• 06-41226543
  • info@connectyourworld.nl

Goede landingspagina voor locaties

goede landingspagina, landingspagina maken voor locaties

Goede landingspagina voor locaties

Last Updated on 5 januari 2025 by connectyourworld

goede landingspagina, landingspagina maken voor locaties

Goede landingspagina – Inleiding

Een lokale goede landingspagina is een webpagina, die is ontworpen om mensen en zoekmachines te laten zien waar bedrijven actief zijn. Het kan details bevatten over het servicegebied, dat een bedrijf bestrijkt. Ook vind je vaak een routebeschrijving naar een fysieke winkelpui en informatie over het personeel en de diensten, die op die locatie beschikbaar zijn. Je hebt misschien gehoord, dat Google dergelijke pagina’s niet graag rangschikt, wat niet noodzakelijkerwijs waar is. 

Wat Google niet leuk vindt is:

  • In massa geproduceerde lokale pagina’s, die voorrang geven aan kwantiteit boven kwaliteit
  • Locatie pagina’s maken voor gebieden, waar uw bedrijf niet tastbaar aanwezig is
  • Gedupliceerde inhoud (duplicated content) waarbij alleen de locatie is verwisseld
  • Wikipedia-informatie over de geschiedenis van een locatie uitgebraakt

Laten we dus eens kijken naar een locatie landingspagina strategie, die niet alleen scoort en converteert, maar ook uw geloofwaardigheid in uw lokale gemeenschap vergroot.

Elementen van effectieve locatie pagina’s

Goede locatie landingspagina’s zorgen ervoor, dat uw bedrijf wordt weergegeven in de lokale zoekresultaten en resoneert met het lokale publiek. Hier is een blauwdruk, die u kunt volgen om bestemmingspagina’s voor locaties te maken, die goed scoren, waardevolle informatie bieden en nieuwe klanten helpen genereren voor uw lokale bedrijf. We raden u aan de meeste van de onderstaande elementen te gebruiken, samen met het afstemmen van het ontwerp op de behoeften van uw bedrijf en de zoekintentie van uw klant. Laten we nu elk van de zes elementen van een goede effectieve locatie landingspagina uitpakken.

1. Gelokaliseerde URL-structuur

Het toevoegen van lokale trefwoorden aan uw URL’s is een ranking factor, die kan helpen bij het verbeteren van de ranking van locatie pagina’s. Het is van cruciaal belang, dat u zowel uw service als uw locatie in de URL opneemt, zodat deze overeenkomt met uw doel zoekwoorden voor de pagina. 

2. Gelokaliseerde paginatitel en titeltag

Het toevoegen van uw service en locatie aan de H1-kop en titel-tag kan helpen bij de zoekresultaten, waardoor Google duidelijk aangeeft over welk onderwerp uw pagina gaat. Het is ook beter voor de toegankelijkheid en de gebruikerservaring, omdat alle gebruikers weten, dat de pagina waarop ze terecht zijn gekomen waarschijnlijk de informatie biedt die ze zoeken. Er kan echter een worsteling zijn tussen het optimaliseren voor SEO en het schrijven van overtuigende webteksten. De beste balans ontstaat als u leiding geeft met het zoekwoord, dat u target en volgt met een uniek verkoopvoorstel om mensen aan te moedigen uw bedrijf te verkiezen boven dat van de concurrent. 

3. Conversie-geoptimaliseerde elementen boven de vouw

De startpagina van een website krijgt doorgaans veel liefde van ontwerpers in vergelijking met andere interne pagina’s. Maar in werkelijkheid zullen veel mensen uw website eerst vinden via de landingspagina’s van uw locatie en zien ze mogelijk niet eens uw startpagina. Om deze reden is het belangrijk dat u uw lokale pagina’s ontwerpt met de beste gebruikerservaring en conversiepotentieel in gedachten. Wanneer iemand op uw locatie pagina terechtkomt, ziet hij of zij onmiddellijk het gebied ‘boven de vouw’. Dit is het hele gebied dat op iemands scherm zichtbaar is voordat er wordt gescrold, en het is een goudmijn voor conversiepotentieel.

Goede landingspagina – Conversies verhogen

Om het conversiepotentieel van uw locatie pagina’s te verbeteren, kunt u het volgende overwegen:

  • Het benadrukken van uw unieke verkoopargumenten. Gebruik content en ontwerpelementen om uw onderscheidende punten te laten opvallen.
  • Geaggregeerde beoordelingen weergeven. U kunt deze insluiten vanaf platforms van derden, zoals Google Business, FaceBook of Yelp.
  • Voldoet aan de bedoeling van de zoeker. Als gebruikers van plan zijn de reis offline voort te zetten, moet u daar rekening mee houden en het hen gemakkelijk maken om dat te doen.
  • Dit laat zien dat u daadwerkelijk in een gebied bent gevestigd. Als ze lokaal zoeken, kiezen veel mensen voor bedrijven bij hen in de buurt. 
  • Met duidelijke call-to-actions. Maak knoppen duidelijk en ondersteun ze met een goed geschreven conversiekopie.

