bericht later delen en een reactie achterlaten. Ze kunnen zelfs naar u linken!

U wilt voorkomen, dat 404-fouten in uw website kruipen en de indruk verpesten, die u aan de lezers geeft. Als u met WordPress werkt, is de eenvoudigste manier om een ​​plug-in te installeren, die uw website zal scannen en u alles zal vertellen over alle 404’s, die u moet repareren Dus ga en installeer een plug-in genaamd “Broken Link Checker“. De plug-ins zijn: gratis, populair en regelmatig bijgewerkt. Als een kleine website heeft, ontvangt u uw rapport binnen enkele minuten. Als uw site gigantisch is met duizenden pagina’s, duurt de scan een paar uur. Maar dat is ook goed; U hoeft dit slechts af en toe te doen. Opmerking: deze plug-in zal alle dode links ontdekken. Dit betekent zowel intern als extern. Los alle verbroken en dode links op – het helpt bij SEO en UX

Om deze SEO external linking strategie te laten werken, moet u op andere sites in uw niche worden geplaatst. De volgende keer, dat u een artikel op uw website schrijft, zorgt u ervoor dat u een lijst bijhoudt van sites waarop u als gast heeft gepost. Op die manier kunt u naar hen linken, wanneer dit logisch is. Dat is niets mis met het standpunt van Google, omdat u eenvoudig een koppeling maakt met andere nuttige en relevante content, die op andere websites staat en die toevallig door u is geschreven. U krijgt drie voordelen door dit te doen

 1. Gastberichten krijgen meer autoriteit naar hun naam, wat betekent, dat meer waarde via uw links terugvloeit naar uw site.
 2. Uw gastpost zal hoger scoren, wat meer verkeer betekent en meer mensen die klikken en uw website bezoeken. Dit bouwt uw merk op.
 3. U versterkt uw relatie met de webmasters waar u naar toe linkt.

30. Gebruik de nofollow-tag niet

Een Nofollow-tag heeft een doel en is met een reden verzonnen. Maar dat doel en die reden zijn niet om het te gebruiken bij het linken. Naar mijn mening is het beter om helemaal niet te linken dan om te koppelen met een nofollow-tag. Waarom? Denk er over na. De meeste webmasters geven echt om hun websites. En ze werken nauwgezet om de best mogelijke gebruikerservaring samen te stellen. Van ontwerp, tot content, tot al het andere. En dan gebruikt u de informatie, die ze op hun blog hebben verzameld en u linkt naar hen met een ‘nofollow link’. Dat is een echte klap in het gezicht. U maakte gebruik van hun harde werk, maar hielp hen niet met hun rankings. Nogmaals, het is beter om niet te linken dan om een ​​no follow link te geven. Dit komt uw SEO external linking strategie ten goede.

31. Maak een RSS-feed

Als uw blog draait op een populair Content Management Systeem (zoals WordPress), heeft u waarschijnlijk al een RSS-feed. Als u dat niet doet, maak er dan een aan. Hoe helpt een RSS-feed bij linkbuilding? Het is makkelijk. Er zijn sites, die uw content zullen schrapen (stelen zonder toestemming). En ze vinden uw content via uw RSS-feed. Zorg ervoor, dat u interne links naar andere pagina’s op uw site in uw content opneemt. Op die manier zullen de scrapers, zelfs als ze niet naar uw oorspronkelijke bericht linken, in ieder geval je interne links kopiëren.

32. E-mail mensen die u noemt

Telkens wanneer u in uw inhoud iemand vermeldt of naar iemand linkt, laat hem of haar dan weten. Het zal niet altijd resulteren in een backlink. Maar zolang u niet opdringerig bent, kunt u via deze aanpak wat links en shares oppikken.

Linkbuilding uitbesteden

SEO Linkbuilding kan een tijdrovend klusje zijn, waar u misschien niet altijd tijd voor hebt. Wij hebben dat wel en weten precies hoe het werkt. Daarnaast is linkbuilding noodzakelijk om bovenaan in Google te komen met uw website. Mail of bel ons en we plannen een afspraak in.

SEO Blogs

SEO checklists Connect your World

Online marketing bureau Connect your World heeft diverse SEO checklists en checklists van aanverwante onderwerpen voor u ter beschikking. Heeft u een vraag hierover of zoekt u nog meer informatie over SEO linkbuilding? Trek dan aan de bel. Wij helpen u graag verder. Uw SEO laten doen is namelijk ook een optie. Zo houdt u meer tijd over om te ondernemen.

Linkbuilder en SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is de eigenaar van Connect your World, een SEO bureau in Den Haag. Hij is een ervaren freelance SEO specialist en Content Marketeer. Connect your World voert opdrachten uit als:

Wij hebben ook diverse opdrachtgevers in steden in Zuid Holland zoals Leiden, Rijswijk, Delft, Westland en Zoetermeer. Heeft u een vraag over SEO Linkbuilding strategieën of over deze SEO checklist? of wilt u een SEO specialist inhuren of uw SEO Linkbuilding uitbesteden? Bel of mail ons.

SEO & Content Marketing Bureau Connect your World

Dr. J. Presserstraat 313
Den Haag, Nederland 2552 LW
Telefoon: +31641226543
E-mail: info@connectyourworld.nl
connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.