4. Kaarten en originele fotografie

‘Show, don’t tell’ is een krachtig advies dat ook wonderen doet voor locatiepagina’s. Het is gemakkelijk om te zeggen, dat je in een bepaald gebied zit, maar consumenten worden steeds wantrouwiger tegenover oneerlijke of manipulatieve marketingtactieken. Hier zijn enkele elementen die u kunt overwegen om aan uw pagina-ontwerp toe te voegen om uw lokale aanwezigheid onder de aandacht te brengen.

Voeg een kaart toe

Voeg een kaart toe met een speld waarop uw locatie wordt weergegeven als u een kantoor of fysieke winkelpui heeft. Als u in een bepaald gebied actief bent, maar geen fysieke locatie heeft, voegt u in plaats daarvan een kaart toe die uw servicegebied markeert.

Goede landingspagina – Voeg afbeeldingen van uw pand toe

Echte foto’s zijn veel overtuigender dan stockfoto’s. Het geeft beter een daadwerkelijke weergave van de service, die het bedrijf levert. 

Externe opnames van de locatie, idealiter met uw logo zichtbaar in het frame

Dit soort foto’s zijn ideaal voor winkelpuien of bedrijven waarbij klanten naar hun locatie moeten reizen. Het is ideaal om de gehele buitenkant van uw pand te voorzien van uw logo duidelijk zichtbaar.

goede landingspagina, receptie met mensen
Interne foto’s van de receptie

Sommige afbeeldingen van uw ontvangstruimte en het vriendelijke personeel kunnen een warm gevoel creëren voordat een potentiële klant uw locatie betreedt. Het is ideaal om uw logo en glimlachend, geüniformeerd personeel onder de aandacht te brengen.

Foto’s van elk teamlid dat op de locatie werkt

Door op elke locatie afbeeldingen van uw personeel toe te voegen, ontstaat er een gevoel van vertrouwdheid en continuïteit tussen online en offline ervaringen. U kunt dergelijke afbeeldingen op verschillende manieren opnemen.

Goede landingspagina – Close-ups en detailfoto’s gerelateerd aan de dienst

Close-ups en gedetailleerde foto’s van uw team dat verschillende diensten voltooit, zijn ongelooflijk nuttig. Hiermee kunt u beeldlacunes opvullen naast content over specifieke diensten. Ze stellen u ook in staat om precies te laten zien hoe u een dienst levert, in plaats van te proberen middelmatige stockfoto’s te vinden die alleen maar accuraat lijken.

Voeg video’s of virtuele 360°-rondleidingen toe

Met video’s en virtuele 360°-rondleidingen kunnen uw websitebezoekers meer zien en voelen dan statische afbeeldingen. Binnen enkele seconden kunnen bezoekers zaken zien als de aandacht van het team voor detail, hun vermogen om ramen van gebouwen met meerdere verdiepingen schoon te maken, en dat ze ook dakramen en ramen op een dak kunnen schoonmaken. Een virtuele rondleiding kan een ander alternatief zijn dat de moeite waard is om te onderzoeken, als dit zinvol is voor uw bedrijf. 

5. Links naar of vermeldingen van diensten, die in de omgeving beschikbaar zijn

Door interne links of vermeldingen toe te voegen aan de diensten, die u in elk gebied aanbiedt, kunt u een aantal dingen doen:

  1. U kunt de lokale optimalisatie voor deze services verbeteren door u te richten op de zoekwoorden ‘service + locatie’ waarnaar mensen zoeken.
  2. Geef uw bezoekers een idee van het aanbod op elke locatie.
  3. U kunt aangepaste informatie, kortingen of aanbiedingen toevoegen die beschikbaar zijn voor de lokale markt en prioriteit geven aan wat zij het belangrijkst vinden.

6. Goede landingspagina – Sociaal bewijs, beoordelingen en accreditaties

Het aantonen van uw geloofwaardigheid wordt online steeds belangrijker. Eén manier om de geloofwaardigheid te bepalen is door middel van signalen van ervaring, expertise, gezaghebbendheid en betrouwbaarheid (EEAT). Deze signalen worden ook steeds belangrijker voor SEO, omdat Google zich blijft concentreren op het prioriteren van betrouwbare content.

EEAT– en geloofwaardigheidselementen die u aan uw locatiepagina’s kunt toevoegen, zijn onder meer:

  • Geaggregeerde beoordelingen van platforms van derden , zoals Google Reviews, FaceBook of Yelp.
  • Accreditaties en certificeringen voor uw branche , zoals FIFA-accreditaties voor voetbalstadiongras. 
  • Door de overheid uitgegeven beoordelingen of licenties , zoals ISO-certificeringen of branchespecifieke licenties.
  • Locatiegegevens zoals adres, contactgegevens en openingstijden.
  • Details over de lokale medewerkers om hun ervaring en expertise in de sector te laten zien.
  • Links naar uw zakelijke en sociale profielen zoals Google Bedrijfsprofiel, FaceBook, X of LinkedIn.
  • Voor en na foto’s , resultaten, casestudy’s en succesverhalen van lokale klanten.

Goede landingspagina voor een locatie – Conclusie

De voortdurende nadruk van Google op het aan het licht brengen van geloofwaardige, betrouwbare merken daagt ons uit om locatie pagina’s die blijven scoren te heroverwegen. Het gaat erom onze locatie pagina strategieën te transformeren van in massa geproduceerde doorway-pagina’s naar geloofwaardigheidskrachtpatsers die nuttige gelokaliseerde informatie bieden. Deze verschuiving voldoet aan de criteria van Google en creëert een aantrekkelijkere en betrouwbaardere ruimte voor onze gebruikers, vooral nu bedrijven precies beginnen te laten zien (in plaats van te vertellen) hoe ze een lokale gemeenschap het beste kunnen dienen.

SEO specialist Den Haag

Herman Geertsema is een ervaren content marketeer en SEO specialist in Den Haag. Hij is tevens eigenaar van SEO bureau Connect your World, een SEO bureau uit Den Haag. Op deze website vindt u talloze goede tips om een goede landingspagina te maken. Connect your World werkt onder andere veel als:

Interessante blogs

Veel gestelde vragen

Hoe ziet een goede landingspagina eruit?

Een goede landingspagina is duidelijk, aantrekkelijk en gericht op één specifieke actie, zoals het invullen van een formulier of het doen van een aankoop. De headline moet pakkend en relevant zijn, met een korte en overtuigende subtekst, die de waarde van het aanbod benadrukt. Visuele elementen zoals afbeeldingen of video’s ondersteunen de boodschap, terwijl de call-to-action (CTA) duidelijk zichtbaar en aansprekend is. Daarnaast zorgt sociale bewijslast, zoals reviews of testimonials, voor vertrouwen bij de bezoeker. Ten slotte moet de pagina snel laden en mobielvriendelijk zijn voor een optimale gebruikerservaring.

Hoe werkt een landingspagina?

Een landingspagina werkt door gericht verkeer, vaak afkomstig van advertenties of zoekmachines, naar een specifieke pagina te leiden met een duidelijk doel. In plaats van af te leiden met meerdere opties, focust de landingspagina op één conversie, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het doen van een aankoop. De inhoud van de pagina is afgestemd op de verwachting van de bezoeker en biedt een sterke call-to-action (CTA). Bezoekers worden door relevante en overtuigende content geleid om actie te ondernemen. Het resultaat is een verhoogde kans op conversie doordat de pagina specifiek is geoptimaliseerd voor één doel.

Hoeveel woorden op een landingspagina?

Het ideale aantal woorden op een landingspagina hangt af van het doel en de complexiteit van het aanbod, maar meestal ligt het tussen de 300 en 800 woorden. Voor eenvoudige aanbiedingen of producten is minder tekst vaak voldoende, terwijl meer complexe diensten meer uitleg vereisen. Het belangrijkste is dat de tekst beknopt, overtuigend en to-the-point is, zonder de bezoeker te overladen met informatie. Daarnaast moet de landingspagina altijd goed gestructureerd zijn, zodat bezoekers gemakkelijk door de content kunnen scannen. Zorg ervoor dat de inhoud waarde biedt en gericht is op het aanzetten tot actie.

connectyourworld

Herman Geertsema is een zeer ervaren freelance SEO specialist met meer dan 10 jaar ervaring. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar werkzaam als content marketeer. Om zich verder te specialiseren heeft hij een HBO opleiding Internetmanagement en Webdesign succesvol afgerond. In online projecten kan Herman ook de rol van projectmanager/scrummaster op zich nemen, aangezien hij Scrum gecertificeerd is. In 2018 kwam Herman zijn droom uit en startte hij zijn eigen SEO en Content Marketing bureau Connect your World in Den Haag. Inmiddels bestaat Connect your World ruim 5 jaar waarin hij (MKB) bedrijven helpt met het verbeteren van hun online zichtbaarheid om zo een hogere omzet en meer winst te behalen. Naast zijn uitgebreide kennis van On en Off Page SEO, Technische SEO, lokale SEO en het schrijven van webteksten is Herman ook een strategisch sparringpartner. Bij Connect your World houden wij van ambitieuze doelstellingen. Bent u na 6 maanden niet tevreden dan krijgt u 300 Euro retour. Connect your World houdt niet van het ‘uurtje factuurtje’ principe. Klanten noemen ons betrouwbaar en goed bereikbaar. We zijn inmiddels groot geworden door klein te blijven. Kijk voor meer informatie op https://connectyourworld.nl of neem contact op via info@connectyourworld.nl of tel 06-41226543 Met vriendelijke groet, Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

Connect your World
1
Hoe kan ik je helpen? Connect your World kan je helpen met het beter vindbaar maken van je website. Informeer naar de mogelijkheden of vraag direct een gratis SEO scan aan.